מישהו בבית ?

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כעת כן
ואתה?
בבית כל הזמן.

בשבועיים האחרונים יש אצלנו כל הזמן בין אחד לארבעה נכדים, כיף גדול.

אין לנו שום יומרות לחנך אותם והאיסור היחידי הוא על לריב אחד עם השני. למרות שבנושאים מסויימים אני הייתי מחנך אחרת אני לא חושב שהדור השני מחנך פחות טוב מאתנו, נורמות משתנות.

היינו אמורים להיות עכשיו באיטליה עם הבן הקטן ומשפחתו אבל עקב אילוצים הטיול בוטל כמעט ברגע האחרון ובבחי"נ.

סופהו 1

Well-known member
בבית כל הזמן.

בשבועיים האחרונים יש אצלנו כל הזמן בין אחד לארבעה נכדים, כיף גדול.
קיטנת סב/סבתא זה כיף, אך מעייף.
מאוד.

השבוע היו פה שתיים בנות חמש. הן לא רבות, רק מתכסחות. היא לקחה לי. לא, אני תפסתי ראשונה, היא דרכה לי, היא לא מדברת אתי. נתת לה את התחתונים שלי!!!
הבעיה שאין עקביות. יש פעמים שכשלא מתערבים ואין קהל, הכל מסתדר ויש פעמים שממש לא ואז, אבוי לאזניים.
אבל בסך הכל, אם יודעים להתארגן, הזמן עובר ונהנים. קצת פעילויות במזגן, קצת בחוץ כדי לחסל אנרגיות ובסוף, אחרי 3 ימים, כולם בחיים ומחייכים.

המלצה באיזור המרכז לגילאי 3 עד 6: המוזיאון הראשון שלי בפתח תקווה. 2 אולמות מלאי מוצגים. מותר לגעת, לבנות, להפיל, לצעוק, לרבוץ עם ספר, לבנות מחלוקי נחל מגדל, או להשתמש בהם למנוחה|למטה|, לצעוק על הירח. בנות החמש נהנו מאוד, גם בת ה 14 שהצטרפה לעזור.

לר.jpg

אין לנו שום יומרות לחנך אותם והאיסור היחידי הוא על לריב אחד עם השני. למרות שבנושאים מסויימים אני הייתי מחנך אחרת אני לא חושב שהדור השני מחנך פחות טוב מאתנו, נורמות משתנות.
סבים וסבתות לא מחנכים. אבל בבית של סב/סבתא יש חוקים משלהם ונכדים צריכים להבין שיש חוקים או כללים, שלא זהים בין הבתים ולנהוג לפיהם, אפילו שלא תמיד מוצא חן בעינהם ועל כך נאמר- שיתמודדו..

הדור השני מחנך אחרת ולפעמים לא מחנך. אבל זה נכון גם לגבי הדור הראשון. לא כולם מחנכים באותה הדרך ולא לכולם חשוב להדגיש אותם הערכים.. אבל מה אני יודעת? אולי אם מתייחסים אל הילד כאל נסיך-של-אמא, שאומר לאבא- אתה לא תחליט עלי, גדלים ילדים הרבה יותר מוצלחים ומחונכים?
(אפרופו חינוך וערכים שונים, ראינו דוגמא נפלאה בקטע על המשפחה שיצאה לחופשה באילת והבילוי המיוחד שלהם). .

היינו אמורים להיות עכשיו באיטליה עם הבן הקטן ומשפחתו אבל עקב אילוצים הטיול בוטל כמעט ברגע האחרון ובבחי"נ.
מקווה שהתנחמת רק עם הנכדים.

דקל נור*

Well-known member
אפרופו, לא רוצה להלשין )בעצם כן( אבל אחד החברים כאן הבריח דיון על בואו לאכול איתי לקבוצה אחרת.

צליליתה1

Well-known member
אפרופו, לא רוצה להלשין )בעצם כן( אבל אחד החברים כאן הבריח דיון על בואו לאכול איתי לקבוצה אחרת.
לינק! לינק!! לינק!!!!
התפוז אינו ידידותי למחפשת ותכלס גם לא ידידותי למשתמשת
כשלוחצת על פרסם תגובה מקבלת הודעת שגיאה, טוב שאני כבר פרדסנית זקנה ויודעת שזה שקר
וכשסתם רוצה להכנס להציץ קצת אני צריכה להסכים לפרסומת ועוד פרסומת. וגם עוד אחרת המשך הדף מוסתר לי

דקל נור*

Well-known member
לינק! לינק!! לינק!!!!
התפוז אינו ידידותי למחפשת ותכלס גם לא ידידותי למשתמשת
כשלוחצת על פרסם תגובה מקבלת הודעת שגיאה, טוב שאני כבר פרדסנית זקנה ויודעת שזה שקר
וכשסתם רוצה להכנס להציץ קצת אני צריכה להסכים לפרסומת ועוד פרסומת. וגם עוד אחרת המשך הדף מוסתר לי
הייתי נותנת אבל אני פוחדת מתגובתו. פעם כבר כעס עליי שהסגרתי אותו בניק החדש. פשוט גללי מטה בפיד הראשי.

קלייטון.ש

Well-known member
כולם, כולם בבית. התחיל סופית החופש הגדול וכ-ו-ל-ם בבית.
עכשיו יוצאים ל"נופש", כלומר לוקחים את כ-ו-ל-ם, והולכים לאיזו וילה שכורה בצפון.
אז מה עשיתם לא הבנתי.
וכמובן סבא קלייטון צריך להצטרף. "בוא תהיה איתנו".
זו ממש עבודה קשה להיות איתם. במיוחד שאסור לך להוציא מילה על איך הילדים מתנהגים, איך ההורים שלהם מטפלים בהתנהגות שלהם.
כי הם (ההורים) גדולים והם יש להם השיטות שלהם לחנך ילדים. שזה לא השיטות שלנו. כי בוא, ברצינות, בוא לא נדבר על איך אתה גידלת ילדים.
צודקים.

סופהו 1

Well-known member
כולם, כולם בבית. התחיל סופית החופש הגדול וכ-ו-ל-ם בבית.
עכשיו יוצאים ל"נופש", כלומר לוקחים את כ-ו-ל-ם, והולכים לאיזו וילה שכורה בצפון.
אז מה עשיתם לא הבנתי.
וכמובן סבא קלייטון צריך להצטרף. "בוא תהיה איתנו".
זו ממש עבודה קשה להיות איתם. במיוחד שאסור לך להוציא מילה על איך הילדים מתנהגים, איך ההורים שלהם מטפלים בהתנהגות שלהם.
כי הם (ההורים) גדולים והם יש להם השיטות שלהם לחנך ילדים. שזה לא השיטות שלנו. כי בוא, ברצינות, בוא לא נדבר על איך אתה גידלת ילדים.
צודקים.
זה לא נופש ולא חופשה ולא חופש ואתה צודק לחלוטין- זו ממש עבודה קשה להיות איתם, בין אם אתה מסכים או לא מסכים עם שיטות החינוך (או, כמו שאמרה לי סבתא אחת- שלא רואה את הנכדים כל שבוע ומגיעה פעם בשנה מחו"ל- להזדעזע מחוסר החינוך שלהם).
בחופשה שלי אני רוצה חופש מכולם. קצת לא לראות, קצת לא לשמוע, קצת להתגעגע.

מקווה שאתם לוקחים אתכם גם את המבשלת והמנקה.

נ.ב: סקרנית- יש תכניות לטיול/"אטרקציה" וכד', או כולם בוילה לאורך כל ה"נופש" ?
אפשר לצאת לאנשהו כמשפחה יחידה או כולם ביחד?

בכל מקרה, בהצלחה ובהנאה.

קלייטון.ש

Well-known member
יש תכניות לטיול/"אטרקציה" וכד', או כולם בוילה לאורך כל ה"נופש"
כן עושים הרבה תוכניות. קודם כל יש שם בריכה והילדים מדברים בעיקר על זה.
מכינים טיולים - הם יבואו גם ליער של סבא לפחות פעם אחת, לראות את הפרות והשועלים שסבא כל הזמן מדבר עליהם.
יש ים ילכו לים.
יש מסעדות, ויקבים, ופעילויות לילדים.
דווקא מתכננים טוב, לא יתנפלו כל ה-21 נפשות על אותו דבר אלא מתפצלים.
מתכננים תורניות ילדים ככה שזוגות יוכלו לבלות לחוד בערב במסעדה.
הם יודעים מה הם עושים.
הכל בסדר.
אני אבוא אבל לא לישון. ולא להיכנס לשעות הערב שהילדים עייפים ועצבנים וההתנהגות שלהם בלתי נסבלת בעיני.
זה יותר קרוב ליישוב שלי בצפון אז משם הבסיס.

אבח"י

Well-known member
בבית עד יום שישי
או אז קצת נוטשים אותו לטובת חופשה לא ארוכה עם השבט.
חם
אני לא יוצא להליכה כבר כמה ימים.

סופהו 1

Well-known member
כן עושים הרבה תוכניות. קודם כל יש שם בריכה והילדים מדברים בעיקר על זה.
מכינים טיולים - הם יבואו גם ליער של סבא לפחות פעם אחת, לראות את הפרות והשועלים שסבא כל הזמן מדבר עליהם.
יש ים ילכו לים.
יש מסעדות, ויקבים, ופעילויות לילדים.
דווקא מתכננים טוב, לא יתנפלו כל ה-21 נפשות על אותו דבר אלא מתפצלים.
מתכננים תורניות ילדים ככה שזוגות יוכלו לבלות לחוד בערב במסעדה.
הם יודעים מה הם עושים.
הכל בסדר.
נראה שיהיה נחמד.

אם תציע לנכדים שלי לנסוע לראות פרות ושועלים הם יסתכלו עליך בתימהון. פרות, לטענתם, (אחרי גיל 5) זה לא ממש מעניין ובעיקר מ(ס)ריח..
שועלים ותנים ניתן לפגוש בתוך הערים במרכז (כמו החזירים שבחיפה).

אני אבוא אבל לא לישון. ולא להיכנס לשעות הערב שהילדים עייפים ועצבנים וההתנהגות שלהם בלתי נסבלת בעיני.
זה יותר קרוב ליישוב שלי בצפון אז משם הבסיס.
מעולה. ככה תצליח ליהנות.

סופהו 1

Well-known member
בבית עד יום שישי
או אז קצת נוטשים אותו לטובת חופשה לא ארוכה עם השבט.
חם
מילא חם, אבל החום מגיע בתוספת דביקה של לחות, שבשבוע שעבר היתה בלתי נסבלת.
אי אפשר אפילו לחשוב על פעילות כלשהי בחוץ, מעבר למינימום ההכרחי= לתת לצעירים מרחבים לשחרר בהם אנרגיות.

בהצלחה ובהנאה עם כל השבט

אבח"י

Well-known member
מילא חם, אבל החום מגיע בתוספת דביקה של לחות, שבשבוע שעבר היתה בלתי נסבלת.
אי אפשר אפילו לחשוב על פעילות כלשהי בחוץ, מעבר למינימום ההכרחי= לתת לצעירים מרחבים לשחרר בהם אנרגיות.

בהצלחה ובהנאה עם כל השבט
במקום בו אני נהיה
אין לחות, לשמחתנו
בשל הלחות והחום - הכריעה אותי העייפות לגמרי

למעלה