מישהו...עזרה עם זה..
הגדרה: שפה L תיקרא NP-קשה אם לכל שפה L' in NP מתקיים שיש רדוקציה פולינומית מ-'L ל-L.
הגדרה: שפה L תיקרא NP-שלמה אם L in NP, ובנוסף L שפה NP-קשה.
טענה:
שפה L היא NP-קשה אם ורק אם קיימת שפה NP-קשה 'L כך שיש רדוקציה פולינומית מ-'L ל-L.
אני מנסה להוכיח את הטענה הזו. עם הכיוון משמאל לימין אני חושב שאני מסתדר. עם הכיוון מימין לשמאל פחות. ארשום את מה שעשיתי עד עכשיו:
כיוון משמאל לימין:
'L שפה NP-קשה ולכן יש רדוקציה פולינומית מכל השפות ב-NP אל 'L.
כלומר מתקיים: zz for each L'' in NP: L'' <= L' zz (כאשר 'L'' <= L פירושו: רדוקציה פולינומית מ-''L אל 'L).
ידוע: zz L' <= L zz.
מטרנזיטיביות של רדוקציות פולינומיות אקבל: zz for each L'' in NP: L'' <= L zz.
מכאן שיש רדוקציה פולינומית מכל השפות ב-NP לשפה L ולכן L היא שפה NP-קשה.
כיוון מימין לשמאל: למען האמת אני תקוע כאן..רק התחלתי כך:
L היא שפה NP-קשה.
לכן לכל שפה L' in NP מתקיים: L' <= L.
זאת אומרת שמכל השפות ב-NP יש רדוקציה פולינומית לשפה L. על מנת לסיים, אני צריך להוכיח שאחת מאותן שפות, היא NP-קשה? אם כן, כיצד מראים זאת?
אודה על עזרתכם
הגדרה: שפה L תיקרא NP-קשה אם לכל שפה L' in NP מתקיים שיש רדוקציה פולינומית מ-'L ל-L.
הגדרה: שפה L תיקרא NP-שלמה אם L in NP, ובנוסף L שפה NP-קשה.
טענה:
שפה L היא NP-קשה אם ורק אם קיימת שפה NP-קשה 'L כך שיש רדוקציה פולינומית מ-'L ל-L.
אני מנסה להוכיח את הטענה הזו. עם הכיוון משמאל לימין אני חושב שאני מסתדר. עם הכיוון מימין לשמאל פחות. ארשום את מה שעשיתי עד עכשיו:
כיוון משמאל לימין:
'L שפה NP-קשה ולכן יש רדוקציה פולינומית מכל השפות ב-NP אל 'L.
כלומר מתקיים: zz for each L'' in NP: L'' <= L' zz (כאשר 'L'' <= L פירושו: רדוקציה פולינומית מ-''L אל 'L).
ידוע: zz L' <= L zz.
מטרנזיטיביות של רדוקציות פולינומיות אקבל: zz for each L'' in NP: L'' <= L zz.
מכאן שיש רדוקציה פולינומית מכל השפות ב-NP לשפה L ולכן L היא שפה NP-קשה.
כיוון מימין לשמאל: למען האמת אני תקוע כאן..רק התחלתי כך:
L היא שפה NP-קשה.
לכן לכל שפה L' in NP מתקיים: L' <= L.
זאת אומרת שמכל השפות ב-NP יש רדוקציה פולינומית לשפה L. על מנת לסיים, אני צריך להוכיח שאחת מאותן שפות, היא NP-קשה? אם כן, כיצד מראים זאת?
אודה על עזרתכם