מיקרה שקרה לי היום

כל הכבוד !

ככה אדם צריך להסתכל על חייו

היא מבינה שאין דבר כזה מקרה, ואם נגזר עליה גזרה משמע היא יצרה חוב, וחובות אפשר לגבות בהרבה דרכים מאוד לא נעימות
ואהבת הבורא אליה גילגלה את זה לדבר פשוט ובזוי כמו כסף ופלאפון
והיא אומרת תודה רבה לבורא עולם כי בקלות זה יכול היה להתגלגל בדרכים אחרות

אשריך ואשרי חלקך

אסףג1981

New member
אז תן לי להבין

מכל הסיטואציה, איכשהו יצא שהיא צריכה להודות לאלוהים ?
כייסו אותה והיא צריכה לשאת תפילת תודה ?
והיכן עומד הגבול (בהנחה שהוא בכלל קיים) ? נניח שזוג הורים איבדו את שלושת ילדיהם בתאונת דרכים, האם אתה דוגל ב"אלוהים נתן ואלוהים לקח" ? גם אז יהיה מדובר במקרה "שנוצר חוב" ? במידה וכן, על איזה חוב מדובר ?
ההורים רצחו וכעת נענשו ? ואם גילית שההורים מעולם לא חטאו ופשעו ? מה אז ?

אם אתה מבין את משמעות החיים

אתה מבין שכלום לא שייך לך
אפילו אתה לעצמך לא שייך
לא החלטת להביא את עצמך לפה ואתה גם לא מחליט מתי יוצאים

ומכל הסיטואציה הזו היא מבינה שמודים להשם התברך מהסיבה שהיא מבינה משמעויות מסויימות של החיים בעולם
והיא מבינה שאין דבר כזה בלי סיבה, מציאות של אקראיות וחוסר סיבתיות לא שייכים לתפיסות שלה
קרה לה משהו היא מבינה אוטומטית שהמערכת המושלמת שמנהלת את חייה אין אצלה בטעות או אקראיות
כך שאין לה שאלה בכלל
קרה משהו היא מבינה בדיוק שהיא עשתה משהו שיגרום לקרע במערכת הקוסמית שמנהלת את חייה
כמו שאנשים מיחסים לקרמה
תעשה טוב יבוא טוב, תעשה רע יבוא רע
משמע כל דבר שבא, בא בגללך ובעבורך
בלי מקרה, זו תגובה טבעית כמו להזיז את היד שלך

עכשיו כשזה חוזר אליך זה יכול לחזור במיליון דרכים, כאלו שישרפו אותך בלב וכאלו שישרפו אותך פיזית
ואפילו ה"עונש" מגיע עם מבחן שהאל הרחמן שלנו טומן בו
שאתה יכול לקחת את זה באהבה, ולהבין את הרחמנות שצורפה לעונש, שבקלות בנאדם יכול לאבד רגל או יד
או המון דברים רחמנא ליצלן
והיא לקחו לה פלסטיק וניירות, שהיא מבינה שיש חוב ליקום
ומי יכול לעמוד בחוב ליקום, אם היקום יתבע את מידת הדין על העברה , כולנו נמות בגיל חודש שנשתין על ההורים שלנו ונעבור על כיבוד אב ואם
למשל אם זה היה קורה לך הייתה מקלל את העולם ואחותו ונשבע להיות זבל כמו כולם ולחשוב ולדבר שטויות ולהציף את התודעה שלך בעוד רעל, ולהביא אותה לעוד עונשים
היא אמרה טודה לבורא עולם תבע ממנה פלסטיק ונייר, ולא כל דבר אחר
שהינה היא בעצמה מודה שאפילו המבחן של העונש היא מקבלת באהבה והבנה לבורא עד שזה בכלל לא עונש עבורה
זה היה זכות לכסות על משהו גדול
מבחינת היא יצאה טוב בעיסקה הזו

כמובן שאפחד לא היה רוצה שיקרה לו שום דבר רע
אבל גם האלוקות הטבעית שבעולם לא רוצה שאנחנו נעשה דברים רעים
אבל הינה לנו ריקוד קוסמי שכל צד תובע גם את עלבונו ווגם את אהבתו

אסףג1981

New member
על מרבית שאלותי לא ענית

ואוסיף עוד שאלה, שאתה כמובן מוזמן להתחמק גם ממנה תחת מסווה של הודעה ארוכה: איזה חוב שילמו אריק איינשטיין, ספי ריבלין והרב עובדיה יוסף ז"ל ? במה חטאו או פשעו ? תן לי לנחש, הסבתא של הסבתא שלהם שכחה לשאת את תפילת "ברכת אשר יצר" לאחר שחירבנה, ועל כן נענשו בחומרה כה רבה.

אתה מסתכל על זה לא נכון

מתים כי ניגמר פה המסלול, נגמר הדרך, הסתיים השיעור

נראה לך שמי שמת הוא מסכן?
מי שחי הוא מסכן, עליו נופלת העבודה הקשה
מי שמת פטור מהטורח הזה , לכן אומרים ניפטר מהעולם

מה הקשר בין המצאות אלוקית לבין אנשים שמתים?
אם יש אלוקים אז אנשים לא אמורים למות?
איזה מן שאלת כיתה ד' זו?
שאל שאלות שיאתגרו אותי
לא שאלות של אלו שלא באמת רוצים לדעת

איפה היה אלוקים בשואה זו לא שאלה שלך, זה רק כרטיס חינם שאתה מנצל על חשבון בנאדם שהשקיע לפחות

dori78

New member
תיכף תגיע גם לגלגול נשמות

מה חטאה שחר גרינשפן?

עזוב מוות, לכל אחד יש את התקופה שלו פה והיא נגמרת מתישהו.
ילדה קטנה שנשארה צמח בגלל אדיוט שלא לוקח אחריות על הנהיגה שלו - מה היא חטאה?

תחשבי מה את אומרת

במילים אחרות את אומרת שאת היית עושה את העבודה יותר טוב מאלוקים

שלא לדבר שבאים לעולם הזה לא בשביל לחיות כמה שיותר שנים ולא בשביל להשיג כמה שיותר דברים

העולם הזה לא קשור בכלל לאיזה גיל עזבת
היתה לך פה משימה, חשיבות, חשבון
ובאת לסגור את החוב
יש חוב קטן שניגמר ביום

מה חטאו אלו שאתן עושים להם הפלות ולוקחים גלולות, או גומרים בתוך נייר
מה אלו לא נשמות ?
אפילו שניה של ביטוי לא נתתם להם בעולם
אז אכזרים כמוכם יכולים לדבר בכלל על אידיוט אלכוהוליסט שעשה תאונה?

המציאות הקיומית שלכם זה רוצחים חסרי אחריות
איך בכלל אתם יכולים לתת מוסר לבורא עולם
במו ידיכם אתם רוצים אלפי נשמות

לא?
עזבי שאני קיצוני
בלי תירוצים ובלי סיבות זה בדיוק מה שהמציאות שלכם מראה

dori78

New member
ושוב לא ענית על השאלה.

שחר גרינשפן היתה ילדה בת 12, דקה לפני בת מצווה, כשאדיוט אחד החליט לעלות להגה שיכור.
היא ספגה פגיעת ראש קשה ונשארה משותקת בכל גופה. היא עוברת שיקום, עברו מאז ארבע שנים והיא הגיעה לתוצאות שאף אחד מהרופאים לא חלם עליהן. אבל היא לעולם לא תחזור להיות ילדה "נורמלית". מה היא חטאה? איפה החוב שלה?
ואיך זה שהאדיוט שפגע בה, קיבל כעונש 600 שעות לתועלת הציבור, שלילת רישיון נהיגה לשש שנים וקנס בסך אלף שקלים?
אתה רוצה לספר לי שהוא צבר מספיק נקודות זכות ולכן החוב שלו קטן?

כאישה אני לא שופכת זרע לבטלה. אישית אני גם לא משתמשת בגלולות.
מעבר לזה שהתיאוריה שלך נופלת, כי הנשמה נוצרת רק ברגע ההפריה.
סיפור אונן בן יהודה, כמו מרבית סיפורי התנ"ך, נכתב כדי להסביר למה אסור לאונן.
אם אלה שכתבו אותו היו חושבים על אוננות נשית (או על עצם העובדה שגם אישה אמורה ליהנות מסקס) הם היו כותבים גם סיפור על אישה שמתה בגלל אוננות מופרזת, או בגלל שסירבה להביא ילדים לעולם.
ובהתחשב באופי התמונות שאתה מעלה פה, אני בספק אם אתה חף מכל אלה.
אז מה, תחזור לטיעון ש"אתה כותב קיצוני כדי שיהיו לך הרבה תגובות"?

אסףג1981

New member
בוודאי שהוא לא יענה לך על השאלות

אלא אם כן את מחשיבה כתשובה הודעה ממש ארוכה ולא רלוונטית.
אולי כפי שהוא כתב לי, גם את לא מאתגרת אותו ?
תנסי לנסח שאלה ברמה של כיתה ו', אני עדיין תקוע בכיתה ד'

עניתי לך, אולי את לא מבינה

הנשמה/תודה מטיילת בעולם באין סוף זמן
זו נשמה/תודעה אחת לאורך כל הקיום הגופים/בני אדם על כדור הארץ

החוויה שלה כגרינשפן היא חוויה של רגע, היא בסיום המסלול של גרינשפן בעולם, היא תצא ממנה ובהתאם למסלולה האישי כנשמה/תודעה היא תעבור לגוף אחר, ותחווה את הבחירה הזו (שיש שיגידו שהיא בחרה עבור עצמה)

את בעיניים הקטנות שלך והמצומצמות שלך, ודרח המוח שלך שאינו מושל אפילו על יצריו , רואה מקרה כזה וכואב לך, ורע לך, ומה היא עשתה ומה היא עשתה, אלו מחשבות של בשר ודם, זה לא מחשבות קיומיות מהותיות

ובנינו, איזו תשובה כבר יש ל"מה היא עשתה " הזה שתניח את דעתך ?
אין תשובה
אז מה את בעצם אומרת ?
העולם הפקר ואין בורא והכל קורה סתם ?
או שאת היית עושה את מלאכת הבורא יותר טוב?
תחשבי על זה מבעד לרגשות, רגשות לא תמיד מובילים למסקנות הנכנות

dori78

New member
אז כמו שאמרתי,

חזרת לעניין גלגול הנשמות.
תקרא לזה "תודעה", תקרא לזה "קולורבי" מצדי.
לא תמיד יש צדק וסיבה.

את יודעת מה מיס אני יודעת הכל

בואי נגיד ואין סיבה וצדק

אז מה את אומרת, למה זה קרה לה ?

dori78

New member
זה נורא פשוט

כי אדיוט חסר אחריות עלה על ההגה שיכור.

מעטים האנשים שנוהגים מאוד שיכורים באופן חד פעמי, לרוב מדובר בתחושת "סופרמן" וזלזול מוחלט בחוק ובהשלכות האפשריות. אתה יכול לראות את זה גם במקרה של הדורס שהרג לי זיתוני. בשני המקרים (ובעוד הרבה מקרים דומים, כולל של טל מור שהרג את שניאור חשין ובמקרה של ברק הירשזון שפצע קשה את חברתו), לא מדובר במישהו ששתה קצת יותר ממה שהוא רגיל ולא הבין שהוא לא כשיר לנהיגה. כאן מדובר שפושע שהיה מודע לחלוטין למעשיו והחליט לצפצף על החוק באופן מופגן.

רוצה סיבה? הנה סיבה:
אין דין ואין דיין, כל אחד מקבל מגיל אפס את התחושה שהוא מלך העולם, רק בשבילו העולם נברא ואף אחד לא מחליט עליו. ההורים לא מחנכים את הילדים, כשקוראים להם לביה"ס לתת דין על מעשי השטות של הילד (שעלולים להגמר בנזק פיזי לילד אחר) הם צועקים על המורה והמנהלת. אח"כ הם נורא מופתעים שהילד נעצר כשהוא שתוי על סף הרעלת אלכוהול בגיל 14. ובגיל 17 כשהוא מוציא רישיון נהיגה, הם קונים לו רכב חדש מהניילון, כי הוא "נסיך/נשמה/עיניים של אמא/חיים של אבא" או כל כינוי דומה, שמשדר לו מגיל אפס שאף אחד לא יכול עליו.

זה למה.

אבל עזוב שטויות, תמשיך לחפש פה שעשועים ליוגב, תוך ניסיונות לשכנע אותנו שאתה צדיק גמור.

אני רואה משל

ובמשל האידיוט הזה זו את
וההגה זה התודעה שלך, והרכב זה הגוף שלך
ואין לי צל של ספק שאת שיכורה

dori78

New member
אני מודה לך על הניתוח הפסיכולוגי המלבב.

מה קרה, קשה לך להתמודד עם טיעונים לוגיים?

לא כולם מאמינים בקיומו של בורא עולם, לא כולם מקבלים את התיאוריות הפילוסופיות שלך.
מותר לכל אחד להאמין במה שהוא רוצה.
כל עוד האמונות שלך לא גורמות נזק לאף אחד - שיהיה לך בכיף.

בכלל לא !

פשוט לא לרמה שלי לדבר עם אנשים נחותים
התפיסות שלך והדרך שלך להביע ולבחון אותם מעידים בעיניי שאין עם מי לדבר בכלל

טענות אמוציונליות שהסיבה היחידה שאין להם תשובה זה כי הן בלתי רלונטיות לדיון בכלל
סתם רצון לבטא כעסים ופחדים אישיים, שמאחר ואין לך שום שליטה על האמוציות שלך אז הן מושפרצות בלי שום סיבה

גישה של יצור נחות שאינו יודע בכלל איך להביע את התפיסות שלו
פשוט יורק אמוציות

בשבילי את לא דיון
היחידי שיכולים להצטרף לדיון הזה זה רק עוד אנשים שיסכימו איתך ויבואו לצעוק איפה היה אלוקים בשואה

שום דבר מעניין או חריף או אפילו רלונטי לא מצאתי ממך בדיון הזה חוץ להרצון שלך לכתוב לנו את האמוציות הפרטיות שלך
בשביל זה גם הבאת את הסיפור הספציפי הזה שרצית להתבכיין עליו תוך כדי הצגת אותך קקדושה שלא מסוגלת להאמין באלוקים כזה אכזרי

יש מבין ?
עלי זה לא עובד, ואני לא מתכוון לבזבז את זמני על אנשים שלא נראה באופק שתיזל מהם טיפה של חוכה שתשקה אותי לרוויה

הדיון הזה ניגמר, ואת יכולה למכור לעצמך איזה סיפור שאת רוצה
שבוע טוב

אסףג1981

New member
את האמת, אתה המאזין המפורסם שהתעמת עם...

נתן זהבי- http://www.youtube.com/watch?v=DHSV5Otfac4 ?

רשמת: "מי שחי הוא מסכן, עליו נופלת העבודה הקשה" איזו עבודה קשה, למען השם ?! (אני יודע, יצא אירוני משהו) מרבית החילונים הם שעובדים קשה, בעוד שהחרדים מגרבצים בבית הכנסת ומתפללים לפיקציה שהינה פרי דמיונם של בני האדם.
אודה לך אם תפסיק להתחמק משאלותי וללכת סחור סחור ותענה לי כבר על כל השאלות כיתה ד' ששאלתי אותך, גם אם הן אינן מאתגרות אותך במיוחד.
קבל עוד שאלה לא מאתגרת, והפעם ברמה של כיתה ה' בכדי שתרגיש מאותגר: רשמת: "מי שמת פטור מהטורח הזה , לכן אומרים ניפטר מהעולם". אם כך, מדוע מייחלים לבואו של המשיח שאמור לבשר על תחיית המתים ? תחליטו, אתם רוצים לקום לתחייה ולגרבץ על חשבוננו לנצח, או שמא מעדיפים להיפטר מהעולם הנוראי הזה שכ"כ קשה לכם בו ?

ובתור נכד לניצולת שואה שהוריה נרצחו בתאי הגזים ביום הולדתה, אני מבקש ממך לשנות נושא.

אסף

תיהיה רגוע
אם לא בא לך לדיין אז אל תדיין

ואל תכניס לי את השואה כדי להשתיק אותי

אני נכד למי שבנה לך את המדינה הזו במו ידיו, אז אל תגיד לי על מה לדבר ועל מה לא !

לא מתאים לך, אל תגיב
אתה פנית אלי וביקשת תשובה, כך אני ועוד רבים וטובים רואים את העולם

למעלה