מי הקוסם הכי טוב?

אם כבר...

אז צריך לקרוא לו "טום". זה מראה שלא מפחדים ממנו וגם שלא מתייחסים בכבוד לשם שהוא שינה (וולדמורט). מה גם, ש"טום" מזכיר לו את היותו חצוי דם. קחי דוגמא מדמבלדור בקרב ב5.

black robe

New member
גם נכון.../images/Emo63.gif

וזה אפילו יציק לו יותר מאשר וולדמורט.

eyalabodram

New member
רשימת האסים

הכל לפי רגש ורק מהזיכרון כולל כאלו שכבר מתים מקום 1 : דמבלדור מקום 2 : זה שאסור לנקוב בשמו מקום 3 : סלזאר סליתרין מקום 4 : סנייפ מקום 5 : גודריק גריפינדור מקום 6 : קינסלי שאקלבוט מקום 7 : מקונגל מקום 8 : לוציוס מאלפוי מקום 9 : פליסטיק (המורה ללחשים אני לא בטוח שככה כותבים את שמו) מקום 10 : אדון אוליבנדר מקום 11 : ניקולס פלאמל מקום 12 : לופין מקום 13 : מאדם מקסים מקום 14 : רופיאס סקרימג'ור אני עוד צריך לשפץ את הרשימה אבל במקום האחרון (לפני סקיבים) נמצא ללא ספק הקוסם בארופיו (שאמר פעם ס במקום פ ומצא את עצמו משוטח על הרצפה עם תאו על החזה שלו. אבן הכחמים עמ' 182)

eyalabodram

New member
אל תשכח שהרבה זמן היא שהתה בכלא

והיא עדיין צעירה גם סייריוס לא בין הראשונים מאותה סיבה בכל מקרה אני עוד עובד על הסידור

eyalabodram

New member
יש בזה משהו אבל

שים לב שבתחילת השישי נרקיסה לא ממש מקשיבה לה ואחר כך סנייפ מפתיע אותה כשהוא מסכים לנדר הכובל הייתי מצפה ממכשפה תותחית ששום דבר לא יפתיע אותה ושאנשים יקשיבו לה חוץ מזה אין לה הישגים יוצאי דופן חוץ מהחיסול של סייריוס

eyalabodram

New member
תשמע זה הרבה יותר מסובך משחשבתי

בשביל דרוג מלא צריך לעבור על כל הסדרה מהראשון
אבל זה משהו שהתחלתי ויום אחד גם אסיים אני עוד יעדכן בנושא

2 Mיכל

New member
כולם מאמינים שדמבלדור../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

הכי חזק (כן, כמו שויקי אמרה, חזק) מהסיבה הפשוטה שיש לו גבולות. הוא לא יהרוג קוסם בקללה ולא ייענה אותו כנקמה. היא משתמש בכוחות שלו בדרך פחות או יותר מוסרית להשגת המטרות שלו ולא סתם. וולדמורט נהנה להשוויץ (או סתם אוהב לראות אחרים סובלים). סנייפ בילה את זמנו בהמצאת קללות לא נעימות במיוחד. סלאגהורן? אני בכלל לא חושבת שהוא חזק. נראה לי סתם קוסם עם קצת נסיון שהספיק להתאמן על כמה שיקויים במשך החיים הארוכים שלו. אני לא יודעת מי הכי חזק (או טוב) וגם לא נראה לי שאפשר למדוד את זה, אבל זה דיון נחמד.

כן, אבל שכחת משו...

סלאגהורן קוסם חזק. תראי איך בשניה הוא הפך את הבית שלו כדי שיחשבו שאוכלי המוות היו שם, וגם שהוא נהפך לכורסא. אפילו דמבלדור התפעל מזה. אממ.. לא הבנתי איך הוא נהפך לכורסא. מה יש כזה דבר להפוך לחפצים דוממים? אני יודע שאפשר להפוך לחיות, אבל כורסא?!

Chugworth

New member
זו היתה הסוואה, יתכן שחיצונית בלבד.

לדעתי הוא לא ממש הפך את עצמו הבשר-ודם לכורסא עץ-ועור (חחחח או מה שלא יהיה). סביר להניח שהכישוף היה חיצוני בלבד, כזה שגורם לו *להיראות* כמו כורסא (שהצורה שלה מועתקת מכורסא אמיתית) לעיני המתבונן השטחי. אשליה שהדקירה של דמבלדור סילקה. לא ראינו כבר כישוף כזה פעם או פעמיים לאורך הסדרה?

Chugworth

New member
הקיר בקינגס קרוס לא היה כזה?

נדמה לי שהוא פעל בערך על העקרון הזה: מרגע שאתה יודע שהוא אשליה, הוא כבר לא באמת שם ואתה יכול לעבור. למרות שנדמה לי שבמקרה של הקיר, גם כשיודעים צריך עדיין לתת לידע הזה "לחלחל" לאיזה מקום עמוק יותר, של תחושת-בטן או אינסטינקט לא מודע: עדיף לעצום עיניים ולרוץ אם לא בטוחים, כדי "לשכנע" את עצמך או את המוח שלך שאין שם שום דבר.

Chugworth

New member
או אפילו הבית בכיכר גרימולד

למרות ששם זו היתה אשליה מסוג אחר. וגם כרוכה בכישוף שומר-הסוד (פידליוס?).

זה שונה

נכון ששניהם זה כישוף הסוואה, אבל הכישוף של סלגי הוא יותר מורכב וגם שזה לא עובד ברגש או בדמיון כפי שציינת. אלא זה יותר הסוואה מציאותית. אוי... התבלבלתי מקווה שהבנת אותי!

ToryMaster

New member
גלאמור זה נקרא

או מיקסם, בעברית. ואגב, לדעתי גם הגנזה זה קסם מאותו סוג.

2 Mיכל

New member
את יכולה להפוך את החדר../images/Emo187.gif../images/Emo42.gif

שלך בכמה דקות לבלאגן אחד גדול? ככה זה גם אצלו, פשוט הוא השתמש בקסמים. הם לא אמורים להקשות עליו או משהו... במקום להתחבא בתוך הארון הוא הסווה את עצמו. אני משערת שזה לא כזה קשה, פשוט מפתיע.

למעלה