מישהו שמע על זה

niva99

New member
מישהו שמע על זה

שעומדים להעלות את שכר הלימוד ב 3000 ש"ח ? מקווה שזו שמועת שווא ...

niva99

New member
זהו ש...

שמי שאמרה לי את זה , אני בד"כ לוקחת את דבריה בערבון מוגבל.

stkachov

New member
זה דווקא נכון

זה פורסם בהארץ לפני כמה ימים. תריצי חיפוש בגוגל. הייתי שם קישור, אבל יש לי בעיה עם האינטרנט משום מה.

niva99

New member
זה סופי עולמי?../images/Emo12.gif

או עדיין בדיונים וכאלה ... [ מאיפה מגייסים עוד "ג'ובות" ?]

stkachov

New member
שום דבר עוד לא סופי

אבל זה הכיוון, ולדעתי זה הכיוון הנכון. שכ"ל דיפרנציאלי זה בהחלט פתרון טוב יותר מהמצב הנוכחי. אני רואה הרבה פעמים סטודנטים מגיעים לאוניברסיטה עם ג'יפים, אם יש כסף לג'יפ - איך אין כסף לשכ"ל?

הג'יפ זה של ההורים

ויש עוד הראבה יותר סטודנטים שבאים באוטובוס וגם 1,400 נסיעות לשנה זה הוצאה כבדה בשבילם...

deathcaster

New member
תגובה

נכון, יש סטודנטים שבאים עם הג'יפ שאבא המיליונר קנה להם יש גם סטודנטים שבאים לאוניברסיטה עם רכבם הפרטי, כמוני, אני עובד ב-3 עבודות בשביל לפרנס את עצמי ולהחזיק את הרכב.... האם אני אמור להיפגע מהתאמת שכ"ל דיפרנציאלי שבוודאי העובדה כי אני מחזיק רכב תגרום לי לשלם שכ"ל גבוה יותר ? (כמו למשל שאדם שמחזיק רכב לא יכול לקבל אבטחת הכנסה - חוק דבילי לחלוטין) אני לא בטוח שאתה צודק, שכ"ל צריך להיות אחיד במדינה דמוקרטית, ואנשים ממעמד סוציו אקונומי נמוך צריכים לבקש מלגות בדיוק כפי שהמצב קיים היום, מה שכן, צריך להרחיב את מפעל המלגות = לעזור יותר למי שצריך ! צר לי שאני מעלה זאת שוב, אבל אני יכול להעיד רק על עצמי, אני בוגר תואר ראשון בהנדסה, במשך הלימודים של התואר הראשון למדתי 5 ימים בשבוע, ועבדתי 6 לילות בשבוע, כמו כן גם ביקשתי וקיבלתי מדי שנה סכום ממוצע של כ-3000 ש"ח מלגת סיוע, במשך רוב ה-4 שנים הללו ישנתי כ-3.5 שעות ביממה.... היה קשה, קשה מאוד..... אורח חיים זה בהחלט פגע בהישגים שלי בתואר, אבל להגיד שהסתמכתי על אחרים ? אין לי ג'יפ של אבא, אין לי גם אבא. אז זה היה קשה אך לא בלתי אפשרי. אם אני לא מתבכיין על כך, אף אחד לא צריך להתבכיין על כך.... שכר הלימוד גבוה ? לכו לעבוד ! חבר שלכם מגיע עם ג'יפ של אבא ? שיהיה לו לבריאות. תעבוד קשה ותהיה מצליח כמו אבא שלו אם לא יותר ואז יהיה לך 2 ג'יפים. ובלי שום קשר למה שרשמתי, נברתי ברשת, אני שומע חדשות כדרך קבע, לא שמעתי דבר על כוונה להעלאת השכ"ל, איפה שמעת/ראית את זה ?

stkachov

New member
תגובה

אתה לא אמור להיפגע מהרפורמה, בדיוק להפך. לדעתי, אנשים כמוך ישלמו פחות שכ"ל. הנה למשל במעונות - מי שעובד ומרוויח מעל סכום מסויים, מקבל על כך נקודות זכות בדיון על קבלת מעונות. אם אתה עובד - זה מצביע על העובדה שאתה זה שמפרנס את עצמך, ולא ההורים שלך, ולכן לך צריכים לעזור יותר. גם אם יש לך רכב ששוויו נמוך מ 30K, זכויותייך לא ייפגעו. אבל כן, אם האבא העשיר נותן לילד שלו ג'יפ, אז הוא יכול לתת לו גם 3K שקל בשנה תוספת לשכ"ל לימוד, לא יקרה לו כלום. באשר לאמירה ששכ"ל במדינה דמוקרטית צריך להיות אחיד, זוהי שטות כמובן, ויוכיחו זאת עשרות הדמוקרטיות בהן שכ"ל הוא לא אחיד. באשר לאיפה שמעתי על כך... היית כתבה ב"הארץ". כאמור, אני לא מצליח לשים את הלינק, אבל אם תרשום "שכר לימוד הארץ" אתה אמור לקבל את הקישור. אני מנסה לצרף אותו, מקווה שיעבוד: http://www.google.co.il/url?sa=t&so...z0tdkB&usg=AFQjCNHriRm6teIf7IEhW2lVLFnacgrfgw

deathcaster

New member
שטות ?!

תבדוק את עצמך לפני שאתה קורא לדברי אחרים שטויות אני אשמח לשמוע על מדינה דמוקרטית בה שכר הלימוד איננו אחיד הגבלות לתגובה שאתה הולך לרשום: 1. בהרבה דמוקרטיות אירופיאיות - השכ"ל הוא חינם (למעט אגרת שירותים מצחיקה שהלוואי עלינו אגרה כזו)כך שאין כל פרמטר לאחידות... תוציא את זה ממשוואת התגובה שלך 2. בארה"ב יש שכר לימוד לא אחיד בין מוסדות הלימוד, אך אחיד ביחס לסטודנט עצמו, כמובן שבפועל מפעל המלגות והסיוע בארה"ב הוא בכמה סדרי גודל גדול יותר יחסית לישראל. - תוציא את זה ממשוואת התגובה שלך. 3. במדינות אירופה בהן שכר הלימוד אינו בחינם מונהג שכר לימוד סמלי וזהה (ובכללן ישראל) לכל המוסדות הציבוריים ואחיד לכלל הלומדים (למשל איטליה/ספרד/פורטוגל ומדינות מרכז אירופה)- תוציא את זה ממשוואת התגובה שלך . אשמח לשמוע בכל זאת תגובה שלך

stkachov

New member
אתה יורה לעצמך ברגל

גם על פי ההצעה החדשה, שכר הלימוד יהיה אחיד ושוויוני לכוווווולם, בדיוק כמו שאתה רוצה. אבל, מי שמגיע לו, יוכל להנות מהנחות, מלגות(כפי שאתה מקבל), הלוואות וכדומה, שבנטו יורידו על הסכום שהוא ישלם בפועל. כך שאני לא מבין על מה אתה בא להתווכח.

deathcaster

New member
תגובה

אני לא מתווכח על מה שכתבת כאן, אני מתווכח על זה שקראת לחלק מדבריי שטות ואני מחכה לתגובה פחות מתחמקת להודעתי ויותר עניינית

stkachov

New member
תגובה פחות מתחמקת...

אין קשר בין דמוקרטיה, שהיא צורת ממשל, לבין מבנה שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה במדינה.

deathcaster

New member
יפה

אמנם פחות חמקנית אך עדיין.... אתה כתבת: "באשר לאמירה ששכ"ל במדינה דמוקרטית צריך להיות אחיד, זוהי שטות כמובן, ויוכיחו זאת עשרות הדמוקרטיות בהן שכ"ל הוא לא אחיד" אני אשמח לדעת מדוע זו שטות ואשמח להוכחה באשר לאותן עשרות דמוקרטיות אליהן התכוונת שבהן השכ"ל אינו אחיד. אני ממתין ולגבי הקשר... אני בהחלט חושב שיש קשר, ולאורך ההיסטוריה הקשר הזה הוא אחד מעקרונות הדמוקרטיה.... אני מציע לך לבדוק שוב דברים לפני שאתה כותב שטות ביחס לדברי אחרים....מנגד... אתה תמיד יכול לרשום שאתה מצטער שכתבת "שטות"

stkachov

New member
הסברתי לך בצורה פשוטה

אין שום קשר בין צורת ממשל, למבנה שכר הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה. כיוון שאתה טענת שיש קשר(ואתה חוזר על טענה זו), כתבתי שזו שטות. אבל אם הדבר פגע בך(למרות שאתה עצמך נוהג לכנות בכינויים חריפים יותר דברים של אחרים שאתה לא מסכים עימם), אני מצטער. דברייך לא היו שטות, אלא פשוט דברים חסרי שחר, וחסרי כל ביסוס ואחיזה במציאות.

deathcaster

New member
תגובה

"ויוכיחו זאת עשרות הדמוקרטיות בהן שכ"ל הוא לא אחי" - אני אשמח אם תוכיח אם המשפט שאתה רשמת אינו חסר שחר ויש לו אחיזה במציאות והוא בעל ביסוס...

niva99

New member
העניין הוא שהתשלום לא מסתכם בשכ"ל נטו

תמיד ישנן עוד הוצאות נילוות. מה שמרגיז שיודעים לקחת המחלשים - הרי זכר הלימוד הוא לא דיפרנציאלי בהתאם למעמד הסוציואקונומי. הוא רגרסיבי = כולם שווים בפניו גם המיליונר וגם האביון.

למעלה