מישהו כאן קרא את

total lost

New member
מישהו כאן קרא את

הכובען המטורף ואייזק ניוטון? אם כן, הייתי מעוניין לשמוע חוות דעת. תודה

moran f

New member
אני די בטוחה שכן

אבל אני לא זוכרת יותר מדי. זה כנראה אומר הרבה - סביר להניח שזה היה ספר חביב שלא השאיר עלי יותר מדי רושם.

2_be

New member
אני אישית עדיין לא, אבל

אני מניחה שיש כאלה שכן. ברוך הבא לפורום

אמנון כ

New member
ספר מרתק!

אמנם עבר די הרבה זמן, אבל אני דווקא כן התרשמתי מהספר הזה. יש בו המון דוגמאות מרתקות עד מאוד בנושא המוח ואיך הוא עובד. אני לא זוכר המון ממנו (קראתי המון ספרים מאז), אבל בסופו של דבר נהנתי ממנו בזמנו מאוד.

moran f

New member
אולי הבעיה היא

שקראתי אותו אחרי נוירוביולוגיה ונוירואנטומיה? וזה שקראתי המון ספרים מאז ולכן אני לא זוכרת כלום ממנו זה לא תירוץ אצלי - בד"כ אני זוכרת משהו
מי שאוהב ספרים כאלה מאוד יהנה, לדעתי מספריו של אוליבר סאקס (האי של עיוורי הצבעים היה הפחות מוצלח מביניהם לטעמי).

אורן51234

New member
איפה קונים ספרים מדעיים בעברית?

או שמע אסור לפרסם בפורום מידע מסחרי?

2_be

New member
למה אתה מתכוון?

לספרי מדע פופולרי? כאלה אני בד"כ קונה או בחנויות בנט (אחרי מחקר מחירים מקיף
) או בחנויות כמו צומת ספרים על מדף המוזלים / פגומים...בד"כ אפשר עם קצת סבלנות למצוא שם מציאות

2_be

New member
../images/Emo32.gifאז

אם אתה באזור השרון, יש חנות חדשה (ישנה?) בבני ציון שיש בה מבחר גדול יחסית של עודפי ספרים/ספרים מוזלים (לאו דווקא סיפרי מד"פ...) שמצאה חן בעיני בביקורי החטוף שם לא מזמן:)

mandark

New member
../images/Emo31.gif ראיתי את הפוסט הזה אתמול בפורו

ם ורצתי לספריית בית הספר לקחת את הספר.. קראתי איזה חמישים עמודים ותהאכזבתי קשות. הספר רץ על פני מיליון תסמונות שונות ומסכם אותן בצורה שיטחית ומשעממת. הוא מסיק מסכנות מעצבנות בנוגע לטיפול בחולי נפש ונשמע כאילו הכותב לא מבין דבר וחצי דבר על הנושא. אולי אני לא בסדר שאני פוסל את הספר רק על סמך חמישים העמודים הראשונים אבל אני לא רואה שהמצב הולך להשתפר. ספר לא מומלץ, גם לא למי שלא מבין בתחום דבר וחצי דבר, כמוני. לדעתי על נושא כזה יש לכתוב בצורה יותר מעמיקה, לתאר סיפור חיים אולי של חולה במחלת נפש מוזרה במיוחד. אשמח אגב להמלצות על ספרים בנושא מדעי המוח לבור ביולוגיה\כימיה כמוני. פסיכולוגיה לא ממש מעניינת אותי אלה הצד הטכני יותר.. אני מבין שהרבה לא ידוע אבל זה כל הכיף, לקרוא תאוריות שונות ומשונות.. איל

2_be

New member
אז ככה...

תאורי מקרים והסברים יש בספרים של אוליבר סאקס שם גם יש הסברים נוירולוגים לתופעות. אני אישית מצאתי את הספרים שלו מרתקים מאוד. מתוכם אהבתי במיוחד את "אנתרופולוג על המאדים" (אבל גם את האחרים:)) בנוסף יש את "סערת הנפש" של יורם יובל שמשלב סיפורים ותאורי מקרים יחד עם הסברים הקשורים למדעי המוח פסיכולוגיה ופסיכיאטריה. בקטגוריית הספרים הפחות סיפוריים ויותר עיוניים העוסקים במוח יש את "כיצד פועל המוח" של סטיבן פינקר שדי מקיף ותורם הרבה מידע בנושא המוח.

למעלה