מישהו אולי יודע

chinabird

New member
מוטיבציה:

הידיעה שאם תיכשל, תזכה להודעה אישית מדלית.

bennyTKD

New member
למה דלית? שלח אותו לטוני רובינס...

טוני ילמד אותו קצת על מוטיבציה...

bennyTKD

New member
הגורו ל- self improvement

אינ מופתע שאתה לא מכיר. טוני (אנטוני) רובינס נחשב לגורו מספר אחד בעולם ל- self improvement (יעני איך לשפר את החיים שלך - מוטיבציה, יחסים עם אנשים וכו'). הנה האתר שלו. זה תחום חדש יחסית בארץ (כאן שולט בתחום גיל פרץ ויש עוד כמה), אבל בארה"ב הוא מ-א-ו-ד פופולרי. בהרבה סרטים אמריקאיים תוכל לראות אנשים מקשיבים לקלטות (בדרך כלל בנסיעה באוטו) של טוני רובינס ודומיו. למשל בסרט אמריקן ביוטי. לאחרונה יצא הסרט shallow hal ובו טוני רובינס עצמו גם משחק (בתפקיד עצמו). אם אני לא טועה, אז יש לו גם דאן 1 בטאיקוונדו (ככה שאני אפילו לא צריך לשים על ההודעה שלי שלט
...) בני

bennyTKD

New member
האמת היא שאתה צודק...

מי שחבר במרכז הישראלי לטאי-צ'י לא צריך לחפש לעצמו גורו שיפתור לו את הבעיות...
ובית הלל אומרים: מי שחבר במרכז הישראלי לטאי-צ'י אז אין לו בעיות. נקודה.

בני, מי שלומד במרכז הישראלי לטאי-צ'

ומחפש שאחרים יפתרו לו את הבעיות, ולא משנה מי, לא יחזיק אצלנו מעמד - או שישתנה וייקח את עצמו בידיים. (דוד לא לוקח סיכון שמישהו יבין לא נכון...
)

bennyTKD

New member
אני רואה שאתה ממש רציני היום

אם כבר ענית תשובה כל כך רצינית ורשמית בתור נציג המרכז הישראלי לטאי-צ'י (או אחד מהם, הרי יש פה בפורום אלפים, לא?!) אז בוא נשאל ברצינות - מה הייתם עושים שם עם תלמיד כמו פרודו, שאומר שהוא גרוע בלארגן דברים ואין לו מוטיבציה? איך הטאי-צ'י עוזר לאנשים (או לנערים) לפתור כאלו בעיות? או להשתפר בכאלו תחומים? (ולא, גוטמן, זו לא שאלה טרולית. אני שואל ברצינות)

gafni

New member
מה השאלה- נותן לו לארגן אימון פורום

אבל ל א ט ל א ט ל א ט

מסכים עם גפני, אבל אני לא הנציג של

המרכז הישראלי לטאי-צ'י, לא בפורום הזה ולא בשום מקום אחר. לגבי הרצינות, אני אחרי לילה לבן (שמירת לילה בקיבוץ) וזה נוטה לפגוע בהומור שלי. לגבי אנשים בלי מוטיווציה - אין מה לעשות. אבל אם יש מוטיבציה, כישרון אינו שייך לענין. אימון, אימון, אימון - ומתישהו זה יגיע. אנחנו לא עובדים עם סטופר, לא מודדים השגים ולא מנסים לייצר סופרמנים. תרגול טאי-צ'י (כמו שעושים את זה אצלנו) מייצר תחושה של "מערכת בתוך מערכות" - של איברי-הגוף כמערכת אחת, הגוף השלם כמערכת נוספת, הפועלת במגע עם מערכות אחרות - אנשים אחרים, מזג-האויר וכו'. כשמתחילים להסתכל על כל דבר בעולם כעל חלק מתוך מערכת גדולה יותר, מתחילים להבין איך דברים מאורגנים - איך אירגון יכול להיות יעיל או לא. ואז אפשר להתחיל לנסות לארגן דברים, *אם* זה בכלל מענין אותך, ולראות מה יוצא מזה, ומה אפשר לשפר. טאי-צ'י זה לא רק ללכת מכות לאט...

../images/Emo11.gif

רופלתי קשות D-: אבל ברצינות - מוטיבציה - סוג של מניע, משהו שיגרום לך לרצות לעשות מטלה או משימה מסויימת.

rk1

New member
מפגש פורום גוגו'ריו מול שוטוקאן

מה דעתכם? שנזמין למפגש פורום את קנצ'ו קלוגר (גוג'וריו) ואת שיהאן גליסקו (שוטוקאן)שיראו לנו את הדומה והשונה בשיטותיהם. (למיטב ידיעתי הם הבכירים בישראל) וכפי שפורסם לא מזמן בפורום הם גם מנהלים אירועים משותפים אז בואו ננצל זאת .

neko

New member
בכירים זה דבר יחסי... אני שמעתי

גם על בכירים אחרים בשני הסגנונות. בנוסף, תוכל למצוא המון הבדל בין בכירים בתוך אותו סגנון-אב (גוג'ו-ריו או שוטוקאן למשל), כך שזה בפני עצמו יכול להיות נושא ראוי

הח‏תול

New member
../images/Emo54.gifלנקו מפגש מעניין../images/Emo8.gif

אכן, מעניין להפגיש את המורה שלך עם מורו, קאנצ'ו רוני ולראות מה ואיך. אגב, יש לדעתך עניין אצל המורה שלך למפגש כזה?

neko

New member
אני חושב שאת המפגשים ביניהם הם מיצו

כבר לפני 10 שנים

frodo1

New member
אם מחשפים מישהו בכיר בשוטוקאן

המורה של בן-דוד שלי לסאשיוקידו הוא שיהאן בקראטה שוטוקאן.

למעלה