מישהו מכיר?

מישהו מכיר?

מחשבות אמפלסביות וטורדניות שאין לי שליטה עליהם ואני כל הזמן נלחם בהם.אני לא מפסיק לחשוב על דברים לא מציאותיים ,דברים שלא ארו וכנראה גם לא יקרו. זה כאילו שמחשבה טורדנית לא רצויה נכנסת לראשי בכזה טבעיות,ואני מודע שהיא לא רצויה אבל היא כבר שם והרגשות סוערים בגלללה.אני חושב כל הזמן בתכנון של קדימה, מה יהיה עוד רגע,איך תיראה המצב,איך תראה הדו שיח ביני לבין מישהו(שלא ארע),איך אני אומר דברים ומדברים איתי בחזרה(שלא היה ולא נברא) איך מתפתח ויכוח דמיוני בראש ואני נסער מבפנים וכו אם תרצו עוד נסיון להסבר אנסה שוב מישהו מכיר??? זה חשוב לי לדעת שיש עוד כי אני רוצה לשמוע גם שמישהו הבריא קצת מזה

תשמע יש דבר כזה

תחפש חומר של ביירון קייטי - העבודה הדרך להתחמק ממחשבות מכאיבות ,זו הדרך היעילה ביותר להפסיק לחשוב על מחשבות כאילו , לעצור את תהליך המחשבות הטורדניות שלא מובילות לשום מקום

לנושנוש

New member
נסיכה, פליז! ביירון קייטי לא מבקשת מאף אחד

להתחמק מהמחשבות המכאיבות. אם כבר, אז ההפך.

היא מלמדת איך להתמודד עם מחשבות

כך שהם לא יסעירו את הנפש ולא ידכאו את הנשמה זו דרך לבדוק אם המחשבה אכן לעניין או לשנות כוון ולשחרר את המחשבה זו דרך להתמודד עם חשיבה שגורמת לנו לכאוב בנשמה

לנושנוש

New member
אני חושבת שבעקבות עבודה יכול לחול מהפך

בחשיבה שזה מאוד שונה מהתחמקות ממחשבה כלשהי. אם מתחמקים בסוף היא מזנקת עלינו מאיזה פינה.(מחשבה, לא ביירון קייטי)

זו גם צורת התמודדות

הצחקת אותי בקופצת אליו מהצד , התגלגלתי מצחוק זה כאילו שהמחשבות מחכות לו מעבר לפינה לשעת כושר לשוב למרכז תשומת הלב

אופירA

New member
מנהל
ביירון קיטי לא מתעסקת עם מחשבות טורדניות

אלא עם מחשבות מסודרות, שהכיוון שלהן פוגע בך. היא מבקשת בשם ההיגיון והטכניקה לשנות את הכיוון הפוגע ולהחליף את המחשבות בכיוון נכון שמרים אותך למקום טוב. היא לא מתעסקת במחשבות טורדניות לא הגיוניות, שמציקות למוח באופן בלתי נשלט! הטכניקה שלה לא מתאימה לכך.

שמחה לראותץ אותך אופיר

המון זמן לא ראיתי אותך אצלנו ניסיתי מצטערת שזה לא עוזר לטורדניות אז מה כן עוזר להפרעה הזו בהמלך החיים ?

אופירA

New member
מנהל
תלוי בעוצמה ובסיבות למחשבות הטורדניות

ותלוי באופי ההתנהלות של המחשבות הטורדניות. יש מצבים חריפים שחובה להיעזר בתרופות אנטיפסיכוטיות. יש מצבים שאפשר להקל ע"י תרופות שונות במינונים שונים. מספר השיטות כמספר המצבים, לכן אי אפשר לתת תמונה. יש מצבים שאפשר להקל ע"י שינוי חשיבה בטיפול פסיכולוגי, שמבקש גם למצוא דרך לסלק את הכוח הרגשי כלפי המחשבות הללו, וגם להבין מאיזו מצוקה הן נובעות, ולשנות את החשיבה כלפי המצוקה הזו. במקרה זה יש מצבים שאפשר להיעזר בשיטתה של ביירון קיטי.

LegallyBlonde19

New member
אני מכירה

מישהו שיש לו גם עיניין כזה עם מחשבות כל הזמן, אני לא יודעת אם זה בדיוק כמו המחשבות שלך, אבל הוא הלך לאבחון פסיכיאטרי ואבחנו אצלו מאניה דיפרסיה.. לא יודעת אם זה המקרה שלך אבל כדאי לך אולי ללכת לאיזשהו יעוץ אם זה פסיכולוג או אפילו פסיכיאטר..

מסכימה../images/Emo45.gif

אם זה משהו שמפריע לחיים, זה דורש עזרה ותמיכה מצד מישהו שיש לו את היכולת לאבחן ולעזור.

אופירA

New member
מנהל
מחשבות טורדניות ללא שליטה מוכרות מאוד

בהרבה מצבים. כדי להתאים טיפול, צריך לדעת לאמוד את עוצמת חוסר השליטה, עוצמת הטורדנות ועוצמת הפגיעה באיכות החיים וההשתלטות על הרגשות ועל התפקוד. כיוון שטיפול פסיכיאטרי ואבחון פסיכיאטרי הם דברים לא פשוטים ולא מדויקים, חשוב קודם לנסות להתמודד בכוחות עצמך, ורק אם אין דרך להקל בעבודה עצמית, יש לפנות לאבחון ולטיפול בעל מקצוע. ברור שאם המצב משבש לחלוטין את תפקודך ומערער את התנהגותך כליל, אין מה לנסות לטפל בעצמך ללא בעלי מקצוע. כעיקרון, הטיפול השיחתי בבעיה זו, מטרתו ללמד אותך לא לתת כוח למחשבות הללו, להניח להן לבוא וללכת בלי להתפעל מהן. ואז כאשר הן מאבדות את כוחן ולא מפחידות אותך - כוחן פוחת. כאשר אתה לומד לא להתרגש מהן, אתה עוזר לעצמך להפחית אותן ולסלקן. אתה צריך ללמוד להתעלם מהן, ולא להחשיב אותן, ולא לתכנן תכנון קדימה כיצד להתמודד אם הן יבואו, כאשר הן יבואו. אני מכירה את הוויכוחים הדמיוניים הללו. אל תתרגש מהם. כל האנשים עוברים אותם בזמן שהם נסערים ממשהו. עד כמה שזה תלוי בך - אל תשתף עם זה פעולה. תחשוב מחשבות שמנתקות בינך לבין הרצון להשתתף בוויכוח הזה שמתרחש במוחך. זה לא אתה, זה סתם מחשבות טורדניות. אם תצליח לפתח אמון ביכולות שלך ובעצמך, ולנתק זהות בינך לבין המחשבות הטורדניות - בוודאי תוכל להתגבר עליהן במשך הזמן. יתכן שטוב שתיעזר בטיפול הרגעתי קל. אך יש להיזהר משימוש רצוף בכדורי הרגעה, כי הם ממכרים. השיקול תלוי בעוצמת הקושי וההפרעה.

Wishmaster2

New member
כל כך...

אני מתמודד עם מחשבות כאלה קרוב לשנה (OCD) אבל לאחרונה בעקבות טיפול פסיכיאטרי ופסיכולוגי ישנן פחות מחשבות שכאלה והמצב הוטב... אז כמו שכבר אמרו אם המצב מפריע לתפקוד נורמאלי הייתי ממליץ לפנות לעזרה מקצועית...

שירשולי

New member
נועם ברוך הבא../images/Emo140.gif

לגביי המחשבות,יש המון סיגנונות,של טיפול,שיטות. ועזרים שונים כדאיי למצוא את, מה שמתאים לך ספציפית, כדיי לך ללכת לאיבחון. לדעתי זה הכי מדוייק והפסיכולוג,יכול לכוון אותך הכי טוב. בהצלחה.

למעלה