מישהו יכול לספר

VinceCarter

New member
מישהו יכול לספר

מתי עשו את סידרה של קפטן ארצ'י, הסידרה שמשודרת בערוץ 10? כי הטכנולוגיה של ויאג'ר הרבה הרבה יותר מתקדמת מזו של אינטפריז של ארצ'י.. או שזה פשוט התרחשות במאה שונה? ויאג'ר במאה ה-24 ואינטפרייז במאה ה-22? או שאני טועה בשם של קפטן של סידרה שמשודרת בערוץ 10?
בתודה.

Taker Sucks

New member
אם לא הבנת את זה.....

כל הקטע של הסדרה זה שהיא מתרחשת ב מאה ה 22!

VinceCarter

New member
אה, טוב, צודק

אז אפשר להבין את זה, היום ראיתי את פרק וראיתי שזה עסוק בניסויים במשגר מולקולרי ובעיות עם בחורה סינית החמודה שהיא נעלמת

tivol man

New member
איפה אתה חי

הסדרה אמורה להסביר את החורים של הסדרות האחרות ע"י הליכה לעבר של כולן המשותף להן עוד לפני המקורית!!!

VinceCarter

New member
אני חיי בהווה בנתיים ../images/Emo13.gif

אתה רוצה להגיד, זה זהו הסדרה שבו חלו להמציא דברים שבהם השתמשו בעתיד?

VinceCarter

New member
כלומר, במאה 22 רק התחילו

להשתמש בדברים שבהם כבר משתמשים בבסדרות שמתרחשות במאה 24..

itstzar

New member
קצת סדר

המקורית - מאה 23 הדור הבא, חלל עמוק, וויאג'ר - מאה 24 אנטרפרייז - מאה 22 מאה שנה לפני קירק, לפני הקמת בפדרציה, החללית הראשונה שהגיעה לוורפ 5 וכל הטכנולוגיות שהיו ברורות מאליהן בסדרות הקודמות, כמו משגר, הולוגרמות משכפלים שדות כח (מגינים שעדיין אין באנטרפרייז) ועוד, הם עדיין חדשות וטריות ולכן גם קצת לא בטוחות, או לפחות לא מספיק בטוחים לסמוך עליהם (כמו למשל הפרק עם המשגר שהיה היום או הפרק של אתמול שאם היו להם מגינים שהיו חוסמים את הקרינה כל הבלגן לא היה קורה

זה קצת יותר ממאה שנה לפני קירק

והדור הבא זה קצת יותר ממאה שנה אחרי. ב-DS9 הם התייחסו לכך ש-section 31 פועל בסמכות אמנת הפדרציה שנחתמה לפני יותר ממאתיים שנה.

VinceCarter

New member
הלוואי שבזמן אמת היה פרדיציה כזאת

בכדור ארץ, וכולם היו חיים אחד לצד של שני בלי הבדלי גזע מין ועוד מהשהו, שכדור הארץ יהיה מדינה אחת גדולה בחלל. אבל כנראה אנשות עדין לא מוכנה לזה ....

[TNT]

New member
לא סביר

אפילו אם יפתחו טכנולוגיה של מסע בחלל ויפגשו מינים אחרים ואפילו אם יהיו אויבים משותפים לאנושות לא נראה לי שהאיסלם הקיצוני יסקים להצתרף למערב. וזה לא הולך להשתנו ב 100 שנה אולי 500-1000 וגם אז לא נהיה בדיוק כמדינה אחת.

Bajoran Priest

New member
את הלא יכול לדעת

ההיסטוריה משנה את האנושות נורא מהר. רק לא מזמן הייתה אינקויזיציה ומסעות צלב ונעשו מעשים נפשעים בשם הנצרות, ומאז דברים השתנו בצורה קיצונים. הרבה-הרבה פחות מזמן העולם כמעט ונבלע ע"י שלוש אומות פשיסטיות, גרמניה הנאצית, איטליה הפאשיסטית ויפן הקיסרית. רק לפני שישים שנה. לא חמש מאות. ורק לפני 15 שנה לערך התמוטט הגוש הקומוניסטי, גוש עצום של מדינות שהיו ללא דמוקרטיה, שתחת הנהגת סטאלין נעשו בו מעשי זוועה שמתקרבים לאלו של היטלר(יש האומרים משתווים ואף מתעלים. אני אסתפק במקרבים). אם היית אומר למישהו לפני עשרים שנה, "הלוואי שתהייה פדרציה", הוא היה אומר- "איפה, הרוסים האלו בחיים לא יוותרו, יהיה לנו מזל אם לא תהייה מלחמת עולם שלישית". היום ארגוני הטרור עושים בלאגן. עוד חמישים שנה- מי יודע? שלא לדבר על עוד חמש מאות שנה. להערכתי האישית- העולם מתקדם(אולי לא תמיד בצעדים ישרים, אבל במגמה ברורה) לכיוון יותר ויותר דמוקרטי, ליברלי ומאוחד. תראו את אירופה, ארץ המלחמות- כיום איחוד אירופי, איזור סחר וחופשי, מטבע אחד. אין כיום בעולם *בכלל* סכסוכים בין מעצמות שעלולים בטווח הנראה לעין להדרדר למלחמה. מרבית(אם אינני טועה) מדינות העולם הן דמוקרטיות. הייתי מציע לא לאבד תקווה בגלל איראן, החמאס וכמה בן לאדנים.

[TNT]

New member
אין כזה הבדל

תמיד יש את הצד "השפוי" ואת הצד התוקפני. והאיסלם זה בכל זאת שונה בגלל שהמנטליקה שלהם כל כח שונה מזאת של העולם המערבי זה הבדל הרבה יותר גדול מרק דמוקרטיה ופשיזם או קפיטליזם וקומוניזם. הדרך היחידה שתהיה אחדות זה אם מישהו ייאחד את העולם בכוח. בכל מקרה הניחוש שלי הוא שהולך להיות רע יותר הרבה לפני שהולך להיות טוב יותר. אבל אתה צודק בעיקרון מי יודע איך יראה העולם אחרי מלחמת עולם נוספת?

Bajoran Priest

New member
מממ

לא יכולה להיות "מלחמת עולם" כיום, לפחות לא במושגים של פעם. המאבק בארגוני הטרור הוא לא התנגשות בין צבאות. ולמה המנטליות של האיסלאם הקיצוני היא פנאטית יותר מזו של הנאצים? נכון שאת הנאצים(ושאר פשיסטים) היו צריכים למחוץ לפני שהם נעלמו, אבל לעומתם לארגוני הטרור אין צבא, ואין יכולת כיבוש. רק יכולת לזרוע..ובכן, טרור. אפשר לראות בגוש הקומוניסטי דוגמא למקרה שבו "הצד השלילי", כלומר, מבחינתנו, הצד הלא דמוקרטי פשוט קרס אל תוך עצמו. אני חושב שאם העולם האסלאמי יחשף מספיק אל רווחה כלכלית ודמוקרטיזציה, הרי שבהרכח התמיכה האידיאולוגית של הציבור הרחב בארגוני הטרור תפחת.

[TNT]

New member
זה הרבה יותר עמוק מהפשיזם

זה חלק מהדת זה כל מה שהם מכירים האידיאולוגיה הנאצית היהת גרועה יותר אולי אבל היא לא היתה מושרשת כלכך עמוק. אין הרבה אנשים שנולדים לתוך האיסלם הקיצוני ויוצאים ממנו. וזה שאין לאירגוני הטרור צבא זה א, לא לגמרי נכון כי יש מדינות תומכות טרור וחוץ מזה זה לא משנה מספיק שהם ישיגו פצצת אטום אחת ויפוצצו אותה איפה שהוא בארצות הברית הנזק יהיה הרבה יותר גדול ממה שצבא כל שהו היה עושה (יש להבה צבאות את היכולת אבל אף אחד לא הולך לישם אותה). וחוץ מזה כל הרעיו באירגוני טרור זה זה שהם לא צבא צבא אפשר להשמיד/לפרק.

Bajoran Priest

New member
נכון, וזאת הסכנה העיקרית בארגוני

הטרור, שהם ישיגו נשק מתוחכם. (אבל הרי גם מדינות פשיסטיות היו יכולות להשיג כזה, לא?) כמו שכבר ציינתי- גם הנצרות הייתה דת לא פחות קיצונית מהאיסלאם של ימינו, ולהיפך- האיסלאם ידע תקופות מתונות. היהודים תחת שלטון המולסמים בספרד ידעו תור זהב, בעוד שלאחר הכיבוש הנוצרי הם עברו עינויים, הומרו לנצרות בכוח ולבסוף אף גורשו. מתוך הפנטיות הנוצרית נולדה(בין שאר סיבות) גם האנטישמיות הקלאסית, שהתגלגלה והפכה להיות אחד מיסודות הנאציזם. אני נותן את זה בתור דוגמא שגם דתות הן לא דבר ש"חיוביותו" או "שליליותו" הן דבר קבוע. אז אולי האיסלאם לא יתמתן בהרבה ב..נאמר..חמישים השנים הבאות. מאה השנים הבאות. מאתיים השנים הבאות. אבל מה בעוד חמש מאות שנה? הנקודה העיקרית שלי הייתה שההיסטוריה משנה את העולם, וצריך לבחון את המגמה הכללית ולא נקודות ספציפיות.

[TNT]

New member
נו אני אמרתי 500 שנה

חבל רק שאף אחד ממכם לא יחיה לראות מה יקרה. אני כמובן מתכוון לחיות לנצח ולברר מה יקרה

Bajoran Priest

New member
../images/Emo8.gif טוב, אני בכל מקרה מקווה שזה יקח

הרבה פחות זמן :) להזכירך- חמש מאות שנה אחורה, אפילו פחות- אינקויזיציה בספרד. מאות שנים אחר כך- עבדים בארה"ב. לפני שישים שנה, רציחות עם מאורגנות ע"י ממסד אירופאי בן זמננו. אולי בעוד חמש מאות שנה לא נהייה כאן(רובנו לפחות
) אבל בעוד חמישים, שישים שנה דווקא כן(טפו טפו טפו). רוצה להתערב? נחזור לפה לפורום בשנת 2063 ונראה מי צדק? :)

למעלה