מישהו לרוץ איתו...

מתלבט13

New member
אבא דתי לאומי

אוי ויי, אם אבא שלי ישמע שהייתי בקולנוע....... ועוד לשלם עלי....

אם הוא היה בטיש

אז ברור שהוא רציני...

uri80

New member
מעדיף את הספר. די אהבתי אותו בזמנו

כשקראתי אותו. הסרט בספק - יש לי בעיה עם סרטים שמבוססים על ספרים שאהבתי. כמעט תמיד הם הורסים את מה שהצטייר בדמיוני. בספר אהבתי מאד את הדמות של אסף - משהו בשקט הפנימי שלו מאד דיבר אלי.

את אותו אסף אתה מוצא בסרט

לקחו שחקן חמוד, לא הכי חתיך בעולם, אבל עם חיוך מקסים...
) המשחק מעולה...

barr1969

New member
זו גם הכותרת של ההספד

שנשא דוד גרוסמן על קבר בנו: "אורי, היית לי מישהו לרוץ איתו". מה אומרים במקום ה' יקום דמו?

Le Fay

New member
אומרים: אין נורא מהורה הקובר ילד,

או, אב האומר קדיש על קבר בנו. וזה נכון. לא רק לגבי גרוסמן אלא לכל ההורים שקברו בנות או בנים, עם מדים ובלעדיהם. ביום א' שמעתי את שמו בין שמות ההרוגים: סמ"ר אורי גרוסמן, 20, ממבשרת ציון. חשבתי אז שזה די אירוני, שבניו של אולמרט יושבים בטח ובנו של פעיל השלום האולטימטיבי, זה שהולך בקביעות לגונן על חקלאים פלשתינאיים במסיק, נהרג בחזית.

rigoletto111

New member
לאף אחד לא מגיע שייהרג לו בן

גם אם אינו פעיל השלום האולטימטיבי

כשתראי נמר בשלג.

- מקסים למרות שדי צפוי מראש. רוברטו בניני מקסים כתמיד ומשחקת איתו אותה שחקנית מ"החיים יפים" (פרינצ'יפסה) מצחיק נורא, אבל צחוק יהודי כזה עצוב.צחקתי וריחמתי עליו ביחד. האמת שהתאכזבתי כנראה שציפיתי למשהו אלוהי ובסוף יצא "רק" סרט מעולה או שסתם בגלל שהייתי לחוץ וכאב לי הראש.

admor

New member
אהבתי את הספר

ואני לא מפחד לראות את הסרט. אבל זה רק אני יש לי סוג של ליקוי (אף פעם לא חקרתי למה והאמת שזה ממש לא מפריע לי) לא זוכר סרטים. גם אם הסרט גדול ענק ומשאיר עליי רושם. אחרי חודש לכל המאוחר אני אזכור שראיתי את הסרט אבל לא ממש אותו. כך שמה שנשאר לי בזיכרון זה הספר. ואני אהבתימהספר, לא ראיתי את הסרט את דמות הנזירה הבודדה, השריד האחרון לעולם שעבר .

ephi79

New member
הספר מצויין, את הסרט ראיתי

כבר פעמיים, לירושלמים כיף לראות אותו במיוחד, הקרנת הבכורה בבריכת השולטן מתחת לחומות העיר העתיקה היתה בכלל חוויה (כמובן בנוכחות דוד גרוסמן והשחקנים), מבחינה קולנועית - הוא לא סרט מדהים אבל הוא עשוי טוב, יש פסקול מעולה,בר בלפר (תמר) כוסית ויש לה קול מקסים, מי ששיחק את אסף לא יודע לשחק ונראה שהוא פשוט מקריא משפטים, יש שם בעיות עריכה רציניות (מעברים לא ברורים, קטעים מיותרים), תיאודורה הנזירה חמודה ממש, הצילום מעולה, יש כמה אפקטים נחמדים כמו לראות את הצומת של יפו/קינג ג'ורג' בפסט פורוורד על פני כמה ימים לילות, סצינות שאהבתי במיוחד - התספורת בפתתיחה, והבריחה של תמר ושי ברחבת המשביר, יש שם גם קמיאו של דוד גרוסמן, ו למי שמפחד שזה יהרוס את הספר - אל תגיעו אפפעם עם ציפיות לסרטים, ואז הם לא יהרסו שום דבר. <אפי בביקורת מתומצתת> נ.ב. ההספד של דוד גרוסמן על בנו - מרגש

אולי יש לו עוד בן...

דרך אגב- שימו לב בסרט, כשהם שרים "התקווה" עובר שם דוד גרוסמן... רצה שיראו אותו?

משאלה2

New member
אכן ואכן

גם אני ראיתי היום. אואאו. סרט עצוב ואמיתי ומומלץ בחום. סוף סוף מתחילים להיות סרטים ישראלים טובים לא רק סצנות פורנו וזיבולי שכל. גם אביבה אהובתי מומלץ מאד. סרטים שנוגעים באמת

למעלה