(מירון) קיבלתי SMS

palmony1951

Well-known member
וזה התוכן:
[''לזכות הקדושים שנפגעו במירון
מיליון יהודים החליטו לשמור השבת!
יש אותך?''].
ואני טוען, 'מה קשור'- האם הם בעצמם לא שמרו שבת?!.
אולי יש דברים אחרים שהמנהיגים שלהם לא שמרו.

אבי בן 1231

Well-known member
וזה התוכן:
יש אותך?''].
ואני שמעתי ששני מיליון יהודים נוספים הפסיקו להאמין באלוהים הבוגדן!!!!!!!!!!!

משתפרת1

Well-known member
וזה התוכן:
יש אותך?''].
אחרי כל מיני אסונות שנפלו עלינו (למשל אוטובוס הילדים שנתקע על המסילה) הטענה היתה שההרוגים נענשו כי לא שמרו שבת, או כי המזוזות שלהם לא היו כשרות. אני נותנת קרדיט לכל ההרוגים ומאמינה באמת ובתמים ששמרו שבת ושהמזוזות בבתיהם כשרות.
אז לא שמרתי שבת, וכשאסון כזה נוחת על קהל ששומר שבת- אין ספק שלא אתחיל בזה כעת.

palmony1951

Well-known member
אחרי כל מיני אסונות שנפלו עלינו (למשל אוטובוס הילדים שנתקע על המסילה) הטענה היתה שההרוגים נענשו כי לא שמרו שבת, או כי המזוזות שלהם לא היו כשרות. אני נותנת קרדיט לכל ההרוגים ומאמינה באמת ובתמים ששמרו שבת ושהמזוזות בבתיהם כשרות.
בעיקרון, אני לא נגד קיום מצוות, מי שיכול-אני מכבד אותו-אבל שזה לא יבוא ע"ח ניהול צורת חיים מסודרת/הגיונית/יסודית.

Harrington

Well-known member
מנהל
הטענה קצת יותר רחבה ממה שאת מתארת אותה. הטענה באה לומר שגזירות שנופלות על עם ישראל (וזאת ההגדרה הנכונה בעיני המאמינים, ולא 'רק' עניין של פלוני שנפגע אישית), יש להקפיד ביתר שאת על קיום מצוות לאומי. זאת לא טענה אישית ואיש לא הולך לבדוק בציציותיהם של הנפגעים לבדוק אם אולי שגו חו"ח במשהו וכו'. זה כלל לא העניין ולא הטענה.

palmony1951

Well-known member
הטענה קצת יותר רחבה ממה שאת מתארת אותה. הטענה באה לומר שגזירות שנופלות על עם ישראל (וזאת ההגדרה הנכונה בעיני המאמינים, ולא 'רק' עניין של פלוני שנפגע אישית), יש להקפיד ביתר שאת על קיום מצוות לאומי. זאת לא טענה אישית ואיש לא הולך לבדוק בציציותיהם של הנפגעים לבדוק אם אולי שגו חו"ח במשהו וכו'. זה כלל לא העניין ולא הטענה.
הגזירה נפלה בגלל שלא קיימו את המצווה-'ונשמרתם לנפשותיכם' בעניין הקורונה-בגלל שהצפיפות גורמת להידבקות.
(ולא רק במירון)

Harrington

Well-known member
מנהל
הגזירה נפלה בגלל שלא קיימו את המצווה-'ונשמרתם לנפשותיכם' בעניין הקורונה-בגלל שהצפיפות גורמת להידבקות.
(ולא רק במירון)
אלו שני מישורים שונים. אתה מתייחס להיבט ה'אזרחי', למבחן התוצאה. הטענה בה מדובר למעלה מתייחס למישור הרוחני יותר, מדוע קרה הדבר מבחינת בורא עולם. כאמור, אלו שני דברים שונים.

palmony1951

Well-known member
אלו שני מישורים שונים. אתה מתייחס להיבט ה'אזרחי', למבחן התוצאה. הטענה בה מדובר למעלה מתייחס למישור הרוחני יותר, מדוע קרה הדבר מבחינת בורא עולם. כאמור, אלו שני דברים שונים.
על זה נאמר: 'דרך ארץ קדמה לתורה'!

Harrington

Well-known member
מנהל
על זה נאמר: 'דרך ארץ קדמה לתורה'!
האמת שזה לא נאמר על זה. אבל גם בלי קשר, מה הקשר בין הדברים בכלל? אין שום קשר בין מה שכתבתי לתגובתך או בין מה שאנחנו מדברים עליו לתגובתך.

משתפרת1

Well-known member
הטענה הזו תופסת לגבי כל מי שמאמין שאם יעשה ככה וככה זה ישנה במשהו לאלוהים.
אני לא מאמינה. אירועים כאלה רק מחזקים את אי האמונה שלי.

Harrington

Well-known member
מנהל
הטענה הזו תופסת לגבי כל מי שמאמין שאם יעשה ככה וככה זה ישנה במשהו לאלוהים.
אני לא מאמינה. אירועים כאלה רק מחזקים את אי האמונה שלי.
ברור. לא ניסיתי לשכנע אותך במשהו. רק ניסיתי להסביר שהטענה היא יותר רחבה מהצמצום שעשית לה. לא מדובר בשאלה מדוע פלוני נפגע וכדו' אלא באמונה הרבה יותר רחבה מזה. השאלה אם אותה אמונה נכונה או לא, היא שאלה אחרת לחלוטין שכלל לא נכנסתי אליה.

משתפרת1

Well-known member
ברור. לא ניסיתי לשכנע אותך במשהו. רק ניסיתי להסביר שהטענה היא יותר רחבה מהצמצום שעשית לה. לא מדובר בשאלה מדוע פלוני נפגע וכדו' אלא באמונה הרבה יותר רחבה מזה. השאלה אם אותה אמונה נכונה או לא, היא שאלה אחרת לחלוטין שכלל לא נכנסתי אליה.
לא ניסיתי לנסח כלל כלשהו. דברי נכונים לי.

אבי בן 1231

Well-known member
לא רק את אשמה שקרה האסון גם אני לוקח עליי את האשמה.
לא רק שאיני שומר שבת אני ברוב עוונותיי אוכל חזיר ועוד ביום כיפור אחרי שנסעתי ברכב לים המלח.
אוי לבושה!!!
אין ספק שהיחידים שאינם אשמים הם החרדים.
אין בי שום אמפטיה עם המשפחות שאיבדו את יקירהם, אך יש בי כאב גדול עם הנערים הצעירים שבגלל הוריהם המטומטמים הלכו לעולם בגיל צעיר.

raya

Well-known member
למזלי - לא קבלתי sms כזה. לו הייתי מקבלת - הייתי חוסמת את השולח ו/או עונה לו שבמידה וישלח שוב מסרון אלי, אתלונן על הפצת "דואר זבל".
ולעצם העניין - מי ששומר - שיבושם לו, אבל לטעון שהאסון קרה כי לא שמרו שבת/ כללי דת אחרים - זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב.
כפי שנאמר לא פעם אח חיה ותן לחיות - מה שלצערי לא ממש קורה במדינה.

משתפרת1

Well-known member
למזלי - לא קבלתי sms כזה. לו הייתי מקבלת - הייתי חוסמת את השולח ו/או עונה לו שבמידה וישלח שוב מסרון אלי, אתלונן על הפצת "דואר זבל".
ולעצם העניין - מי ששומר - שיבושם לו, אבל לטעון שהאסון קרה כי לא שמרו שבת/ כללי דת אחרים - זה כבר עובר את גבול הטעם הטוב.
כפי שנאמר לא פעם אח חיה ותן לחיות - מה שלצערי לא ממש קורה במדינה.
זה לא עוזר.
אני חוסמת באופן קבוע כל מספר שמספר לי על הדלקת נרות שבת, תפילות בקברי צדיקים, פתקים לכותל, תרומות לישיבות, אירגון תפילה לעליית נשמתו של קרוב שנפטר, מימון אמירת תהילים וכדומה. תוך זמן קצר מגיעות הודעות זהות ממספרים אחרים, שגם אותם אני חוסמת.
גם הצעות להלוואות/משכנתאות/רכישת קרקעות להשקעה אני חוסמת. זה דווקא עוזר, כעת מגיעות כאלה רק לעתים רחוקות.

raya

Well-known member
זה לא עוזר.
אני חוסמת באופן קבוע כל מספר שמספר לי על הדלקת נרות שבת, תפילות בקברי צדיקים, פתקים לכותל, תרומות לישיבות, אירגון תפילה לעליית נשמתו של קרוב שנפטר, מימון אמירת תהילים וכדומה. תוך זמן קצר מגיעות הודעות זהות ממספרים אחרים, שגם אותם אני חוסמת.
גם הצעות להלוואות/משכנתאות/רכישת קרקעות להשקעה אני חוסמת. זה דווקא עוזר, כעת מגיעות כאלה רק לעתים רחוקות.
דווקא אני מרגישה שזה כן עוזר.
מצד שני - המספר שלי היה בעברו מספר של החשכ"ל, כך שהוא לא כל כך נפוץ (או לפחות כל זמן שעבדתי הוא היה חסוי/שמור).

למעלה