מישהו כאן

lol65

New member
מישהו כאן

מאיזשהי אוניברסיטה (עדיפות לבר אילן) עושה את המסלול המזורז של תואר ראשון ושני במשפטים ב-4 שנים? אני שוקלת להרשם לתוכנית לשנה הבאה, ומאוד מתלבטת אם אעמוד בעומס. מה אתם יכולים לספר לי על התוכנית מבחינת יתרונות\ חסרונות מניסיונכם או מניסיון חברכם?

sacrament

New member
עשיתי באת"א

יתרונות- *זה תוספת של חצי שנה בלבד *זה תואר שני וזה נחמד לקורות חיים (זה יחסית מרשים, בייחוד אם יש התמחות מעניינת או מסיימים בהצטיינות, ובשירות המדינה זה מעלה את המשכורת) *אחרי שמסיימים תואר ראשון מאוד קשה לחזור לאקדמיה שוב לתואר שני, אז לעשות את הכל ברצף זה יתרון. *זה עמוס, אבל אפשר לשרוד. אין ספק שצריך לוותר על דברים, אבל לעשות את זה עכשיו עדיף על לעשות את זה כשיש עבודה/ילדים/מחוייבות אחרת. חסרונות- *הרבה כסף. *קצת תקוע כמו עצם בגרון, כי רואים את כולם מסיימים ופחות בלחץ בשנה רביעית ורק את נאבקת עם עוד 2-3 סמינרים להכין (תבררי את תוכנית הלימודים, ככה זה היה אצלי). *לפחות באתא- זה היה המשך של תואר ראשון, לא הרגשתי הרבה ערך מוסף שהתווסף לחיי ולא היה חומר מתקדם שלא יכולתי להיתקל בו בתואר ראשון או לבד. לא חושבת שאני עו"ד טובה יותר בגלל זה. *להבדיל ממקצועות אחרים- תואר שני במשפטים לא נחשב במיוחד.

אגב גם עדיפות במכרזים של המדינה

כאשר מעו"ד בעל תואר ראשון נדרשת תקופת נסיון מסוימת מעו"ד בעל תואר שני נדרשת תקופת נסיון קצרה יותר בד"כ

B L I M P

New member
אבל בכל מקרה (והסבר על המשמעות של תואר שני

שעו"ד בשירות הציבורי) בהתחלה אין לזה משמעות. אין שום עבודה ראשונה אחרי ההתמחות שתואר שני עוזר להתקבל אליה ו/או מקצר פז"ם (אין מקום שנדרשת שנה אחת ועם תואר שני תוכל לתקבל בלי נסיון). תואר שני בשירות הציבורי נותן אחד משניים - או קיצור (נדרשת שנת נסיון פחות בכדי לגשת למכרזים, וזה גם נכון לגבי קידום בדרגות אם אתה כבר עובד מדינה-הקידום מתקצר בשנה) או תוספת למשכורת (גמו"שים).

PIonit

New member
נכון. מצד שני-

אם כבר צוברים הטבות, כדאי לצבור אותן מההתחלה

Drunk Bullet

New member
וזה רלוונטי רק לתואר שני במשפטים?

אני למשל מעוניין בהמשך (אחרי ההתמחות בסנגוריה ומבחן הלשכה) לעשות תואר שני בקרימינולוגיה במגמה העיונית - זה משפיע בצורה כלשהי?

Drunk Bullet

New member
טוב, נתקלתי בהסכם קיבוצי שעונה על השאלה שלי

א) אשכול מנהל ציבורי: מנהל ציבורי, מדיניות ציבורית, ממשל ופוליטיקה, מדעי המדינה ב) אשכול ניהול, ארגון ופיננסים: מנהל עסקים, כלכלה, חשבונאות, ניהול ארגונים, תעשייה וניהול, ניהול משאבי אנוש, יעוץ ארגוני, גישור וניהול סכסוכים רק אלה מזכים בהטבות. באסה, לא רואה היגיון בלא לכלול קרימינולוגיה כמשהו מועיל לפרקילטות\סנגוריה.

PIonit

New member
יתכן שבאונ' שיש בהן חוג לקרימינולוגיה

יסכימו במהלך לימודי המוסמך במשפטים לאפשר כמות מסוימת של קורסים מהחוג לקרימינולוגיה (כי בכל מקרה בעברית ובבר אילן ניתן ללמוד חטיבות שונות מחוץ לפקולטה). הייתי מבררת את זה במזכירות, אולי תגלה שזה אפשרי..

Drunk Bullet

New member
אי הבנה

נשאר לי סימסטר לסוף התואר במשפטים באת"א. בעתיד (אחרי ההתמחות ומבחני הלשכה) אני רוצה לעשות תואר שני עיוני בקרימינולוגיה בבר אילן (פשוט כי זה נראה לי מועיל לתחום הפלילים). נאמר פה כי בעלי תואר שני במשפטים מקבלים הטבות כעובדי מדינה (דרישות מקלות במכרזי קבלה וכד'), ותהיתי לעצמי אם רק תואר שני במשפטים מזכה בהטבות האלה או כל תואר שני אחר. בכל מקרה, ממה שראיתי וכתבתי בהודעה הקודמת, תואר שני בקרימינולוגיה לא מזכה בכלום.

PIonit

New member
הבנתי היטב ../images/Emo13.gif

בכל מכרז שמופץ לנו במייל במשרד, אני קוראת אילו תארים שניים מוכרים ואלו לא על-ידי הנציבות, אז אני די מאופסת על המצב לגבי קרימינולוגיה..
. ועדיין, אני חושבת שאם אתה רוצה תואר 2 שיזכה אותך בהטבות האמורות, תשקול לעשות בבר אילן (כי זה המוסד שהזכרת) תואר ב*משפטים* עם התמחות או חטיבה בקרימינולוגיה. אני לא בטוחה שזה מסלול מובנה, אבל מאחר וניתן לשלב שם את לימודי המוסמך במשפטים עם לימוד גישור וניהול סכסוכים לדוגמה או חטיבות אחרות (אני לא זוכרת כבר מה יש שם, אבל יש כמה אופציות), יש מצב שיאפשרו לך להרכיב תוכנית אחרת פרטנית.. (לצורך העניין, יש לי חברה שביררה למשל לגבי מסלול כזה בעברית והמזכירות של החוג הזה אמרה שניתן ליצור עבורה איזשהו שילוב מיוחד במסגרת לימודי מוסמך במשפטים עם ניהול ויישוב סכסוכים, וזו תכנית שלא היתה קיימת) קפיש?

Drunk Bullet

New member
אהה..

בת"א אפשר לעשות תואר שני עם "התמחות" בתחום הפלילי, רק שמגוון הקורסים מוגבל ביותר וחלקם לא באמת מעניינים. לא יודע איך זה בבר אילן. למען האמת אם יש משהו שלא בא לי לעשות, זה תואר שני במשפטים. ראיתי את רשימת הקורסים של תואר שני בקרימינולוגיה בבר אילן, יש שם קורסים מרתקים ונוגעים גם למישור הפרקטי של העיסוק בפלילים (בניגוד לקורסים של המסלול הפלילי בתואר השני במשפטים באת"א, שרובם סובבים סביב תיאוריות). תודה על העצה בכל אופן. אראה מה יהיה המצב בעוד כשנתיים..

lol65

New member
תודה

אני בכל מקרה רוצה תואר שני. כלכלה ומנהל עסקים מדברים אליי פחות, למרות שנהנתי מהקורס בכלכלה השנה, לא נראה לי שאני בקטע המסחרי לעתיד... אז תואר שני במשפטים זה פחות או יותר מה שנשאר לי, לא נראה לי שתואר שני בפילוסופיה יתן לי משהו
אז אכן היתרון הגדול הוא לעשות את זה ברצף, כי אני די חוששת שברגע שאצא מהמסגרת הזו ואתחיל לעבוד, לא אמצא בי את הכוחות לחזור לזה שוב. מנגד, גם ככה השנה לא היו לי ממש חיים. אומרים שבשנה ב' יותר קל, לא ברור לי למה, כי מבחינת כמות הקורסים זה יוצא לי אותו הדבר. אכן יש לי חבר'ה שרוצים בשנה הבאה לשלב עם תארים שניים אחרים, אז כנראה שלא יהיה היחידה עם המאבק הזה בשנה ד', אבל עדיין אני חוששת מקריסה. אמנם אני בדר"כ לא מהפורשים, אבל בכל זאת, במידה ולא אעמוד בעומס ואחליט לפרוש, אם אח"כ ארצה תואר שני, הקורסים שאספיק לעשות ייחשבו לי?

lol65

New member
סקרמנט

יש לך מושג אם הקורסים שאעשה ייחשבו לי לצורך תואר שני עתידי אם אחליט לצאת מהתוכנית?

sacrament

New member
אני יודעת שאפשר להקפיא את התואר

אני לא יודעת לכמה זמן בכל מקרה כשאתה מסיים תואר ראשון, אם אתה לא מעביר את הקורסים העודפים לשום מקום, אז ממה שאני יודעת הם הולכים לאיבוד כשאתה סוגר את התואר. אפשר כמובן לבקש להכיר בהם בהמשך, אבל יש פה אי ודאות לגבי האם זה יצליח או לא.

lol65

New member
מה זאת אומרת

הולכים לאיבוד? הם לא רשומים בשום מקום נגיד כאקסטרה? הרי אני משלמת עליהם... ולאן אפשר להעביר אותם?

למעלה