מי אני?

ponder

New member
מי אני?

קצת ארוך...אבל בבקשה תקראו.. אני מפחדת שלא אמצא את מקומי בעולם, מבחינת קריירה אני מתכוונת. אני מרגישה אנמית, לא מועילה מעיין למלמית כזאתי – לא מועילה אבל גם לא מזיקה... אולי קודם אני אספר על עצמי. אני סטודנטית לכלכלה ומנהל עסקים וסיימתי שנה ב' בעברית . לדעתי הממוצע שלי די טוב (נושק ל-90) ואני בסך הכל מרוצה מהציונים שלי. אבל אני מרגישה שאולי אני חכמה מול ספרים ותאוריות, אבל מול החיים האמתיים, מול אנשים אני נהיית טיפשה.(וד.א זה נכון גם לגבי עבודה וגם לגבי חברים - אין לי יותר מדי חברים פשוט כי קשה לי להתחבר לאנשים...) אני לא מוצאת עבודה וכשאני כן מוצאת – אני לא מסתדרת. קשה לי להתנסח בעל פה ככה שבראיונות אני לא להיט, וגם כששואלים אותי שאלות שקשורות לתחום שלי (כלכלה) אני מתחילה להסתבך ולא מצליחה ליישם את כל התאוריות שלמדנו. ונניח וכן עברתי את הראיון – בעבודה אני כל כך גרועה! יש לי קליטה כל כך איטית ,אני מתסבכת בכל דבר קטן ורצה לשאול (וזה לא שלא ניסיתי לפתור לבדי קודם את הבעיה). אנשים שהיו איתי בקורס התחילו כבר לשחות בתוך העבודה,ואני עדיין תקועה מאחור. אני מרגישה שמדברים עלי מאחורי הגב, על זה שאני טיפשה ולא קולטת ושואלת שאלות קיטבג..אני רואה את זה גם בעיניים של האנשים כשאני שואלת אותם..כאילו סוג של" היא באמת שאלה אותי עכשיו את השאלה הזו"?? אני לא טובה עם אנשים . אין לי יחסי אנוש טובים, ואני לא מוצאת את עצמי. לא יודעת מה הנישה שתתאים לי – אני לא טובה עם אנשים אבל אין לי גם ראש מבריק שיפצה על זה..אני פשוט... ממוצעת. ובתחום שלי – אין מקום לממוצעים! איזה עבודה אני יכולה למצוא??? חשבתי לעצמי – עכשיו את סטודנטית, זה הזמן שלך לצבור נסיון בתחום כך שכשתצאי לשוק האמיתי יהיה לך משהו ביד..אבל הנה, התחלתי לעבוד בבנק בעבודת סטודנטים, יש מלא סטודנטים בגילי, ואני מרגישה נורא. אני יוצאת מותשת מהעבודה, לא נהנית , נלחצת מכל דבר שאני לא מוצאת את התשובה אליו וישר רצה לאחמש, ואז מרגישה עוד יותר מטופשת (וזו עבודה בשירות לקוחות ככה שאין לי יותר מדי זמן להתברבר בלמצוא את התשובה..הלקוחות מחכים על הקו!!!) וככה זה בכל עבודה שהייתי בה- אני כל כך איטית עד שאני מבינה מה הולך, אני שואלת על כל דבר כי אני לא רוצה לעשות טעויות ואז אני מרגישה קרציה אבל אין לי אפשרות אחרת, אני לא יכולה לבצע משהו שאני לא יודעת. אני ראש קטן, מפחדת להגדיל ראש, אני צריכה את העבודה המוכרת והידועה בלי יותר מדי סיבוכים. ואני מפחדת. מה יהייה אחרי הלימודים? איך אני אשתלב בשוק העבודה? מי ירצה אותי? איך אני אסתדר? הרי בעולם האמיתי אם מקבלים אותך לעבודה זה לא חממה, מצפים לאיזשהו ידע ממך, שלא תשאל כל דבר, שתהיה בטוח בעצמך, שתגדיל ראש..ואני כל כך לא כזאתי. אני מפחדת לעשות דברים על דעת עצמי, בלי לקבל אישור כי אני לא יודעת אם הם נכונים ומקובלים, ונכון שיש את הזמן המינימלי להכרת המערכת אבל לי לוקח יותר מדי זמן...וגם בתחום שלי, אני מרגישה שאני לא יודעת כל כך הרבה, בת'כלס בסוף שנה שניה אתה מסיים את כל הקורסים החשובים בכלכלה,ואני מרגישה שאין לי שום ידע. בראיונות ששאלו אותי דברים לגבי כלכלה ,דברים די פשוטים, ממש פישלתי! אני מרגישה כל כך רע לגבי זה. מצד אחד – אני רוצה עבודה מספקת שאני אשאב ממנה הנאה אך מצד שני אני כל כך גרועה בכל עבודה שאני נמצאת בה, כל כך ראש קטן כל כך נלחצת שאני מפחדת שלעולם לא אמצא עבודה שתתאים למידותי...בייחוד בתחום שלי. אני לא רוצה לגמור בסוף בתור מזכירה עם תואר ביד שלא שווה כלום... מאז השחרור עבדתי ב-5 עבודות ובכולם לא הייתי מוצלחת! הייתי על הפנים עם קליטה איטית,עושה שגיאות, לא בטוחה בעצמי, עושה פאדיחות.. ואני באמת לא יודעת מה יהייה איתי! אם אני לא מוצאת את עצמי בתור סטודנטית - איך אמצא את עצמי "בעולם האמיתי"???

לדעתי אין כזה דבר בן אדם ממוצע

ורק יש אנשים שעוד לא זיהו את נקודות החוזק שלהם, והתמקדו בהן. קראתי את כל ההודעה שלך, והתסכול שלך נורא נגע לליבי. עם חלק מהדברים, בהקשר אחר ובזמן אחר, מאוד הזדהיתי, ודווקא בגלל שאני נמצא במקום אחר היום רציתי להגיב. אם הייתי שואלת אותך, בלי שום קשר לכל מה שכתבת, מהם הדברים שאת הכי נהנית לעשות? הדברים שאת עושה, שיכולים להיות הכי לא חשובים או לא קשורים ללמקצוע, אבל בתוכך את יודעת שאת עושה אותם טוב, ונהנית מהעשייה שלהם? אצלי, למשל, אלו חיפושים באינטרנט. אני אוהבת לחפש ולמצוא מידע, זה כיף לי. אני אוהבת לרפרף על דברים ולדוג תכנים, גם אם אני לא אעשה איתם יותר מדי אחר כך. אני גם אוהבת לכתוב. לכתוב בשבילי, לכתוב עבור אחרים. ביומן, בבלוג. אני נהנית מזה. למה אני שואלת? כי אני, למשל, לא למדתי מידענות, ולא למדתי תקשורת או ספרות או כל מקצוע אחר. למדתי מקצוע שעניין אותי, אבל שהייתי גרועה בעבודה בו. והסיבה שהייתי גרועה בו, הוא כי העיסוק היומיומי, כעבודה, פשוט לא התאים למי שאני. אלא שכמובן, לא אמרתי לעצמי כאלו דברים בשנים הראשונות. מה שאמרתי היו הדברים הבאים: אני טיפשה יותר משחשבתי. אני גרועה בעבודה הזו. אני לא מבינה כלום. כל מה שאני עושה נעשה גרוע, ולוקח המון זמן. ולא רק שאמרתי לעצמי את הדברים האלו, גם אמרו אותם עלי. אפילו פיטרו אותי פעם, ובזמנו זה היה בערך הדבר הכי גרוע שיכולתי לדמיין. ואז במשך תקופה ארוכה הייתי חושבת "מי יקח אותי בכלל? מי ירצה אותי? אני עובדת גרועה". אבל אז הלכתי לעבוד בעבודה שהתאימה קצת יותר למי שאני. רחוקה מאוד מעבודת החלומות שלי, עם הרבה צדדים שלא אהבתי, אבל בכל זאת, עם צדדים שהתאימו לי יותר. ואז גיליתי שאני לא עובדת גרועה, דווקא להיפך. ושאני לא טיפשה, דווקא להיפך. וכל זה קרה רק כי הייתי מוכנה להודות שמה שרציתי שיתאים לאופי שלי לא מתאים, ומה שכן מתאים זו מי שאני. לכן אני מעודדת אותך לחשוב על תחומים שמושכים אותך בחיים האישיים שלך. לא בשביל לימודים אקדמיים או דווקא לעבוד בהם, אלא בשביל לזהות את המאפיינים של עיסוק שעושה לך טוב ושאת נהנית להשקיע בו.

ponder

New member
תודה על התגובה..

אבל כשרשמתי שאני "אנמית" התכוונתי לכך, אני מרגישה כל כך ריקה מתוכן. אין תחומים שמושכים אותי, או לפחות עוד לא גילתי אותם. ניסיתי לחשוב על הדברים שגורמים לי הנאה בחיים..ולמען האמת, אין לי. אין לי תחביב כזה או משהו שאני מאוד נהנית לעשות. עצוב אולי, אבל אין לי. יש אנשים שיגידו - ציור, אומנות, חדר כושר, התעמלות, נגינה, שירה וכד' אבל אין לי. אין איזה משהו שאני טובה בו ושכיף לי לעשותו. בגלל זה אני מרגישה כל כך ריקנית! עוד לא מצאתי עיסוק שטוב לי בו ושטוב לי להשקיע בו..עוד לא מצאתי את המקום שלי בעולם, עוד לא גיליתי "מי אני" - והשעון מתקתק, אני רוצה לדאוג לעתיד שלי, אני רוצה עבודה טובה, שאהנה בה, עבודה שתתאים למידותי. זה חשוב לי , כי אוטוטו נגמר התואר ומה אז? עבודה היא חלק חשוב ומרכזי מאוד בחיים (זה ולהקים משפחה- אבל לזה יש עוד זמן : ) אני טיפוס מאוד "כבד" שלוקח מאוד קשה ומאוד ללב כל דבר.והעתיד שלי - כרגע יושב לי על הלב..מה יהייה איתי? .

תחשבי על זה ככה

איך תדעי איזו עבודה לחפש אם לא תדעי מה את אוהבת? מצחיק ככה שזה ישמע, כדי להשקיע בעתיד שלך באמת, ממש שווה לך להשקיע עכשיו בלגלות אילו דברים עושים לך כיף. תאמיני לי, יש סיפורים מדהימים. מישהי שעסקה במחשבים והפכה למאמנת אישית מצליחה (כי היא אהבה לעזור לאנשים), מישהי שלמדה משהו במכללה והפסיקה להתעניין בזה והפכה למאמנת כושר גופני (כי היא גילתה שהיא נהנית מספורט), ויש גם אנשים שגילו דרך העיסוק המקורי שלהם את הנישה שמעניינת אותם. ידיד שלי מהאוניברסיטה, תוך כדי הלימודים, התחיל לכתוב באיזשהו אתר. והמשיך, ואז הפך לעורך האתר, ואז הלך ללימודי תואר שני בכלל בתחום חקר האינטרנט, מה שבכלל לא היה קיים כשעוד למדנו. עבודה לא תצנח עליך מהשמים מהסיבה הפשוטה שלא תוכלי לזהות אותה אם היא תיפול עלייך. מוקד הבעיה הוא בכלל לא כמה מהר את עושה דברים, או אם את ממוצעת או לא. מוקד העניין הוא גם לא העתיד שלך, כי כרגע את לא מרגישה שיש לך את הכלים לבנות אותו. מוקד הבעיה הוא ה"ריקנות" הזו שאת מתארת, ואת זה ניתן לשפר רק על ידי עשיה. ויש כל כך הרבה דברים לעשות! אפשר להתנדב, אפשר להשתתף בסדנאות, אפשר לפתח תחביב בבית (אני למשל, בזמנו, הייתי מאוד חזק בקטע של קונדיטוריה. לא יכולתי להפסיק לאפות דברים, וממש שקלתי ללכת ללמוד את זה), אפשר לנסות סוגי ספורט שונים (יש קבוצות של רולרבליידס, של רכיבה על אופניים. אפשר להצטרף לזמן מה לחדר כושר, או לנסות טניס או סקווש). הנקודה היא לא שהתחביב בהכרח יהפוך לקריירה, אלא שאפשר יהיה לזהות את תחושת ההנאה האמיתית הזו ולבחון אותה. אגב, לפעמים ניעור כולל הוא גם פתרון. לפעמים לעזוב את הכל ולעשות משהו אחר לגמרי נותן נקודת מבט שונה לגמרי. זה נחשב לגמרי סביר אחרי סיום הלימודים לקחת שנה חופש, ולעשות בה כל מיני דברים לשם העשייה: לטייל, לעבור למקום אחר בארץ (לא בהכרח ת"א. יש כאלו שעוברים לצפון, או לאילת) פשוט מתוך נחישות להתנסות - והחוויות האלו מלמדות המון על מי ומה את. אני באמת חושבת שחשוב להשקיע זמן בלפתח את המקומות שעושים לך טוב, כי רק מתוך הכרה איתם אפשר באמת לכוון למקום טוב יותר.

justme2003

New member
תהיי בטוחה שיש עוד המון "אנמים"

הרבה אנשים שנראים מצליחנים הם "אנמים" בתחפושת...את לא לבד. בעבודה עם הזמן לומדים להבין את הפרנציפים המרכזיים, לנו בעבודה אמרו פעם שחלקנו נהיה מצטיינים ומהיתר פשוט מצפים לעשות את עבודתם על הצד הטוב ביותר שהם יכולים. בטוח, אבל בטוח! (תחזרי לכאן עוד 10 שנים) שתהיי באיזה מקום שיתאים לך ואולי בניגוד להודעתך מירב האנרגיה שלך תהיה דווקא במקום אחר אולי משפחה אולי תחביב או כל דבר אחר

בלאגנית

New member
פששששש

קראתי את ההודעה שלך והרגשתי שזה ממש אני... אין לך מושג כמה הזדהיתי איתך... סיימתי לפני שנה סוציולוגיה באונ' חיפה וגם ביטוח במכללה למנהל גם אני איטית ושואלת שאלות כי פוחדת לעשות טעויות. וזה התברר כשגיאה והביא לכך שפיטרו אותי...לפני 4 יום פוטרתי מעבודה בתור מזכירה, בו עבדתי 10 ימים. אמרו לי שאמנם יש לי צדדים טובים כמו שירות טוב ללקוחות אבל שורה תחתונה היא שאני לא מתאימה להם כי אני לא מסוגלת לעשות כמה מטלות בו זמנית. היה להם כנראה הרבה מבחר של בנות ,כי הם פירסמו ב"לוח הבטוח", אז קצת היה להם בעיות איתי אז לא היתה להם בעיה להעיף. גם אני כמוך יודעת שיש לי שכל וגם אני מוטרדת בקשר למציאת מקום עבודה. אמא שלי אומרת שמתאי לי לעבוד באיזה ארגון גדול שלא כל הנטל נופל עלי,אלא תפקיד מונוטוני ספציפי שחוזר על עצמו. לא יודעת איך להשיג דבר כזה.כל המשרות היום נראה לי זה שירות לקוחות בפלאפון ואורנג'

אולי זה פשוט לא המקצוע עבורך../images/Emo35.gif

למה בחרת ללמוד דווקא כלכלה
אולי כדאי לפנות לתחום אחר שתרגישי יותר בטוחה בו
ולפעמים זה רק נראה ככה בהתחלה שזה קשה והכל נראה נורא- להבדיל אלפי הבדלות, כשהתחלתי לעבוד בחנות צעצועים שעובדת בה, לא זכרתי את המחירים של שום דבר, התבלבלתי כל הזמן, לא ידעתי איך לפנות ללקוחות והקליטה שלי לגבי דברים הייתה איטית, עברו ארבעה חודשים מאז שהתחלתי לעבוד וכל הלקוחות כמעט מהקבועים מבקשים שאני אעזור להם ספציפית בחנות כי אני עוזרת מכל הלב, ומייעצת, ואני כבר זוכרת כמעט את כל המחירים בחנות, ואם לא- שואלת, גם אם שאלתי כבר 1000 פעמים. את רק בנאדם ואת חייבת לזכור את העובדה ה"פשוטה" הזאת!!!

פשוש30

New member
כולם מזדהים איתך , לדעתי

מתוקה לי - את ממש נשמעת כמוני , פעם הייתי עם יותר מחשבות כאלה ולאט לאט עם הזמן והנסיון בעבודה המחשבות האלה נעלמות. כי את בעצם מבקשת קבלות על עצמך עוד לפני שיצאת לעולם. את מאוד ביקורתית וקשה כלפי עצמך ומצפה מעצמך להמון !!! המון סטודנטים עוזבים מקומות עבודה - כי זו בעצם ההתנסות שלך בשוק העבודה - את בוחנת במה את טובה יותר ובמה את טובה פחות. אף אחד לא מושלם. לא היית טובה כקופאית ,למשל, אבל תהיי טובה כדירקטורית של חברה יום אחד. לכל אדם -אפילו אחד שהחברה רואה אותו כמוצלח- ישנם שלבים בחיים בהם הוא מרגיש פחות בטוח ופחות מוצלח , וחרד לגבי גורלו . אני חושבת שאולי את צריכה רגע לעצמך - לשבת ולחשוב - מה את אוהבת ? אפילו דברים קטנים ... אין אדם שהוא לא יוצלח בהכל. שימי את רא הממשלה לעבוד באיזה מקום בשירות לקוחות -הואו גם יאמר שהוא לא יוצלח ! אבל הוא כן מוכשר להיות ראש ממשלה. כלכלנים טובים לא חייבים להיות מעולים בשירות לקוחות... אולי מתאים לך כרגע לעבוד בתפקיד פחות לחוץ עד שתסיימי את התואר ... כבוגרת תואר שני בכלכלה -אני מרגישה שאני לא יודעת כלום בכלכלה ! אני ממש מבינה אותך. זה לא מקצוע מדוייק , רק עם הזמן בעבודה עצמה ככלכלנית את תתחילי להבין דברים לאט לאט. סבלנות כלפי עצמך , ובפעם הבאה שאת מסתכלת במראה : תאמרי לעצמך : אני בחורה מוכשרת !!!

liranush39

New member
שינוי גישה...

היי מותק.... אני מאוד מבינה את ליבך ,ויש לי עיצה קטנה בשבילך. אני חושבת שאת יותר מידי נלחצת מהעתיד,ומהמחשבות על איך שאת לא נהנית ,ועל איך שאת לא מוצלחת וחבל!!! יש לי חדשות בשבילך....אני מאמינה בך.... וגם את תתחילי להאמין בעצמיך אם רק תפרגני לעצמיך קצת. תתחילי פשוט לעבוד על עצמך בקטן... תציבי לעצמך כל יום 2 מטרות קטנות שאת מרגישה שאת יכולה להתמודד איתם...-ברגע שתעמדי בהם את תרגישישהערכה העצמית שלך עולה, הביטחון שלך יעלה, וכך ככל שתציבי לעצמך מטרות קטנות ותעמדי בהם-תראי שאת מסוגלת גם להגיע לדברים גדולים- ואת תגיעי- אני מבטיחה לך... שיהיה לך בהצלחה מותק.... אם תרצי תוכלי להתכתב איתי במייל ולשלוח לי הודעה אישית ואני מבטיחה לתמוך בך בכל דבר. אז מותק תזכרי את המילים שלי...את עוד תגיעי רחוק.

liranush39

New member
שינוי גישה...

היי מותק.... אני מאוד מבינה את ליבך ,ויש לי עיצה קטנה בשבילך. אני חושבת שאת יותר מידי נלחצת מהעתיד,ומהמחשבות על איך שאת לא נהנית ,ועל איך שאת לא מוצלחת וחבל!!! יש לי חדשות בשבילך....אני מאמינה בך.... וגם את תתחילי להאמין בעצמיך אם רק תפרגני לעצמיך קצת. תתחילי פשוט לעבוד על עצמך בקטן... תציבי לעצמך כל יום 2 מטרות קטנות שאת מרגישה שאת יכולה להתמודד איתם...-ברגע שתעמדי בהם את תרגישישהערכה העצמית שלך עולה, הביטחון שלך יעלה, וכך ככל שתציבי לעצמך מטרות קטנות ותעמדי בהם-תראי שאת מסוגלת גם להגיע לדברים גדולים- ואת תגיעי- אני מבטיחה לך... שיהיה לך בהצלחה מותק.... אם תרצי תוכלי להתכתב איתי במייל ולשלוח לי הודעה אישית ואני מבטיחה לתמוך בך בכל דבר. אז מותק תזכרי את המילים שלי...את עוד תגיעי רחוק.

למעלה