מישו יכול לעזור לי ?

מישו יכול לעזור לי ?

היי , אז ככה. ישלי עבודה בתנ"ך מחר להגיש , על זה שסיימנו את הנושא על יונה . אני צריכה להגיש עבודה על משל הקיקיון . מישו יכול להסביר לי בקצרה על מזה? אני צריכה לצייר את התולעת אוכלת את ה.... [ שחכתי מה] ואיך זה ניראה עם אפשר לדעת . וגם בקצרה את הסיפור . זה ממש דחוף אז אני אשמח עם תעזרו לי ..תוודה מראש

פלגיה

New member
סיפור יונה והקיקיון (יונה פרק ד)

א וַיֵּרַע אֶל-יוֹנָה, רָעָה גְדוֹלָה; וַיִּחַר, לוֹ. ב וַיִּתְפַּלֵּל אֶל-יְהוָה וַיֹּאמַר, אָנָּה יְהוָה הֲלוֹא-זֶה דְבָרִי עַד-הֱיוֹתִי עַל-אַדְמָתִי--עַל-כֵּן קִדַּמְתִּי, לִבְרֹחַ תַּרְשִׁישָׁה: כִּי יָדַעְתִּי, כִּי אַתָּה אֵל-חַנּוּן וְרַחוּם, אֶרֶךְ אַפַּיִם וְרַב-חֶסֶד, וְנִחָם עַל-הָרָעָה. ג וְעַתָּה יְהוָה, קַח-נָא אֶת-נַפְשִׁי מִמֶּנִּי: כִּי טוֹב מוֹתִי, מֵחַיָּי. {ס} ד וַיֹּאמֶר יְהוָה, הַהֵיטֵב חָרָה לָךְ. ה וַיֵּצֵא יוֹנָה מִן-הָעִיר, וַיֵּשֶׁב מִקֶּדֶם לָעִיר; וַיַּעַשׂ לוֹ שָׁם סֻכָּה, וַיֵּשֶׁב תַּחְתֶּיהָ בַּצֵּל, עַד אֲשֶׁר יִרְאֶה, מַה-יִּהְיֶה בָּעִיר. ו וַיְמַן יְהוָה-אֱלֹהִים קִיקָיוֹן וַיַּעַל מֵעַל לְיוֹנָה, לִהְיוֹת צֵל עַל-רֹאשׁוֹ, לְהַצִּיל לוֹ, מֵרָעָתוֹ; וַיִּשְׂמַח יוֹנָה עַל-הַקִּיקָיוֹן, שִׂמְחָה גְדוֹלָה. ז וַיְמַן הָאֱלֹהִים תּוֹלַעַת, בַּעֲלוֹת הַשַּׁחַר לַמָּחֳרָת; וַתַּךְ אֶת-הַקִּיקָיוֹן, וַיִּיבָשׁ. ח וַיְהִי כִּזְרֹחַ הַשֶּׁמֶשׁ, וַיְמַן אֱלֹהִים רוּחַ קָדִים חֲרִישִׁית, וַתַּךְ הַשֶּׁמֶשׁ עַל-רֹאשׁ יוֹנָה, וַיִּתְעַלָּף; וַיִּשְׁאַל אֶת-נַפְשׁוֹ, לָמוּת, וַיֹּאמֶר, טוֹב מוֹתִי מֵחַיָּי. ט וַיֹּאמֶר אֱלֹהִים אֶל-יוֹנָה, הַהֵיטֵב חָרָה-לְךָ עַל-הַקִּיקָיוֹן; וַיֹּאמֶר, הֵיטֵב חָרָה-לִי עַד-מָוֶת. י וַיֹּאמֶר יְהוָה--אַתָּה חַסְתָּ עַל-הַקִּיקָיוֹן, אֲשֶׁר לֹא-עָמַלְתָּ בּוֹ וְלֹא גִדַּלְתּוֹ: שֶׁבִּן-לַיְלָה הָיָה, וּבִן-לַיְלָה אָבָד. יא וַאֲנִי לֹא אָחוּס, עַל-נִינְוֵה הָעִיר הַגְּדוֹלָה--אֲשֶׁר יֶשׁ-בָּהּ הַרְבֵּה מִשְׁתֵּים-עֶשְׂרֵה רִבּוֹ אָדָם, אֲשֶׁר לֹא-יָדַע בֵּין-יְמִינוֹ לִשְׂמֹאלוֹ, וּבְהֵמָה, רַבָּה. {ש}

פלגיה

New member
"ויעש לו שם סוכה וישב תחתיה בצל"

כל כך קשה להבין את זה? (ד"ר יצחק ששר שממנו אני לומדת ניקוד בעיתות אלה, אמר שהמזל של העברית זה שהיא היתה שפה מתה במשך אלף שנים. כך יש לנו סיכוי לקרוא את התנ"ך ולהבין את הכתוב בו, כי השפה לא השתנתה הרבה)

אלי ו.

New member
משל הקיקיון הוא המפתח לספר יונה

להזכירך, סיפור יונה הוא סיפור מאוד תמוה. נביא אלוקים מקבל שליחות ובמקום לבצע את השליחות מנסה לברוח. הקורא חייב לשאול, האם יונה כל כך טיפש שהוא חושב שאפשר לברוח מה'? איך הוא נהיה נביא אם הוא כ"כ טיפש? בתחילת פרק ד', לאחר שהעיר נינוה ניצלת התעלומה מתחילה להתברר. יונה כועס שהשליחות שלו הצליחה. הוא מסביר שזו בדיוק הסיבה שהוא ברח לתרשיש. מתברר שיונה רצה שנינוה תיהרס ותענש על המעשים הרעים. במשל הקיקיון מועבר המסר המרכזי של ספר יונה, האל אינו רוצה להעניש את החוטאים אלא רוצה שיחזרו בתשובה וינצלו.

למעלה