מי ביקש תמונות שקדמו לנכבה ולא קיבל?

respecta1

New member
לא יאומן

תראי ציור או משהו כזה של עיר מימי הביינים.. נראה אותו דבר בדיוק... רק חבל שפיספסו את המאה הנכונה

stubborn woman

New member
אכן כן מוח יהודי

וזה חלק מזערי ביותר ממה שעשה המוח היהודי ב1949 סיכמנו כבר מוח יהודי?

respecta1

New member
ותראי את השטח הזה היום

בשביל לבנות משהו נפלא לפעמים צריך להרוס משהו עלוב

stubborn woman

New member
הבניה שלכם שבאה על פני ההרס שלנו

היא משהו הייחודי לעם הכובש לעם ציוני לכם ואת מה שעוללתם לארצי אף פעם לא אשכח אבל טוב שאתה לפחות מודה באמת, שכן המוח הישראלי עובד בדיוק לפי המשפט שלך "בשביל לבנות משהו נפלא לפעמים צריך להרוס משהו עלוב" "עלוב" אתה קורא למי שאני לעברי ולההיסטוריה שלי בעיניך זה עלוב, בעיניי זה אלוהי אני גאה בהוריי ובסביי ששרדו את הנכבה ונלחמו על אדמתם אני גאה בהם על שנותרו כאן למרות ההרס שלכם גאה בהם על זה שאני כאן שנשארתי על פני אדמתי ומכל מלאכת ידם, ומכל פרי התפוז והדגים שמהם התפרנסו אני גאה, גאה ועוד יותר גאה ממה שאי פעם תוכלו לתאר לעצמכם

mike00

New member
אם כך צריך לעשות עוד "נכבה" כזאת כדי שתהיי

גאה פי שתיים

respecta1

New member
בשביל זה מיוחד בשביל 6 מיליארד האנשים האחרים

בעולם זה סתם מבנה רעוע

אולי תביאי תמונות משנת 1800

אני באמת מעוניין לראות תמונות לא מתקופת המנדט הבריטי , אלא מתקופת השלטון העותמני בוא נגיד שנת 1800 , מעניין לדעת כמה ערבים גרו כאן

הארץ שלך היא ירדן../images/Emo70.gif

תפני לעבדאללה החביב על הקיפוח של 80% הפלסטינים שם, זהו ביתכם, אך נוח לבוא בטענות לישראל...יחי הדמוקרטיה.

קצת סדר בדברים..........

כ 90% מבין אלו הקוראים עצמם פלסטינאים הם מתנחלים מהעת החדשה בא"י. הם הגיעו מאלג'יר, בוסניה, צ'צניה, חורן, סוריה, לבנון, חצי האי ערב ומצריים ממחצית המאה ה-19 אך במיוחד עם כיבוש הארץ ע"י האנגלים ששמרו היטב שיהודים לא יוכלו לחזור למולדתם מכורתם אך את הערבים הנוהרים אליה לא ספרו. רובם התיישבו סביב הישובים העבריים שייבשו ביצות והפריחו את השממה. כיום, כל הרעה באה עלינו משום שישנם בינינו אנשים הלוקחים על עצמם הגדרת כובש על ארצו, מולדתו ומכורתו. לכו ותלמדו מי כאן הכובש. מסתבר שלשקר יש רגליים. ואפילו יציבות. תחשבו רגע על ההגדרה המיוחדת שהגדיר האו"ם עבור הפליטים הפלסטינאים. לאו"ם יש הגדרה אוניברסאלית לפליט. הגדרה הנכונה בכל המקומות, הארצות והעמים. ובה נאמר: "אדם שנאלץ לנטוש את ביתו הקבוע במקומו הטבעי מאז ומקדם" בלחץ ארצות ערב שונתה ההגדרה למקרה ספציפי אחד ובה נאמר: "פליט יחשב כל ערבי שעזב את א"י בשנת 1948 ושהה בה שנתיים" . אם אמנם הפלסטינאים נמצאים בא"י מאז ומקדם, כפי שהם טוענים, לשם מה היו צריכים לשנות את ההגדרה? ואם אחוז זניח שהו בארץ רק שנתיים, גם אז לא היה צורך לשנות הגדרה אוניברסאלית זו. תחשבו אם כך איזה שקר גלגלו עלינו אלו, ויש עוד בינינו שמטפחים שקר זה. לגבי מצבם של היהודים במדינות האיסלם, מומלץ ללמוד מה היה ב"חייבר". קורות חייבר היו למקרה מעצב את יחס המוסלמים ליהודים. ואוי לעם שאינו לומד את ההיסטוריה שלו. קראו את הספרים "מאז ומקדם" מאת ג'ואן פיטרס. ואת "יומן מזרח תיכוני" מאת ריצ'ארד מיינרהאגן שהיה קצין המודיעין הראשי של גנרל אלנבי.

תן לי לתת חיזוק לדבריך סופר , מוצאו של ערפאת

קבלו את הסערה האחרונה בקהילה הפלסטינית בדמשק: ספר חדש שחיבר אחד מבכירי אש"ף, ובו נטען כי שורשיו של יאסר ערפאת נעוצים בכפר יהודי במרוקו. עוד נטען כי בניגוד לדברי הראיס, אין לו כל קשר לשושלת אל-חוסייני הפלסטינית האם ליאסר ערפאת יש שורשים יהודים? כך לפחות טוען ספר חדש, שמתפרסם בימים אלה בסוריה. המחבר הוא בכיר באש"ף, והספר כבר עורר תהיות וויכוח בקהילה הפלסטינית בסוריה. את הספר, ששמו "יאסר ערפאת והפתרון הציוני למשבר בפלסטין", חיבר ד"ר ראזי חוסיין, מזכיר הלשכה המשפטית והפוליטית של אש"ף. המחבר טוען בין היתר כי כי שורשיו של יו"ר הרשות הפלסטינית אינם במשפחת אל-חוסייני המיוחסת מירושלים (כפי שטען). יתרה מזאת, אביו נולד במרוקו - בכפר שמרבית תושביו יהודים. חוסיין כותב כי אביו של ערפאת נולד בכפר המרוקני "אל-קידווה", וזהו שמו האמיתי של ערפאת. לטענתו, בן דודו של ערפאת, ששמו מוסא אל מוגרבי, אישר שערפאת שינה את שמו ולמעשה גם הסתיר את מוצאו "היהודי-מרוקני". המחבר מזכיר כי למרות טענותיו של ערפאת שנולד בירושלים, הוא נולד למעשה בקהיר, לאחר שאביו שהגיע ממרוקו לירושלים, התחתן עם אישה ערבייה המקורבת למשפחת אל חוסייני - ולאחר מכן היגר הזוג לקהיר. בספר נטען גם כי בסוף שנות ה-60, עם עליית אש"ף, נשאל המופתי, חאג' אמין אל חוסייני, אודות טענותיו של ערפאת לפיהן הוא צאצא למשפחת אל-חוסייני. המופתי, לדברי חוסיין, דחה את הדברים ואמר כי שורשיו של ערפאת הם מרוקנים. גם שר החוץ של מרוקו לשעבר, אל-אלפי, שנשאל על ידי המחבר, השיב כי למיטב ידיעתו, מוצאו של יאסר ערפאת הוא מהכפר המרוקני שהוזכר. הדברים הופיעו בין היתר בכתבה של אחמד מנסור, עיתונאי ברשת "אל-ג'זירה", שציטט מן הספר שיצא בדמשק ועורר סערה.

ומי בא בטענות על הגירה? בן לקבוצת מהגרים

מיבשת אחרת שהשתלטה על הארץ נגד רצון הילידים. העובדות הידועות והברורות הן שסביב סוף המאה ה-19 היו בארץ כבר בסביבות החצי מיליון תושבים, מתוכם רק מיעוט קטן של יהודים. מלבד מיעוט קטנטן של יהודים "פלסטינים" מקוריים שישבו כאן זמן רב, כמעט כל היהודים הגיעו לארץ נגד רצונם של בני הארץ שישבו בה. המזרחן יהושע פורת טוען שהערבים שהיגרו לארץ היו מיעוט קטן, בעיקר בדרום (מג'דל ואסדוד). מרבית העובדים שהיגרו מאיזור סוריה חזרו לישוביהם המקוריים עם תום עבודתם. מעבר לכך, משפחה ערבית שהיגרה מביירות לחיפה למשל, לא היתה שונה ממשפחה גרמנית שהיגרה מברלין להמבורג. הם היו בני תרבות דומה מאד ודוברי שפה דומה מאד, ובמהרה הם נטמעו באוכלוסיה הפלסטינית והפכו להיות חלק ממנה. בוודאי שמעולם לא היו להם יומרות לכבוש את האדמה מהפלסטינים לידי הלבנונים, להקים ישובים נפרדים ללבנונים, בתי ספר נפרדים, או לכבוש מהם את מקומות העבודה. מי שבאמת היגרו לפה ממקומות לחלוטין לא קשורים היו המהגרים הציונים (שטעות לומר שהם "חזרו למולדתם" כי הם כמובן לא יכלו "לחזור" לארץ שלא הם ולא הוריהם מעולם לא התגוררו בה, אלא רק חלק מאבותיהם הקדמונים מלפני אלפי שנים), שבאו לפה על מנת להתבדל ולנשל את הילידים מארצם. האוכלוסיה הערבית בארץ התגוררה במעל 500 ישובים, שלרובם לא היה כלל קשר למהגר ציוני זה או אחר, אלא היו ישובים ותיקים שחלקם מוזכרים עוד ברישומים שלטוניים תורכיים מן המאה ה-16. גם אלה שהועסקו אצל חקלאים יהודים, גורשו במהרה כשהחל המבצע הגזעני של "כיבוש העבודה" שנועד לשלול מהם את מקורות הפרנסה מפני שהם ערבים. בדומה לכך, גם מפעלים פלסטינים רבים קרסו בגלל התחרות עם המהגרים בעלי ההון מאירופה, ופועלים פלסטינים רבים איבדו את עבודתם, מה שהוסיף שמן למדורת התסכול הלאומי. שממה ממש לא היתה כאן, למרות מה שניסו למכור לך בבי"ס: הארץ היתה פוריה, היא ייצאה חיטה ופרי הדר, היה לה מאזן מסחרי חיובי עוד במאה ה-19, ואני מציע לך לקרוא את מאמרו של אחד העם מ-1891 "אמת מארץ ישראל" בו הוא כותב שחור על גבי לבן: "רגילים אנו להאמין בחוץ לארץ, כי ארץ ישראל היא עתה כמעט כולה שוממה, מדבר לא זרוּע, ועל הרוצה לקנות בה קרקעות יבוא ויקנה כחפץ לבו. אבל באמת אין הדבר כן. בכל הארץ קשה למצוא שדות-זרע אשר לא יזרעו".

בהחלט ההמשך עוד יבוא...התוקפנות מחירה אדמה../images/Emo8.gif

עוד כמה שנים תביאי תמונות גם מדמשק
שמעתי חומוס שמה משו משו.

יש לי שאלה בקשר לבתים שהופיעו בתמונות

השאלה היא ככה , כמה מהבתים המופיעים בתמונה היו מחוברים לרשת החשמל ? וכמה מהבתים היו מחוברים לברזי מים ? ולכמה מהבתים היה ניגארה שמחוברת לרשתות ניקוז ולתעלות מי שפכין ? ולכמה מהבתים היה טלפון שמחובר לקווי בזק ? וכמה בתים היו מחוברים שמה לאינטרנט?

למעלה