מישהו שמע על האתר

p o i s o n e d

New member
מישהו שמע על האתר

http://www.israghost.com/ ואם כן, האם אפשר להסתמך עליו? מקריאה ביקורתית שלי הוא נראה אמין אבל הוא נותן גם "מתכונים" לדברים שלא צריכים להתבצע לטעמי, אז אני די מורתע מהאתר הזה. מה דעתכם? תודה מראש. http://www.israghost.com/

תמיר302

New member
בית הרוחות...

אומנם לא קראתי את כל האתר, אבל ממה שכן-חובבני למדי. לא מקור טוב כ"כ, ואני חושב שאחרים יסכימו איתי.

אורי רז

New member
האתר לא אמין

דוגמא - תחת הקטגוריה של קבלה מעשית מופיעה 'תמונה של שמות מלאכים', הלקוחה מהגואטיה. באתר שלו מופיעים סמלים גואטיים ומפתחות שלמה. זה לא קבלה מעשית - זאת מאגיה נוצרית. זה בולט לי במיוחד לאור העובדה שלא ראיתי באתר שלו קמיעות מספרים כמו אילו שברזיאל המלאך, הקמיע הזה לילד וליולדת, או שיויתי עם תהילים ס"ז בצורת מנורה. אילו קמיעות די בסיסיים שכל מי שעוסק בקבלה מעשית צריך להכיר, והעדר הקמיעות היהודיים מול שפע הקמיעות הנוצריים תחת הכותרת של קבלה מעשית נראה לי מטעה וחשוד. בפתיחה על הסגולות והקמיעות כתב בעל האתר, יצחק מזרחי, כי "היו שהרחיקו לכת (רב ידוע מירושלים) והדפיסו קמעות מהאתר שלי וגבו אלפי שקלים עבור זה". אפשר ופספסתי משהו באתר (אני לא סורק אותו באופן קבוע, וגם עכשיו לא חרשתי אותו), אבל מעולם לא ראיתי באתר שלו שום קמיע שאיננו לקוח מספרים מוכרים, כמו מפתחות שלמה, ולכן יש צביעות בטענה הזאת - מר מזרחי עצמו העתיק את הקמיעות ממקומות אחרים.

RainBird

New member
../images/Emo31.gif אתר לא מומלץ בכלל. חוץ מהחומר המועתק בצורה גרועה מעבר מקורות אחרים, האדם מפוקפק והאתר מכוון למטרה אחת: מסחרה.

אמממ

אני מכירה את בעל האתר.. דוקא הוא נראה לי אמין במיוחד.. מישהו יכול לתת עו פרטים שידועים לו על האתר?

אורי רז

New member
על קצה המזלג

תפתחי באתר את הקטגוריה של גלגול נשמות ותכנסי לדף של עדויות מהתורה. האם יש שם ולו עדות אחת לגלגול נשמות מהתורה ? מהתנ"ך ? בכלל ? הטקסט קשור בכלל לגלגול נשמות ? את מוזמנת לחפש עדות לגלגול נשמות בתורה - לא תמצאי. העדות הברורה ביותר לגלגול נשמות בנ"ך היא הסיפור על שאול והמעלה באוב, ויש פרשנים שטוענים שהמעלה באוב בכלל עבדה עליו בעיניים. לעומת זאת, יש חומר מהתנ"ך בדף "נשמות בספר הקודש", שם מובאות הדוגמאות הבאות - בראשית ל"ב, כ"ד: "ויותר יעקב לבדו ויאבק איש עמו עד עלות השחר…" 'הנשמה נחשבה לשליח אלהים ונקראה בשם "מלאך", "אלוהים", "שר צבא אדוני" וכדומה' אני היחיד שחושב שהפרשנות הזאת מצוצה מהאצבע ? בראשית י"ח, ב': "וישא עיניו וירא והנה שלושה אנשים נצבים עליו" 'היו אלה מלאכים, נשמות שהתגשמו, התרחצו, אכלו ושתו כמו אנשים רגילים, בפרק זה. הם נקראים פעמיים השם "אלוהים".' אני היחיד שחושב שהפרשנות הזאת מצוצה מהאצבע ? וכך הוא ממשיך הלאה לפרש התייחסויות לאנשים, מלאכים, ו"אלוהים" כאילו היו נשמות, תוך שהוא מדלג על סיפור שאול והמעלה באוב שהוא הדוגמא החזקה ביותר להשארות הנפש. _____________________________________________________________________ נמשיך לאזכור מאגיה ביהדות - "עד היום מיעטו לעסוק בהיסטורי של הכישוף היהודי בעת הקדומה, מסיבות שונות ומשונות, חלקן מובנות וחלקן לא. הספר הראשון שנכתב על בעיה זו, ראה אור לפני קרוב למאה שנה, והוא גם האחרון, ספר הרזים, ספר כשפים מתקופת התלמוד הספר לא קידם את חקר המאגיה והכשפים היהודית." יש לי צילום של הספר ואני יכול לאמר בהקשר זה שלושה דברים - א. תלחצי על הקישור - מתי הספר יצא לאור ? נכון, שנת התשכ"ז (= 1967), או לפני קצת פחות מארבעים שנה. ב. זאת מהדורה מדעית של "ספר הרזים", שהוא 'ספר כשפים מתקופת התלמוד', והוא אכן לא דן בהסטוריה של הכישוף היהודי בעת הקדומה, אלא בשחזור מדעי של הטקסט מתקופת התלמוד. ג. יש עוד ספרים שנכתבו במאה השנים האחרונות על כישוף יהודי, לדוגמא יובל הררי על חרבא דמשה. "התמקדות בגירושי שדים בלבד מתואר מעשה גירוש של שדים בפעם הראשונה בספר טוביה" ספר טוביה הוא חיצוני לתנ"ך, ונאסר לקרוא בספרים החיצוניים כאילו היו ספרי קודש - אולי מאותה סיבה שמלכתחילה לא כללו אותם בספרי הקודש. _____________________________________________________________________ תחברי את מה שכתבתי בנוגע לקמיעות עם מה שכתבתי לעיל, ותביני למה אני חושב שיצחק מזרחי הוא לא בדיוק מקור אמין ורציני במה שנוגע לנושאים שהוא מציג באתר שלו.

RainBird

New member
דוגמא נוספת- אנא לפתוח את הספר "כישוף וקסם" של אמבר ק'. פרק "מוות וכישוף" ולהשוות לאותו הפרק באתר. אלא אם כן יצחק מכיר את אמבר ק' הפאגנית, אני בספק שהיא נתנה לו רשות להעתיק את החומר לאתר שלו. אם אני אחפש, אני אמצע דוגמאות נוספות. ארדן.

דוגמא נוספת - מגוחכת לחלוטין.

בעל האתר העלה לאתר תמונות של רוחות ! לאן הגענו? בתור תלמיד במגמת קולנוע שלומד בין היתר על מצלמות ותאורה מאנשים מומחים בתחום, אני יכול לומר בוודאות כי התמונות המוצגות הן תוצר לוואי של תאורה לא נכונה ויצירת שברים אופטיים בצילום, דרך עדשות המצלמה. אשליות אופטיות כאלה כל אחד יכול ליצור בקלות, במכוון ולא במכוון, בצבעים רבים וצורות רבות. הדוגמא הנ"ל היא דוגמא פשוטה אך נוגעת לעקרון של אי המיהמנות של בעל האתר. אגב, אני מצטרף להודעות שנרשמו לפני - החומר באתר מועתק ברובו אם לא בכולו בצורה לא תקנית. חבל שלהמון אנשים האתר משמש מקור אמין וסוג של "גורו". שבוע טוב, טל

למעלה