מישהו מכיר את הביטוי "door butt method"

• פותח הנושא dovk
  • פורסם בתאריך

dovk

New member
מישהו מכיר את הביטוי "door butt method"

וזה המשפט
Never use personnel and the door butt method to maintain control in close proximity when prying the door.
מדובר על פריצת דלת של רכב לחילוץ אנשים מתאונה. אני כבר די במעמקי הספר, ולא נתקלתי עדיין בביטוי הזה, ככזה ד"ר גוגל גם לא מכיר את הביטוי... אבל בטח יש לו משמעות (האמת, לא ידעתי שלדלתות יש ישבנים... מעניין...)

אני מבין שזה קשור איכשהו למיקום הצירים של הדלת, לסוגי חיבורי נגרים... אבל לשיטת פריצת דלת?

תודה ושבת שלום

פרקשיקה

New member
חפש butt hinge

Butt זה סוג של ציר, כך שאולי זאת שיטת הצירים. אולי פורצים את הדלת מצד הצירים ולא מצד המנעול?

dovk

New member
אכן, תודה.

פריצת דלת מצד הצירים זה נושא שנידון ממש באותו פרק... אבל הפירוש הגיוני, יכול להיות שסתם מישהו רצה לגוון ביטויים...

butt זה לא ציר, זה קצה, משהו אחורי, וכמובן ישבן, יבל"א.

dovk

New member
רגע - עדיין אני לא מוצא ת'ידיים והרגליים בתרגום כל המשפט...

אולי:
"הקפד להרחיק את אנשי הצוות שמחזיקים את הדלת והדלת הנפרצת רחוקים אלו מאלו בעת הפעלת שיטת הפריצה מצד הצירים"?

תודה

פרקשיקה

New member
לא ברור לי למה מתייחס to maintain control

זה באמת משפט קצת סתום ומכיוון שאני לא מבינה בדיוק מי נגד מי כאן, אין לי הצעות.
אבל נראה לי שאתה צודק שיש כאן עניין של בטיחות הצוות.

dovk

New member
זה החלק הפשוט -

פורצים את הדלת בסיגנון אמריקאי (או פולני?) - אחד פורץ, אחד מחזיק את האוטו, והשלישי מחזיק את הדלת שלא תעוף ותפגע במישהו...

פרקשיקה

New member
אתה בטוח שהעתקת את המשפט כלשונו?

אולי זאת טעות במקור, אבל הוא לא הגיוני לי מבחינה תחבירית.
אולי צ"ל Never use personnel in the door butt method
שאז אולי אפשר לתרגם:
לעולם אין לתת לאנשי הצוות המייצבים את הדלת להיות קרובים מדי בזמן שהדלת נפרצת מצד הצירים.

dovk

New member
אני מעתיק, עושה העתק הדבק, כך שאין ספק.

ואכן, אם המשפט היה הגיוני מבחינה תחבירית הייתי מבלבל לכם ת'מוח?

אמריקאים. מוכרחים להסביר כל דבר ברמת הפסיק, אפשר לשתגע ממנם.

dovk

New member
מה יהיה פירוש המילה scored בהקשר הבא?

מדובר בפרוצדורות שונות ל"טיפול" (הסרה מלא או חלקית) של הגג של רכב שהיה מעורב בתאונה ויש לכודים בתוכו - ואז מדברים על מה עושים עם השמשה הקדמית - משאירים אותה במקומה, עושים לה את המילה הזו, או מסירים אותה, בהתם למצב.

In some procedures, the windshield may be left in place, scored, or removed as the situation dictates​

מוצא כמובן את כל הפירושים של המילה, לפחות הפירושים המקובלים, ולא מבין למה הם יכולים להתכוון...

תודה,

dovk

New member
מחפש מישהו/י ששולטים היטב בממוקיו להתייעצות ספציפית

עדיפות גדולה למי שאפשר לדבר איתו טלפונית ולשתף מסכים ב TeamViewer...

תודה,

למעלה