מישהו יודע

מצב
הנושא נעול.
גם אם היא דיברה בכלליות

אין ספק שתגובתי הראשונה הייתה בוטה
מעט פשוט כל פעם מחדש מרתיח אותי לקרוא שיש אנשים שמאמינים שמי שעושה חינוך ביתי פוגע בחברות של ילדיו. יתכן שהכותבת לא כיוונה לכך, פשוט בדיוק עכשיו אחותי הגיעה לביקור, ושלשום ישבנו אצל אמי ובאה גם חברה של אחותי ושתיהן תקפו אותי בצורה איומה על שאני פוגעת בשירילי חברתית בגלל שאני עושה לה חינוך ביתי. אז אולי הוצאתי על הכותבת כאן את הכעס שלי על אחותי וחברתה, אם כך אני מתנצלת - אבל ההתנצלות היא רק בתנאי שאכן לא הבנתי נכון את דברי הכותבת. אם כוונתה שהיא בחרה בבית ספר כי היא חושבת רק שזה הנכון לילדיה הפרטיים, זכותה ואני מכבדת את דעתה, אבל אם כוונתה שזה מה שנכון לכל הילדים - אז היא פגעה בי והיא זו שצריכה להתנצל.
גם אם היא דיברה בכלליות
עדיין יש מרחק בין זה לבין לתקוף אישית החלטה של הורה מסויים (ובאותה העת את ההורה עצמו) שלא לשלוח ילד לבי"ס. מי שתוקף אדם אחר בגין החלטה וכזו שכלל לא נוגעת לו הוא סתם גס רוח.

apk

New member
לכן תגובתי הייתה כזאת

גם אם היא דיברה בכלליות
עדיין יש מרחק בין זה לבין לתקוף אישית החלטה של הורה מסויים (ובאותה העת את ההורה עצמו) שלא לשלוח ילד לבי"ס. מי שתוקף אדם אחר בגין החלטה וכזו שכלל לא נוגעת לו הוא סתם גס רוח.
לכן תגובתי הייתה כזאת
כי לאחר ההסטוריה כאן בפורום ועם החיזוק של מה שקרה עם אחותי וחברתה חשתי כאילו הכותבת תוקפת אותי באופן אישי. שוב, יתכן שטעיתי בפירוש דבריה, ואז מגיעה לה ממני התנצלות גדולה מאוד ואני מתנצלת. אבל ... אם כן הבנתי נכון את כוונתה (גם אם חלקית, אפילו אם לא כיוונה אלי אישית אלא לכלל הורי החינוך הביתי) אז היא זו שתקפה והיא שצריכה להתנצל

Forum User

New member
קחי נשימה עמוקה

לכן תגובתי הייתה כזאת
כי לאחר ההסטוריה כאן בפורום ועם החיזוק של מה שקרה עם אחותי וחברתה חשתי כאילו הכותבת תוקפת אותי באופן אישי. שוב, יתכן שטעיתי בפירוש דבריה, ואז מגיעה לה ממני התנצלות גדולה מאוד ואני מתנצלת. אבל ... אם כן הבנתי נכון את כוונתה (גם אם חלקית, אפילו אם לא כיוונה אלי אישית אלא לכלל הורי החינוך הביתי) אז היא זו שתקפה והיא שצריכה להתנצל
קחי נשימה עמוקה
אין לי דבר וחצי דבר נגד חינוך ביתי; קטונתי מלהבין מדוע את תוקפת אותי ועוד יותר אינני מבינה מדוע את חושבת שאני חייבת לך התנצלות. קראי שוב את מה שכתבתי: "אני שולחת" וגם "ברוב הבתים אין חברת ילדים מגוונת". הייתי רוצה לחשוב שההורים פה משתפים מנסיונם ומהידע שצברו מילדיהם ולא מטיפים לדבר זה או אחר.

apk

New member
לכן אמרתי

קחי נשימה עמוקה
אין לי דבר וחצי דבר נגד חינוך ביתי; קטונתי מלהבין מדוע את תוקפת אותי ועוד יותר אינני מבינה מדוע את חושבת שאני חייבת לך התנצלות. קראי שוב את מה שכתבתי: "אני שולחת" וגם "ברוב הבתים אין חברת ילדים מגוונת". הייתי רוצה לחשוב שההורים פה משתפים מנסיונם ומהידע שצברו מילדיהם ולא מטיפים לדבר זה או אחר.
לכן אמרתי
שיתכן שאת הכעס שלי על אחותי וחברתה הוצאתי עליך, ואם כך את היא זו שמגיעה לה התנצלות ממני - ואכן התנצלתי בפניך פעמיים. הנכון הוא שסייגתי את התנצלותי באומרי שאם הבנתי המקורית את דבריך (שעכשיו ברור שהייתה שגויה) הייתה נכונה, אז ורק אז לא אני זו שצריכה להתנצל בפניך אלא את בפני. עכשיו, משהובהרו הדברים, הכל ברור ואין שום כוונה שאת תתנצלי, אלא את היא זו שמגיעה לה התנצלות ממני - ואני שבה ומתנצלת בשלישית. הבעיה היא רק שבעבר לא מעט הורים תקפו כאן בצורה קשה ובוטה אותי על הנושא וגם את כל אחד אחר שבכלל העז להעלות את האפשרות, לכן שגיתי וחשבתי שזו גם כוונתך. מתנצלת מעומקי לבבי.

Forum User

New member
לא זכור לי שטענתי טיעון

לא אקסיומא
אלא כלל פשוט. כדי לסתור דבר שאנשים טוענים שהוא אמת צרופה, די להביא הוכחה אחת למצב הפוך. אז אישית אני אכן מכירה בהחלט גם מקרים שיוכיחו (אם לא יבדקו אותם לעומקם, כי אם כן יבדקו ימצאו סדקים רבים בהוכחות) את הטיעון שלך ושל הטוענים כמוך. אבל אני מכירה לא פחות מקרים שמוכיחים את ההיפך, כלומר את מה שאני טוענת - ודי בזה כדי לסתור את הטענה שכדי שיהיה חברות טוב ובריא צריך הילד להגיע לגן ולבית הספר. בתחום החברתי אני מאמינה רק בשתי אקסיומות: 1) כישורים חברתיים לא מוכרחים להיות כשרון מולד אבל גם לא מוכרחים להיות דבר נרכש, אצל חלק הם מולדים והם רק משכללים אותם בטיפונת בהמשך חייהם ואצל אחרים הם תכונה נרכשת 2) לא כל אדם רוצה חברה מרובה, כל אחד צריך שתהייה לו חברה במידה הנכונה לו, ואת כמות החברה הזאת כל אדם ישיג ולא חשוב באיזו מסגרת הוא ימצא
לא זכור לי שטענתי טיעון
ואני מאוד מבקשת שלא תכלילי אותי יחד עם ה"טוענים כמוני" כשלא טענתי שומדבר. בסה"כ אמרתי שאני שולחת את ילדי לביה"ס ולגן כי שם נמצאים בני גילם. וזה מאוד תלוי איפה גרים, ומי הילד ובעיקר - מי ההורים.

apk

New member
רק לגבי היכן גרים והשיקול שלי

לא זכור לי שטענתי טיעון
ואני מאוד מבקשת שלא תכלילי אותי יחד עם ה"טוענים כמוני" כשלא טענתי שומדבר. בסה"כ אמרתי שאני שולחת את ילדי לביה"ס ולגן כי שם נמצאים בני גילם. וזה מאוד תלוי איפה גרים, ומי הילד ובעיקר - מי ההורים.
רק לגבי היכן גרים והשיקול שלי
בסופו של דבר החברה הנגישה לילד בביתו (בעיר, זה שונה בישובים קטנים) כמעט זהה לחברה אליה יהיה הילד נגיש בבית הספר ובגן, בהבדל אחד - בבית הספר הילד נגיש רק לבני גילו וליד הבית גם לבוגרים וצעירים יותר. אז, לדעתי, (שוב מתייחסת רק לעיר ולמי שאין לו תקציב לשלוח לבית ספר מחוץ לאזור הרשום) במקום בו ליד הבית אין מספיק חברה נגישה ומגוונת בבית הספר ובגן תהיינה לילד עוד פחות אפשרויות. אני לא טוענת שחינוך ביתי כן מבטיח חיברות טוב, זה בהחלט תלוי בסביבת המגורים, אבל לדעתי האישית אין שום סיכוי שמה שילד לא ימצא ליד הבית (לפני גיל הנעורים) מבחינה חברתית הוא יוכל למצוא בגן ובבית הספר. אבל זו דעתי האישית, והיא אחד משני השיקולים העיקריים להעדפת החינוך הביתי - הרצון למנוע סבל הן בתחום החברתי והן בתחום הלימודי (שעמום נוראי בשני התחומים בבית הספר). מדגישה פעם אחרונה שזו הדיעה האישית שלי.

פספסתי משהו

מישהו יודע
איפוא קונים לבני די.ג'י לחשבון? ניסיתי להפעיל חיפוש ולא מצאתי כלום. שמעתי שזה מאוד עוזר להבנת מבנה המספרים. ויש לי עוד שאלה- הבן שלי עולה ל-א' (בן 6 בדיוק) ומציג פערים מאוד גדולים ביכולותיו. בחשבון הוא בעל יכולות ממוצעות לחלוטין (קרי: חיבור וחיסור עד 20 בקושי עם עזרת אצבעות). מצד שני כבר קורא לא רע, והשאלות שלו..מדהימות. הסתכלתי היום על חוברת ה"מדעים" של כיתה א' ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות. האם יתכן שהפער הזה הוא ליקוי למידה? למרות שהוא לא מאחר ביחס לבני גילו אלא רק ביחס לעצמו? ופתאום גם עולה בי השאלה בשביל מה בכלל לשלוח אותו לבית ספר? הרי בבית אני מלמדת אותו (מתוך השאלות שלו והמקומות אליהן הן מובילות) הרבה יותר ובוודאי שיש לי יכולת טובה יותר לקדם אותו בחשבון אחד על אחד. מצד שני אני לא מוציאה מכלל אפשרות שאני סתם היסטרית בקשר לכניסה לבית ספר ומכאן מגיעות המחשבות האלו. למישהו ניסיון דומה?
פספסתי משהו
חיבור וחיסור עד 20 (אפילו עם עזרת אצבעות) בסוף גן חובה זה "ממוצע"? מי הכניס לך את זה לראש, הגננת?

Forum User

New member
נועה, אולי פיספסת (ואולי לא../images/Emo8.gif)

פספסתי משהו
חיבור וחיסור עד 20 (אפילו עם עזרת אצבעות) בסוף גן חובה זה "ממוצע"? מי הכניס לך את זה לראש, הגננת?
נועה, אולי פיספסת (ואולי לא
)
ה"דרישות" וה"יעדים" שונו לאחרונה (אאל"ט לפני שנתיים), ע"ע תכנית לימודים חדשה במתמטיקה לבית הספר היסודי בכל המגזרים. כיום מצפים מילד בסוף כיתה א' לשלוט בכל פעולות החשבון עד 20 ולהכיר את עולם המספרים עד 100. לילדים רבים יש את המיומנויות הללו כבר בתחילת כיתה א' ויש ילדים רגילים לגמרי שמציגים אותן כבר בתחילת גן חובה (מדגם מאוד לא מייצג בגן של הבת שלי).

אבל מדובר בילד בגן!

נועה, אולי פיספסת (ואולי לא
)
ה"דרישות" וה"יעדים" שונו לאחרונה (אאל"ט לפני שנתיים), ע"ע תכנית לימודים חדשה במתמטיקה לבית הספר היסודי בכל המגזרים. כיום מצפים מילד בסוף כיתה א' לשלוט בכל פעולות החשבון עד 20 ולהכיר את עולם המספרים עד 100. לילדים רבים יש את המיומנויות הללו כבר בתחילת כיתה א' ויש ילדים רגילים לגמרי שמציגים אותן כבר בתחילת גן חובה (מדגם מאוד לא מייצג בגן של הבת שלי).
אבל מדובר בילד בגן!
ומהמדגם הלא מייצג שלי - לא ממוצע כלל. כנראה פשוט תלוי גן וגננת. אני נוטה להאמין שילד רגיל בסוף גן חובה מסוגל גם להיות יכול לקרוא שוטף.

אגוזים1

New member
לא הבנתי נועה../images/Emo163.gif

פספסתי משהו
לא הבנתי נועה

את חושבת שחיבור וחיסור עד 20 (עם אצבעות) זה מעל או מתחת ל"ממוצע"???

I am ADiDi

New member
לא נראה לי ליקוי למידה

מישהו יודע
איפוא קונים לבני די.ג'י לחשבון? ניסיתי להפעיל חיפוש ולא מצאתי כלום. שמעתי שזה מאוד עוזר להבנת מבנה המספרים. ויש לי עוד שאלה- הבן שלי עולה ל-א' (בן 6 בדיוק) ומציג פערים מאוד גדולים ביכולותיו. בחשבון הוא בעל יכולות ממוצעות לחלוטין (קרי: חיבור וחיסור עד 20 בקושי עם עזרת אצבעות). מצד שני כבר קורא לא רע, והשאלות שלו..מדהימות. הסתכלתי היום על חוברת ה"מדעים" של כיתה א' ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות. האם יתכן שהפער הזה הוא ליקוי למידה? למרות שהוא לא מאחר ביחס לבני גילו אלא רק ביחס לעצמו? ופתאום גם עולה בי השאלה בשביל מה בכלל לשלוח אותו לבית ספר? הרי בבית אני מלמדת אותו (מתוך השאלות שלו והמקומות אליהן הן מובילות) הרבה יותר ובוודאי שיש לי יכולת טובה יותר לקדם אותו בחשבון אחד על אחד. מצד שני אני לא מוציאה מכלל אפשרות שאני סתם היסטרית בקשר לכניסה לבית ספר ומכאן מגיעות המחשבות האלו. למישהו ניסיון דומה?
לא נראה לי ליקוי למידה
מה שקרה אצלנו לפחות זה לא רק פערים בין המקצועות אלא בעיקר פערים קיצוניים בין הימים והשעות - כשבשעה מסויימת הילדה (אז בת 6) יכלה לפתור בעיה חשבונית מילולית מסובכת מאד שכוללת כפל, חילוק וחיסור עד 20 ובשעה אחרת של היום היא לא יכלה לענות על שאלה פשוטה כמו 10+1 (כי היא לא קלטה בכלל מה אומרים לה באותו זמן והכל עבר לה מעל הראש). פער בין המקצועות השונים נראה לי טבעי. אין אף אדם שמצטיין בכל המקצועות בצורה שווה. מיכל

הפער הזה בין השעות

לא נראה לי ליקוי למידה
מה שקרה אצלנו לפחות זה לא רק פערים בין המקצועות אלא בעיקר פערים קיצוניים בין הימים והשעות - כשבשעה מסויימת הילדה (אז בת 6) יכלה לפתור בעיה חשבונית מילולית מסובכת מאד שכוללת כפל, חילוק וחיסור עד 20 ובשעה אחרת של היום היא לא יכלה לענות על שאלה פשוטה כמו 10+1 (כי היא לא קלטה בכלל מה אומרים לה באותו זמן והכל עבר לה מעל הראש). פער בין המקצועות השונים נראה לי טבעי. אין אף אדם שמצטיין בכל המקצועות בצורה שווה. מיכל
הפער הזה בין השעות
האם הוא קשור ל-ADHD ? הבת שלי יודעת לפעמים להגיע למסקנות מתמטיות די יפות (למשל, יום אחד אמרתי לה שבשכבה שלה יהיו שתי כתות א' של 20 תלמידים, אז היא מיד אמרה: אז ביחד זה 40 תלמידים! (בלי ששאלתי אותה). וכששאלתי אותה מופתעת איך היא יודעת, היא אמרה: "כי זה כמו 2 ועוד 2 שווה 4, אז 20 ועוד 20 זה 40". מצד שני, ביום אחר תוך כדי משחק מחשב לא ידעה פתאום כמה זה 8 ועוד 1 וביקשה את עזרתי).

את יכולה לשאול בטח בפורום מורים

מישהו יודע
את יכולה לשאול בטח בפורום מורים
הכין קונים את לבני די גי. אל תתלי בזה יותר מדי תקוות. עדיף שתתיעצי עם מומחה להוראה מתקנת(או משהו דומה) שיבדוק ממה נובעים הקשיים של הילד. ייתכן שזה פשוט מחוסר עניין וזה רגיל ביותר בגיל הזה . ייתכן שיש בעיה רצינית יותר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה