מי אמר '1984' ולא קיבל?

אשרת

New member
מי אמר '1984' ולא קיבל?

"ועדת חוקה, חוק ומשפט דנה בשבועות האחרונים בהצעת חוק שזוכה למעט התעניינות תקשורתית, על אף שהשלכותיה מרחיקות לכת. על פי ההצעה, המשטרה תהנה מגישה למאגר מידע מקיף, הכולל פרטים על אתרי האינטרנט בהם ביקרנו, מהיכן שוחחנו בסלולר, אל מי התקשרנו ועוד, לצורך חקירות" מעניין אם השלב הבא יהיה גם להעביר את תמלילי שיחות למשטרה , כך, שיהיה לצורך חקירות. האם רק אני רואה פה דרך נוחה לשחיתות ולניצול המאגר הזה וחדירה גסה לפרטיות?

לא רק זה, הם גם בונים מאגר של טביעות אצבעות

ואני אגב, התרעתי על כך לא פעם ולא פעמיים.

n i e m a n d

New member
התרעת מתוך אינטרס. אתה חושש לגורלך כמהפכן

וחושש מהעתיד לקרות לכל המי ומי שתורם לכרסום החברתי, הכלכלי והדמוקרטי במדינת ישראל. ההצעה פסולה, אבל גם המניעים שלך, שרחוקים מלחבב את חירות הפרט ושאר זכויות טבעיות - פסולים.

כן "נכון", בגלל זה גם התרעתי נגד גאידמק

ועכשיו כולם רואים שצדקתי לגבי הכוונות האמיתיות שלו... אך כאחד שתומך בנתניהו והליכוד, לא מפליא אותי כלל שזו דרך המחשבה שלך...

n i e m a n d

New member
האינטרס המעמדי שלך כאן ברור, ממתיק. אל תתכחש

למציאות. אתה מתכנן מהפיכה ורותם למען כך את רוב כוחותיך הבלתי נדלים כמו גם אנשים בוטלטים כאן בפורום. אתה תנהיג את עדר העובדים המיואשים והמדוכאים יחד עם איש הפלדה, כלומר סטלין, כלומר הדנ"א האוריגינלי עד שהעולם כולו יפול שדוד לרגליך. אתה אדם חסר מעצורים וההתנגדות שלך נובעת מהחשש שהשלטונות יעלו על שלל התכניות הזדוניות שלך. אבל אתה לא תעבוד עליי, ממתיק. אני קולט מהפיכות ממרחק קילומטרים. תתכסה בשמיכה, עוד מעט השוטרים יבואו. בו.

אולי אם הייתי טיפוס של מנהיג או מאמין במהפכות

הייתי חושב בכלל לכיוון הזה. אך מכיוון שאני לא זה ולא זה, החשיבה שלי היא אחרת לגמרי. מה שכן, ככל שיהיה יותר רע במדינה הזאת, ככל שיותר אנשים יבקשו את השינוי המיוחל, ואני לא מתכוון למפלגה, אני מתכוון לשינוי חברתי יסודי של 180 מעלות שיצעיד אותנו על דרך המלך ויהפוך אותנו למדינה נורמלית, כמו דנמרק או שבדיה. כך שאני אתן לנתניהו ולליכוד לעשות את העבודה בשבילי ולסלול את הדרך לישראל סוציאל דמוקרטית.

mishauli

New member
המשטרה לא תקבל גישה למה שאין לה כבר היום,

אבל לא תצטרך לשלם כסף רב (מהמסים שלי ושלך) לחברות טלפון ולספקי אינטרנט. בנוסף, ולא פחות חשוב, החוקרים לא יצטרכו לבזבז זמן חקירה יקר על פניות לגורמים אלה. אני, כחוקר משטרה לשעבר, יכול להעיד על סיבוכים וכשלים בחקירה שנבעו דווקא מהיעדר גישה מהירה למאגרי מידע.

אשרת

New member
אני יכולה להבין את זה...

אבל מאידך יש פה פגיעה חמורה בזכות לפרטיות והלכה למעשה באופן תיאורטי, או מעשי, מעשי נמצאים תחת מעקב. האם בעבר המשטרה לא היתה צריכה צו מבית המשפט על מנת להפר פרטיות זאת? ועכשיו כאשר יש גישה מהירה וקלה יורת לנתונים הללו, אינך חשוב שזה עלול להוות פתח למעשים לא כשרים?

mishauli

New member
איני חושב כך. הנושא חשוב, ומוטב שנדון בו

ברצינות. הגדירי, בבקשה, מהם "מעשים לא כשרים" (עבירות על החוק, לא סתם חטטנות), ונבדוק, האם במצב החדש יתאפשר מה שקודם היה בלתי אפשרי. אני מציע שלא נסתפק בהגדרות אמורפיות של "פגיעה בזכות הפרטיות", אלא ניצמד לחוק הגנת הפרטיות ולחוקים אחרים שיישומם עלול, לדעתך, להיפגע מהשינוי המוצע.

אשרת

New member
מעשה לא כשר...

כמו שציין פה אחד הכותבים - שימוש לרעה בפרטים שיש על אותו אדם. דוגמה: אם שוטר X רוצה למשל לסחוט כסף מאדם מסויים - אז עלפי המאגר הזה הוא יוכל לעקוב אחרי אדם מסויים אשר גלש לאתרים לא כשרים במיוחד, ופה ועד מעשה פלילי היא קצרה. גם סחר במידע הוא מעשה לא כשר. אני לא ממש מעוניינת שלמשטרה תהיה גישה לאתרים שאני גולשת אליהם או למספרי טלפון שאני מחייבת אליהם. אין שום סיבה, שבתור אדם חף מפשע, כל הפרטים עלי יהיו גלויים למשטרה שלא לצורך. מה גם, שהמאגר עצמו לא ממש מיועד רק למשטרה, כנראה שיהיו עוד גופים ממשלתיים אשר ירצו לקחת חלק בשלל הזה.

mishauli

New member
סחיטה - עובדי ספק אינטרנט יכולים לסחוט אותך

בקלות רבה יותר מכל שוטר. לעומתם מסתכן שוטר מאוד, כי כל גישתו לכל מארג מידע מתועדת ונשמרת. מנגנוני הביקורת של המשטרה בודקים דרך קבע ובצורה מדגמית את השאילתות ודורשים מהשואלים הסבר. גם אני נאלצתי לחטט בתיקי חקירה ישנים כדי להסביר, מדוע משכתי מהמאגרים הפנים-משטרתיים פרטים שונים. בירורים דומים נערכו - ונערכים - לגבי מאגרי מידע חוץ-משטרתיים (בזק, משרד התחבורה). תסכימי, אני מקווה, שהחוק החדש לא ישנה דבר. סחר במידע - ראי לעיל. השוטר שסוחר מסתכן כמו סתם שוטר-סקרן, ואפילו יותר, כי הקונה יכול להיות סוכן-מדיח מטעם מחלקה לחקירות שוטרים. "יהיו עוד גופים ממשלתיים אשר ירצו לקחת חלק בשלל הזה" - גם היום ישנם, וגם היום יש שוטרים מטומטמים שעוזרים לחבריהם ממשרדי ממשלה אחרים (בעבודתם, לא לצרכים פליליים!) - וגם הם מפוטרים ואף מועמדים לדין על כך. אני חוזר ומבקש להציג לי: מה בחוק החדש עלול להרע את המצב, וכיצד בדיוק? עד כמה שכנעת אותי רק בכך שאת חרדה לפרטיות שלך, אבל לא בכך שהיא בסכנה.

baudrate

New member
מי שרוצה לרדת מהכמכ"מ המשטרתי

יש לו כבר מגננות לא רעות. תכנת Tor שמנתבת את כל הגישות לאינטרנט דרך רשת של שרתים שמונעים מעקב יעיל. וביחד עם תוכנות תקשורת P2P מאפשרות תקשורת די מאובטחת , בין אם בצ'אט , החלפת קסצים או אפילו ברמה של דיבור. אפשר להשתמש כיום בסקייפ , מה שדי מקשה על התחקות אחרי השיחות דרך ספקי הטלפוניה הסטנדרטים, ואפילו להשתמש בשילוב של סקייפ ומכשיר Palmtop עם חיבור אלחוטי לאינטרנט דרך נקודה חמה בבית קפה. בסופו של דבר המדינה יכולה להתחקות ולהאזין לשיחות ותקשורת גם אם היא מאובטחת, אבל זה יהיה קשה הרבה הרבה יותר ממה שנדמה לחברי הכנסת.

או הרבה יותר פשוט לעבור לאינטרנט אלחוטי

ולגלוש דרך חשבון של מישהו אחר. זה גם חינם וגם לא ניתן להתחקות אחריך. כבר היום יש לא מעט אנשים בעולם וגם בישראל שמשתמשים בפתרון הזה. זה אמנם קצת יקר ולא שווה לכל נפש, אך עם הכסף שחוסכים מאי תשלום לספק האינטרנט, לבזק או לכבלים, לא רק שמכסים את ההוצאה מהר מאוד, כי אם בנוסף גם חוסכים הרבה מאוד כסף. והכי חשוב זה בלתי ניתן להתחקות אחריך. לא ע"י המשטרה ולא ע"י אף אחר...

gershon17

New member
זו כבר הפעם השניה לפחות

הוא פיקציה, כמה פעמים צריך להסביר?

ממש לא. אם כבר הממשלה מעודדת את זה

בכך שבאמצעות החוקים הדרקוניים שלה, היא מביאה יותר ויותר אנשים לבחור בדרכים שמעולם הם לא חשבו אפילו לבחור בהם. תגיד לי אבר: איזו ברירה יישאר לאדם שירצה לגלוש לאתר מסויים, שיהיה אסור לגלוש אליו לאחר שהחוק לחסימת האינטרנט ייכנס לתוקפו? אתה באמת חושב שאנשים לא יחפשו וימצאו דרכים אלטרנטיביות? הרי כבר היום יש לא מעט אנשים שעושים את זה, והיום עדיין האינטרנט לא חסום...

אשרת

New member
אתה מעודד את זה.

אתה מעודד מישהו לגלוש באינטרנט על חשבוני, ואז אם הוא יעשה משהו אל חוקי, אז יביאו אלי בטעות. יפה לך, ממתיקי. לא רק שאתה מעודד עבירה על החוק אז אתה גם מעודד לקדפוק אנשים אחרים. מזל שהראוטר פה מוצפון ואיש אינו יכול לגלוש על חשבון הפס שלנו ללא הרשאה מאיתנו.

על חשבונך? אם כבר על חשבון ספקיות האינטרנט

ואני לא מעודד את זה. אני רק מציין עובדה שזה כבר קיים ולא מעט אנשים משתמשים בשיטה הזאת. אך אם את רוצה לטמון את ראשך באדמה ולהגיד לעצמך שזה לא קיים, שייערב לך. כך או כך העובדה לא תשתנה, כי היא עובדה.

אשרת

New member
זה על חשבוני משום ש:

א. אני זאת שמשלמת עבור החשבון. ב. אתה גונב לי רוחב פס דבר אשר מעט לי את מהירות הגלישה. ג. כן, אני יודעת שלא מעט אנשים עושים זאת וזה עדין לא הופך את זה לחוקי, ממתיק.

זה ממש לא על חשבונך

ומלבד זאת, אני לא גונב לך ולאף אחד אחר שום דבר, אני גולש כחוק באמצעות ספקית אינטרנט, שרק אלוהים אם יש בכלל דבר כזה, יודע למה אני משלם לה כל כך הרבה, עם כל הגלישה האיטית הזאת דרכה מדי פעם... דיברתי על אנשים אחרים שעושים זאת ועל כאלה שעוד עלולים לעות זאת, אם הממשלה הזאת תדחוק אותם לפינה ולא תותיר בידם אף ברירה אחרת. ייתכן שגם אני אהיה ביניהם, אך בינתיים אני גולש כחוק. ברור שזה לא חוקי. אך תראי לי דבר אחד שממשלות דחקו את אזרחי המדינה שלהם לפינה ולא הותירו להם כל ברירה אחרת מלבד לנקוט בהן, שהוא כן חוק... כך שברור שכשאתה דוחק אדם לפינה ולא מותיר בידיו כל ברירה אחרת, אתה בעצם הופך אותו במו ידך לעבריין. וזה בדיוק מה שממשלת ישראל, לא רק הנוכחית, כי אם הממשלות המכהנות כבר למעלה מעשור, עושה, מעודדת את אזרחי המדינה להיות עבריינים ולעבור על החוק. והיא עושה זאת בכך שהיא לא מותירה בידם כל ברירה אחרת. ואחרי זה מתפלאים שהפשע גואה ויש כל כך הרבה פושעים ועבריינים, שרובם הגדול בני נוער, בישראל... ואיך שלא יהיו, כשהממשלה שלהם בעצמה מביאה אותם למצב הזה?

למעלה