מיתרים בקלאסית

מיתרים בקלאסית

שאלה- האם כדאי להחליף מיתרים בגיטרה אם היא נמצאית אצלי כבר מעל ל-10 שנים? יש לציין שלא נגעתי בה עד לתקופה האחרונה (עד לפני חודשיים בערך) אם כדאי להחליף - מישהו יודע על מקום טוב וזול ? כמה זה אמור לעלות? האם כדאי לקנות מכוון מקצועי ולא להמשיך לכוון לפי השמיעה? תודה לעונים:)

Scott Evil

New member
חחחחחח ח ח ח ח

10 שנים ברור שאת חייבת להחליף. מיתרים לקלאסית עולים 40-70 שקל סט דטנדרטי וזה המחיר בכל החנויות. אין לי מושג כמה הם לוקחים על הרכבה+כיוון אבל אני ממליץ שתבררי אולי יש לך חבר/ה שיודע לעשות את זה לבד ובשביל אחד מנוסה זה לא יותר מרבע שעה עבודה.

חחחחחחחחחחחחח

כן, תארתי לעצמי שאני אצא דפוקה לגמרי עם השאלה הזאת... במיוחד אחרי שחברה שלי היתה בשוק ממני כשבטעות סיפרתי לה שלא החלפתי מעולם מיתרים... בכל אופן, לא ניגנתי בכל אותו הזמן...זה לא שהם כבר שחוקים מרוב ניגון...אז אולי כדאי להחליף רק את 3 מיתרי המתכת ולא את הפלסטיק? אגב, בררתי בכלי זמר והם לוקחים 45 על המיתרים וחמישים שקל על חצי שעת עבודה...

terje

New member
זה המחיר

45 שקל לסט מיתרים, בערך.. ובקשר להחלפה, אם את לא מכירה שום גיטריסט אז תתני את זה להם, אבל אני ממליץ לך למצוא אחד שגם ילמד אותך איך, זה מאוד מאוד פשוט. ובקשר לכיוון, תקני טיונר - כי גיטרה קלאסית עם מיתרים חדשים תצא מכיוון כל הזמן, ובכלל טוב לנגן שהגיטרה מכוונת, גפ בלי להחליף מיתרים.

הרגע חזרתי...

קניתי מיתרים ב-67 שקל (משהו טוב לדברי המוכר...) + 52 שקל על החלפה... המוכר די נבהל כשהוא ראה מה מצב המיתרים החלודים שלי... חיחיחי... ראיתי איך הוא מחליף ואני חושבת שאני אוכל להתמודד עם זה לבד פעם הבאה.. בכל אופן, למרות שהוא המליץ על טיונר לא קניתי ונראה לי שאני אמשיך בינתיים עם הכיוון הידני. (סתם התקמצנתי על עוד 50 שקל אבל כנראה שאני אקנה מתישהוא) אגב, גם הוא אמר לי לא להיבהל אם בימים הראשונים הגיטרה תצא מכיוון:)

PhoenixSuns

New member
יש תוכנות באינטרנט לכיוון..

ApTuner וגם בגיטר פרו יש טיונר..

בכלי זמר

אבל הם סתם יקרנים...לדעתי שווה לך לנסות מקום אחר. שמעתי המלצות על מרום אבל לא היה לי זמן לנסוע עד לשם וכלי זמר היו יותר קרובים .

golani12

New member
יש כלי זמר ויש כלי זמר

פה בפורום אני יודע שלא אוהבים אותך אבל כל מי שהיה בסניף כפר סבא יגיד לך שהיחס והשירות שם אחלה, אני גם תמיד מקבל שם הנחות. מאיפה את?

טעות פרוידנית יש שיגידו...חיחיחי

אני מאזור המרכז. ליד תל אביב. בכל אופן,היחס היה סבבה,באמת, אבל המחירים נראה לי גבוהים ממקומות אחרים ...

golani12

New member
לקח לך כסף על החלפת מיתרים?

זה לא כזה סיפור מהתחת - לוקח גג 10 דקות להחליף לי בכלי זמר כפר סבא תמיד עשו את זה בחינם ועוד זה חשמלית עם נעילה כפולה לפחות עיגלו לך את המחיר

לא ציפיתי שיעשה את זה בחינם

בכל זאת הוא עבד על הגיטרה, רק פשוט לא מבינה מה זה המחיר התקוע הזה שלא קשור לכלום ונראה לי קצת יקר לעבודה פשוטה של גג 20 דקות.. אגב, באותו זמן היה שם עוד בחור ששרק כשהוא שמע את המחיר להחלפה... לא שזה הזיז למוכר, כן?

עומריB

New member
אני אישית לא הייתי נכנס שוב לחנות

הזו. וד"א..איזה כלי זמר? איפה זאת אומרת..

במרכז.לא בתל אביב

חבל לי להגיד בדיוק איפה כי אני לא רוצה סתם להוציא עליהם שם רע,סך הכל המוכר היה בסדר. אלו המחירים אצלו ואף אחד לא הכריח אותי להחליף שם...

למעלה