מי אנחנו?

nissimhania

New member
האדם כבול לאופי שלו

ע"י חולשתו, בורותו וחוסר מודעותו. כל אלו יכולים להצתמצם ע"י מאמץ נכון. איזהו הגיבור? - הכובש את יצרו. אכן זו גבורה, ומדוע גבורה? כי רק יחידי סגולה מגיעים לזה, זהו מאמץ לא קטן. אך בהחלט אפשרי, אני לא רואה שום סיבה שלא. על ה"חוק טבע" שלך אפתח עוד דיון (אין לי זמן עכשיו).

אהרן5

New member
איזהו האדם? הכבול אל אופיו

האם באמת הכובש את יצרו הוא "גיבור" בעל בחירה חופשית?... מדוע חיילים שכובשים מדינה רחוקה כובשים פחות את יצרם ונוהגים לאנוס את הנשים, ומאידך דתיים נוטים יותר לעשות מאמצים לכבוש את היצר מאשר חילונים? האם בגלל הבחירה החופשית הספציפית של האדם הספציפי? או אופיו המושפע לפעמים גם מנסיבות חיצוניות (כמו הפקרות המלחמה, או מורא האל, וכו´...)? בקיצור, מה שנראה לך כגיבור, אינו אלא שילוב של סיטואציה מסוימת עם אדם בעל אופי מסוים. האדם כבול אל אופיו. נקודה. כל שביכולתו הוא לעשות מאמצים כבירים ולנסות לשנות את אופיו (ואז הוא שוב יהיה כבול לאופי החדש...)

Andy1985

New member
האני

ה"אני" זאת היא בעצם אחת ה"נשמות" של הבן אדם לאלו שמבינים בנושא יודעים על מה אני מדבר. לבן אדם יש מספר נשמות ואחת מהן זה האני. לאומת זאת יש את הגוף הפיזי שמגביל אותנו לפחות ב 85% יש לו דרישות משלו (מזון, רגשות וכו), לאומת זאת ל"אני" אני דרישות אלו. אז נכון שבגוף הפיזי אני מרגישים כולכך מוגבלים אבל לאחר עזיבת אותו הגוף אנו שוב חופשיים.

Henryf

New member
מהרהורי לבך

כל מה שאמרת הינו מהיהורי לבך. אינך יכול להוכיח אף לא נקודה בודדת אחת מזה, לכן זו אמונה ולא ידיעה! אמונה כמו אמונה דתית, כמו אמונה פאגאנית, כמו כל אמונה אחרת!

preacher

New member
בניסוח קצת יותר מודרני,

אולי אלו ה"מודע" וה"תת-מודע"? זה די מקובל בפסיכולוגיה שיש לנו דחפים שלא רק איננו קובעים אותם, אף איננו מודעים אליהם. נראה לי שאנחנו - כיצורים מודעים - אכן נפרדים מהחלק שקובע מה אנו רוצים, וכל מה שאנו יכולים להחליט לגביו זה אם כן או לא לפעול בהתאם לרצונות, ואיך. ואני אתן דוגמאות: הומוסקסואל למשל, יש לו דחפים לאהוב את בני מינו. הוא יכול לפעול לפיהם או לא, אבל הוא לא יכול להחליט שבגלל שזה לא נוח לו, מבחינה חברתית למשל, להיות הומו, הוא עכשיו יחליט לרצות רק נשים. זה פשוט לא עובד ככה.

למעלה