מישהו יודע

total lost

New member
מישהו יודע

על ספר שיש בו את הפתרון המלא של שאלות הבגרות בפיסיקה בפרק תורת היחסות? אודה לכם מאוד

2_be

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

מתברר שכנראה אין פה אנשים שעשו/עושים את הפרק בפיסיקה על תורת היחסות. אין אותו ביורם אשל? אני ממליצה לשאול גם בפורום לימודים, מספר 321 (למרות שלא זכור לי שמישהו שם עושה את הפרק הנ"ל) אבל כמובן שאתה מוזמן לשאול שאלות פה בפורום על תורת היחסות

Deathatred

New member
תורת היחסות היא תורה יפהפיה

היא כמעט תורה מתמטית (כל המודל המתמטי-פיסיקלי פותח מ 2 אקסיומות בלבד (אינווריאנטיות חוקי הפיסיקה ואינווריאנטיות סקלרים כגון מסה ומטען). ומה עם האקסיומה שמהירות האור קבועה בכל מערכות הייחוס? עובדה זו נובעת מהאקסיומה הראשונה, שכן מהירות האור הוא חוק פיסיקלי שנגזר ממשואות מקסוול של התורה האלקטרומגנטית.

arifell

New member
אני חושב שבספר הבגרויות של יורם

אשך (אני חושב שזה שלו, ספר אדום כזה..) יש פתרונות מלאים לכל השאלות בבגרויות, כולל השאלות בתורת היחסות...

fibonachi

New member
אם כבר אז כבר

אני רוצה להתחיל ללמוד את תורת היחסות ורציתי לדעת איזה ספרים ממליצים להשתמש באונבריסטאות במהלך לימוד נושא זה יואב.

ailag

New member
../images/Emo13.gif

לסיכום של חלק מהחומר, נסה כאן (לך ל"חומר למחשבה", שם יש סיכום)

fibonachi

New member
מכיר את האתר

אתר מעולה אך אני מחפש משהו יותר מעמיק את יודעת במקרה על ספרים טובים בנושא באנגלית או עברית?

Deathatred

New member
הספר של אשל על "פיסיקה מודרנית"

מסביר את הנושא לא רע ומכיל את רוב הרעיונות המרכזיים של היחסות הפרטית. הרמה אומנם לא אוניברסיטאית אבל בתור entrt level זה לא רע.

Deathatred

New member
המתמטיקה של היחסות הפרטית

לא כזאת מסובכת, למרות שרקע בחשבון דיפרנציאלי ושליטה באלגברה ליניארית יעזרו מאוד (מטריצת טרנספורמציית לורנץ ומרחב מינקובסקי של ה 4-וקטורים). הספר של אשל מכיל את המתמטיקה של הקינמטיקה היחסותית אך לא נכנס למתמטיקה של מרחב מינקובסקי. אם אתה רוצה, באתר שבו ישנו הסיכום של גליה יש גם סיכום קצר ותמציתי על היחסות הפרטית. הוא נועד בעיקרון לאלה שכבר יודעים את הנושא ולכן אין בו הסברים (למעט נוסחאות מתמטיות) וגם על פיתוחם מדלגים. להסברים, דוגמאות ופיתוחים, ראה את הסיכום של גליה.

למעלה