ללא מטריה.
הגישות וההבנה שלנו שונות מאוד בכלל ובמקרה הזה בפרט. אם ניקח את ההודעה הזאת שלך חיפושית, היא בעיניי הודעה בוטה, מאוד בוטה. והיא בוטה כי היא מאשימה את כל מי שעמדתו העקרונית היא נגד מחיקות בהרבה מאוד דברים חמורים כגון: 1. טיפשות - כלומר הם לא מבינים איך המערכת עובדת ושאם מוחקים הודעה ראשונית אז כל ההודעות שמשורשרות אליה חייבות להמחק. 2. חוסר אחריות 3. חוסר שליטה עצמית בסיסית 4. התעקשות ילדותית 5. השלכת התסכולים שלהם על אחרים 6. חולשה ופחד ולשאת באחריות 7. כסילות ושגעון גדלות בקיצור...כשאני קורא את ההודעה הזאת שלך היא עבורי אחת מההודעות הבוטות ביותר שקראתי לאחרונה...היא בוטה יותר ממילים נלוזות. וכמובן שאני פוסל את כל הטענות שלך על הסף לפחות בכל הקשור לנושא המחיקות (כי ברור שכל אחד מאיתנו לוקה במידה זו או אחרת לפחות במשהו מרשימת החולשות האלו שזיקקתי מההודעה שלך)...אז מהנקודה הזאת אני אקפוץ לטיעון הראשון שלי נגד מחיקת הודעות "בוטות" והטיעון הוא שיש כאן עניין של נקודת מבט. לאדם אחד משהו יכול להתפס כבוטה ואילו לאדם אחר לא...ונשאלת השאלה בידי מי לקבוע מהי הודעה בוטה ומהי לא? בידיים שלי או בידיים שלך? הטיעון השני הוא 'הערך הלימודי'...נגיד שהייתי מוחק את ההודעה הזאת שלך באשמת בוטות...האם הייתי כותב את ההודעה הזאת? (שאולי מישהו יכול להפיק ממנה איזה טעם) ומה בדבר כל שאר ההודעות שעשויות להכתב בהמשך? הערך הלימודי קיים גם בהתמודדות עם טרולים. הרי את יודעת שבתקופה האחרונה לקחתי על עצמי לקדם את הנושא של המאבק בטרולים שהוא בעיקרו אמור להתמצות בחוסר תגובה אליהם, אבל...אנשים המשיכו (וממשיכים) להגיב לטרולים גם כשהייתי מדביק את "אזעקת הטרול" שלי...אז הם המשיכו להתקטש איתם ואולי הייתי יכול לחשוב שזה מעצבן ומיותר והורס את הפורום אבל זה חלק מתהליך הלימוד כי ברגע שנפל האסימון למישהו (גם אם זה לא קרה מיד) והוא הבין באמת...אז הוא הבין באמת וכל החרטא השתלמה בסוף. ואת הטיעון הזה אפשר להרחיב עד בלי די. הטיעון השלישי הוא הערך ההיסטורי...וגם לו יש רבדים רבים החל מהמישור ההיסטורי (של הפורום והכותבים בו) וכלה ברבדים של פרספקטיבה אישית שאדם יכול לקבל על עצמו מתקופות עבר (לטוב ולרע) וכיוב'...זה טיעון בעל ערך עצום אבל אני לא ארחיב בו. יש טיעון אחד 'מוצדק בערבון מוגבל מאוד' בעייני בעד מחיקת הודעות, שהעלה בפני נציג הנהלת הפורומים כששוחחתי איתו על עניין המחיקות...והטיעון בבסיסו הוא הפגיעות של האדם, כלומר אם הודעה מסויימת פוגעת באמת באדם כלשהו זה בדרך כלל לא בסדר. אני לא אכנס לכל העניין הפסיכולוגי שעומד מאחורי הפגיעות הרגשית של אנשים...כי זה נושא רחב, אז אני רק אומר שהעמדה שלי במקרה כזה שאם אדם באמת נפגע מהודעה כלשהי שיפנה בבקשה ישירה אל מנהל הפורום למחוק את ההודעה הפוגעת...ומנהל הפורום מצידו יברר את העניין ואפילו יהיה קצת פסיכולוג ויבדוק אם באמת הגולש לא יכול להתמודד עם ההודעה המציקה בשום מחיר ואם כך הוא אז שימחוק...כי אם לא שמתם לב כשנכנסתם לפורום...מדובר כאן בפורום מדיטציה ולא פורום "מזג אויר" ואחד מהערכים שכתובים לו על הדגל צריך להיות משהו בסגנונן: "הפורום הזה יכול לתת לך הזדמנות להציץ לאמת בעיניים" וזה דבר שיכול לקרות רק אם בנאדם פוקח חריר להציץ דרכו...חריר שנמצא קצת מעל "מישור העלבון הרגשי". טיעון אחרון קטן אבל ממזרי נגד מחיקות הוא ה:...אופס, לא ראיתי את ההודעה הזאת/השורה ההיא/השרשור ההוא... אבל מה שנמחק... כבר לא יוחזר בקיצור, אם להיות קיצוני בכוונה...מחיקת הודעות מבחינתי היא כמו לקיחת חיים, ונוהל מחיקת הודעות צריך להיות לא פחות קפדני מנוהל פתיחה באש...בטח ובטח כאן בפורום המסויים הזה, ומי שלוקח לעצמו את ה"הדק" לידיים, מן הראוי שיתייחס בהתאם, ואם הוא לא יתיחס בהתאם אז לפחות אני אשתדל לעזור לו לעשות כן (בצורה הכי מכובדת שאני יכול)...כל זמן שאני כאן כמובן. ויש לי את היסוד להאמין שרוב אם לא כל מי שתמך בהודעת המחאה ההיא שלי נגד המחיקות רואה את הדברים פחות או יותר באופן דומה לזה שאני מתאר כאן.