מישהו מכיר ספרים של VAMPIRE?

Super Monkey

New member
אז ברהאם סטוקר היה סוג של גאון

אפשר לומר שהוא שינה את העולם באיזשהי צורה כי בלי "דרקולה" הערפדים היו עוד איזה מפלצת נידחת שמקבלת מדי פעם הופעת אורח בתיקים באפלה או בספר המפלצות של TSR כמו ונדיגו או טרולים ... או אשכרה הפך את הערפד לסוג של סלבריטי שבולט כמה רמות מעל שאר המפלצות הרגילות.

Nihau

New member
אכן, כמו גם מרי שלי (פרנקנשטיין)

וה.ג. וולס וז'ול וורן ומיכאל אנדה ואלכסנדר דיומא ועוד. אכן סופרים חשובים כולם שעשו שינויים אמיתיים בדרך בה אנו רואים את העולם. כן ירבו.

Super Monkey

New member
אבל זה לא אותו סדר גודל

כל הקטע של "ערפדים" זה ז'אנר בפני עצמו שהצליח להוציא את עצמו מז'אנר האימה: סרטים, סדרות, ספרים, משחקי מחשב, שיטות משחק תפקידים, ספרים/סדרות/משחקי מחשב לשיטות המשחק והרשימה ארוכה. תנסי לחשוב על הסדר גודל שכל הז'אנר הזה תופס במדיות הבידור השונות וכמה ניפחו אותו שזה מדהים - והכל מספר אחד שכתב סופר אנונימי! (אף אחד לא היה שומע על ברהאם סטוקר ללא דרקולה, ואם תערכי סקר קצר - מלא שמעו על דרקולה אבל לא זוכרים את שם הסופר). לעומת הערפדים, פרנקנשטיין זכה רק לאיזה שניים-שלושה עיבודים קולנועיים והופעת אורח פה ושם באיזו סדרה. ג'ולס וורן וה.ג.וולס אני מסכים שהשפיעו רבות למרות שרוב החבר'ה בקהילה המדע (כולל פרופסורים מזדקנים בטכניון) יאמרו לך שSTAR WARS נתן להם יותר השראה מ"מכונת הזמן"... על מיכאל אנדה בכלל לא שמעתי, ואני עוד יחסית קורא המון בהשוואה להדיוט ברחוב - משמע: לא שמעו עליו מספיק = לא השפיע. באופן כללי: בעוד ה.ג.וולס, ג'ול וורן וחבר מרעיו שייכים ליחידי הסגולה שעוד טורחים לקרוא ספרים בזמננו אנו, ערפדים רודפים אותך בכל ז'אנר אליו תפנה: טלוויזיה, סרטים, משחקי מחשב... אין מנוס.

Super Monkey

New member
ראיתי את הסרט

אבל לא היה לי שמץ מי זה מיכאל אנדה. עכשיו כשאתה אומר "הסיפור שלא ניגמר" אז: אוקיי, הסיפור יפה מאוד אבל להכניס אותו לקטגוריית ספרים ששינו את העולם? ...לא נראה לי. לשנות העולם לא תלוי רק בטיב העבודה אלא בכמה אנשים הגעת אליהם.

Nihau

New member
הסרט *גרוע* יחסית לספר

הספר הוא יצירת אמנות אמיתית, הסרט הוא צל חיוור שלה. מה גם שלמכאל אנדה יש עוד הרבה ספרים מעולים. צא וקרא את: ג'ים ונהג הקטר ג'ים וכנופית השלוש עשרה קונץ פונץ מומו הסיםור שאינו נגמר בהוצאת "לדורי" ת"א בכריכה הקשה הנחושתית, אותיות הזהב, הדפסה בשני צבעים והתרגום הישיר מגרמנית של חוה פלץ. קראתי את הגרסה באנגלית והאמריקאים מחרבנים על כל דבר שהם נוגעים בו

major mouse

New member
ג'ים ונהג הקטר

אחד הספרים המעולים ביותר שיצא לי לקרוא גם כילד וגם כמבוגר ולהנות. ג'ים וכנופיית השלוש-עשרה הרבה פחות טוב ומומו גם ספר טוב מאוד.

Nihau

New member
אבל הדרקון! והחידה! והפיראטים!

והסינים בגודל של סדרה חשבונית! והאי והמישור והגלים וה...

major mouse

New member
אכן, קטעים נחמדים

אבל הענק ההפוך, הפעם הראשונה שנכנסים לעיר הדרקונים, התיאור של האי הקטן והסיני הקטן ששכחתי את שמו, כל אלה והעובדה שהספר השני קצת ממחזר קטעים. בנוסף, אני אהבתי את הסוף הפתוח של הספר המקורי, את השאלות שהתרוצצו לי בראש ואת ההמשכים שדימיינתי לעצמי ... זה רעיון, משחק בעולם של ג'ים ונהג הקטר

Super Monkey

New member
סטיתם מנושא

קראתי את "ג'ים ונהג הקטר". לא אמרתי ש"הסיפור שלא נגמר" לא יפה - להיפך. הנקודה שלי היא שהספרים האלה, לא משנה מה האיכות שלהם, הם מיועדים ליחידי הסגולה שעדיין טורחים לקרוא ספרים, ועוד ספרות פנטזיה זרה. ז'אנר הערפדים לעומת זאת זה נחלת הכלל. זה שייך גם ל"עמך" שאוהב להתנוון מול טלוויזיה ומשחקי מחשב. זו הגאוניות של ברהאם סטוקר - למצוא איזו מפלצת מאגדת עם נידחת ולהפוך אותה למיתוס בומבסטי. ערפדים נכנסו כל כך חזק לתרבות שלנו שיש אנשים שאשכרה מאמינים שיש באמת ערפדים, מתחפשים לערפדים ושותים דם במועדונים גותיים (להימנע מהתגובה: "מה, אין?" ולהימנע מהתגובה: "לא יכולתי להימנע מהתגובה"). לא פגשתי עדיין אנשים שמאמינים בכלב המעופף מהסיפור שאינו נגמר (אני יודע שזה אמור להיות דרקון אבל הוא עדיין נראה כמו כלב...)

Nihau

New member
lets get some things cleared

פוכור הוא דרקון מזל ובספר הוא מתואר בדמות דרקון סיני לבן כעין הפנינה ובעל רעמה, עיניים אדומות מלאות הבעה, אופטימיות תמידית, שיניים חדות ונשיפת אש כחולה. תעופתו מתוארת כברק איטי- שזה בעצם אחד הדברים המהירים ביותר. אטריו ופוכור נפגשו בנסיבות אחרות לגמרי מהמצולם ולמען האמת אטריו הציל אותו ולא להיפך. אתה באמת צריך לקרוא את הספר. לגבי ערפדים- ללא כל קשר לבראם סטוקר יש אגדות ערפדים *לכל עם בכדור הארץ* הערפד שבראם סטוקר כתב עליו הוא הערפד הבלקני החלש יותר. יש לגרמנים, לסינים וגם לרומנים אגדות על ערפדים חזקים יותר שמשקפות את מנטליות החברה ממנה הם נובעות. להודים יש 6 סוגי ערפדים מוזרים להפליא. לאירים ולאינדיאנים יש ערפדות בעלות ציביון אירוטי ולברזילאים יש ערפדית שטורפת תיירים... הערפד כאגדה של "האדם המפלצת הטורפת" קיים בכל העולם ולא מוגבל לבראם סטוקר או להוליווד- שעיוותה מאוד את האגדות לצרכיה וכך עושים כולם אז זה מה יש. בדיוק כמו שרוח רפאים זה לא המצאה של קספר ולדבר עם חיות זה לא המצאה של רודריאג קיפלינג (מוגלי) וד"ר דוליטל. לא הגעת למפגש הפורום הנוכחי אז לא יצא לנו לדבר על דברים כאילה סביב שולחן עם פיצה כמתוכנן. תבוא למפגש הבא ונפתח דיון תרבותי על אגדות עמים.

The Evil Rabbit

New member
לא ראיתי את הסרט...

אבל קראתי גם את ה"ג'ים"ים וגם את קונץ פונץ'. (עליו בכלל שכחתי שהוא של אנדה) בהתחלה רציתי להזכיר את ג'ים ונהג הקטר אבל ויתרתי. אחרי הכל, הסיפור שאינו נגמר הוא באמת הספר הכי מוכר של אנדה.

Serpent Axis

New member
רע...

א) לא, זו פיקציה שהיא יעני-סיפור חייו של ערפד אגדי בVampire: The Requiem. ב) אז צא ולמד. ג) והספר Rites of the Dragon לא עוסק בVampire: The Masquerade. ד) Rites of the Dragon הוא ה-Book of Nod של השיטה החדשה.

lordsot

New member
ועוד משהו ששכחתי...

יש את Book of Nod. אבל אני לא יודע איפו אפשר למצו את זה. יש לי את זה וזה אחלה ספר.

Serpent Axis

New member
המלצה קטנה

ספרי הקריאה (הClan Novels לפחות) בחלקם בסדר ובחלקם מעוררי תמיהה. השניים הראשונים - Clanbook: Toreador ו-Clanbook: Tzimisce - הם בעיקר בעיתיים. הראשון (Toreador) נוטה קצת יותר מדי לכיוון האירוטיקה האן רייסית. השני משום מה מציג את סאשה וייקוס (!) ואת הנסיך של וושינגטון (!) כזוג החולק מכתבי אהבה (!), הוא גם מציג מערכה קרבית משונה ביותר ומאוד לא מעודנת (מאוד לא Vampire: The Masquerade), אבל יש להם רגעים יפים. לכן, אם תוכל לעיין בספרים לפני הקנייה, זה מומלץ. בכללי, ניתן לרכוש אותם דרך אתר החברה או דרך חנות פריק.

Super Monkey

New member
Tzimisce פשוט אדירים!

תגיד, SERPENT, כל הTzimisce מכוערים? הם נהיים כאלה עם הזמן? זה שינוי בכפייה כמו של הנוספרטו או משהו מבחירה?

Serpent Axis

New member
יש כמה מקורות מידע נוספים

לגבי הז'ימיסי. המהדורה השלישית (Revised Edition) של ספר הליבה מכילה תיאור קצר (ולא הכי אינפורמטיבי) של השבת בכלל ושל הז'ימיסי בפרט. הלאה,
Clanbook: Tzimisce (Revised Edition)​
מומלץ ביותר אבל הוא מגלה יותר מדי מידע לשחקן חדש.

למעלה