מיקום רמקולים ?

kanojo

New member
מיקום רמקולים ?

שלום רב, בימים אלו אנו משפצים את ביתנו , וברצוני לעשות הכנה לרמקולים בסלון. חשוב לציין כי כיום אין לי מערכת קולנוע ביתית. מהתבוננות באתר של דולבי, כתוב כי יש למקם את הרמקולים בגובה האוזניים (בעת ישיבה) המשפץ שלי אמר, כי מומלץ לשים אותם גבוה, וכיום כל המערכות ניתנות להתאמה מדויקת של מיקום הרמקולים. אז באיזה גובה למקם?? (אין ספק שויזואלית אני מעדיף למקם גבוה) תודה מראש נ.ב שאלתי שאלה זהה גם בפורום "אודיו.."

רשר

Well-known member
מנהל
המקום האידאלי הוא בפינת החדר

בגובה הרצפה מכוון לשליש הראשון במרכז, נסה את זה עם סתם רמקול אפילו זבלון מחשבים ותופתע מהצליל.

fireman

New member
אני בדיוק עובד על צנרת של חדר ק"ב

הדרך היעילה ביותר לעשות זאת בכדי לאפשר לך דינמיות בסלון (אם נניח תרצה להפוך את הכיוון של הטלויזיה) היא למקם 2 קופסאות חיבורים, אחת מאחורי המיקום המיועד לטלויזה ואחת בקיר הנגדי ולחבר ביניהן עם צנרת, או כמה צינורות 16 מ"מ או כמו שאני עשיתי עם שני צינורות 32 (בשני המקרים תשתמש בצינור שרשורי, הוא יותר נוח ודינמי לעבודה) משתי הקופסאות תצא עם 3 צינורות לגובה של כ2 מטר אחד בפינה הימנית, אחת בשמאלית ואחת במרכז כך בשני הקירות. במקרה שלי אני מבצע גם הכנה למקרן כך שיש צורך לקבוע נקודת חשמל גבוהה, נקודת טלויזיה גבוהה וכן צינור להעברת כבלים מהמקור אל המקרן באמצעות צינור 50 מ"מ, כן כן, 50, זאת לא טעות, אם אין ריצוף בבית זה אפשרי, לחפור בקירות לצינור 50 זה לא זה..... למה צינור 50? למקרה שתצטרך להעביר כבל DVI שיש לו שקע רחב יש לי עוד המון רעיונות וטיפים בתור חולה קולנוע ביתי, אם זה מעניין אותך, צור עימי קשר דרך מערכת המסרים

Mapno

New member
מס' שאלות

היי, אני נמצא במצב דומה ברשותך כמה שאלות - 1. האם הצינורות 16/32 אמורים לעבור מתחת למרצפות?אני עושה ריצוף בהדבקה האם זה אפשרי בכלל? 2. מה זה צינור שירשורי? 3. האם לאחר סיום העבודה ניתן להחליף את הכבלים שעוברים שם במקרה הצורך? 4. איזה כבלים רצוי להעביר מראש בצינורות הנ"ל? האם רק החוטים של הרמקולים? תודה

fireman

New member
אז ככה.....

את הצנרת כדאי להעביר באופן שבו יהיו כמה שפחות כיפופים, היות ואצלי אין רצפה בכלל אני מעביר את הכל ברצפה אך גם קיר הוא אפשרות אם כי בקירות הייתי ממליץ להעיבר צינורות בקוטר קטן כאשר לא נדרש צינור בקוטר גדול. מתחת ריצוף בהדבקה אי אפשר להעביר שום דבר, אבל! אם אתה מדביק מרצפות עלך הריצוף הישן אני אניח שלא תהיה לך בעיה לשבור שורה של מרצפות, פתרון מצויין זה לשבור שורה של מרצפות ובתוכה להעביר את כל הצנרת עד לקופסאות הסתעפות בקירות, במקרה כזה לא תהיה לך בעיה להעביר אפילו צינור 50 מ"מ. צינור שרשורי הוא צינור שנראה כמו "קפיץ" (אני מצרף לך תמונות) שניתן לכופף אותו מבלי לשבור אותו בניגוד לצינור מריכף רגיל (צינור פלסטיק שמשתמשים בו לצנרור חשמל בקירות למשל) אם הצנרת תונח נכון ותבוצע בצורה נכונה לא תהיה לך שום בעיה להחליף את החיווט בכל עת. אני מעביר אך ורק חוטי משיכה (חוטי ניילון) ואני מתכוון להיות נוכח בשלב ביצוע הריצוף, את תיקוני הקיר אני מבצע בעצמי והטייח רק יבצע את הטייח.

fireman

New member
כיפוף צינור 50 מ"מ שרשורי

את הכיפוף הזה לא תצליח לעשות עם צינור 50 רגיל בחיים.

fireman

New member
ועוד כמה שרטוטים

סלח לי על החפיפניקיות..... מבט על, 3 צינורות, 2 מהם בקוטר 32 מ"מ אחד 50 מ"מ ועוד צינור 16 ששכחתי לצייר שם אבל מופיע בציור של הקיר בצבע צהוב מהקוספא (בתמונה הבאה) צינור 50 מ"מ ממשיך הלאה למעלה לגובה של המקרן, לידו צינור 16 לרמקול סנטר, משני הצדדים יוצאים 2 צינורות 16 מ"מ לרמקולים ימין ושמאל כמוכן צריך גם להגיע חשמל למקרן בצהע ורוד צינור 16 כמובן שיורד מלמעלה, זה פשוט שקע גבוה. ליד הצינור 50 של המקרן עולה גם צינור 16 הצהוב של הטלויזיה גם כן לגובה המקרן במידה ותרצה לראות טלויזיה במקרן. את צינור הטלויזיה ניתן להפריד בכלל מהקופסא הזאת ולעלות בנפרד אל המקרן ישירות (אפילו עדיף). אני מקווה שזה מספיק ברור.

fireman

New member
הערה, מערכת הצנרת הזו מתאימה

למערכות 5.1 ו 6.1 למערכת 7.1 מדובר בסיפור אחר לגמרי.

Mapno

New member
סחתיין על הפירוט!!

וברשותך עוד שאלה או שתיים.. בהנחה שאין ולא יהיה לי מקרן, מלבד חוטים לרמקולים מה עוד אצטרך להעביר? קופסת הסתעפות - האם יש משהו מיוחד לדברים האלה או שמאלתרים? האם הרמקולים אמורים להיות בגובה התקרה או גם 2/3 גובה גם טוב? רמקול סנטר לא אמור להיות נמוך (או בגובה הטלוויזיה?) ושוב אלף תודות על הצשובות המושקעות עד כה!

fireman

New member
שים לב לכמה עניינים חשובים.

היום יש מערכות קולנוע בתקן 5.1 6.1 ו 7.1 רק במערכות 5.1 הסנטר נמצא בחזית (מעל\מתחת הטלויזיה...) הגובה של הסנטר הקדמי צריך להיות בגובה שאינו עולה על גובה הרמקולים הקדמיים.... ז"א אם יש לך רמקול רצפתי בגובה 1.20 מ' הסנטר שלך צריך להיות מוצב בגובה של 1.2 מטר ומטה. לגבי מערכות 6.1 ו 7.1 לי יש כרגע מערכת 6.1 אבל דאגתי לבצע הכנות גם ל7.1. בגדול ההבדל בין 5.1 ל 6.1 הוא אינו משמעותי מלבד הוספת רמקול סנטר גם מאחורה. ב7.1 הסיפור שונה לגמרי, יש שני סנטרים אחוריים והסראונדים עוברים לצדדים, סיפור אחר לגמרי........ את השרטוטים והדיאגרמות תוכל למצוא באתר דולבי http://www.dolby.com לגבי הרמקולים האחוריים, סנטר אחורי (אם יש) וסראונדים....צריכים להיות בגובה האוזן....אם אתה יושב על כורסא נמוכה או על כסא בר מיקום הרמקול צריך להיות שונה, הרמקול צריך להיות בגובה האוזן. במקרה שלך יש לך רצפה ויש לך כורסאות אז יש לך אינדקציה של גובה האוזן בתנוחת הישיבה אצלך בבית, אצלי העניין קצת יותר בעייתי כי עדיין אין לי רצפה, שלא לדבר על כורסא....אני מתחתי צנרת עד לגובה של 1.8 מטר ואני אחתוך בגובה המתאים. לגבי קופסאת הסתעפות.....אם אתה משתמש בצינורות בקוטר קטן (16-31) קופסא של 6\8 מודול של גוויס יכולה להתאים לך עם מכסה מתאים. אצלי זה לא עובד כי אני צריך להכנס גם עם צנרת 50 לטובת המקרן כך שאני משתמש בקופסא של לוח חשמל קטן ששקוע בקיר שכמובן יסודר בצורה כזאת שיראה אסטתי מאוד, מה גם שהוא ממוקם נמוך מאוד, ממש בגובה הפאנלים לערך. הכל תלוי במרחב המחיה שאתה רוצה לעצמך בתוך הקופסא.....אני מחפש פונקציונליות שתתאים לי לשדרוג גם ל7.1 בעתיד, אבל אך תיקח אותי כדוגמא כי אני ממש פנאט של הדברים האלה....כבר לא נשארו לי קירות לשים עליהם טייח
מלבד החיווט לרמקולים....אם הרסיבר, הDVD, המגבר (אם יש) הCD והטלויזיה והממיר של הYES\HOT נמצאים באותה נקודה אין לך שום צורך בעוד שום הכנה..... אצלי כל המערכת נמצאת מאחורה בגלל הצורך של הקיר להיות פנוי לטובת מסך הקרנה, כך שכל הציוד יושב מאחוריי, בכדי להפעיל את השלטים וכדומה בצורה נוחה, ביצעתי צנרת גם בשביל הremote של כל המכשירים, זה כמו עינית קטנה שמתחברת למכשיר, מעין מקלט אינפרא חיצוני של המכשירים....לא נשאר לי קירות מרוב צינורות כבר אמרתי?

fireman

New member
ועוד דבר קטן.....אם אתה

רוצה למקם רק רמקולים, אתה יכול לוותר בכלל על הקופסא בקיר האחורי ולמשוך 3 צינורות ישירות (צינור 16, מאחורי המכשירים ועד לנקודה שבה ימוקמו הרמקולים מאחור.... אם זה לא ברור תכתוב לי ואני אצריף לך תרשים.

ER1000

New member
מיקום רמקולים

רמקולים קדמיים - אין כ"כ חשיבות, נהוג במרכז גובה המסך בפינות מעגל השמע. סנטר - מרכז המסך, מעליו או מיד מתחתיו. אחוריים - מעט מעל גובה האוזן בישיבה כשהם מופנים לראש השומע. רצוי לשבת 1 מטר לפניהם במרכז. סאב וופר: מקדימה על הריצפה. לא חשוב איפה. לא חייבים צינור 50 מ"מ לכבל וידאו כלשהו, ניתן להעביר את הכבל ולהלחים בקצה.

fireman

New member
אני לא מתכוון לנסות להלחים כבל

DVI........על אחת כמה וכמה שהוא עולה מאות שקלים.

ER1000

New member
אז מה עושים?

אז מה עושה מי שיש לו צינור 16 בלבד, לא יכול להעביר כבל וידאו DVI ? ומה עם כבל וידאו רגיל?

fireman

New member
כבל קואקס אתה יכול להעביר בלי בעיה

כבל RCA תוכל להעביר, ללא התקעים שלו, אותם יותר פשוט להלחים כי מדובר בחוט ובסיכוך..... כבל DVI הוא כבל רב גידי, יש בו לא מעט חוטים דקים ומדובר בכבל מאוד יקר ומאוד איכותי, שאני הייתי חושב כמה וכמה פעמים אם אני רוצה לחתוך ולהלחים, על אחת כמה וכמה אם אין בידי את הציוד המתאים והכישורים הנדרשים. בכדי להעביר אות ממכשיר DVD למקרן למשל אתה יכול להשתמש בS-video ובקומפוננט שכן יכנסו לך בצינור 16, שוב, ללא התקעים, את התקעים של הקומפוננט לא בעיה להלחים, שוב, זה RCA לגבי הS-video אני לא יודע, לא חתכתי כבל כזה אף פעם. תראה, אם אין אז אין, אתה יכול להעביר את הכבל בתעלה בסמוך לפאנל ולפינות החדר אם ממש אין לך ברירה ואתה מתעקש על חיבור DVI....אני באופן אישי, מתכוון לחבר בקומפוננט, גם ככה ההקמה של החדר הזה עולה לי הון, אין לי את הכסף לקנות כבל DVI בשלב זה מה גם שהDVD שלי אינו כזה בעל יציאת DVI. זה יותר משהו אופציונלי, לעתיד, כמו ההכנה למערכת סאונד 7.1 ערוצים.

ER1000

New member
למקרן אתה מעביר רק את הוידאו של

ה RCA ולכן זה כבל אחד שניתן להעביר בצינור 16.

fireman

New member
לא לא!

ממש לא....למקרן אתה צריך להעביר קומפוננט.... זה 3 כבלי RCA שכולם מיועדים להעברת תמונה. מסומנים באותיות Y, Pb, Pr או RGB ביציאת הוידאו הצהובה הבודדת באמצעות כבל RCA בודד איכות התמונה אינה מספיקה למקרן, מה גם שספקני אם יש מקרנים עם כניסות כאלה.

ER1000

New member
OK, בכל מקרה הכנתי 2 צינורות 16 מ"מ

אני מקווה שאוכל להעביר כל מה שצריך דרכם... לבקש מחשמלאי לחצוב בקיר בטון לצינור 50 מ"מ (צריך לחצוב 80 מ"מ) נשמע לי קצת מופרע. הכי טוב זה הנמכת תקרה בגבס לתאורה, כבלים ושאר ירקות ...

למעלה