מישהו היה בחניאל???

i love rama

New member
נראה לי שקוראים לאנדלוסי מלבלוקו ו-

שמרביעים אותו (אנדלוסי) עם קווטר זה נותן גזע שנקרא אצ'טקה- גזע מוכר בספרי עדר של מקסיקו וארה"ב! מלבלוק ---->>>

dearanita

New member
שני סוגרי פה??? חחחחחחחח........

בימינו קוראים לזה ראשייה כפולה - DOUBLE BRIDLE

מורגיין

New member
בווסטרן זה לא חוקי

בווסטרן אין כל כך הרבה אופציות- או שיש סוגר פה או שאין. אה, ולא חוקי להתחרות עם אחד בכלל!!! זה פסול.

dearanita

New member
מצד שני בווסטרן רוכבים עם הקמור

ועם מנוף שבדרסז אסורים בהחלט ככה שכדאי להסתכל על כל צידי המטבע...

מורגיין

New member
מתגים בווסטרן- ההסבר המלא (כמעט..)

אז דבר ראשון תודה על ההתקפה הלא מוצדקת, אני רק ניסיתי להסביר למה אני לא מבינה בסוגרי פה... ולמה אין להם שימוש נרחב בווסטרן, אבל בגלל שהיית כל כך נחמד להגיב בעוקצנות אני אענה לך ברצינות (וזה יצא ארוך אבל אני מקווה שתקרא...): לפי אנשים מנוסים בווסטרן (ושאלתי אנשים שעובדים עם זה שנים), ה"הקמור" של הווסטרן לא זהה לזה שמדובר עליו באניגליש, והוא אומנם יותר חריף מהשבור אבל בהרבה יותר חלש מהמנוף, ובוודאי שלא מדובר כאן על אפשרות לשבירת האף של הסוס, זה כמעט בלתי אפשרי. ובקשר למנוף, מה זה בכלל מנוף? מתג מנוף זה מתג שמורכב משני חלקים: החלק שבתוך הפה (שיכול להיות שבור או בחתיכה אחת) ובניגוד לשבור רגיל שלוחץ על צידי הפה, הוא לוחץ על החיך (ולכן התנועה איתו היא כלפי מעלה), והשרשרת שמתחת לפה של הסוס שלוחצת על סנטרו אם הוא לא מגיב במהירות מספקת. עכשו לאופן השימוש- השימוש במנוף נעשה בעיקר ביד אחת (כי ככה רכבו הקאובויים כי היד השניה שלהם שימשה להחזקת דברים), ולכן צריך שתהיה לרוכב דרך להפעיל על הסוס הרבה כוח אם צריך (למשל כדי לעצור אותו בחדות מול פרה מתפרצת), בלי להתאמץ, כי עם יד אחת אתה יכול להפעיל הרבה פחות כוח מאשר עם שתיים. עוד יתרון ברור הוא החוסר לחץ שאפשר להפעיל, מה זאת אומרת? הסוס סופר- רגיש לכל תנועה ולכל מכה של היד, ומגיב הרבה יותר בחדות, מה שמאפשר לרוכב להפעיל הרבה הרבה פחות לחץ, ולהפעיל את הסוס עם המון חופש במושכה (כי בווסטרן הרי רוכבים בלי מגע קבוע, שמים רק מגע כשצריך ובכל השאר מרפים לסוס), ורק עם תיקונים קלים כשצריך. כשעובדים עם יד אחת, אי אפשר לעשות תיקונים שנוגעים לצד אחד של הסוס בלבד, וגם יותר קשה ללמד את הסוס דברים חדשים, כדי ללמד משתמשים בשבור, כדי לחדד ולהפעיל פחות לחץ - במנוף. סוס מלמדים ומאמנים רק על שבור, ורק כשדרושה חדות רבה (או במקרים נדירים כשהסוס כבר "הרוס"), למשל בתחרויות או באימונים מאוד מתקדמים, משתמשים במנוף, ובכל שאר הזמן, כולל אימונים בין לבין, בשבור! סוסים צעירים ו\או רוכבים צעירים גם יכולים להתחרות עם שבור (שוב, זה תלוי בסוס ואיך שהוא מגיב לכל סוג מתג). אצלינו בחווה, סוסים (וזה כולל סוסים שבתחרויות מתחרים עם מתג מנוף) בשיעורי מתחילים לא רוכבים עם שום מתג בכלל! עד שהם לומדים לשלוט על הידיים שלהם שלא "יקפצו" בפה של הסוס, הם רוכבים עם ראשיית בית וחבל על הראשיה שהוא המושכות שלהם. הם שולטים על הסוס ולומדים את כל המקצבים, איך להפנות את הסוס, איך לשלוט עליו וכ', בלי בכלל שיש לסוס מתג בפה. זה בערך בין שנה ל-4 שנים שהם בלי מתג בכלל (תלוי ברמה שלהם ובהתקדמות האישית שלהם).

מורגיין

New member
שכחתי לציין

שיש סוגי מנופים (וגם סוגי שבורים כמו הטוויסטד), שאסורים בתחרויות ווסטרן (זה הסבר די מסובך איזה חוקיים ואיזה לא, אבל כאלה עם בליטות חדות, או שגורמים פצעים, או כל מיני כאלה, אסורים). בסוף כל מקצה ווסטרן הרוכב יורד מהסוס, ומציג לשופט את המתג שלו (מוציא אותו מהפה של הסוס) כדי לוודא שהוא חוקי, והשופט עושה סיבוב מסביב לסוס כדי לוודא שהסוס לא פצוע ואין עליו סימני דם מהדורבנות. דם או מתג לא חוקי זאת פסילה.

dearanita

New member
לא תקפתי אותך רק ניסיתי להבהיר

שהרצועה הכפולה מטרתה רק לייצב את הקשר עם פה הסוס ולא להוסיף לחץ או כאס לסוס.... סליחה אם הייתי נמהר מידי בתגובתי

i love rama

New member
אבל אצלנו המושכות משוחררות ככה ש...

אי אפשר לשבור לסוס את האף.... ובקושי יש מגע עם האף אז בכלל אין סיכוי לשבור את האף!!

למעלה