מישהו מכיר או קרא

מישהו מכיר או קרא

את הספר של פרויד? אתמול בלילה קראתי את כל הספר.. (כי לא נרדמתי) וזה ספר מזה מעניין.. שווה קריאה!! זה על כל מיני דברים.. פסיכואנליזה וטיפול פסיכואנליטי ועל חלומות וצנזורת החלום וסמלים בחלום ופתירת חלומות ובקיצור זה ספר של פרויד שמספר על הנפש והמין.. שווה קריאה!

suki da yo

New member
לא יודעת,פרויד לא ממש עושה לי את זה

חברה שלי קנתה את הספר הזה, וישבה וקראה איזה 50 עמודים, תוןך כדי שהיא רושמת לה הערות על מה שממש עניין אותה, ואז נשברה. הספר הזה מעלה אבק בחדר שלה.... לא יודעת, אנם תת מודע וכל זה, זה אחלה, אבל אני לא אוהבת איך שהגרמני הזקן מקשר הכל, אבל הכל, לסקס....

suki da yo

New member
לא יודעת,פרויד לא ממש עושה לי את זה

חברה שלי קנתה את הספר הזה, וישבה וקראה איזה 50 עמודים, תוןך כדי שהיא רושמת לה הערות על מה שממש עניין אותה, ואז נשברה. הספר הזה מעלה אבק בחדר שלה.... לא יודעת, אנם תת מודע וכל זה, זה אחלה, אבל אני לא אוהבת איך שהגרמני הזקן מקשר הכל, אבל הכל, לסקס....

DaniZisserman

New member
הוא בכלל אוסטרי - יהודי אוסטרי..:)

רק יהודי מודחק יכול להתקע כל כך חזק על סקס...:) בכל מקרה, כבודו של פרויד מונח במקומו, שכן הוא הציג רעיון מסויים והעז להעניק משמעות לאלמנטים שעד אז התעלמו מהם - כמו חלומות. כמובן שהפירושים שלו לא ממש רלוונטיים לתקופתנו, והחד-גוניות שלו לפעמים מאוד מלאכותית. כמו-כן, התמונה שהוא מציג היא מאוד מטריאליסטית ומיאשת, כאשר כל מה שנאצל בתודעה האנושית מורד לרמת סובלימצית מינית. כנראה שפרויד בעצמו לא היה ממש יציב מבחינה נפשית, והוא נהג להתעלף כאשר עמד בסיטואצתיות רגשיות חזקות. בהחלט אפשר להסתפק בקריאת תקציר תורתו או הערך הרלוונטי באנציקלופדיה טובה. אגב, פרויד כתב המון ספרים, כך שלא ברור לי בדיוק לאיזה ספר מתייחסים כאן. דני

כמה דברים,

דבר ראשון הדברים שפרויד אמר הם דברים שעדיין רלוונטים לתקופתנו.. זה דברים שיהיו רלוונטים לתמיד.. הספר הזה הוא בעצם מן ספר שמתאר ומסביר ונותן פתרונות בנושא של פילוסופית החיים..! ספר נחמד... ויכולהיות שאנחנו לא מתכוונים לאותו ספר..! הספר הזה הוא חלק מסדרה של ספרים.. שנקראים דימיון יש בסדרה הזאת גם על הרמב"ם ועל התורה וכל מיני דברים דיי מעניינים..!!

L e s t a t

New member
טעות

מה שפרויד אמר אז הם באמת לא כל כך רלוונטים כיום, בכלל הוא באמת עושה רושם שהיה משהו לא יציב אצלו (וזה מה שאני אומר מאז ששמעתי עליו לראשונה). יש היום וויכוחים (ואני חושב שבכלל מאז שהוא שהתחיל לדבר על הרעיונות שלו) אם בכלל קיים כזה דבר "תת-מודע".

למעלה