מי הקוסם הכי טוב?

מי הקוסם הכי טוב?

ידוע לנו שהקוסם הכי טוב הוא דמבלדור. וכאן אני שואל ותוהה: הרי סנייפ וסלאגהורן הכי טובים בשיקויים, ו..וולדמורט הכי טוב באומניות האופל. ודמבי שלנו הכי טוב בעיקר בשינויי צורה. אז מי הקוסם הכי טוב?? הרי דמבי לא כ"כ טוב בשיקויים והראיה= הוא ביקש מהארי לקרוא לסנייפ לאחר ששתה את השיקוי במערה. וידוע לנו שדמבי ביקש את עזרתו של סנייפ כדי שיביא לו שיקוי נגד. א"כ, איך יכול להיות שדמבי הקוסם הכי טוב, הרי כל אחד מצטיין בתחום אחר?? ולהזכירכם: וולדמורט מפחד מדמבי בגלל המבט שלו ולא בגלל היכולות שלו. אודה לכם אם תכתבו כאן את דעתכם ותענו על שאלתי! "שבוע טוב ומבורך, עם המון שמחה ואהבה בלב".

ToryMaster

New member
לא הכי טוב

אלא הכי חזק. יש הבדל. זה כמו שהלוחם הכי מוכשר ומוצלח הוא לאו דווקא הכי גדול ושרירי (=חזק).

חזק?

הרי השיקוי במערה גרם לו לאיבוד כוחות, וההור` בטבעת השמידה לו את יד ימין? אז הוא לא הכי חזק (בהשוואה לוולדי).

ToryMaster

New member
נאמר עליו שהוא הכי חזק

וגם את הכי חזק אפשר להביס, כמו שראינו. לכולם יש חולשות, הרי. [בכל מקרה, רציתי להבהיר שלא נאמר שהוא הכי טוב, אלא שהוא הכי חזק]

L i O r K u S h

New member
שאלה טובה../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

לדעתי הסיבות שאומרים שהוא הכי טוב הם: 1. הוא נורא חכם אז זה נותן לו יתרון על פני האחרים. 2.אולי הוא הכי טוב בשינויי צורה אבל הוא גם נורא טוב בדברים אחרים 3. להיות טוב רק בדבר אחד במיוחד וכל השאר לא ממש זה לא ממש נקרא להיות קוסם טוב כי זה עוזר לך רק בזה. לדוגמא נתת את סלגהורן- הוא טוב בשיקויים אבל (אני משערת) שלא כ"כ חזק בהרבה דברים אז השיקויים לא נותנים לו הרבה... 4. אם שמים אותו נגד כל אחד מאלה(חוץ מוולדמורט) הוא זה שינצח. שיקויים לא יעזרו פה, הוא חכם, מיומן בהרבה דברים ובקיצור הוא ינצח. זה מה שלדעתי הופך אותו להכי טוב. לגבי וולדמורט, לא היה להם ממש קרב משמעותי חוץ מבמשרד הקסמים שוולדמורט פשוט נעלם ואז נכנס בהארי אז הם לא ממש סיימו ת'קרב. אני לא יודעת מי יינצח. כל אחד מהם טוב מאוד בהרבה דברים וזאת החוכמה שעוזרת להם. בואו נגיד שכל אחד טוב בצד שלו- דמבלדור בצד הטוב ו-וולדמורט בצד הרע. אולי אני טועה... נ.ב- מז'תומרת "וולדמורט מפחד מדמבי בגלל המבט שלו ולא בגלל היכולות שלו" למה הוא פוחד מהמבט שלו
ומאיפה הבאת את זה

כתוב בספר 4

כשמודי המזוייף התגלה במשרד. אז דמבי פרץ את הדלת ושיתק את מודי וכתוב: שלדמבי היה מבט כזה שהארי הבין למה וולדמורט מפחד ממנו. [זה לא ציטוט מדויק - זה רק ע"פ הזכרון].

ToryMaster

New member
זו צורת ביטוי :|

כלומר, במבט של דמבלדור אין משהו מיוחד מלבד מה שהוא משדר על הפנימיות שלו. וולדמורט מפחד ממנו כי דמבלדור חזק וחכם ומיומן והוא יודע שבמלחמה יש קורבנות. לא בגלל המבט שלו, מה הוא, מדוזה?

חחח

מדוזה?! לפי הפרצוף של וולדי אז מדוזה דוגמנית. בכל אופן, את צודקת בהחלט. ובעיקרון וולדי חושש מהמבט של דמבי שמשדר מבט כזה שקשה לו להסתכל על הפרצוף שלו. זה יותר גרוע מאשר ביאור הכרה. (למרות שבמבט כזה הוא בטח מבאר הכרה). אממ.. אגב, אם כבר: למה דמבי לא ביאר הכרה למודי המזוייף וכך היה מונע ממנו להיות בהוגוורטס ולכל הבלאגן שקרה בגללו?

ToryMaster

New member
פרה פרה

1. מדוזה היא דמות מיתולוגית שהשיער שלה הוא פקעת נחשים חיים והמבט שלה הופך לאבן. דווקא מיתוס נחמד, חפש במיתולוגיה היוונית. 2. לא הבנתי את המשפט " ובעיקרון וולדי חושש מהמבט של דמבי שמשדר מבט כזה שקשה לו להסתכל על הפרצוף שלו". 3. למה שדמבלדור יבאר הכרה לאלאסטור מודי, ההילאי הידוע והמוכשר, שהוא גם במקרה חבר במסדר וידיד שלו? למה לעזאזל שיחשוב על זה?

L i O r K u S h

New member
אני חושבת ש...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

(2) לא קשה להסתכל על הפרצוף שלו...פשוט יש לו מבט חודר כזה. אבל זה לא מה שבדיוק מפחיד את וולדי אלא מה שאת אמרת. זה סתם משקף את התכונות של דמבלדור. טוב בילבלתי את עצמי

קודם כל

מדוזה היא לא נחמדה (לפחות בעיניי). עכשיו, המבט של דמבלדור חודר עצמות כך שזה די קשה להסתכל עליו כשהוא מסתכל במבט כזה. אממ... כשדמבי התחיל לראות דברים מוזרים בטורניר (הכנסת שמו של הארי לגביע) אז הוא היה חייב לבאר הכרה לכל המורים והשופטים כדי שיתפוס את מי שהיה אחראי לזה. ולא להיות אובד עצות.

ToryMaster

New member
אה

מה הקשר לנחמדות של מדוזה? :S היא מתה לפני שהספקנו לברר את זה
. איא פשר סתם לבאר הכרה לכל אחד כמו שאי אפשר סתם לתת וריטסרון לכל אחד. מה גם שהגיוני לחשוב שרובם יודעים לעשות הלטת הכרה, כך שאם יש משהו שהם לא רוצים שתדע - הם יוכלו להסתיר ממך ולא תזהה את זה.

L i O r K u S h

New member
אה מממ...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

זה לא אומר שוולדי באמת פוחד ממנו רק בגלל המבט שלו... ממתי וולדי פחדן כזה
זה לא רק המבט זה המיומנויות, החכמה וכל מה שיש בדמבלדור שמפחיד אותו.

L i O r K u S h

New member
אה שכחתי...../images/Emo189.gif../images/Emo34.gif

המבט שלו מפחיד אותו..אבל בעיקרון זה גם מה שמאחורי זה וכל מה שהזכרתי הנ"ל שמפחיד אותו.

black robe

New member
גרמת לי ממש לצחוק.../images/Emo63.gif

"וולדמורט מפחד מדמבי בגלל המבט שלו ולא בגלל היכולות שלו." על מה לעזאזל אתה מדבר? וולדמורט בעיקר מפחד מהיכולות של דמבלדור (וד"א, מציק לי שאנשים כותבים "דמבי" או "וולדי", כי זה מוריד מערכם), והמבט שלו, מקרין את היכולות שלו. ועכשיו, כל אחד מתמחה במשהו מסויים, זה נכון. אבל זה לא אומר שהוא לא טוב במשהו אחר. דמבלדור ביקש מהארי לפנות אל סנייפ שייתן לו שיקוי נגד בגלל שהוא היה חלש, וכשמישהו חלש אז הוא לא יכול לעשות לעצמו שיקוי או בכלל להרים את הידיים בשביל להוציא שיקוי מכיס בגלימה (אם היה לו בכלל). וכך גם בקיץ, כשדמבלדור ביקש מסנייפ עזרה כדי ש"יתקן" לו את היד הוא לא יכל לעשות לעצמו שיקוי או להוציא שיקוי מכיס בגלימה שלו (אם היה לו בכלל). דמבלדור הכי טוב מפני שהוא האדם הכי חזק והכי נבון. אולי הוא לא טוב בשיקויים ברמות, ובטח שלא באומנויות האופל בגלל שהוא בכלל לא אוהב אותן וחושב שלא צריך ללמד אותן, אבל הוא בכל זאת יודע שיקויים טוב מאוד. זה כמו שתגיד למשל ששחקן לא טוב במתמטיקה. שחקן מתמחה שמשחק אך זה לא אומר שהוא לא יודע מתמטיקה. קאפיש?

טוב, אז ככה...

את צודקת בקשר ל"דמבי". טעיתי, אני מבקש סליחה בשמו שזלזלתי בנשמתו. אני חושב שצריך לקרוא לו מהיום "דמבלדור ז"ל", ולהדגיש את הז"ל. [אני מדבר בשיא הרצינות] ובקשר ל"וולדי": אני לא מסכים איתך. אני חושב כמו פרד וג`ורג` שהם מסתלבטים על היצור הזה... נכון, זה מוריד מערכו אבל לא צריך להראות לו שמפחדים ממנו (קחי דוגמא: התאומים, הארי, ודמבלדור ז"ל). ובקשר לפחד של וולדי מהמבט של דמבלדור ז"ל: התכוונתי שהמבט שלו חודר עצמות ומפחיד, וקשה להסתכל על פרצוף כזה בזמן שהוא מסתכל על הבנאדם שמדבר איתו. וגם המבט הזה מראה את התכונות שוולדי כ"כ מתעב אותם.

black robe

New member
ומי אמר שכשאומרים 'וולדמורט'../images/Emo63.gif

זה מראה פחד ממנו? נהפוך הוא! כולם קוראים לו "זה שאין לנקוב בשמו", "אדון האופל" , "אתה יודע מי" וכל מיני שטויות אחרות כמו "הוא" למשל
לא צריכים ללעוג לו בגלל שהוא חזק מאוד. השם 'וולדי' מראה זילזול בדמות ולעיגה לה ומפחית מערכה, לעומת זה 'וולדמורט' מדגיש את חוסר הפחד ממנו והכבוד לערכו. ובקשר לוולדמורט ולדמבלדור: אם זאת הייתה כוונתך אז בסדר

למעלה