מיקום בלוני גז

אטיוד5

Active member
מיקום בלוני גז

האם קיימים כללים איפה מותר ואסור למקם בלונים בחצר? מדובר בבית קרקע.

meirsol

New member
בלוני גז

יש חוקים חדשים מאד נוקשים למיקום בלוני גז אתה חייב ליצור קשר עם חברת הגז שעימה אתה רוצה לעשות חוזה והם שולחים טכנאי שיקבע איפו אפשרי לשים את הבלונים לדוגמא אסור ליד חלון או דלת

אטיוד5

Active member
מה שמענין אותי ...

מותר שיהיה צמוד לקיר של בית, או שצריך מרחק מינימלי? וגם - האם צריך קיר חציצה, מסתור?

meirsol

New member
בלוני גז

מותר ליד קיר של בית אסור ליד חלונות או דלת לא חייב חציצה

ממליץ בחום להפטר מטרדת הבלונים הללו

ולרכוש כיריים הלוגניות יותר זול ונוח בהפעלה

אטיוד5

Active member
מהם כיריים הלוגניות?

מה עולה יותר או פחות? הכיריים עצמם? ההתקנה? התפעול?

amitco29

New member
זכור כי כיריים הלוגניות צורכות חשמל

רב, וכן דורשות סט סירים מתאים. אישית - כמי שמבשל הרבה- לא מצאתי את השימוש בכיריים כנוח. למי שמבשל מעט - ואוהב אסטטיקה - יתכן ויתנו פתרון.

adigreen

New member
אנחנו משתמשים בכל הסירים הרגילים

שלנו בכיריים חשמליות. בלוני גז אסור שיהיו ליד פתח ביוב, האם שחמוש הגז הוא רק לבישול או גם לחימום?

אני הזמנתי כיריים הלוגניות

ונאמר לי מכמה אנשים שיש להם כיריים כאלה שלא צריך סירים "מיוחדים" - פשוט צריך סירים בעלי תחתית לא דקה. כל סיר של חברת סולתם מתאימה ולמי אין כמה סירים שלהם עוד מימי החתונה
?

amitco29

New member
תלוי מתי החתונה - צריך סיר עם שלוש

שכבות ואכן כמעט כל סירי סולתם החדשים הם כאלה אבל כל סירי הנירוסטה ה"פשוטים" אינם טובים לכיריים.

כיריים הלוגניות עולות כ 4000 ש"ח

ההתקנה כמו כל כיריים רק יש צורך בשקע חשמל קרוב ( לא חייב תלת פזי ) התפעול לא מורגש בחשבון החשמל . אפשר גם לזרוק את הפלטה לשבת כי הן מתפקדות כפלטה לשבת שוב חיסכון במקום אגדת הסירים היא רק אגדה כל סיר מתאים אמרו לי לא לשים סירי אלומיניום אבל גם סירי הנירוסטה יש להם תחתית מאלומיניום ואצלי לשליקת ביצים משתמשים בפינגן אלומניום ולא נירוסטה טוב לכל הבישולים וגם אם מבשלים הרבה כמו אשתי . פיזור החום אחיד בכל הסיר והיום אם תגיד לאשתי מה לקנות היא ללא ספק תגיד לך הלוגניות ולא משנה כמה הן עולות כי את המחיר שוכחים . את האיכות והנוחיות מקבלים כל יום מחדש . ולנקות ראשי גז .....מהרעה החולה הזו נפטרנו מזמן . משתלם במיוחד לאלו שיש להם גז מרכזי שהוא יקר .

omeron2

New member
גז מרכזי יקר משמעותית

מבלונים. יותר אסתטי אולי, אבל לטעמי לא שווה את הכסף.

אטיוד5

Active member
למה?

הדעת נותנת שמה שמוכרים בכמויות גדולות צריך להיות יותר זול. חברת הגז צריכה רק למלא את המיכל המרכזי לכל השכונה פעם ב... לא ככה?

omeron2

New member
תיאורטית

זה לא מחקר, רק ניסיון אישי. כבעל בלונים החלפתי אחת לשנה, שנה וחצי בלון גז בעלות של 80 ש"ח (בלון קטן). כבעל חיבור לגז מרכזי (לצערי) אני משלם מדי חודשיים כמעט 50 ש"ח לחברת הגז. רוב הכסף הולך לאחזקה (מזכיר קצת את מקרה בזק). יכול להיות שעלות הגז עצמו זולה יותר בצובר מרכזי, אך עלות האחזקה, בייחוד לצרכן קטן - אינה משתלמת. אני מעריך שלו זה היה שוק חופשי באמת זה היה נראה אחרת. אבל זה לא.

g a z o n

New member
הפרד - משול , ותרויח הון

כדי להחליף ספק גז לבניין , קיים חוק שצריך הסכמה של לפחות 50% מדיירי הבניין . כוון שחברות הגז מכירות את עם ישראל הם יוצאות מתוך הנחה - נכונה - שהסכמה של חצי מהדיירים כמעט בלתי אפשרית . מאחר שכך , אפשר לגבות כמעט כמה שרוצים והדיירים נשארים משועבדים לחברת הגז הקיימת . כלומר שחב' הגז כלל לא חוששות מתחרות . במיכלים פרטיים הדבר פשוט . הדייר יכול להחליף את ספק הגז בקלות בלי לקבל הסכמה מאף אחד . ומחירי הגז בהספקה מרכזית הם כמעט פי שניים מבלונים ועל זה יש להוסיף את דמי אחזקה חודשיים .

למעלה