מי זה אילן זרחי ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מי זה אילן זרחי ?

בצלילה ליתוש בשבוע שעבר התגלה מיכל צלילה מרותק בשרשרת לסיפון היתוש בדופן הצפונית ועליו חרוט הכיתוב"
זרחי אילן
5/10/2012

מי מכיר מי יודע ?

ספוקי

New member
איטום וזיפות גגות...

אילן זרחי והסיפור שאחרי המיכל

אילן זרחי היה צולל, אב ל4 ונשוי לרונית. (בן 52 במותו)

לפני שנה בתאריך 5.10.12 הוא ירד לצלול עם עוד 3 צוללים (מדריך צלילה וחניך ועוד באדי נוסף) לאחר שהגיעו ליתוש הוא קיבל התקף לב, כנראה מהלחץ הוא עלה מהר מדיי. הבאדיז שהיו איתו עלו ומשו אותו מהמים, הובילו אותו ליוספטל שם הכניסו אותו ל7 וחצי שעות לתא לחץ. ולאחר מכן קבעו את מותו,
עד לקביעת מותו הוא קיבל עוד 4 התקפי לב.

המיכל החרוט- לפני חודש עשו אזכרה וירדו לאילת בערך כ-70 איש. בנו בן ה18 יחד עם עוד צוללים נוספים ירדו ליתוש וקשרו את המיכל הנ"ל כאנדרטה.

rosba74

New member
יהי זכרו ברוך.

וכל הכבוד למשפחה שמכבדת את זכרו.

וזאת להזכירנו שהים יכול לא רק לתת אלה גם לקחת.

zulufox

New member
אני מניח שאים היו חורצים תאריך לידה ופטירה

זה היה ברור יותר

עם כל הכבוד לנפטר זה לא תירוץ לזרוק זבל לים

ולמיטב ידיעתי, אם הם לא קיבלו אישור של הרשות אז זה גם לא חוקי.
אנשים עם מודעות יותר עמוקה לים היו מנציחים אותו אחרת.

קצת רגישות לא תזיק לך

ה"זבל" הזה שאתה מכנה אותו כך הוא אנדרטת הנצחה לצולל ששם סיים את חיו, ואם המשפחה שלו בחרה לעשות מעשה שכזה זאת הייתה מכוונה להנציח את שמו ואולי לגרום לתודעה בקרב צוללים אחרים שידעו עליו או ידברו עליו. כנראה שדבר כזה היה מלווה בהרבה רגשות וכאב.

קצת פרופורציה! הם לא השליכו וקשרו שם קופסאות טונה ובקבוקי בירה, הם הורידו אנדרטה להנציח את שמו. וכנראה שזה גם הצליח כי זה גרם לשאלות והתעניינות, ובסופו של דבר לשיחה על מי הוא ומה קרה.
יש משפט יפה שאומר "אל תדון את חברייך עד שתגיע למקומו" ואני מאוד מקווה שלא תגיע למקומם של אותה משפחה שהחליטה כך להנציח את יקירם. לפני שאתה מותח ביקורת על אופי ההנצחה שהם מצאו לנכון ולפני שאתה מחפש אישורים יבשים תכניס קצת רגישות ללב. אחרי הכל לא מדובר במעשה ונדליזם מדובר באנדרטת הנצחה.

גם אם היו בונים אנדרטה על כל הרוג

באיילון ללא אישור, זה עדיין היה נובע מרגש של כאב המשפחה שהחליטה לעשות זאת אם או בלי אישור וגם במקרה כזה לא היה הופך את זה לבסדר שמישהו יכנה את זה כ"זבל" ויהיה חסר רגישות. הנקודה כאן הוא לא אם יש בידם אסמכתה לדבר שכזה הנקודה כאן היא חוסר הרגישות והזלזול שלך.

ואולי אם היה מדובר במקום כמו "כביש איילון" מקום מרכזי, שכמות האנשים שקיפחו חייהם שם לצערנו גדולה פי כמה וכמה מאלה שבים, ולאור זה באמת נחוץ למען הסדר הטוב אישור להקים שם אנדרטה ומצבה עם סטנדרטים מסוימים שאינם חורגים מגודל כלשהו וכל זאת לאור מרבית המקרים והמיקום. עדיין לא יהפוך את זה לבסדר שמישהו יקום וידבר בצורה ובמלל כזה על דבר שמגיע ממקום כל כך כואב ורגיש.

מדובר באנדרטה לזכר צולל ששם קיפח את חיו, האנדרטה צנועה בגודל מינימלי ומשהו מאוד סמלי שלא מפריע לאף אחד, לא חוסם שום דרך ותנועה, לא מסכן חיו של אף אחד. אין שום סיבה שזה צריך להפריע למישהו, ואם זה מפריע למישהו אותו אחד צריך לעשות עם עצמו חושבים ולבדוק טוב טוב מה לקוי בו ומה בלב שם לא מתפקד בצורה תקינה.

אני בעד חוקים, אבל יש רגעים שלהיות בן אדם ולהיות עם לב חשוב יותר מכל חוק אישור ומסמך.

Ommadon

New member
תשקלו מחדש.

עם כל הצער על מותו של האיש, הצער והכאב של המשפחה עדיין לא נותנים לה זכות להקים אנדרטה היכן שתחפוץ.
התפיסה שלך של "אם זה מפריע למישהו אותו אחד צריך לעשות עם עצמו חושבים ולבדוק טוב טוב מה לקוי בו ומה בלב שם לא מתפקד בצורה תקינה" ממש לא מקובלת עלי ואני מקל במילים.
לא כל רגש צער ושכול מקנים זכויות בלתי מוגבלות ללא קשר לעומק הכאב.
ראיתי (וצילמתי) את המיכל הנ"ל והמחשבה הראשונה שהייתה שעברה לי בראש היא "מי הסוציומט שחושב שהיתוש שייך להורים שלו" - ממש לא חשבתי על אנדרטה...

אני ממליץ לחברים של המשפחה לבחון דרכים אחרות להנציח את חיי אהובם מבלי לעורר אנטיגוניזם.

rosba74

New member
היי פרפר לבן 24

מציע שפשוט יקבלו אישור, להציב את האנדרטה ביתוש.

כמו שיש בכביש לאילת מספר לא קטן של אנדרטאות, של אנשים שמתו בתאונות דרכים, וכנראה כל זה באישור.

צריך לקבל אישור על הנחת אנדרטה, אנחנו עדיין מדינת חוק.

ואז כל הצוללים חסרי הרגש שילכו להתלונן כלפיי מי שנתן את האישור.

כמו שכל הנהגים יכולים ללכת להתלונן כלפיי כל האנדרטאות לזכר הרוגי תאונות הדרכים בדרך לאילת..

כשאני נוהג לאילת, ורואה את האנדרטאות, אני חושב על אלו שמתו בתאונות הדרכים בדרך לאילת, וזה גורם לי לנוסע יותר בזהירות.

אותו דבר לגביי אנדרטאות מתחת למיים- שגורמים לצוללים לצלול יותר בזהירות, ולא חסרות תאונות של צוללים מתחת למיים.

צולל אחד שיורד למיים, פוגע בסביבה ובדגים ובאלמוגים הרבה יותר מאנדרטה קטנה, שהונחה על קרקעית הים.

זו דעתי לפחות.

Ommadon

New member
פיספסת משהו קטן

"ואז כל הצוללים חסרי הרגש שילכו להתלונן כלפיי מי שנתן את האישור."

האנדרטאות האלו יוצרים אצל חלק מהצוללים רגשות שליליים כלפי מניחי ה"אובייקט" - כלומר כנראה יוצרים אפקט הפוך ממה שהתכוונו אליו - שיזכרו את יקירם לטובה...

זו דעתי לפחות.

rosba74

New member
דעתי שונה

כמו שבכבישים בדרך לאילת רואים הרבה אנדרטאות של נהגים שמתו על הכביש- בגלל שהתפרעו או מסיבות אחרות.

המטרה של האנדרטה היא לא רק לכבד את זכרון המת, שאני בטוח שהיה בן אדם נהדר.

אלה גם להזהיר את הצוללים מסכנות המיים- וכידוע בהחלט יש הרבה סכנה בצלילות בייחוד לעומקים כמו ביתוש...

הרגשות השליליים כלפי מניחי האוביקט, שישארו שליליים, כמו גם הרגשות השליליים כלפי מניחי האנדרטאות של אלו שמתו בתאונות דרכים.

לרוב האנשים הנורמליים, האנדרטאות גם גורמות להרגע, ולהבין שאם מת פה מישהוא אולי כדאי להיזהר.

קצת רגישות ! , שים לב שהתגובות, המפגרות בחלקן פה, באות מגברים, ולא מנשים,
לפעמים אני חושב שחלק מהגברים פשוט לא התפתחו רגשית, ודוגמא לכך אפשר לראות גם פה....

יש לך מושג מה עוברים ילדים שאבא שלהם מת ??? יש לך מושג מה זה שכול ?
או שצוללים רק חושבים על עצמם, איך להנות וכמה שיותר, להשתגע, לאבד את הגבולות, וזהו ???

ולצפצף על העולם, על החי התת ימי, על האלמוגים ועל כולם...

Ommadon

New member
קשה לך לקבל דעה משלך?

"שהתגובות, המפגרות בחלקן פה"
"חלק מהגברים פשוט לא התפתחו רגשית"
"צוללים רק חושבים על עצמם, איך להנות וכמה שיותר, להשתגע, לאבד את הגבולות, וזהו ???"

לא עושים עלי רושם ההתלהמויות שלך.

אתרי הצלילה שייכים לכולם, גם לאלו שאינם יתומים או אלמנות.
כשאני צולל אני רוצה להנות מהנוף התת-ימי לא להרגיש בבית קברות.
אני רוצה לצלם חבר על רקע ספינה בלי אנדרטה.

"לצפצף על העולם, על החי התת ימי, על האלמוגים ועל כולם..."
דווקא הציטוט הזה במקום - אבל מהצד השני.

למעלה