מיקוד

Governor

New member
`אין בכוונתי לחכות עד שיופרכו

אינסוף תאוריות אפשריות של הבל` עשה כחפצך. `תאורית` הבריאה כבר נחשפה כהבל לגבי אפן התהוות היקום. גם לנו אין צרך להמתין `מי אמר שאין בורא? מדוע לא לנסות לבחון קצת יותר לעומק אפשרות זאת? וגיליתי שאף אחד לא אמר` תאורית `בורא`, כ- viable explanation, צריכה להתמודד עם תאוריות מתחרות על הצעת הסברים. האפן היחיד בו תאורית `בורא` מנסה להתמודד עם תאוריות מתחרות היא הטענה "וכי מה יכולה להיות הסבה ל- xxxx, אם לא yyyy?" ואתה חיב להודות בכך. אפן התמודדות זו היא טענה על דרך השלילה, ואתה יודע יפה מה הפרוצדורה להוכחתה, ומה מוטל עליך. לו נשאלה באמצע המאה ה-19 השאלה "כיצד נוצרה השמש", לא היתה תאוריה מתחרה לתאורית הבריאה. כאשר נשאלת שאלה זו כעת, התשובה ברורה ואינה כוללת את המלה בריאה או כל נגזרת אחרת של הפעל ב,ר,א, והיה סמוך ובטוח, המהלך הוא בלתי הפיך. מוסכם כי מדעי-החיים מורכבים יותר ממדעי-הטבע, אולם, דין אחד לשניהם. החיים, כמו היקום הפיסי נתהוו בתהליכים טבעיים. `ופניתי לחשוב בשאלות הנובעות מהנחה זו. לשם מה נבראנו? היש לבורא תכלית בבריאתינו? היכולים אנו לדעת מהי תכלית זו? האם רצה הוא שנדע מה תכליתינו? האם הודיע זאת באיזה צורה לנבראיו? היש תורה בעולם הנותנת תשובות לשאלות אלו` כן. הנחת-הבל מובילה בהכרח למסקנות הבל. תכלית היא החלטה סוביקטיבית הנובעת מתפישה אמונית הצומחת על רקע צרך נפשי. אין לתכלית, כפי שהוגדרה ע"י הפרט, שום קשר למציאות, והא ראיה - שוק ההון. `...בראשית חיפושי הגדרתי לעצמי את המטרה. אמרתי שאני מחפש דרך. האם ישנה דרך כלשהיא בעולם אשר תביא אותי לתכלית מסויימת או שעלי להשלים לחינם עם הסברא המוטעית שאומרת שאיני אלא אסופת ריאקציות חולפת. חיפשתי ומצאתי את דרך ה'` מפאת אי-הסכנתך עם העולם הנצפה, ואי-השלמתך עם היותך בן-חלוף, התעורר אצלך צרך נפשי למערכת מחזקת ומנחמת, המציעה לך תכלית ופתרונות מנותקים מן המציאות, אשר מצליחים לשרוד, לא מכיוון שיש בהם ממש, אלא מכיוון שהם ממוקמים בערמומיות עמוק היטב במחוזות האימטריאליים (מונח בעל כפל משמעות, שאחד מהם עוקצני וחביב עלי ביותר עקב כך) של עולם הלימבו. שאלתיך לפני זמן מה `מה במבנה היקום מחייב שהאדם יהיה בן אלמוות?`, ולא השבת תשובה קוהרנטית, אלא משהו שנראה בברור כמאוויי-לב ותו לא. אני שמח שמצאת נחומים וחזוק בפתרונותיך. איני נוהג לשלול שמוש בתרופות placebo, שכן רווחת המטופל היא בראש מעייני, ומתוך רפואת הנפש תגיע גם רפואת הגוף... 21349880 21364866 1284392570E1

אׁ

New member
'האפן היחיד בו תאורית ..

`בורא` מנסה להתמודד עם תאוריות מתחרות היא הטענה "וכי מה יכולה להיות הסבה ל- xxxx, אם לא yyyy?" ואתה חיב להודות בכך. אפן התמודדות זו היא טענה על דרך השלילה, ואתה יודע יפה מה הפרוצדורה להוכחתה, ומה מוטל עליך.' האופן היחיד בו תאורית מתכנן מנסה להתמודד עם תאוריות מתחרות לגבי יצירתו של המחשב שלך היא הטענה "וכי מה יכולה להיות הסבה ל- xxxx-מחשב, אם לא yyyy-אנטל?" ואתה חיב להודות בכך. אפן התמודדות זו היא טענה על דרך השלילה, ואתה יודע יפה מה הפרוצדורה להוכחתה, ומה מוטל עליך.' אׁ(אופיר - OFIRL)

Governor

New member
ידידי האימבציל חסר-התקנה, הלא אתה

מופת חי לתכלית שבבריאה. דומה שנבראת לתכלית אחת ויחידה. לשמש אזהרה לכולנו. איני זקוק לדרך השלילה על מנת להוכיח שפנטיום מיוצר ע"י Intel. אני קונה פנטיום מ- Intel עם Authenticity Certificate ותוחבו בכח ללועך הלהגן. אתה כבר תבין... 0284392000

אׁ

New member
וואלה שכנעת אותי(ותודה על המחמאות)

בוא נשרוף לרגע(ורק לרגע) את תעודות אנטל שלך - אנא הוכח לי בלעדיהם בהוכחה ישירה(כדבריך) שהמחשב שלך יוצר על ידם. וכדי שלא יהיו אי הבנות(כרגיל אצלך) - לא לעצמך הוכח אלא לי - בוא נניח שאני רואה את המחשב שלך - אנא הוכח לי שהוא יוצר על ידי אנטל(לפחות הCPU) [כמובן שגם את טענת התעודות אוכל לדחות בכך שאין לי שום הוכחה שהן מאינטל{אולי גם הן נוצרו במקרה}] ושוב שיהיה ברור - אינני שואל אם אתה מר גוברנור זקוק לדרך השלילה לגבי המחשב שלך - אני שואל האם תוכל להוכיח לי(או למי שתבחר) שהמחשב שלך יוצר באינטל על דרך החיוב. א

vizini

New member
תשובה פשוטה

אין כל תהליך אבולוציוני שיוצר מעבד פנטיום...

אׁ

New member
well

א. איך אתה יודע ב כל - מה זה משנה שאין תהליך כזה - אתה צריך - לפי גוברנור לשלול כל תרחיש אפשרי אחר ואת זה לא עשית ולא תוכל לעשות הנושא לפי גוברנור כרגע אינו האפשרות האבולוציונית - אפילו אם היא תדחה הוא יאמר שאין כאן הוכחה - לטענתו צריך לשלול את כל התרחישים האחרים שיכולים להיות על מנת שנחשוב שהיה כאן מתכנן. א.

vizini

New member
פשוט - לפנטיום אין צאצאים.

וזהו תנאי הכרחי לאבולוציה. לגבי ב - אם באמת קראת את השען העיוור, אז התשובה נמצאת כבר בפרק הראשון והשני. נראה שלא ממש קראת...

אׁ

New member
אז דע לך

ידידי שהתשובה אינה נמצאת בפרק הראשון או השני - להפיך - בפרקים הראשונים מוצגת בצורה נפלאה טיעון השעון - רק מן הפרק השלישי מתחיל דוקינס להציג את התזה שלו. ושוב הוא טוען טענות המניחות מראש מתכנן(כגון הפסקת אפשרות של מוטציות במקומות בהם האותיות הסתדרו, ידיעה מראש של המשפט שאמור להבחר, בחירה של צורות(ביומורפים) בכל שלב ועוד) א.

אׁ

New member
ולגבי צאצאי הפנטיום

איך אתה יודע שלא היו לו באיזה מקום אחר ביקום ולאחר מכן מישהו הביאו לכאן - אני לא מדבר על האם טענה זאת סבירה יותר או פחות - אני מנסה ללכת בדרך טענתו של גוברנור.

vizini

New member
תגיד, אתה אמיתי?

אני שוקל לשים את שאלתך בחתימה שלי... תסביר לי בבקשה איך מתרבה הפנטיום, כדי שהחתימה תהיה משעשעת עוד יותר...

אׁ

New member
אתה לא מבין את המהלך שלי

לא טענתי שבאמת פנטיום מתרבה(למרות שאתה יכול ליצור לך תרחיש של רובוט הבונה פנטיומים כשהוא לפעמים מכניס שינוי בתוכנית הבניה שלו וכו') טענתי שלצורך הטענה שגוברנור טען אין זה משנה. מועדים לשמחה א.

vizini

New member
אתה לא מבין את המהלך שלי.

אני טוען שאין תהליך אבולוציוני המביא לפנטיום, לכן אין להשוות בינו לבין אורגניזמים חיים. הסיבה שאין תהליך כזה, בין השאר, כי הפנטיום אינו מתרבה. האם אתה טוען ההיפך?

אׁ

New member
אחי

אם אתה רוצה לדון על אבולוציה אז תפתח שרשור נפרד - אני דן כאן עם גוברנור האם בכלל ישנו טיעון מתוך תכנון או שמא זהו הכל טיעון מתוך נסיון. מועדים לשמחה א.

vizini

New member
בן משפחתי האובד,

ואני טוען שכל הטיעון מן התכנון תקף רק אם אין הסבר אחר. וכשלעצמו אינו תקף כלל.

Governor

New member
`אני שואל האם תוכל להוכיח לי(או למי

שתבחר) שהמחשב שלך יוצר באינטל על דרך החיוב` אין קל מזה. אפקח את עיניך לרווחה, תוך התקנת clips מיוחדים שיפשילו את עפעפיך לצדדים וימנעו ממך לעצום עיניים, ואקח אותך לסיור אל פס היצור, על כל תחנותיו, משם, בקצהו, תוכל לקחת במו ידיך CPU אחד, לשבוץ ב- motherboard שלך... 0284392000

אׁ

New member
את המחשב שלך - אינני רוצה לראות

כיצד מיצרים מחשב אחר - את שלך אני רוצה - ועזוב את המחשב - כל מוצר אחר כגון מצלמה שאין עליה שום מותג - אל תשחק משחקים אם אתה רוצה להתכתב ברצינות ענה לענין אתה יודע שקיומו של פס יצור באינטל לא עונה על השאלה - הוא לא מוכיח דבר לגבי המחשב שלך - לפחות לא על דרך החיוב כדבריך

Governor

New member
`את שלך אני רוצה`

לא. זה לא משנה. אני אוכיח לך שאת המחשב _שלך_ יצר Intel, ודי יהיה בהוכחה זו. מרגע שהוכח לך שאת המחשב שלך יצר Intel, לא חשוב עוד מי יצר את המחשב שלי (פנטיום 100 משנת 1995), שכן הוכחתי תרחיש יתכנות... 0284392000

אׁ

New member
ואללה מה קורה לך....

תאמר לי - אתה קורא את מה שאתה כותב לפני שאתה לוחץ על "שלח"? תרחיש יתכנות אינו הוכחה חיובית. אתה טענת שצריך להפריך כל אפשרות לפני שמאמינים שאינטל יצרו, עזוב אינטל - יש מלפני מסך מחשב שמצאתי בנפטון כאשר ודאי שאף רגל אדם לא דרכה שם - מה תחשוב עליו האם תאמר שהטענה של מה כבר יכול להיות חוץ ממתכנן אינה הוכחה חיובית או לא? א.

למעלה