מי אשם במקרה הבא?

iec

New member
א.תעשה ברור לגבי קורס צפירות...

1.אם אתה רואה את הנהג במראה שלו..הוא רואה אותך.(אם זה לא ברור לך קח קורס מראות) 2.א.לא מבין למה אתה לא יכול לרדת מהאופנוע אם אתה רואה סכנה מתקרבת והאופנוע דומם על הרגלית... ב.לצפור...יש כפתור קטן,כמו של הסטרטר (לא יודע מה זה סטרטר? קח קורס סטרטר
), בצדו השמאלי של הכידון...זה יוצר רעש שיכול לעזור...

menyroth1

New member
לא רצוי לעמוד אחרי משאית גם אם הוא רואה אותך

כמובן שאני מדבר על מצב שבו רוב הסיכוים שהוא יסע אחורה. יכולת התמרון של משאיות מאוד מאוד מאוד מוגבלת עקב אורכן . כיוון שהנהג מן הסתם ישראלי , הוא לא ירד מהמשאית כדי להזיז את המכשול שיש בדרכו , אלא יקלל את מי שהעמיד את האופנוע שמפריע לו (במקרה שלך את מי שהעמידה ) וימשיך לנסוע . (כפי שהיה במקרה שלך למרות שהוא ראה שאת יושבת על האופנוע ) . זה בדיוק ההבדל בין פיקח לחכם . לא הייתי שם את האופנוע מאחרי משאית רק בגלל האפשרות להסתבך בצרות

netco

New member
אמממ

כנהג משאית לשעבר, אם היית קרובה אליו כל כך כפי שאת מתארת שרק התכווצות על האופנוע מנעה ממנו לפגוע בך, הגיוני שהוא באמת לא ראה אותך. גם עם מראה פנורמית שלא תמיד קיימת בצד שמאל, עצמים קטנים כאופנועים שנמצאים בטווח של פחות מחצי מטר מדופן המשאית, קשה מאוד לראות בפרט בנסיעה לאחור. ואני מדבר על משאית במרכב אחוד, במידה וזה היה סמי/פול טריילר, סביר שהוא עוד פחות ראה אותך בהתחשב שכיוון הנסיעה לאחור הוא הפוך ושדה הראייה עוד יותר קטן. מה אפשר לעשות? קטונתי בצעירותי הכללית ועל דו"ג בכלל (חודשים ספורים) לחלק עצות למנוסים ממני. מה שכן, אני משתדל לשמור מרחק ביטחון (לפחות מטר מטר וחצי מדופן המשאית) גם ממשאיות חונות, בודאי במקום כמו ת.ד. שהוא פורק מטען שם, והוא יכול לצאת בכל שנייה, כפי שקרה לך. אגב קחי בחשבון שככל שאת קרובה יותר למרכז המשאית ביחס לאורך שלה, שם השטח מת הגדול ביותר (המראות מכסות בעיקר מהשליש האחורי ואילך, שוב במשאיות בהן אני נהגתי), וזה נכון גם בעת עקיפה של משאית. אבל זה את מן הסתם יודעת כבר. יש לציין שכל האמור לעיל הוא על סמך ניסיוני האישי בלבד, שכאמור הוא דל למדי, לפחות בתחום הדו"ג.

yoshi6

New member
אתה יודע, זה מצחיק עם כל הטכנולוגיה שיש היום

איך לא מחייבים בחוק משאיות, אוטובוסים ובכלל רכבים ארוכים במצלמות שיראו כל מה שקורה מאחור ולא יסתמכו רק על מראות, הרי המחיר של מצלמות כאלה בטלות בשישים מול מחיר המשאיל למשל

למעלה