מישהו יודע

FathomTR

New member
מישהו יודע

אם למתנדבי מד"א יהיה יותר קל להתקבל לתפקידים בחיל הרפואה?

paradan

New member
חד משמעית - כן!

אפילו יש שאלה כזאת במיוחד באחד השאלונים...

amitzahavi

New member
אז אכשיו

יש לי עוד יותר סיכוי להגיע לפאראמדיקים צבאיים
אמן ואמן.

אל תצפה ליותר מידי

אני מחזיקה לך אבעות יקירי אבל אני מכירה יותר ממדאיסט אחד שלא התקבל... למרות שהוא במד"א

FathomTR

New member
אבל זה לא תלוי

רק אם את במד"א. כאילו יש קב"א ופרופיל ושאר דברים כאלו.

dana19il

New member
אני יכולה לעזור לך...

אני בשלישות של חיל הרפואה ומדור איתור ועתודה (שאחראי על מיונים לקד"צ פארמדיקים ואיתור לקורס חובשים) נמצא בענף שלי. מדור איתור ועתודה חיל הרפואה: 03-7379521 במידה ויש לך שאלות לגבי המיונים והנתונים שצריך....

FathomTR

New member
טוב,אני מנצל את השירשור שלי לעוד

שאלה. מישהו יודע למה צריך מתמטיקה כדי להיות רופא? וגם קראתי שיש תרגילים במתמטיקה לקד"צ פאראמדיקים זה נכון? אם כן למה?

FathomTR

New member
כל אחד יכול לחשב CC*10...

אבל נראה לי איזה 5 יחידות צריך... אבל לא משנה הוא אמר לי-הפיזיקה.

paradan

New member
דרישות מאיזה בחינה? וחישוב לדוג'

אני מבין שאתם מדברים על מתמטיקה ופיזיקה. לא צריך יותר מכמה חישובים פשוטים בכללי אבל ידע בפיזיקה מאוד עוזר להבין הרבה דברים רפואיים. חישוב לדוגמה: חולה השוקל 90 ק"ג (כתוב לו על המצח אלא מה...) עובר החייאה (פרוטוקול VF). בפרוטוקול אתם מגיעים למתן לידוקאין. בידיכם אמפולת לידוקאין 2% המכילה 10ml. המינון של לידוקאין בהחייאה הוא 1-1.5mg/kg IVP. כמה ml עליכם לשאוב מהאמפולה (מנה מינימלית ומנה מקסימלית)?

amitp

New member
לא לא לא לא

למה אתה לא נותן דוגמאות מהחומר החשוב? על חולה השוקל 150 ק"ג (וזה לא כתוב על המצח ולא בטיח, אלא שאין סיכוי לפספס) לעבור דירה מן הקומה העשירית (40 מטר מעל פני הים, למי שמעוניין) אל האמבולנס הממוקם בחניון. כמה גלונים של זיעה ישפכו חברי הצוות עד להשלמת המשימה? ילדים, ציבעו יפה את התמונה, ורק את התשובה השאירו לבנה...

paradan

New member
מעלית?!

בדר"כ בבתים כאלה יש מעלית. אלא אם כן היא בדיוק התקלקלה. אך מה הסיכוי שזה יקרה?! קרה פעם למישהו?

amitp

New member
מה אתה חושב??

קרה לך פעם שבדרך להחייאה בקומה 10 ללא מעלית, הד"ר הגיע עד למעלה, מחובר לחמצן? (שלא לדבר על הנהג, שנשר בקומה ה5...)

evgenir2000

New member
חחחחחחחחח...

דני אני מאמין שזה היה בצחוק... עמית...תקן אותי אם אני טועה... למרות שאני סבור שאני לא טועה!!! חחחחחח...

evgenir2000

New member
../images/Emo13.gif

חחח... פשוט אמרתה את זה בנימה רצינית... זה נישמע מאוד מצחיק!!!

למעלה