מישהו גר באזור כפרי?

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
מישהו גר באזור כפרי?

כולם עירוניים? קודם כתבתי.........(בלי הגהות.........בלי תיקונים) אחרי הרהור בנושא..... חיים בכרך חיים בין בתי בטון אפורים וכבישי אספלט שחורים. הנוף היחיד מול העיניים הם הבתים הסטנדרטיים חסרי החן והיחוד. בית מול בית , בנין מול בנין..... משעמם ויבש פה ושם איזה עץ ירוק ששתלה מחלקת הגינון של העיריה. נוף עירוני משמים וחסר מעוף. פה ושם חלקת דשא שרובה שדוף מהיובש והחום. לכאורה אנשי העיר חיים בתוך אבנים, בטון, וזפת.......... כן, גם קצת סיד..... ופלסטיק....... וקצת עץ ברהיטים. אין טבע, ...... אין צומח או חי, רק דומם. דומם. הרעש הוא של מכוניות ואזעקות, צפירות רכבי בטחון והצלה. שואבי אבק ומייבשי שיער........ ובכל זאת....... מאוחרי כל מה שתיארתי רוחש לו הטבע בלי הנחות ולא במסתור..... אל האדניות שלי מגיעות ציפורי שיר ויונקי דבש אוהבי פרחים. בפינת הבית אפשר להבחין בעכביש המנסה למרות הפרעותיי לטוות קורים. דרך המרפסת חודר לו מדי פעם זבוב, או מקק ובתחילת הקיץ גם יתושים... על הצמחים במרפסת מנסים חרקים לזון את עצמם בעלים ירוקים שצומחים , פעם גמל שלמה ופעם איזה מזיק אחר לא מזוהה. על אדניות החלונות מנסות יונים לבנות קן לביצים... ולא פעם גיליתי ביצים באדניות. והעורבים לא מפסיקים לצרוח על חוטי החשמל. למטה בחצר, להקה של חתולים וחתולות שמשמיעים את קולותיהם המיוחדים בעת ייחום ואחרי חודשיים רואים גם גורים..... החתולים לפחות, מונעים מאיתנו מטרדים כמו עכברושים , נחשים עקרבים, וצרצרים שרוצים גם להשתתף בחגיגה הטבעית....... ואת שאריות האוכל של החתולים , מגיעות הנמלים לאכול ובורחות מהעורבים שדורשים את חלקם. שרשרת המזון...... את כל היתר מקבלות התולעים. פה ושם שומעים נביחות מאחת המרפסות.... כלומר, גם כלבים נמצאים באזור העירוני והלא צבעוני...... כל הטבע כמעט, באזור חסר טבע..... ואני מתנחמת שלפחות הכינים, לא באות לבקר אותי אף פעם.......

למעלה