מי המתמטיקאי ?

its moi

New member
מי המתמטיקאי ?

זכור לי במעורפל סיפור על אחד המתמטיקאים שבהיותו תלמיד נכנס לכיתה באיחור. על הלוח היתה טענה שהמורה סיפר לתלמידיו שזוהי טענה שטרם הצליחו להוכיח. אבל המתמטיקאי שלנו, שהגיע באיחור, חשב שאלה תרגילי הבית, וישב וחשב וישב וחשב ....הוכיח את הטענה. מי יודע במי מדובר ? ופרטים נוספים?

1ca1

New member
מדובר בגאוס אך אתה טועה קצת

קרל פרדיריך גאוס, הלך לכיתה א בגיל 6, עד כאן הכל נורמלי מה? אבל היה לו מורה למתמטיקה ממש "נחמד", בשביל לאמן את התלמידים בחיבור, נתן להם לחבר את כל המספרים בין 1 ל100, לכאורה ילד בן 6 יתחיל 1 ועוד 2 שווה שלוש פלוס שלוש שווה 6 פלוס 4 שווה עשר וכו', ובעצם כל השיעור יחלוף בטרם יגיע לתשובה הנכונה (אם הוא לא יתבלבל) אך גאוס באמת שלא התבלבל ותוך מספר שניות ניגש למורה עם 5050 (שזאת התשובה ד"א), הוא חישב אותה דרך "חנוכייה" (סכום סדרה חשבונית, ולמרות שמדובר בגאוס האדיר, קשה לי להאמין שהוא ממש שם לב לנוסחא הכללית בגיל 6, אלא במקרה של 1 עד מאה,הוא כנראה שם לב שכל זוג שווה 101, כפול 50 זוגות). אם מדובר במקרה אחר באמת אני לא יודע?!?!?

amni

New member
בהחלט אפשרי למצוא נוסחת סכום

בגיל 6 לבעל כשרון רב. אם למשל הוא השתעשע בביתו בתחום עם מכריו. אני למדתי לקרוא בגיל הגן מכיוון שאבי היה הולך איתי ברחובות ומלמד אותי לקרוא שמות של שלטים ושמות רחובות. זה הלך מאוד בקלות ולא קראתי בכלל ספרים או משהו כזה. במילים אחרות דברים שכביכול קשים להבנה הם לעיתים לא קשים אם נילמדים בצורה אפקטיבית. לימוד נוסחאות בגיל 6 אינו כל כך קשה ל"גאונים". מוצרט ניגן להפליא בגיל 6 , בובי פישר ורשבסקי ניצחו בשחמט את כל מכריהם בגיל דומה.

1ca1

New member
אמרתי

שלבחור כשרוני כמו גאוס, בטח למצוא את ה"חנוכייה" לא הייתה בעיה, אבל עדיין להתחיל עם נוסחא כללית לסדרה חשבונית? אני ממש לא בטוח בגיל 6 (עדיין זה כיתה א...), בכל מקרה, אין כל כך הרבה אפשרות לדעת את זה (ואניבטוח שעד גיל 10 כבר גאוס גילה את הנוסחא הכללית לסדרה חשבונית...)

1ca1

New member
דרך אגב

זה לא כל כך נדיר לקרוא בגן... אישית רוב החברים שלי ידעו לקרוא (אומנם לא למדו כמוך, אלא שההורים פשוט ישבו ולימדו אותם), ורק אני לא ידעתי והגעתי לכיתה א בקושי מכיר אלף-בית (עדיין זה גם עברית שקשה לי), ולהגיד לך את האמת, היום בכיתה יב, מי מקבל ציונים טובים יותר בחיבור? אני או הם? (רוב הפעמים אני, למרות שהמורה אוהב אותי :)), ואני מסוגל לקרוא הרבה יותר מהר מהם (בעברית אפילו, על אנגלית אין מה לדבר בכלל...), אבל קריאה לא כל כך קשורה לעניין, קריאה היא מיומנות שרובה נרכשת, גאונות כמו של גאוס היא מולדת (אפשר לפתח יכולת מתמטית עד לתחום מסויים, נגיד תואר ראשון, אבל כדי להגיע לרמות הכי גבוהות, לשמל כמו גאוס אוילר ושות, צריך עדיין "גאונות מולדת", בספר הדוד פטרוס רשום משפ בלטינית אני לא זוכר את הלטינית אבל מאוד אהבתי אותו "מתמטיקאי לא נוצר, הוא נולד" משהו כזה, כששאל אותו האחיין איך הוא יוכל להיות מתמטיקאי...)

BanjoKazooie

New member
תהיה בטוח שכן

מוצרט התחיל להלחין בגיל 5 וגאונים אחרים כמו סן סנס ידע לנגן את כל הסונטות של בטהובן בעל פה בגיל 11!!! גאוס גם כן היה גאון ומאוד מאוד אינטיליגנט אין לזלזל בו!

Blade2

New member
מדובר במקרה אחר

את הסיפור הנחמד על גאוס שמעתי, ואת הסיפור שהבחור סיפר שמעתי פעם, ואני זוכר שזה לא היה גאוס, אנסה לבדוק מי ולחזור עם תשובה.

its moi

New member
יתכן שאני טועה קצת

אך לא על המקרה השה עם גאוס והסכימה אני מדבר.

avinamal

New member
נראה לי שזו אחת מהאגדות האורבניות

המסופרות על כל מתמטיקאי/פיסיקאי לפי הצורך. אני דווקא שמעתי את זה לגבי פיינמן או גל-מאן (או הכי סביר: שניהם).

קראתי מקרה הפוך

אך לצערי שכחתי את שם המתמטיקאי. אני רק זוכר שזה היה מתמטיקאי מברה"מ שנהרג (טבע בים) בגיל 26 אחרי שתרם רבות בתחום שלו. אז כשהוא היה ילד, הציגו אותו בפני פרופ' מפורסם, וזה נתן לו שורה של תרגילים קשים ביותר, ובסופם הוסיף בעייה שפתרונה לא היה ידוע. כעבור זמן קצר הילד חזר אליו עצוב ומדוכא, ואמר שאת אחד התרגילים אינו מצליח לפתור...

yuvalf2001

New member
ג'ורג' דנציג

הוא המתמטיקאי שעליו הסיפור. הוא פתר שתי בעיות פתוחות חשובות בסטטיסטיקה בחשבו שהן שיעורי בית בקורס של נימן באוניברסיטת ברקלי. הסיפור מופיע בדף הביוגרפיה שלו. סיפור דומה על מיכאל טרסי, שהיום הוא פרופסור באוניברסיטת תל אביב: בזמן בחינה בעת לימודיו בטכניון, הוא לא זכר את הדרך להוכיח משפט במתמטיקה בדידה, ונאלץ להוכיח מחדש תוך-כדי בחינה. ההוכחה שמצא תוך כדי בחינה היא היום ההוכחה הסטנדרטית המופיעה בספר הלימוד.

amni

New member
טרסי יודע גם לספר בדיחות טובות

בזמן ההרצאה. לכן הרצאות שלו זוכות בפופולריות רבה.

freedom rider

New member
כן, סיפור ידוע...

בירושלים סיפרו את זה על שהרון שלח, אבל הסיפור הזה סופר על עוד כמה אנשים
בין היתר סופר שאחד המרצים נתן בבחינה שאלה פתוחה (כלומר - בעיה שעדיין לא נמצא לה פתרון), ושלח, שלא הייתה לא ברירה, פשוט פתר אותה. בספר נפלאות התבונה נטען שהמתמטיקאי המדובר הוא ג'ון מילנור.

1ca1

New member
אם כבר מדברים על זה

המתרגל שלי באינפי 1-2 למד בטכניון הנדסת מחשבים (כיום הוא דוקטורנט בבר אילן למתמטיקה) ובקורס במרוכבות שמה אחד המרצים נתן להוכיח משפט שאינו נכון "כלומר רשם הוכח כך וכך" ואילו המשפט בכלל אינו נכון וכמובן רק מי שהפריך את המשפט קיבל ניקוד (זה ממש רוע לב לא לדבר על כל הסטודנטים ששברו את הראש למה זה לא בסדר אצלו)

flecktor

New member
אוילר.

ושמעתי את הסיפור הזה מסופר עליו ביותר ממקור אחד. והוא גם זה שמת בגיל צעיר...

amni

New member
אוילר לא מת צעיר והוליד מליון ילדים

כאן ביוגרפיה שלו http://www-groups.dcs.st-and.ac.uk/~history/Mathematicians/Euler.html החל בלימוד אקדמי בגיל 14 במסלול כמורה נוצרית אבל בפועל למד מתמטיקה מתוך ספרים הייתה לו חונכות פרטית של ברנולי, וסיים תואר שני במתמטיקה בערך בגיל 17.

amni

New member
לא רק מתמטיקאים. תוחלת החיים עלתה

בצורה דרמטית באירופה ב- 300 השנים האחרונות.

למעלה