מי בא לרקוד?

במגזין "POLIN" היוצא לאור בפולין

והוא אחד מהפרסומים הרציניים ביותר על התרבות היהודית בפולין הופיע ב1997 מאמר על "Mayufes: A Window on Polish-Jewish Relations." במגזין האינטרנט של המוזיקה הפונית, מופיע מאמר מרתק ביותר על המנגינה, על הסיבות שהפכו אותה לסמל להשפלה של יהודים בפני הגויים. "אוהל הדוד טומשבסקי" היה מי שקרא ל"מה יפית". קראו כאן

שופן ומה יפית

בספר הזה מתוארות אנקדוטת מחייו של שופן. באחת מהן, הוא מזמין לחדרו סוחרי תבואה ומנגן להם את "מה יפית" על הפסנתר. הסוחרים שמחים כל כך שהם פוצחים בריקוד ואומרים לשופן שהוא מנגן "כמו יהודי". בשנייה , שופן מתעלל באיזה סוחר יהודי על ידי שליחת מכתב מזויף בענייני מסחר שכתוב בז'רגון יהודי כביכול...

מקור נוסף: בכרך הראשון של שירי אצ"ג

ישנן כמה פואמות בהן מתואר הטקס המשפיל של היהודי ששר לפריץ "מה יפית". מופיעה שם פואמה ארוכה ומאוד עוצמתית (ולא לאומנית בכלל - לאלו שיש להם אלרגיה ללאומניות של אצ"ג) המתארת את הסבל היהודי בגולה. מכילה בתוכה גם ביטויים מאוד קשים של הטחת דברים כלפי מעלה, ומתארת את הסבל היהודי מבפנים, הבשר והדם. הפואמה קרויה "קפיצת הדרך" ואני ממליץ לכל אחד לקרוא אותה. בין השאר מתוארת שם סצינת "מה י-פיס".

מוגג

New member
כמעט פיספסתי את הדיון

בביתנו היה נהוג לשיר את הזמירה הזאת כשרצינו להרגיז את אחותנו הצעירה. יש בשיר המון בתים והמנגינה בקצב הואלס חוזרת וחוזרת וחוזרת על עצמה כמו תיבת נגינה.

בזה הרגע התחלנו לשחק אמת או חובה.

כשנפגש - חובה עליך ללמד אותי (עכשיו אני סקרן).

למעלה