מישהו יכול לספר

Bajoran Priest

New member
יאללה ! ../images/Emo13.gif

(אם היא עדיין תהייה חוקית..
)

HyperNovA

New member
העולם היום ומחר

אני מסכים עם רוב דבריו של חברי משה, ואני רוצה להוסיף כמה דברים. אם נסתכל על ההיסטוריה האונשית, ההתפתחות הטכנולוגית והחברתית היא יחסית מאוד מאוד מאוד מאוד מהירה. אם תסתכלו על העולם לפני 100 תראו הרבה דברים שנעלמו\התפתחו בעולם. שלא לדבר על העולם לפני 500 או 1000 שנה שזה כמו מילישנייה בחיים של היקום. בכל מקרה, הדבר הטוב שרואים הוא שההתפתחות הזאת נעה לכיוון יחסית חיובית וטובה. דמוקרטיזציה ערכים הומניים אוניברסליים וכו'. כמו כן, אנו רואים שהאנושות מתגבשת לאט לאט בקואליציות שונות. שבטים ---> ערי מדינה ---> עמים ---> ממלכות ---> מדינות ---> גושים (דמוקרטיות VS טוטאליטריות) \ מדינת על-לאומיות (האיחוד האירופי). אני מאמין שככל שהאנושות מחכימה, ומחנכת את האזרחים של האנושות לקראת קידמה וחשיבה הגיונית על מנת להגיע למסקנות הגיוניות (כמו חזונו של סוקראטס) האנושות תבין שעל מנת לקדם את האינטרסים שלה היא תצטרך להתאחד, והאיחוד האולטימטיבי יגע לדעתי בהקדם. ישנם עדיין פערים עצומים בין המערב לבין התרבויות האיסלמיות, אפריקאיות וכו'. פערים אלו יוצרים חיכוכים שונים ואין להתעלם מאחריות המערב לפערים כאלה. ניתן אף לבוא ולאמר שהסכסוך עם האיסלם הקיצוני והמעוות הוא בגלל התעלמות המערב מן המצוקה של העולם השלישי לאחר התמוטטות הגוש הקומוניסטי. אך כמו שהזכרתי פה הרבה פעמים אני אופטימי ואמין שפערים אלה יגושרו והאנושות תעבור מעין תהליך דומה שעברו הוולקנים בסטאר טרק. אנחנו לא נהפוך לייצורים קרים וחסרי רגשות, אך נלמד לחשוב בהגיון. למצוא את ההרמוניה בין הרגש להגיון ולהגיע למסקנות הגיוניות ע"י למידה והתבוננות לעומק על המציאות.

אני לא חושב שהשינויים ייקחו כל כך

הרבה זמן. במאה השנה האחרונות עברה הפלנטה הקטנה שלנו מהפכות ענק. אכנולוגית, חברתית ופוליטית - זה פשוט לא אותו עולם. מעידן של אימפריות יבשתיות לקולוניאליזם, צמיחתה של ארה"ב כמעצמה עולמית וירידת הקולוניאליזם. גיבוש המראה הפוליטי של המזרח התיכון וצפון אפריקה בעקבות זאת. הקומוניזם שעלה ונפל.. כיום סין הולכת לכיוון של ריכוך המשטר הטוטאליטרי שלה וייתכן שנראה אותה כמעצמה עולה בשנים הקרובות (תחשבו על כמה דברים שלכם יוצרו שם..) מדינות שמזרח אירופה בעלות העבר הקומוניסטי האפל הופכות לחלק מאיחוד אירופי, שהולך והופך ל counter-part מול ארה"ב בהנהגת העולם המערבי.. המדינות האיסלאמיות נמצאות תחת זכוכית מגדלת של האו"ם וארה"ב. צריך לחכות ולראות מה ייקרה בעיראק בשנים הקרובות. באיראן יש כל הזמן הפגנות סטודנטים ומאבקי כוח בשלטון בין אנשי הדת לגורמים מתונים. גם המצב בסוריה מאוד לא יציב, בשאר אסד אינו שליט מיומן כמו אבא שלו, והמדינה בצרות כלכליות ובבעייתיות בינ"ל בכל הנוגע לתמיכה בטרור. לבנון, הסיידקיק הוותיקה של סוריה עושה קולות מאז שישראל נסוגה שזה כבר לא מוצא חן בעיניה. יש ביקורת ציבורית על פעולות החיזבאללה. כמה מדינות במפרץ הם בנות ברית של ארה"ב דה-פקטו מאז 1991. במרוקו הוכרזה מהפכה בזכויות הנשים. המדינות האיסלאמיות לא בהכרח הולכות לכיוון של דמוקרטיה, אבל בהחלט יש התמתנות ורצון ציבורי (גם אם עדיין לא שלטוני) להתקרב למערב ולגלובליזציה. כוחות הטרור אינם כה חזקים ומבוססים כמו שעושים מהם האמריקאים, הם פשוט יודעים לעשות רעש (ע"ע ב-ו-ם). היבשת שעדיין לא מושכת מספיק תשומת לב היא אפריקה. במרכז אפריקה יש כבר עשרות שנים מלחמות אזרחים ואין בה למעשה מדינות קבועות ומוגדרות. האיזור נשלט ע"י כוחות צבא שלא נאמנים למסגרת מדינית כלשהי אלא לגנרל האישי שלהם. עוני, רעב וחולי שולטים. שם תצטרך להיות להתקדמות משמעותית בעשרים השנה הקרובות. רק בשני עשורים העולם עשה פעמיים סלטה באוויר. התפתחויות טכנולוגיות שגוררות אחריהן תמיד שינויים חברתיים הנן בלתי נמנעות (איפה האנתרופולוג שלנו?). מהמצאת הגלגל דרך מנוע קיטור, הדפוס, הנורה החשמלית, הרדיו, האטום, הטרנזיסטור, האינטרנט, התקשורת הסלולרית. אנחנו לא שמים לב כמה העולם משתנה בגלל שאנחנו חיים את השינויים. אם תשאלו אותי, המאה ה-24 תגיע הרבה יותר מהר ממה שרודנברי חשב. אני לא יודע אם יהיו בה קלינגונים, אבל תהיו בטוחים שאיזושהי "אנטרפרייז" תשייט לה בחלל.

[TNT]

New member
נסה לחשוב חיבה היסטורית

נכון בשנים האחרונות נראה המצב משתפר וקל מאד לחשוב הפעם זה באמת זה ולא יהיו יותר מלחמות גדולות אבל מיליוני אנשים במהלך ההיסטוריה חשבו ככה מי אומר המצב באמת שונה? אתה יכול להמיך להגיד אתה בטוח הפעם זה ונה אבל זה בדיוק מה שאמרו לפניך. ולדעתי אם אתה מסתכל על התמונה הגדולה ההההכיוון הו שלילי אומנם כיום העולם הרבה פחות אכזרי מהעולם העתיק ומלחמות הן לא דבר כל כך נפוץ אבל המלחמות של היום הן בסדר גודל הרבה יותר גדול. הדרך היחידה שיהיה שלום עולמי זה עם מעצמה כל שהיא תכבוש את כל העולום ואחרי כמה שנים של שילטון דיקטטורי נחזור לדמוקרטיה. ואני לא ממש רוצה שזה יקרה.

[TNT]

New member
חשיבה מצטער אניכותב במחשב דפוק

המקש ל הש' די דפוק אם יש מילה לא ברורה בטח לחסר ש'

Bajoran Priest

New member
להיפך

אף פעם בהיסטוריה האנושית עדיין לא היה מצב שבו אומות התאחדו והתגבשו מתוך מחשבה הגיונית ובצורה דמוקרטית, כמו למשל האו"ם, האיחוד האירופי, וכו'. בתקופות אחרות של שלום במהלך ההיסטוריה הושג שלום זה בכוח הזרוע, למשל השלום של הרומאים, או לחילופין "איחוד העמים" שבברית המועצות ובמדינות קומוניסטיות אחרות. היום, לעומת זאת, מדינות דמוקרטיות יוצרות ביניהן קשרי שלום לטובתן המשותפת ולרווחת הכלל, לא מתוך איום- אלא מתוך רצון, וזה ההבדל הגדול.

[TNT]

New member
לפני מלחמת העולם השניה

כל העולם טוב אולי לא גרמניה אבל שאר העולם באמת האמין שיהיה שלום הם כל לך האמינו שיהיה שלום עד שהם חשבו שגרמניה תירגע וגם תרצה שלום. המצב עכששיו שונה מבעבר אבל זה שפה ושם יש כמה איחודים לא אומר כלום בתמונה הגדולה. שלום עולמי זה מיתוס!!!! זה נגד טיבעו של האדם אולי העולם יתמתן באופן כללי אבל לעולם לא יהיה שקט!!!! זה באמת יפה להאמין בשלום עולמי אבל זה לא יקרה. כל מה שאפשר לקוות בינתים זה שש\לום במזרח התיכון שזה אולי עוד אפשרי אבל זה ענין של פוליטיקה ולא של טבע האדם.

[TNT]

New member
ועוד משהו

אמרתה שצריך לראות את המגמה הכללית. דיברתי על זה פעם די הרבה עם מישהו והגענו למסקנה שהמגמה הכללית שרואים קיום אינה באמת מגה של התמתנות ושלום אלה רק הפוגה. פחות מ60 שנה עברו ממלחמת העולם השניה זה כלום במונחים של היסטוריה מלחמות יש כבר יות מ 2000 שנה ואני בטוח שבזמן הזה היו תקופות ארוכות יותר של שלום מאשר 50 שנה. יכול להיות שמצפות לנו עוד שנים רבות של שלום יחסי 50 100 אולי אפילו 200 אבל בסופו של דבר המאבק ימשיך. הדרך היחידה שיהיה שינוי זה אם האנושות כפי שאנחנו מקירים אותה היות כמעת תיכחד ומהנשארים תוקם תרבות חדשה למרות שלפי דעתי גם אם זה יקרה בסופו של דבר שוב יהיו מלחמות. אתה יכול לקרוא לי פסימי אבל זאת בינתיים האמת תמיד יש מלחמות אבל בכל זאת יש תקופות טובות ככה שאני לא לגמרי פסימי. בכל מקרה זהו להיום אני כבר באמת צריך ללכת לישון. לילה טוב.

Bajoran Priest

New member
לילה טוב

נכון, אבל בהבדל אחד. אף פעם בהיסטוריה של האנושות לא היה עוד מצב שבו מרבית האנושות היא דמוקרטית. המלחמות בעבר היו בחלקן הגדול על רקע דתי. מלחמות העולם במאה העשרים היו על רקע אידיאולוגי- ומאז *כל* המשתתפות העיקריות בהן הפכו לדמוקרטיות. כולן. המתנגד העיקרי לדמוקרטיה שנשאר הוא האיסלאם הקיצוני- אבל אין סיבה מיוחדת להניח שהוא לא "יטמע"(
) לעולם הדמוקרטי בסופו של דבר, בדרך זו או אחרת. אמן.

Chakotay

New member
הדרך היחידה שיהיה שלום לאנשות זה

שיהיה אויב חיצוני,בעתיד אני מאמין נגלה יצורים תבונתיים אחרים,ודי בטוח שהולך להיות "כאסח" וזה בטוח יאחד את האנושות. יהיה לנו משהו אחר להרוג חוץ מעצמנו :)

VinceCarter

New member
אוףףף, מוסלמים האלו...

עושים מעצורים לכל האנושות, אם לא הם, הינו כבר היום בחלל כאיש פשוט ואף אולי כבר היו אינטרפרייזים שונים, בגלל מוסלמים כל מדינות מוצאים תקציבים ענקים על צבאות דווקא וגם על טכנולוגיית צבאית.. אם כסף זה היו הולכים לפיתוח טכנולוגית חלל וטילי חלל, אפשר להניח שהיינו כבר בחלל כבר היום..

Bajoran Priest

New member
בבגלל המוסלמים משקיעים בצבאות ענק?

ממש לא נכון... הטרור האיסלאמי הפך לעניין כל כך משמעותי, כביכול, רק לא מזמן בסדר היום העולמי, בגלל אירועי ה-11 בספטמבר. לפני זה האנושות השקיעה בצבאות ענק מסיבות שונות לגמרי. נאמר- מלחמה קרה. הייתה כזו- לא מזמן דווקא. ופרט לכך, הטרוריסטים אינם גורם שבהכרח צבא ענקי הוא מה שצריך כדי להתמודד איתו, וממילא העניין אינו רלוונטי.

itstzar

New member
האמת שהדור הבא זה קצת פחות מ100

שנה אחרי תקופת קירק , שבעים פלוס למעשה (תראה שוב את הפרק הראשון (עם מק'קוי) ואת דורות)

למעלה