מיתרים 0.9 מול 0.10

shlomke4

New member
מיתרים 0.9 מול 0.10

קיבלתי לא מזמן המלצה ממישהו להחליף את המיתרים ל-0.10. כמה שאלות בעניין: 1.מה בעצם נותנים המיתרים העבים יותר? ההבדל כה משמעותי? 2.יש יתרונות גם לנגינה ב-0.9, או שה-0.10 פשוט טובים יותר מכל הבחינות? 3.למיטב הבנתי דרוש סט-אפ מסויים.. הוא רציני? הוא יקר? הוא הפיך? (כלומר.. תהיה לי אפשרות להשתמש גם ב-0.9 אחרי הסט-אפ?)

Aviraman

New member
בקשר למיתרים

הסאונד יותר עבה, יותר שמן מה שנקרא. ה0.09 נותן לך סאונד יותר דק ומהיר. אני עברתי ל0.10, ואני מעדיף את זה.. וכן, דרוש סטאפ כיוון שהלחץ שמפעילים המיתרים על הגיטרה שונה בין עובי מיתרים. כל פעם שתחליף עובי מיתרים תזדקק לסטאפ אני מאמין כי המתיחויות שונות, אבל אני מאמין שבאיזשהו שלב תלמד לעשות את זה לבד. אני מאמין שזה מחיר של סטאפ רגיל (שמשתנה בין כל מקום) נע בין 150 ל200 שקל. אולי פחות, לא יודע איך זה הולך, אין לי הרבה ניסיון בזה.

eran377

New member
דבר נוסף

יש הבדל בהרגשה בין 010 ל-009. אין ספק שה-009 יותר רכים. עם גשרים מסוימים מרגישים את זה מאד.

shlomke4

New member
לגבי הגשרים השונים..

יש לי לס פול. עם הגשר שלה, המיתרים יורידו מנוחות הנגינה ומהמהירות? אני מאמין שזה יקשה במידה מסויימת על בנדים למשל, השאלה היא עד כמה זה מקשה. וד"א.. אני גם לא לומד הרבה זמן... חצי שנה בערך. האם מומלץ לבצע את ההחלפה עכשיו, או שכדאי "להשתפשף" קצת על ה-00.9 ולעבור בשלב מאוחר יותר?

eran377

New member
דבר ראשון...

המידה המדויקת היא 0.009, ולא 0.9 חלילה
אני במקומך הייתי משאיר עוד שנה בערך את ה-009. בעבר היו פה ויכוחים על העניין הזה ואנשים לא הסכימו איתי אבל אני עומד על כך ש-009 יותר טובים להתחלה. 010 באמת מפיקים סאונד שמן יותר שלטעמם של המון גיטריסטים הוא עדיף על ה-009 אבל לא יעזור כלום - ה-009 יותר רכים ונוחים. למתחילים זה מאד משמעותי, אבל לא רק למתחילים... אני גם מרגיש את ההבדל הגדול כל פעם שאני לוקח לידיים גיטרה שיש עליה מיתרים בעובי 009. פשוט יותר נוח ויותר קל לנגן. בגשר צף יש פחות לחץ והמיתרים יותר רפויים, ולכן ההרגשה גם אחרת בין גשר טיונאומטיק (מקובע) שיש בלס פול ובין הפלויד רוז ושאר הצפים. לשאלה הראשונה שלך (מצטער על הסדר העקום שלי, זאת השעה...)- אני לא חושב שמיתרים בעובי 010 אמורים להאיט את המהירות, הכל תלוי בנגן ובהשקעה... בכל זאת.. אבל ידוע שהלס פול היא גיטרה מסורבלת, ופחות נוח "לרוץ" עליה מאשר על גיטרות עם צוואר יותר דק כמו איבנז או ג'קסון לדוגמא. עובי המיתרים יותר ישפיע על המתיחות. יכול להיות שהגזמתי בחלק מהדברים, אבל הבהרתי את דעתי בעניין וזו היתה המטרה
לילה טוב.

Mr Boggy Man

New member
רכים? נוחים? מה מה מה?

ה0.9 באמת רכים יותר. אבל נוחים? תלוי איך אתה מנגן...אם אתה אוהב להקפיץ את המיתרים, לתת בנדים בלי לחשוב על זה שהמיתר יקרע או לעשות לגטו וסטקאטו מדוייקים, ה0.9 לא יתנו לך את הסאונד המדויק והאיכותי ש0.10 ומעלה יתנו לך... אבל שוב, זה תלוי איך אתה מנגן. אני מאמין שנגן צריך לנגן עם מה שהכי נוח לו - כי ככה הוא יפיק את הסאונד הכי טוב. חסר לך עומק ב0.9 תרים את הבאס, תרים את המדל, תוריד ת'טרבל ותקבל סאונד עמוק.

doodidu

New member
אני דווקא משתמש ב011

אני אוהב איך שהמיתרים מחזירים אלי לחץ כשאני מכופף אותם (בנד..) זה גם נותן לי להרגיש יותר את הגיטרה -בקטע של האחיזה.. 009 פשוט בורחים לי מהאצבעות, ואני בקושי מרגיש אותם. אני בהחלט ממליץ לך לנסות 010 כי אז גם תקבל ותרגיש פיל שונה בגיטרה, וגם תבין מה יותר מתאים לך.

amitzangi

New member
תראה

אני בדיוק גם הייתי עם השאלות האלה אחרי שניגנתי על 0.10 ה0.9 הם קטנים מידי לפחות בשבילי וסאונד שלהם לא תמיד מספיק יש ל10 סאונד שמן ואיכותי וכמעט כל הגיטריסטים משתמשים בזה, עכשיו יש לה כמה דברים: סטאפ לא צריך רק לסדר את הקשר בטוח איזה גאון מפה יגיד לך.. כי המורה שלי עשב לי את זה שתי שניות כי אם אתה לא עושה את זה אתה יכול לנגן אבל בגשר גבוהה מידי והם קצתתת יותר קשים במתיחות ואתה תראה הבדל שאתה מנגן על משהו יותר עברה גם תשמע יותץר טוב ואחרי כמה זמן אתה תתרגל ותהנה..קיצר תחליף זה סבבה וטיפ קטן תנגן עם מפרט קשה... למה? תנסה לראשות סאונד של פוור קורד נגיד מאסטר אוף פאפטס עם דיסטרושן חזק עם מפרט דק לאומת עבה אתה תצחק

shlomke4

New member
פאוורקורדס..

אני מנגן תמיד עם מפרט קשה.. אני אוהב את הג'אז 3 של דאנלופ.. אחלה מפרט. בקיצור.. תודה לכל מי שענה.. נראה לי שאני כן אחליף ל-10.. מקסימום אם אני לא אוהב.. נחליף אחרי כמה זמן בחזרה.. הרי אם אני לא אנסה בעצמי, אני לעולם לא אבין על מה מדובר..

Ekrembo

New member
אני עברתי ל10...

דיי מרוצה - הבדלים משמעותיים בסאונד לא שמעתי - אבל אנשים אומרים שיש. נחמד שאתה אשכרה מרגיש שאתה מנגן על משו.

למעלה