מי הם מלאכי השרת?

מאלכי השרת

כשמם הם - המלאכים אשר משרתים את ה' (על פי הדת היהודית). בעצם, כל המלאכים, פרט למלאכי החבלה, אשר אמונים על עינוי החוטאים בגיהנום (עפ"י מסורות יהודיות שונות).

The Warrior

New member
כן ../images/Emo42.gif

וגם אם לא היית מוצא את זה ביהדות, הגהינום קיים על כל מקרה. רוצה לבדוק? בברכה,

לא מדוייק בכלל

הגיהנום "צורף" ליהדות בתקופה מאוחרת יחסית, בתקופת ימי בית שני. עד אז כלל לא הייתה אמונה בעולם הבא וניתן לראות זאת בתנ"ך. במקרה הטוב (וגם זאת בשל אי הבנה, לדעתי) האמינו ב"תחיית המתים" (שהיא למעשה נבואה על שיבת ציון, ולא על מה שמכונה בטעות "אחרית הימים"). הקביעה כי ה"גיהנום קיים על כל מקרה" היא טענה הדורשת הוכחה. יש לך איך להוכיח? אם כן, בבקשה. אם לא, המנע מהצהרות בומבסטיות שכאלה.

yidan

New member
שניה תן לי להסביר

התכוונתי שבנצרות יש את התאוריה שלאחר שאתה מת אם הייתה אדם טוב אתה הולך לגן עדן, ואם הייתה אדם רע אתה הולך לגהינום, האם זה כך גם ביהדות?

The Warrior

New member
ככה זה גם ביהדות

הנצרות והיהדות מאמינים כאן באותו דבר. הייתי הרבה עם נוצרים, אז אני יודע מה שקורה שם. יהדות נראה לי שלמדתי גם מספיק בכדי לענות על כך. לא הכל כתוב בתנ"ך בגלוי. ישנה "תורה שבכתב" ו"תורה שבעל פה". תמיד "עולם הבא" וגהינום היו חלק מהיהדות, גם אם מוסורוקי לא מאמין בכך. לא ביקרתי עדיין בגהינום, אך הייתי באזור. ישנם אנשים שהיו שם ומסרו עדות, אז אני לא זורק סתם דברים באויר. בברכה,

אנשים שהיו שם ומסרו עדות

יכולים להצביע באילו שיטות הם עשו זאת. גם בבית משפט ניתן למסור עדות. האם היא תמיד אמינה? אם תנתן שיטה, תבדק והתוצאות תהיינה דומות (או לפחות יהיו תוצאות משמעותיות) ניתן להגיד כי ייתכן וצדקו. עד אז, אני סקפטי. הדיון על "תורה שבע"פ" ועל שיוכה "לתורה שבכתב" היא לא לפורום הזה, אך זהו דבר שדורש אמונה עוורת ומקיים כשל לוגי מעגלי, לצערי.

The Warrior

New member
לגבי העדות

בני אדם שונים הופיעו בערוץ טלויזיה ותארו את חוייתם בגהינום, כל אחד בצורה בה הוא חוה את המקום הזה. הם העידו על חויה מצד אחד של בדידות וקור, אך מצד שני גם על אש ושדים. כל אחד בהתאם לאזור בו הוא היה. זה מקביל לכל אלו שמסרו עדות אחר שהם היו על סף המוות. ודאי שמעת על כך. האם להאמין להם? לגבי תורה שבעל פה, אתה צודק, זה לא מענינו של הפורום הזה. דעתי היא על כל פנים שהגהינום קיים. בברכה,

תגיד אתה

האם אתה מאמין לכל מה שנאמר בטלויזיה? איני חושב כך. האם כל בני האדם ישרים ודוברי אמת? האם, בכלל, מנקודת המבט האנושית, קיימת אמת אחת ויחידה? האם אתה יכול להגיד לי ב-100% שחושיך "דוברי אמת" כל הזמן? בחן את השאלות האלה, ותראה לבד את מסקנותיי שלי. איני נלחם בדעתך על קיום הגיהנום, אני רק מצביע על כך שאתה כותב זאת בצורה כאילו לא תיתכן אפשרות אחרת. גם באמונותיי יש מקום כלשהו לדבר מה הקרוב למושג "הגיהנום", אך לא בדרך בה תופסות אותו הדתות השונות (אולי פרט לבודהיסטית...).

למעלה