מיתרים לא מכוונים?

keton13

New member
מיתרים לא מכוונים?

אוקיי יש לי גיטרה אקוסטית, עוד מעט בת שנה=] בזמן האחרון שמתי לב שלפעמים(וזה מה שהכי מוזר) המיתרים לא נשמעים מכוונים. אני מכוון עם טיונר, הכל טוב ויפה, זה מראה לי שכל מיתר מכוון בדיוק, אבל שאני מנגן- זה נשמע כאילו הגיטרה לא מכוונת(כמובן לא בהבדלים ענקיים, אבל מרגישים שהיא לא מכוונת). אני לא יודע ממה זה נובע, אבל מה שעוד יותר מוזר זה שהגיטרה יכולה להישמע לא מכוונת למרות שהטיונר מראה שכל המיתרים מכוונים, אבל אני יכול לעזוב את הגיטרה, ללכת לישון ולנגן בה יום אחרי- ופתאום הכל "מסודר", הגיטרה נשמעת טוב ומכוונת. מישהו יכול להסביר לי ממה זה נובע? איך אפשר לסדר את זה? זה דיי מרגיז הדבר הזה.

Insidious

New member
יכול להיות בעיית אינטונציה

אתה יכול לבדוק את זה ע"י זה שתכוון את המיתרים רגיל לפי הטיונר. אז קח מיתר כלשהו מהמיתרים שכיוונת (למשל את E הגבוה), ותפרוט עליו בשריג ה 12. אם לפי הטיונר אתה מקבל את E אבל לא מכוון נכון (מעט גבוה \ מעט נמוך) אז יש לך בעיית אינטונציה. היא יכולה להפתר ע"י סטאפ. היא גם קורה כשהמיתרים חלודים, וזה אומר להחליף למיתרים חדשים. אם המיתרים שלך ישנים תחליף לחדשים, ואם הבעיה עדיין נמצאת בחדשים - קח לסטאפ.

keton13

New member
המיתרים שלי באמת ישנים בטירוף(יותר מחצי שנה)

אחליף ואראה אם הבעיה נפתרת, תודה רבה=] רק עוד שאלה, מה יכול לגרום לזה שלפעמים הגיטרה נשמעת מכוונות ולפעמים לא? כי זה לא תמיד נשמע לא מכוון.

למעלה