מיקרה בארס

מיקרה בארס

בארס אכן נחסם, כל העניין היה אי הבנה מצידי. לא ראיתי את הודעת ההתנצלות. אינקה, תודה שהסבת את תשומת ליבי, ובכלל, על השיחה הנחמדה
בארס, אני מתנצלת על אי הנעימות.

בארס

New member
לא קרה שום דבר.

ההתנצלות מתקבלת, אם כי אני מעוניין להמשיך ולמחות בתוקף על מדיניות המחיקות וחוסר התקשורת מצידך באופן עקרוני. בוררים לי החוקים של הנהלת הפורום אבל הם לא ממש מעניינים אותי כאשר 10 מחברי הפורום מוחים על סוגיה מסויימת וזוכים ליחס שאת מספקת. אז אמנם התנצלתי וזה היה ברמת האחריות שלי אבל ברמת האחריות שלך אני מבקש שתידרשי לנושא...אף אחד כאן לא יעשה לך לינץ' ולא ירדוף אותך. אנחנו אנשים בוגרים ומצפים ממך ליחס דומה. ואני אומר בכנות ובלי שום "טעם" אישי נגדך שאם מסיבה כלשהי את לא יכולה ו/או מעיניינת לענות לדעתם של חברי הפורום בעניינים שעל הפרק מוטב שתפני את מקומך. בכבוד בארס.

בעניין מחיקות

כן... למדתי הרבה מאוד מהפורום הזה, כמו שאינקה אמר לי אתמול בטלפון, על שלוות נפש...
בכל אופן, כדאי שתדע, שאין למנהל פורום אפשרות למחוק הודעה ראשית מבלי למחוק את כל השרשורים שלה ללא יוצא מן הכלל, ככה שכאשר אתה כותב הודעה ראית בניגוד לנהלי הפורום, אתה בעצם "שם רגל" גם לכל החברים שיגיבו לך, ואת זה אי אפשר לשנות. אחת הסיבות שאני פורשת מניהול הפורום, היא בגלל שההתעסקות היא ארוכה ומייגעת, למשל, לשלוח הודעות לכל מי שכותב בניגוד לנהלים והודעתו נמחקת. אחרי השיחה עם אינקה, אני מבינה, שאם הייתי מבלה בפורום כמה שהחברים הקבועים בו מבלים, הוא היה ניראה אחרת (או שאני הייתי נראית אחרת. אחד מאלה ללא ספק היה קורה). אני מאחלת לפורום הזה מישהו שבאמת יבלה כאן כמה שעות טובות ביום ואז יהיה לו זמן לשלוח לכל מי שהודעתו הראשית או המשורשרת נמחקת. זה אולי יצא לי מגננתי, אבל זה ממש לא ככה
אני מנהלת עוד כמה פורומים וזה ללא ספק הוא הרבה יותר מזה. הוא ממש ועד הורים. קהילה. חוג. דרך חיים. אני לא חושבת שהערכתי עד כמה המשתתפים בפורום חיים אותו.

לרקוד בין הטיפות

פעם, כשהיו כאן שרשורי מלחמות, הם הסמיכו את ידייך למחוק הודעות המכילות התבטאויות בוטות. את מפעילה שיקול דעת ומוחקת הודעות המכילות התבטאויות בוטות ובלית ברירה גם את ההודעות המשורשרות אליהם. ואז קמה צעקה, למה מחקת הודעה לגיטימית ששורשרה להודעה בוטה? ואני אומרת... אנשים צריכים גם לקחת אחריות אישית ולהבין שאם הם לא מצליחים להתאפק ומתעקשים להשתרשר להודעות בוטות הם ימחקו. זו אחריותם להבין זאת. כמובן שיותר קל להאשים את כול השאר מלקחת אחריות... וכאן אולי המקום לפנות לכולם. נכון שזה קשה, ונכון שזה מדגדג במקשים של המקלדת, וברור שיש לכם משהוא חשוב מאוד מאוד להגיב להודעה הבוטה, בכול זאת.... תשתדלו לא להגיב. מי יודע אולי זה גם יעלים את הטרולים. כותבת וברור לי שהפניה שלי לא תועיל, וברור לי שימשיכו להגיב לשרשורים בוטים ועוד יאמינו שכך "יצילו את העולם". בכול מקרה, עדיין מוצאת את עצמי לוקחת מכאן דברים יפים.
לחיי המקום!

בארס

New member
ללא מטריה.

הגישות וההבנה שלנו שונות מאוד בכלל ובמקרה הזה בפרט. אם ניקח את ההודעה הזאת שלך חיפושית, היא בעיניי הודעה בוטה, מאוד בוטה. והיא בוטה כי היא מאשימה את כל מי שעמדתו העקרונית היא נגד מחיקות בהרבה מאוד דברים חמורים כגון: 1. טיפשות - כלומר הם לא מבינים איך המערכת עובדת ושאם מוחקים הודעה ראשונית אז כל ההודעות שמשורשרות אליה חייבות להמחק. 2. חוסר אחריות 3. חוסר שליטה עצמית בסיסית 4. התעקשות ילדותית 5. השלכת התסכולים שלהם על אחרים 6. חולשה ופחד ולשאת באחריות 7. כסילות ושגעון גדלות בקיצור...כשאני קורא את ההודעה הזאת שלך היא עבורי אחת מההודעות הבוטות ביותר שקראתי לאחרונה...היא בוטה יותר ממילים נלוזות. וכמובן שאני פוסל את כל הטענות שלך על הסף לפחות בכל הקשור לנושא המחיקות (כי ברור שכל אחד מאיתנו לוקה במידה זו או אחרת לפחות במשהו מרשימת החולשות האלו שזיקקתי מההודעה שלך)...אז מהנקודה הזאת אני אקפוץ לטיעון הראשון שלי נגד מחיקת הודעות "בוטות" והטיעון הוא שיש כאן עניין של נקודת מבט. לאדם אחד משהו יכול להתפס כבוטה ואילו לאדם אחר לא...ונשאלת השאלה בידי מי לקבוע מהי הודעה בוטה ומהי לא? בידיים שלי או בידיים שלך? הטיעון השני הוא 'הערך הלימודי'...נגיד שהייתי מוחק את ההודעה הזאת שלך באשמת בוטות...האם הייתי כותב את ההודעה הזאת? (שאולי מישהו יכול להפיק ממנה איזה טעם) ומה בדבר כל שאר ההודעות שעשויות להכתב בהמשך? הערך הלימודי קיים גם בהתמודדות עם טרולים. הרי את יודעת שבתקופה האחרונה לקחתי על עצמי לקדם את הנושא של המאבק בטרולים שהוא בעיקרו אמור להתמצות בחוסר תגובה אליהם, אבל...אנשים המשיכו (וממשיכים) להגיב לטרולים גם כשהייתי מדביק את "אזעקת הטרול" שלי...אז הם המשיכו להתקטש איתם ואולי הייתי יכול לחשוב שזה מעצבן ומיותר והורס את הפורום אבל זה חלק מתהליך הלימוד כי ברגע שנפל האסימון למישהו (גם אם זה לא קרה מיד) והוא הבין באמת...אז הוא הבין באמת וכל החרטא השתלמה בסוף. ואת הטיעון הזה אפשר להרחיב עד בלי די. הטיעון השלישי הוא הערך ההיסטורי...וגם לו יש רבדים רבים החל מהמישור ההיסטורי (של הפורום והכותבים בו) וכלה ברבדים של פרספקטיבה אישית שאדם יכול לקבל על עצמו מתקופות עבר (לטוב ולרע) וכיוב'...זה טיעון בעל ערך עצום אבל אני לא ארחיב בו. יש טיעון אחד 'מוצדק בערבון מוגבל מאוד' בעייני בעד מחיקת הודעות, שהעלה בפני נציג הנהלת הפורומים כששוחחתי איתו על עניין המחיקות...והטיעון בבסיסו הוא הפגיעות של האדם, כלומר אם הודעה מסויימת פוגעת באמת באדם כלשהו זה בדרך כלל לא בסדר. אני לא אכנס לכל העניין הפסיכולוגי שעומד מאחורי הפגיעות הרגשית של אנשים...כי זה נושא רחב, אז אני רק אומר שהעמדה שלי במקרה כזה שאם אדם באמת נפגע מהודעה כלשהי שיפנה בבקשה ישירה אל מנהל הפורום למחוק את ההודעה הפוגעת...ומנהל הפורום מצידו יברר את העניין ואפילו יהיה קצת פסיכולוג ויבדוק אם באמת הגולש לא יכול להתמודד עם ההודעה המציקה בשום מחיר ואם כך הוא אז שימחוק...כי אם לא שמתם לב כשנכנסתם לפורום...מדובר כאן בפורום מדיטציה ולא פורום "מזג אויר" ואחד מהערכים שכתובים לו על הדגל צריך להיות משהו בסגנונן: "הפורום הזה יכול לתת לך הזדמנות להציץ לאמת בעיניים" וזה דבר שיכול לקרות רק אם בנאדם פוקח חריר להציץ דרכו...חריר שנמצא קצת מעל "מישור העלבון הרגשי". טיעון אחרון קטן אבל ממזרי נגד מחיקות הוא ה:...אופס, לא ראיתי את ההודעה הזאת/השורה ההיא/השרשור ההוא... אבל מה שנמחק... כבר לא יוחזר בקיצור, אם להיות קיצוני בכוונה...מחיקת הודעות מבחינתי היא כמו לקיחת חיים, ונוהל מחיקת הודעות צריך להיות לא פחות קפדני מנוהל פתיחה באש...בטח ובטח כאן בפורום המסויים הזה, ומי שלוקח לעצמו את ה"הדק" לידיים, מן הראוי שיתייחס בהתאם, ואם הוא לא יתיחס בהתאם אז לפחות אני אשתדל לעזור לו לעשות כן (בצורה הכי מכובדת שאני יכול)...כל זמן שאני כאן כמובן. ויש לי את היסוד להאמין שרוב אם לא כל מי שתמך בהודעת המחאה ההיא שלי נגד המחיקות רואה את הדברים פחות או יותר באופן דומה לזה שאני מתאר כאן.

אבל בארס

אתה מדבר על למה זה לא בסדר למחוק, ולי אין ויכוח איתך בעניין (גם לא הסכמה). לא הבעתי את דעתי על המחיקות. מה שכן אמרתי זה שהמקום הסמיך את ידיה של עומר למחוק, היה שרשור בעניין (לא הצלחתי למצוא אותו). היא פרסמה תקנון פורום, תקנון אשר מכיל שני סעיפים בהם היא מבהירה מתי היא מוחקת הודעות, תקנון שלא קיבל תגובות מחאה. ואחרי זה...כשהיא מיישמת את מה שהמקום הסמיך אותה ליישם, המקום מבין שמה שהוא ביקש לא מתאים לו. וזה העניין בארס. המקום הבין שההחלטה שלו לא מתאימה לו יותר. . זו הבנה נהדרת לדעתי. ואם המקום רוצה לתקן את ההחלטה שלו, שיעמוד מאחורי הטעות שלו ולא יפיל על עומר את האחריות. ובארס כפרה... אצלנו בשכונה, יש לנו דרכים יחודיות ומיוחדות להיות בוטים. מה שכתבתי בהודעה הקודמת זו היתה עדנה בהתגלמותה
נישוקים וחיבוקים

בארס

New member
זו פשוט זילות.

...לדאבוני נראה לי שאת פשוט לא בקיאה במהלכים שקרו כאן בתקופה האחרונה - כולל מחאות גלויות על התקנון החדש שקרוב לודאי נמחקו (!!!) וכולל כל הניסיונות לתקשר עם עומר בדרכים הכי מכובדות שאפשר להמציא ועם כל הסבלנות ועם כל הכוונות הטובות. את קופצת לתמונה באיזה שלב מתקדם, רואה חלק (או חלקים) שלכאורה לא מוצא חן בעינייך ומתחילה לנתח את כל העולם וחמתו ה"מרוקאית". חבל עלייך... כך או כך, המקרה מאחורנו ודיונים על בעד ונגד מחיקות כבר לא רלוונטים לפחות לעת עתה ...וניתוח של הארועים גם לא ממש לעניין. כך שאני יורד מהנושא, למעט השגות כאלו ואחרות אם יעלו בידי מי מהחברים בדבר נושא המחיקות באופן כללי...בשביל הפרוטוקול של הפורום וכדי שיהיה אפשר לשלוף אותם במקרה הצורך בעתיד. נשיקות גם לך (אם כי ממרחק מה P;)

למעלה