אוקי לגבי מיתרים :
יש כמה "סוגים" של מיתרים. הדבר הראשון שמדברים על מיתרים זה העובי שלהם. בד"כ עובי הסט נקבע לפי המיתר הראשון (הדק ביותר) באינצ'ים. שני עוביים סטנדארטיים שמתחלקים לגיטרות לפי אורך הסקייל שלהן. בסט סטנדארטי לסקייל ארוך, סטייל פנדר, 25.5 אינצ', המיתר הראשון שלו יהיה בעובי : 0.009 בסט סטנדארטי לסקייל קצר, סטייל גיבסון, 24.75 אינצ', המיתר הראשון שלו יהיה בעובי : 0.010 יש סטים מעורבים - 3 מיתרים בעובי מסויים 3 בעובי אחר. יש סטים שיש בהם במקום שלושה מיתרים מלופפים ושלושה "רגילים" - יש בהם 4 מלופפים ו2 רגילים. יש סטים בעוביים גדולים יותר (011, 012, 013 ... וכו'). בגדול - בגלל שאתה דיי חדש בעסק הזה ויש לך גיטרה סטייל גיבסון עם סקייל קצר, הייתי ממליץ לך על סט סטאנדרטי של 0.010. פירמות? כמו בכל דבר יש המון המון חברות שונות. שוב בגלל חוסר הותק שלך, לא הייתי ממליץ ללכת על סטים אקזוטיים, הייתי ממליץ פשוט לעבור על כל החברות לאט לאט - כל פעם להחליף לחברה אחרת... עד שתמצא מיתר שמרגיש לך שונה לטובה מכולם. בהתחלה, לא תוכל לשים לב להבדל כלכך, אבל עם הזמן תתחיל. אורך החיים שלהם יהיה שונה, הקשיות שלהם שונה קצת, הצליל... בקיצור עם הזמן אתה תמצא את הסט החביב עליך. הסטים הנפוצים ביותר הם גם הזולים יותר והם של החברות : דדאריו - DAddario ארני בול - Ernie Ball דין מרקלי - Dean Markley ג'י אייצ' אס - GHS ויש עוד דיי הרבה... זה מה שאני זוכר כרגע. יש גם חברות טיפה יותר יקרות ויותר "נחשבות" די אר - DR אליקסיר - Elixir שורה תחתונה, בקבוצה הראשונה של המיתרים - יעלה לך סט משהו כמו 30-40 ש"ח. המלצה שלי, כנס לחנות, תגיד למוכר : "תביא לי סט של דאדריו 010 (אפס עשר)" ושיהיה במזל טוב. (רק צ'ונגים, צעירים וירוקים - יגידו : "סט של 0.010(אפס נקודה אפס אחד")