מישהו קרא

ציפי ג

New member
הרבה מאוד קראו את הספר

את יכולה לעשות חיפוש מתקדם על הספר בחודש האחרון ולראות כמה. נהנית?

Starting Skater

New member
כן נהנתי

אבל המשפטים ארוכים מידי ויש אשליה שהוא ארוך וגם הסוף ממש לא מפתיע, וזה בן אבל לא משנה

ראיתי אותו אתמול בחנות ספרים

וכיוון שאני הולכת לחנויות ספרים רק כדי לקבל רעיונות מה לקחת מהספריה, החלטתי שזה הספר הבא שאקח מהספריה. באמת נראה לי ספר מאוד מעניין.

ורדה ש

New member
על העיוורון

מנצלת את השירשור להיכרות ראשונה: - עד עכשיו הייתי אורחת שקטה בפורום הזה, ולעיתים רחוקות הגבתי, אבל היום החלטתי שזה מקום נחמד וסימפטי בשבילי, ואני מתכוונת להישאר איתכם. במשך הזמן תכירו אותי ואת שגעונות הקריאה שלי ואני מקווה שאכיר יותר את טעמיכם והעדפותיכם. ובקשר ל"על העיוורון" - זה הספר הכי חלש שאני קראתי מהספרים של סמאראגו. "תולדות המצור על ליסבון" ו"דברי ימי מנזר" היו מופלאים בעיני. את האחרון - "כל השמות" לא קראתי. הבאתי אותו מהספריה בדיוק ביום שבו סאראמגו פלט את השטות ההיא, והרגשתי כזה כעס שלא התחשק לי לקרוא אותו. החזרתי לספריה. אולי פעם, כשארגע מהכעס אחזור אליו. על העיוורון היה נורא נורא מדכא, אבל מה שהיה בעיני יותר גרוע מהדיכאון היה שלא הצלחתי להזדהות עם אף דמות, לא הצלחתי להסחף לתוך רגשותיהם ולא ממש היה אכפת לי מה יקרה להם. אני די בטוחה שהעובדה שהוא לא נותן לדמויות שמות תרמה להרגשת הזרות והניכור שלי כלפיהם, אבל יש לי הרגשה שמשהו יותר עמוק "התפספס" לי בספר הזה.

למעלה