מיתוס הזנות מרצון

טל קר

New member
מיתוס הזנות מרצון

(הופיע ביום שני בעיתון הארץ, במדור דעות) הציבור הישראלי מאמין כי קורבנות הסחר בנשים יודעות בדיוק למה הובאו לכאן ובמה יעסקו, ולכן הן ראויות לגורלן. המציאות מורכבת יותר. על פי נתוני מוקד סיוע לעובדים זרים, לחלק מהנשים הנסחרות הובטחה עבודה לגיטימית כמו מלצרות וסיעוד. חלקן אמנם ידעו כי הן עתידות לעבוד בזנות אך לא ידעו שיועמדו למכירות פומביות כמו שפחות בשוק עבדים, שסוחרי הבשר יפשפשו באבריהן האינטימיים כדי לבדוק את איכות הסחורה, והן תעבורנה את ההשפלה הזו מדי כמה חודשים כי הקליינטים רוצים בשר טרי. נקל להבין מדוע אשה המשתכרת בממוצע 20-50 דולר לחודש בארץ מוצאה ולעתים עול פרנסת המשפחה מוטל על כתפיה, מתפתה להבטחות של כ1000 דולר לחודש ממתן שרותי מין ל6-7 לקוחות ביום, ימי חופש ותנאים מפתים אחרים. התנאים בארץ המובטחת שונים לחלוטין: שעות עבודה ארוכות (15-17 שעות ביום ) יום חופש בחודש ועבוה בימי המחזור החודשי. שכרן הזעום (לרוב 20 שקלים לקיינט) אינו משולם להן עד שישלמו לסרסור את מחיר "קנייתן". הן עוברות כמעט כל סוג אפשרי של הפכת זכויות אדם, כולל אונס, כליאה חטיפה אלימות והרעבה. ואפילו דרכי המילוט שלהן חסומות - סוחריהן יודעים היכן מתגוררות משפחותיהן, והם מאיימים על חייהן אם ינסו לברוח או להעיד נגדם. האם היו מגיעות לכאן לו ידעו כי אלו הם פני הדברים? אנו ממשיכים לדוק בעקשנות במיתוס הידיעה, המאפשר לנו לעצום עין לכך שמתחת לאפינו, במרכז תל אביב חיפה ובאר שבע מתבצעות הפרות חמורות של זכויות אדם. המיתוס הזה יוצר תמונת מציאות נוחה. מצוידים במיתוס מנחם זה, אנו יכולים לעבור במצפון שקט ליד אורותיו המנצנצים של מכון הליווי ולאטום לבנו לסבלן של הנשים. המשטרה יכולה להמשיך ולהתעלם מן המכונים, ואנו יכולים להשתמש בנשים אלו כאילו היו חפצים ולא בני אדם. שהרי המקצוע בו יעסקו היה ידוע להן, הגורל צפוי מראש, והרשות נתונה לציבור הישראלי לעשות בהן ככל העולה על רוחו. הכותבת הינה נעמי לבנקרון, מנהלת המחלקה המשפטית של מוקד הסיוע לעובדים זרים.

yuda11

New member
מהו המיתוס?

המיתוס שאת ודומייך מפתחים הוא של "סדום ועמורה" , זה לא המצב, וכנראה דעת הקהל לא טיפש. נכון בשטח יש ניצול לעיתים ניצול קשה של אותן הנשים אבל ההגזמות הפראיות שלכם ממש לא מתקבלות על הדעת. שהיה ברור כולם באו מרצון למטרה הזאת , וכולם יכולות בכל עת לחזור מהיכן שבאו.

טל, מה דעתך על חוק האוסר קניית

מגע מיני? כתבתי כאן על כך לפני כמה ימים. בשבדיה העבירו חוק כזה. לדעתי, האיסור על קניית מגע מיני, המופנה קודם כל כלפי ה"צרכן", יעיל יותר ומכוון למטרה. כמו בחוק נגד צריכת, מכירת וקניית סמים. כאן ההבדל הוא שנושא "הצריכה העצמית" נופל.

sista

New member
שיקום וחינוך ושיקום וחינוך

שמעתי על פרויקט שנוס בהצלחה רבה בסן פרנסיסקו, שבו לאנשים שנאשמו במין עם זונות הייתה ברירת קנס: 500 דולר או סדנה לפיתוח המודעות בנושא. אם הם בחרו בסדנה, יצא להם סוף סוף לדבר מזונה ולשמוע ממנה שהיא לא ממש נהנית איתם וזה די מגעיל אותה העסק, וזה קצת הוציא אותם מהמיסטיקה של "המקצוע העתיק". שיקום - מונח מיתולוגי בחברה שלנו - פשוט כי הוא לא קיים. לתת לזונות צ´אנס מכובד וראוי לצאת מזה, ממש כמו כל גמילה אחרת - לפי גישה מסוימת זנות היא סוג של התמכרות, לתמוך בהן, לעודד אותן ולא לשפוט אותן. אתמול (רביעי, ער´ 8) ראיתי סרט מזעזע על קורבנות מדיניות אי-השיקום בארץ. שם הסרט "מטפס על קיר זכוכית" - אומר כמעט הכול.

כן, מסכימה. וגם צפיתי בסרט הנ"ל

הוא במסגרת הסידרה "כל בני האדם". היות וראית את היחס לאסיר, האם את עדיין אופטימית בקשר לחינוך ושיקום של זונות או חינוך של צרכני זנות? אני מאד פסימית בכל הקשור לנושאי השיקום והחינוך כשהם נתונים בידי המשטרה. אחזור על מה שכבר אמרתי וגם ידוע: כל עוד קיימים בין אנשי משטרה וחוק הם צרכני זנות, וכל עוד המשטרה מפנה את מרצה לאסור זונות ותוך כך להשפילן והכותן - לא תצמח לנו שום טובה מהזרוע האוכפת הזו. יתר על כן, כל עוד מדריכים שוטרים לנהוג באזרחים כאילו הם זבל, כנראה שמשהו רקוב מאד במדינה הזו.

sista

New member
עצוב ונורא

תדעי לך שאני פשוט ישבתי לי בסלון ובכיתי. בן זוגי חש לסלון לראות על מה ולמה משיכות האף.

hunky@dory

New member
הזדמנות לבכות

סיסטא יקירתי את יודעת שבקרוב הסרט "שלנו" קרי - נפגעי התקיפה הפסיכיאטרית. הכיני את הממחטות, ובעצם לא, אנו בעמותה איננו דוגלים בגישת הקורבן, הכיני את רוח הלחימה נגד עוולות.
וכמובן לפני הסרט "שלנו" אני אודיע אלף ואחת פעמים בקול תרועה גם כאן וגם אצלי בפורום
ענבל

sista

New member
אני מודה - הדמעות זולגות לי

במיוחד בסרטים דוקומנטריים על עוולות המין האנושי. אני לא קורבן - אחר כך אני עושה עם זה משהו. בטח שאני לא מתייאשת. אבל ככה בסלון מול הסרט אני מרגישה את הכאב של האנשים נוגע בי. ככה שסביר מאוד שאני שוב אכין סט ממחטות תורן.

hunky@dory

New member
"הוציאו זונות עירומות מן המכוניות"

יחס המשטרה, וימחלו לי על ההשוואה, מזכיר בטיפה את הנאציזם. ושוב- איני משווה את מדינת ישראל חלילה לנאציזים- אבל בכל מדינה דמוקרטית ישנה אלמנטים חשוכים המזכירים את הנאציזים ובל להתחסד. קראתי לפני כשנתיים לערך כתבה שאינה משה מזכרוני אודות התיחסות מבחילה של שוטרים אל נשים העוסקות, כנראה מתוך כורח או חוסר ברירה בזנות. הרי ידוע שמרביתן עברו בילדותן התעללות מינית על ידי בן משפחה, ידוע שמרביתן מכורות לסמים, ונציגי החברה הדפוקה והאוכלת יושביה שלנו, השוטרים, במקום להגן עליהן (שלא לדבר על השיקום שהחברה חייבת להן בשל היותן קורבנות בעבר על ידי אבות אנסים או דודים אנסים שמנגנוני החברה של אז - לא טרחו לעצור) הכו אותן במתחם הבורסה, והוציאו אותן בכוח מן המכונית עירומות, העלו אותן על הניידת, וזרקו אותן כמו כלבים בשום מקום. מה שאפיין את המשטר הנאצי היה התייחסות מבזה לזונות, ולחריגים חברתיים בכלל, התיחסות המלוווה בצורות חמורות של השפלה פומבית וציבורות (כמו הוצאה עירומות מן המכוניות) ענבל נ.ב ולא אכפת לי שתקום צעקה קטנה על השוואתי לנאציזים. ליבי עם אותן נשים שהן קורבנות, לא עם המתחסדים. ענבל

טל קר

New member
אני תומכת בגישה האבולוסיוניסטית

אני נגד, חד משמעית, חוקים נגד הזונות עצמן. מה שכן, אני בעד, חד משמעית, חוקים נגד הסרסורים ו"כל מי שמנצל את זנותו של מישהו אחר". הבעיה היא לא בהמצאות חוקים, בישראל יש חוקים נגד סרסורים. הבעיה היא באכיפת חוקים. ובישראל לא אוכפים את החוקים האלה. מיסוד הזנות לא יגן יותר על הזונות, רק על הסרסורים. אכיפת החוקים הקיימים בהחלט תגן. בחוק הקיים יש הגנה על זונות, רק שאף אחד לא אוכף את זה. ובקשר לחוק - לדעתי זו מטרה שצריך לשאוף אליה, אבל כדי לחוקק חוק שהציבור יכול לעמוד בו, צריך קודם כל לעבוד קשה על החינוך. זה אגב מה שקרה בשבדיה. בעקבות נסיון להצעת חוק בשנות השבעים, כהכרה באונס כסוג מיניות לגיטימי של הגבר, קמה צעקה גדולה, והתחילו לעבוד על החינו, ותוכניות לשוויון בין המינים בבית ספר. אחרי שלושים שנה, יותר מדור, של שינוי החליטו שהקרקע בשלה להצעת חוק כזו. מה שכן, לדעתי כדאי כבר עכשיו לחוקק חוק נגד מי שיודע שהוא שוכב עם אישה שמועסקת בכפיה בסיוע לאונס, אם אין עדין כזה.

אבל כפי שאמרת, עוד חוק לא יעלה

אלא יוריד. אם אין אכיפה של חוקים קיימים, חקיקה נוספת רק תגביר את זילות המערכת. ברור שאני נגד מיסוד הזנות. מה עוד שהמדינה עלולה להיות מעונינת בכך, עקב הרחבה והעמקת גביית מע"מ ומיסים. תארי לך, שהמדינה שלנו תהפוך לסרסור הגורף כספים כתוצאה מ"כשרות" ביצוע מין עבור תשלום. פכס. האם כיום עומד בהצעה איזשהו חוק בענין? מה אפשר לעשות על מנת ללחוץ על המערכת לאכיפה? למי לפנות? חברי כנסת? איזה?

טל קר

New member
כיום הצעות למיסוד הזנות יורדות בגלל

המפלגות הדתיות, למרות שהמניעים של הפמיניסטיות והדתיים שונים לגמרי. הרבה מחברי הכנסת לא ממש יודעים במה מדובר, כמו עמישראל בערך, הם חושבים שמיסוד זה משהו אחר לגמרי, מיסוד זה הרי לגיטימציה לסרסורים, לא לזונות, והם חושבים בטעות שמיסוד זה מה שיקטין את הסחר בנשים/ישפר את איכות חייהם של הזונות/ימנע מזונות את הפגיעה מהסרסורים. אפילו ח"כ יעל דיין בעד מיסוד. הצדיקות היחידות בסדום שאני מצליחה לחשוב עליהן זה ח"כ זהבה גלאון, כי היא אחראית על נושא הסחר בנשים בכנסת, והשניה זו תמר גוז´נסקי, לא כי אני יודעת מה דעתה בנידון, אלא כי היא מתנגדת לערוצי הפורנוגרפיה בטלויזיה בנימוק שזה משפיל נשים, אז אני מניחה שהיא גם תתנגד למיסוד.

hunky@dory

New member
תמר גוז´נס´קי

הצדיקה היחידה בסדום בהרבה תחומים כמו זכויות הילד, זכויות צרכני בריאות הנפש, ומאבק בתקיפה פסיכיאטרית. היחידה לאורך השנים שממש היתה בקשר עם העמותה שלנו. שלחתי לה מייל כדי שתבוא לדבר בפורום. עכשיו כל מה שניתן זה להמתין ענבל

hunky@dory

New member
לגיטימציה לזונות לא לסרסורים

בתגובה לכל השרשור הזה אסכם את כל תגובותי בהודעה אחת
אולי בעבר כאשר דיברתי על מיסוד הזנות לא הכרתי את הפרטים של הנושא. אני בעד מתן לגיטימציה לנשים הבוחרות לעסוק בזנות. על החברה לא לשפוט אותן. יכול להיות שישנן נשים אשר רוצות- עקב מצוקה קשה בארצות מוצאן- לעבוד בזנות בתנאים נוחים- שאחד מהם הוא לבחור את הלקוחות ולא להסכים לכל אקט - תמיד תהינה נשים שבאות מארצות מצוקה כלכלית אשר תרצנה לעסוק בכך- אך בתנאים ההולמים את כבוד האדם. השיפוט של נשים אשר בוחרות לעסוק בזנות ( עם דגש- לבחור את הלקוחות ועם רשות לסרב לכל אקט שלא נראה להן !!! ) כמו אותן נשים מחבר העמים (שאולי הסכימו לעבוד בזנות- אך לא באופנים של עינויי גוף ונפש, אונס, כליאה, השפלה ומכות) הוא הוא הוא שמביא ל"ענישה" החברתית בדמות הסכמה שבשתיקה שנשים אילו יהיו כתת אדם וחייהן יהיו הפקר. אני אומרת חיים- כי מה שהן עוברות זה גיהנום עלי אדמות, והמוות עדיף על להיאנס 20 פעם ביום בברוטאליות ואכזריות. כל צורה של מיסוד זנות שמישהו אחר ירוויח ממנה לבד מן הנשים עצמן- היא בגדר פשע. מיסוד לצרכי מס- כמוהו כהאנסת וגם ירשת.

aaa123

Member
זה תלוי בהגדרה של מיסוד

צריך לראות את החוק המוצע למיסוד הזנות כדי להחליט אם הוא לגיטימציה לסרסורים. אני יכול לדמיין חוק למיסוד הזנות שאיננו לגיטימציה לסרסורים. קודם כל צריך להגדיר מי המוסד שאחראי על מיסוד הזנות אליו זונות יכולות לפנות ועל אלו אנשים בדיוק להיות בקשר עם הזונות. אם אנשים כמו יעל דיין ואחרים שנגד סחר בנשים יחויבו להיות בקשר עם הזונות במסגרת החוק אז אני לא רואה איך החוק יפגע בזונות אלו. המצב החוקי של הזונות שאינן בקשר עם הגורמים הרלבנטים יכול להיות דומה למצב הקיים היום ,והסרסורים שלהם לא יקבלו יחס יותר טוב מהיחס שהם מקבלים כיום. ההבדל היחיד יהיה שלאישה שמחליטה להיות זונה ,ואיננה קורבן לסחר בנשים תהיה אפשרות לפנות למדינה ולקבל הגנה של המדינה במקום בו היא עובדת.

טל קר

New member
כשאומרים מיסוד זנות זה מושג שיש

לו משמעויות מסוימות. אפשרות לפנות למדינה ולקבל הגנה במקום בו היא עובדת תלויה לא בחוק חדש, אלא באכיפת חוקים קיימים. לא צריך מיסוד כדי להגן על הזונה, צריך לאכוף את החוקים הקיימים. מצרפת קישור שהובא כאן בעבר, שמפרט על שלושת השיטות להתמודדות עם זנות - השיטה האוסרנית, השיטה הממסדת והשיטה האבולוסיוניסטית. http://planet.nana.co.il/feminist/articles/article6.htm

aaa123

Member
לפי החוקים הקיימים אישה שמחזיקה

מקום לשם זנות בלי שום סרסור עוברת עבירה. אסור להיות אלימים כלפיה לפי החוקים הקיימים אבל אין שום חוק שמכריח את המדינה להגן עליה גם אם היא מבקשת את זה. אסור לרצוח אותי אבל אין שום חוק שמכריח את המדינה להגן עלי מפני רצח ובצדק כי אני לא נמצא בסכנה מיוחדת. זונות כן נמצאות בסכנה ,ולכן ראוי שיהיה חוק שמכריח את המדינה להגן עליהן. גם אם יש בעיה לשמור עליהן 24 שעות ביממה עדיין אפשר לתת להן יותר הגנה על ידי חקיקה שמחייבת את המדינה לשמור על קשר יומיומי עם זונות שביקשו הגנה מהמדינה ולא רק בטלפון. חלק מהבעיה של סחר בנשים היא העובדה שלא יודעים על זה כי לא הוגשה תלונה כאשר במקרה שיש קשר יומיומי שאיננו רק קשר טלפוני המצב של הזונות יכול להיות יותר טוב. כמו כן איני רואה איך חוק שמתיר לזונות(ולא לסרסורים) להחזיק מקומות מסויימים בפיקוח המדינה יכול לפגוע בזונות. לפני שמחליטים על תמיכה או התנגדות למיסוד הזנות צריך להגדיר את משמעות המושג ,והכנסת יכולה בעזרת הסתייגויות מתאימות לשנות את משמעות המושג.

wasaby

New member
אחד החוקים המקובלים

בנושא של מיסוד הזנות הוא שהזונה חייבת לקבל לקוחות בחדר בדגודל מסוים עם תנאי סנטיטציה מוגדרים (החלפת מצעים, מקלחת וכדומה). מרבית הזונות (למשל כל אלה המגיעות מחו"ל) הן במעמד כלכלי נמוך מאוד, אין להן אפשרות לשכור דירה כזאת, לכבס כמות כזאת של מצעים ביום. כך שהן יהיו חייבות לקבל את "חסותו" של סרסור כלשהו.

aaa123

Member
אפשר להוסיף שהמדינה חייבת לממן

את התנאים האלו לכל מקרה שמוכר לצורך מיסוד הזנות.

חובתה הראשונה של המדינה המתוקנת

כלפי אזרחיה, היא להגן עליהם: על חייהם, כבודם, גופם, רכושם. כמ"כ כלולה בכך מחוייבות לדאוג לרווחת הפרט ולקידומו - חינוך, טיפול וכד´. אי אפשר להניח שזונה צריכה חוק מיוחד כדי שהשוטר יבין שגם היא נכללת בהגדרת האזרחות. ואם כן מניחים זאת, הרי זהו סימן מובהק לכך שהזונה מוגדרת, לא חוקית אבל חברתית כ"לא-אדם" שאפשר לעשות בגופה ובחייה ככל העולה על הדעת מבלי לחשוש לעונש.

למעלה