אני לא חושב שהשינויים ייקחו כל כך
הרבה זמן. במאה השנה האחרונות עברה הפלנטה הקטנה שלנו מהפכות ענק. אכנולוגית, חברתית ופוליטית - זה פשוט לא אותו עולם. מעידן של אימפריות יבשתיות לקולוניאליזם, צמיחתה של ארה"ב כמעצמה עולמית וירידת הקולוניאליזם. גיבוש המראה הפוליטי של המזרח התיכון וצפון אפריקה בעקבות זאת. הקומוניזם שעלה ונפל.. כיום סין הולכת לכיוון של ריכוך המשטר הטוטאליטרי שלה וייתכן שנראה אותה כמעצמה עולה בשנים הקרובות (תחשבו על כמה דברים שלכם יוצרו שם..) מדינות שמזרח אירופה בעלות העבר הקומוניסטי האפל הופכות לחלק מאיחוד אירופי, שהולך והופך ל counter-part מול ארה"ב בהנהגת העולם המערבי.. המדינות האיסלאמיות נמצאות תחת זכוכית מגדלת של האו"ם וארה"ב. צריך לחכות ולראות מה ייקרה בעיראק בשנים הקרובות. באיראן יש כל הזמן הפגנות סטודנטים ומאבקי כוח בשלטון בין אנשי הדת לגורמים מתונים. גם המצב בסוריה מאוד לא יציב, בשאר אסד אינו שליט מיומן כמו אבא שלו, והמדינה בצרות כלכליות ובבעייתיות בינ"ל בכל הנוגע לתמיכה בטרור. לבנון, הסיידקיק הוותיקה של סוריה עושה קולות מאז שישראל נסוגה שזה כבר לא מוצא חן בעיניה. יש ביקורת ציבורית על פעולות החיזבאללה. כמה מדינות במפרץ הם בנות ברית של ארה"ב דה-פקטו מאז 1991. במרוקו הוכרזה מהפכה בזכויות הנשים. המדינות האיסלאמיות לא בהכרח הולכות לכיוון של דמוקרטיה, אבל בהחלט יש התמתנות ורצון ציבורי (גם אם עדיין לא שלטוני) להתקרב למערב ולגלובליזציה. כוחות הטרור אינם כה חזקים ומבוססים כמו שעושים מהם האמריקאים, הם פשוט יודעים לעשות רעש (ע"ע ב-ו-ם). היבשת שעדיין לא מושכת מספיק תשומת לב היא אפריקה. במרכז אפריקה יש כבר עשרות שנים מלחמות אזרחים ואין בה למעשה מדינות קבועות ומוגדרות. האיזור נשלט ע"י כוחות צבא שלא נאמנים למסגרת מדינית כלשהי אלא לגנרל האישי שלהם. עוני, רעב וחולי שולטים. שם תצטרך להיות להתקדמות משמעותית בעשרים השנה הקרובות. רק בשני עשורים העולם עשה פעמיים סלטה באוויר. התפתחויות טכנולוגיות שגוררות אחריהן תמיד שינויים חברתיים הנן בלתי נמנעות (איפה האנתרופולוג שלנו?). מהמצאת הגלגל דרך מנוע קיטור, הדפוס, הנורה החשמלית, הרדיו, האטום, הטרנזיסטור, האינטרנט, התקשורת הסלולרית. אנחנו לא שמים לב כמה העולם משתנה בגלל שאנחנו חיים את השינויים. אם תשאלו אותי, המאה ה-24 תגיע הרבה יותר מהר ממה שרודנברי חשב. אני לא יודע אם יהיו בה קלינגונים, אבל תהיו בטוחים שאיזושהי "אנטרפרייז" תשייט לה בחלל.