"מי בא אליך"

"מי בא אליך"

בעיניי, אחד השירים המדהימים של עמיר - טקסטואלית, ועוד יותר, מוסיקלית. אין ספק שהשיר מדבר על מצב נפשי עדין, רגיש, מטולטל אולי אפילו הזייתי ועדין, מחיפוש בהיסטוריה של הפורום הזה מצאתי רתיעה ואפילו חשש מהתמודדות עם השיר הזה. למה? והלא אם עמיר פרסם אותו הוא ודאי לקח בחשבון ששומעיו - או לפחות חלקם - יאמצו להבינו, ולו כדי התחבר אליו טוב יותר ועמוק יותר. נכון, חשיפה הנה תמיד משא כבד על נפשו של המשורר, שלא יכול לכלוא את רגשותיו בסגור לבו, אך בד בבד יודע היטב כי הוא פורס בשיריו את נבכי נפשו לעין כל רואה. ועדין, חזקה עליו, והוא עושה כן... (וכבר כתב על כך ביאליק: ומחרוזי יתמלט ללבבכם ובאור אשכם הצתיו, יתעלם ואנכי, בחלבי ובדמי את הבערה אשלם ) מי, אם כן, בא (או לא בא) אליך? והוא - הבא אליך בשעה ברורה של מצוקה - האם בא להושיע, להושיט יד, או שמא לגחך ולהגחיך? האם נמהל בחייך לטוב או למוטב? ומהם הקברים הישנים (היכן שישנים)? האם יש כאן גאולה? האם יש כאן אכזבה, מפח נפש? האם ישנם התמודדות, נסיון? ואם כן, מה בסופם? אנא, החכימוני דעת...

וואו, קלעת אל השערה

כבר מזמן השיר הזה נמצא על הכוונת שלי (ונון-סטופ ברדיודיסק). יש לי מה לכתוב אך אעשה זאת מאוחר יותר, כשיירווח לי הזמן. אבל הערה קטנה אני בכל זאת מוכרח להעיר, ואל תהיו ברוגז עלי... כצופה פאסיבי (עד ההודעה הנוכחית של "חשרת מים") אני מוכרח להצר על כך- ואני לא הראשון - שהפורום גלש מעט למחוזות נינטיים (וואו, הופעה, ישששש! איפה ישבת, איזה התרגשות!!!!11, חולה עליך ממי, איפה ההוא ואיפה ההיא - וכן על זה הדרך). רבותי, מבלי לפגוע - כאן זה לא הפורום של שירי מימון. מדובר כאן על עמיר בניון - מהיוצרים האיכותיים והמרגשים ביותר בארץ - ומבחינתי זה מחייב גם את הפורום שלו. הודעה כזו של "חשרת מים" שווה זהב מבחינת הדיון האיכותי שהיא עשויה ליצור כאן. אז אל תאבדו את הראש ואל תחמיצו את העיקר (והכי חשוב - אל תיפגעו. זה הכל מאהבה). טל

גרציה פ

New member
זה נכון שבזמן האחרון הפורום לא...

בדיוק מעניין כמצופה מפורום של עמיר בניון, אבל... תדע לך שהיו כאן ימים ולילות של ניתוחי שירים מהמעניינים ביותר, יש מחזוריות כזאת בפורום הזה, וכנראה שעכשיו יש הפוגה, אני מאמינה שההשראה תחזור אלינו, ואז.... יהיה יותר מעניין.

למעלה