מי זה אוהד אולמרט?

ק ש ר

New member
אז?

1. אני משרת בסיירת מובחרת, אז יש לי זכות גדולה יותר להיות ראש ממשלה מאשר ג'ובניק? 2. הילדים של אולמרט זה לא אולמרט. ואגב, גם הבת של נתניהו מתגוררת בחו"ל. 3. זה לא נכון שעייפנו מלהילחם? עם ישראל רוצה לחיות תמיד תחת מלחמות? ושוב, אני שואל כלוחם בסיירת מובחרת. 4. פוגרות עמונה? איפה נמצאת הבעיה שלך, בפינוי שטחים לא חוקיים? בשימוש בכוח נגד מתפרעים שמכים את כוחות הבטחון? בהגנה על חיילים ושוטרים? בפינוי מתפרעים שחדרו לשטח צבאי סגור? בקיצור הבחירות מתקרבות ואתם מתחילים לקלוט שאולמרט בקרוב יתמנה לראש ממשלה נבחר.

יש לי שאלה עניינית.

למפלגת קדימה, יש אידואלוגיה? מה הם רוצים בכלל? על איזה רקע היא קמה? איזה אנשים עומדים בראשה? אנשים ערכיים??!!! ולמה כל הזמן מזכירים את שרון כשהוא כבר לא יהיה יותר בכנסת? אז אני אומר לך, קדימה זו מפלגה שאין מאחוריה שום דבר! היא תיפול כמו כל המפלגות שניסו לקום פתאום ומיד נפלו (ע"ע מפלגת המרכז). אולמרט מציע כסא וכסף עבור מי שמצטרף אליו. בינינו, מה הבן-אדם הזה שווה? יש לו עבר מזהיר? מתי לאחרונה הוא הצליח בפוליטיקה? אפילו בתור ראש עיר (לאחר שהעיפו אותו מהכנסת) - הוא רק גרם גירעון עצום לעירייה. מי זה בכלל??

הערכה שלי לגבי רעיון הקמת קדימה

היא ששרון ניסה (ואולי גם אולמרט עדיין מנסה) להכניס לישראל שלטון נשיאותי בדלת האחורית...

ק ש ר

New member
האידיאולוגיה החשובה מכולן

- גבולות ברורים וידועים סוף סוף אחרי 48 שנים. - שמירה על רוב יהודיתוך שמירת זכויות המיעוט (בדומה להצערת בן גוריון). - סיום בניית גדר הבטחון. - הכללת גושי התיישבות בוך מדינת ישראל. - הפרדות מהתנחלויות ומאחזים מבודדים, המסכנים חיילים ואת ריבונות ישראל. - והכי חשוב: לא מדברים עם ממשלת חמאס (בניגוד לעבודה ולליכוד).

אהא, גבולות ברורים

איפה בדיוק? מה זה גושי ההתיישבות? מעלה אדומים? אלקנה? אריאל? עופרה ובית אל? קרית ארבע? ועם מי בדיוק נדבר? עם הקיר? עם האמריקאים? עם מי נעשה את התיאום הבטחוני לקראת הנסיגה? מי יקבל את הסמכות על המעברים? עם מי נתאם העברת סחורות? עם הרופייה בקזינו של יריחו? תצא מזה עיוני, אפשר לנהל משא ומתן רק עם החמאס!

ATAF151

New member
אפשר לסגת מהישובים בלבד

בשלב ראשון כשאין עם מי לדבר אפשר לפנות את הישובים המבודדים אבל לא לסגת צבאית. כך תחסוך המון כסף המושקע בהגנתם ובפיתוחם של ישובים שממילא יפונו בעתיד. הגבול נאמר במפורש ע"י אולמרט והוא כולל את מעלה אדומים ואריאל, הוא גם ציין את שאר הפרטים אבל אני לא זוכר אותם כרגע.

אמורוסו

New member
לא תחסוך שום כסף

רק הכסף לשיקום התעשיה והחקלאות והאבטלה שייוצר ייעלו יותר.

ATAF151

New member
כן נחסוך כסף

הרי בכל מקרה ההתנחלויות המבודדות יפונו. אם נפנה אותם בעוד 10 שנים אז יהיו שם יותר תושבים לפצות ובעשר השנים הללו נצטרך לבזבז הרבה כסף בהגנה עליהם ובסלילת כבישים ובפיתוח הישובים וכו.

ATAF151

New member
זה עניין של השקפה

אני חושב שהרבה בעם מבינים שהתתנחלויות המבודדות לא ימשיכו להתקיים לעד, כמו שהרבה הבינו את זה כבר מזמן לגבי ההתנחלויות בעזה. ברור לי שתומכי האיחוד הלאומי לא חושבים כך.

ATAF151

New member
אני רק מצטט את דיכטר

אבי דיכטר מקדימה אומר דברים דומים. למשל ראה את תשובתו לעידו: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3222541,00.html

אמורוסו

New member
כאמור לפי מסקנות הוועדה

הפינוי עצמו לא היה חוקי. השטח לא היה שטח צבאי סגור לפי החוק.

supercellstorm

New member
מי בכלל מצביע קדימה? מפלגה מצחיקה

לאללה...ממש בדיחה. יהיה גורלה כשל שינוי. אני מרחם על הבוחרים שלהם. לא להאמין איזה קמפיין התקשורת הביאה להם ממש ...אני רק מקווה שכל היוהרה תתנקם להם בפרצוף ביום הבחירות. מצטער אבל זה ממש עצוב לי לראות את המפלגה הזאת.

AB17

New member
צודק

זה לא "קדימה" זה תלכו"א- "תן לי כיסא, כסף ואני איתך" מפלגת הכיסאות, בראשות המושחת מכולם שחוץ מהמשפט "דרכו של שרון" לא יודע להוציא שום דבר אחר מהפה. המורכבת מאנשים שבגדו במפלגות שלהם כמו מופז רק בשביל הכיסא. גועל נפש.

ATAF151

New member
קדימה מצויינים

1. תראה לי עוד מפלגה עם נשיא האוניברסיטה העברית, נשיא אוניבסיטת חיפה, סגנית מנהלת בית חולים שערי צדק, נציג אתיופי במקום ריאלי, נציג דרוזי, 4 נציגים מעולי רוסיה, 4 נציגים דתיים ליברליים, פרופסור האלוף יצחק בן ישראל שקיבל פעמיים פרס בטחון ישראל, פרס חיל האויר, יו"ר סוכנות החלל הישראלית, ראש התוכנית ללימודי ביטחון באוניברסיטת ת"א ועוד ועוד, ד"ר דן בן דוד יועץ בבנק העולמי, דורג בן עשרת הכלכלנים הישראלים המצוטטים ביותר בעולם, היה חבר בהמון ועדות לרפורמות שונות ועוד ועוד. אז נכון שיש שם גם את צחי הנגבי שהייתי מעדיף שלא יהיה שם, אבל רוב האנשים שם מצויינים. 2. מה אתה מעדיף שלקדימה יהיו 28 מנדטים ונלך בעוד שנה לבחירות בלי ששום דבר נעשה במדינה?

למעלה