מי אמר שווסטרן זה רדום?

fliperit

New member
הפסתנרן לא ניגן בכינור...

הוא אולי פרט על הכינור באצבעות.

הורסמאן

New member
את לא הילדה הראשונה

שחושבת שהעולם התחיל כשהיא נולדה, עם הגיל זה יעבור לך.

fliperit

New member
פלז'ר זה תחרותי,

אבל בארץ ברמה מאוד מאוד נמוכה. אני חושבת שאין אפילו מקצה בוגרים בפלז'ר. אני לא ממש יודעת איך זה בחול, אבל מתמונות הםפלז'ר בחו"ל נראה הרבה יותר טוב מבארץ. פלז'ר ואפילו טרייל זה יחסית קל (ועוד כמה מקצי אולאראונד), אבל ריינינג ופרות זה בהחלט לא.

dixie chick

New member
זה וויכוח נורא קשה מבחינתי

א. כי אני לא יכולה להעלות טענות משמעותיות לגבי הדרסאג' והקפיצות בגלל שאין לי נסיון לא בזה ולא בזה ב. כי אני לא מתכוונת "להשמיץ" את הצד השני כשברור לי שברכיבה וסוסים הייתי נהנת מכל פעילות שקשורה אליהם ובכלל זה אם לא היה קיים ריינינג שאותו אני אוהבת מאוד כמו שהוא הייתי ייתכן מאוד ובוחרת דרסאג' ויש בו לפי דעתי הרבה קסם ג. כי אני אוהבת ווסטרן ואוהבת ריינינג ואוהבת את כל מה שקשור לרכיבה וליצירת קשר עם הסוס באשר הוא... אבל מכורה לריינינג זאת הרגשה מדהימה לפי דעתי ד. כי אני אוהבת את המקצוענות ואת הרכיבה באשר היא- תהיה היא בריינינג בפלז'ר או בנעיצת רומח מה באמת יותר טוב? חיכיתי לטיעונים של הורסמן וחוץ מאשר טיעונים שחיממו את כל הפורום לא באמת קיבלתי תשובה משמעותית מבחינתי, אני מרגישה שזה היו טיעונים מיותרים ומחממים, ואף אחד מהם לא היה קונקרטי, אבל איך באמת מכריעים בוויכוח כזה? אי אפשר באמת להכריע... אני יודעת שבהרבה דברים אפשר להיות צודקים ולעוות את המציאות, זה נכון שהרבה רוכבים טובים בריינינג למדו מהדרסאג' למשל (תרגילים, ישיבה, חיבור עם הסוס), אבל אני לחלוטין מעודדת, למה לא בעצם? כל מה שמקדם למטרה טובה של ליצור קשר טוב עם הסוס ולקבל דברים מופלאים ממנו בחזרה, מה זה משנה איזה אוכף יש עליו בסוף? זה נכון שיש רוכבים שמנים שיושבים על אוטומטים ומנצחים, אבל סוס לא נולד באוטומט, הוא נוצר מאיך שיוצרים אותו, שזה בהחלט תהליך שלא כל אחד ואפילו לא כל מאמן יכול לעשות. זה נכון שסוסי ריינינג מתקדמים מהר ומגיעים מהר לתוצאות אבל זה לחלוטין לא שיא יכולתם בגיל 4 או אפילו 5 ורובם באמת טובים רק בגיל 6+, וזה מלמד רק על שיטות החינוך לפי דעתי שלמרות שעברו והתקדמו רבות עדיין נמצאות בהתפתחות רבה, ואם פליפרית ציינה שהיא ראתה מקצים משנות ה70 שבהם סלייד טוב היה סלייד שמושכים לסוס בפה עד שהוא עומד על 2 למעשה! ככה שדברים אכן מתקדמים ומשתפרים כל הזמן. לא יכולה לקרוא לזה מקדונלדס אחרי שפגשתי אנשים מדהימים שעוסקים בתחום ומאחוריהם כ"כ הרבה שנים והורסמנשיפ שזה פשוט לא יאמן...

אהבתי

כל מילה שנכתבה אצלך המקלדת.. חחח

הורסמאן

New member
חבל באמת שאנשים

לוקחים את זה באופן אישי ומתחממים. אם תבדקי, תמצאי שרשמתי הרבה פעמים (ולא רק היום) שיש הרבה רוכבי וסטרן נהדרים. אני מכיר כמה הורסמאנים אמיתיים שהם אנשי וסטרן בדם. עבדתי עם כמה כאלה, מהטובים בעולם במקצועם. עדיין, כשזה בא להשוואה במקצועות הרכיבה השונים, (ולמרות הטענות החוזרות כאן, קל מאוד להשוואת ביניהם) וסטרן הוא סיגנון שקל מאוד ללמוד אותו. בהשוואה לדרסז' הוא ממש כמו בהשואה בין מקדונלד לארוחה צרפתית, וברור שגם מקדונלד אפשר להכין יותר טעים ופחות טעים, אך הוא לעולם לא יהיה כמו Chateaubriand

אבל מי אמר שזה ויכוח (דיון)

על מי יותר טוב? פליפרית התחילה מרדום - ואז דיברנו על עוצמה ועל מה מסעיר בעינינו (חוויה מאוד אישית). הורסמאן לקח את זה למקום של מה יותר קל - לא נכנסת לשיפוט בעניין הזה, ועלה גם עניין של המורכבות והזמן לאמן סוס. אף אחד מהמדדים האלה לא הופך את זה ל"טוב" או "רע", אף כי טבעי שיש העדפות אישיות. עניין של דרך, מטרה ואופן.

dixie chick

New member
אני מקבלת

קצת הטריד אותי פשוט המקומות שאנשים לוקחים את זה בדיון, למרות שאת צודקת זה תלוי בהם ולא בי

שירלי317

New member
אממ

אני כל חיי רכבתי אינגליש, קפיצות ודרסז', מאז גיל 5 ועד היום אך הייתה תקופה של שנה וחצי בערך שלקחתי במקביל שעורי פלז'ר, מה שאומר שבמובן מסויים עשיתי את שני המעברים. ואני יכולה להודות בלב שקט שההצלחה שלי הייתה גדולה וקלה יותר בווסטרן פלז'ר לעומת האינגליש בקפיצות ובדרסז' שהיוו אתגר גדול יותר בשבילי ומהווים עד היום. בין לבין אני רוכבת גם היום פה ושם קצת ווסטרן כשיוצא לי (לעיתים שילוב של השניים) אבל מהמקום האישי שלי אני יכולה להגיד שבשבילי הווסטרן מהווה מקצוע הרבה יותר נוח, מפוזר וקליל להבדיל מהדרסז'. אז נכון שלא רכבתי ברמה גבוהה בווסטרן מבחינת ריינינג קאטינג ושאר המקצים, אבל לא כי אני לא יכולה, אלא כי פשוט לא מעוניינת. לבסוף החלטתי לדבוק בדרסז' בגלל החיבור האישי שלי למקצוע ובגלל האתגר. אגב, מהיכרות וידע אישי, רב רוכבי הווסטרן הטובים ביותר, בארץ ובעולם, התחילו את דרכם כרוכבי דרסז', מה שבנה להם ישיבה נכונה יותר ויכולת שימוש בעזרים מפותחת יותר. אבל שוב, אני לא חושבת שאפשר להשוות בין הסגנונות, זה גם משו מאוד אינדבידואלי בהקשר למבנה גוף של כל רוכב כפרט והיכולות האישיות שלו. לסיכום, אני חושבת שהדיון הזה של מה קל יותר ומה קשה יותר הוא כבר מגוחך ומיותר מאוד.

fliperit

New member
קודם כל

תראי מה רשמתי על פלז'ר למעלה. דבר שני...מאיפה השטות הזאת ש"רב רוכבי הווסטרן הטובים ביותר, בארץ ובעולם, התחילו את דרכם כרוכבי דרסז', מה שבנה להם ישיבה נכונה יותר ויכולת שימוש בעזרים מפותחת יותר"? תמני לי 5 רוכבים מובילים בארץ ובחו"ל שמתחרים בווסטרן שהתחילו כרוכבי דרסז'. אני מכירה אישית הרבה מאוד מאמני ווסטרן בארץ...ואפאחד מהם לא התחיל באינגליש. לעומת זאת, 2 מדיכות שהיו לי שהגיעו מהאינגליש ממש לא יודעות לרכב (והן רכבו הרבה אינגליש והתחרו)

לא יודעת עד כמה זה אמין,../images/Emo107.gif

אבל שמעתי הרבה פעמים ששי קנטי התחיל את דרכו בדרסז'. על רוכבים אחרים אני כבר לא יודעת.

fliperit

New member
זה יכוללהסביר את המושכות הקצרות ../images/Emo6.gif

סתם בצחוק.. שי קנטי הוא אחד הרוכבים שאני הכי אוהבת בארץ...אבל הוא אחד. אם תצליחו לתת לי רשימה של 5 מובילים מהארץ ו-5 מחו"ל, אז אולי זה יוכל להיות טיעון.

למעלה