`אין בכוונתי לחכות עד שיופרכו
אינסוף תאוריות אפשריות של הבל` עשה כחפצך. `תאורית` הבריאה כבר נחשפה כהבל לגבי אפן התהוות היקום. גם לנו אין צרך להמתין `מי אמר שאין בורא? מדוע לא לנסות לבחון קצת יותר לעומק אפשרות זאת? וגיליתי שאף אחד לא אמר` תאורית `בורא`, כ- viable explanation, צריכה להתמודד עם תאוריות מתחרות על הצעת הסברים. האפן היחיד בו תאורית `בורא` מנסה להתמודד עם תאוריות מתחרות היא הטענה "וכי מה יכולה להיות הסבה ל- xxxx, אם לא yyyy?" ואתה חיב להודות בכך. אפן התמודדות זו היא טענה על דרך השלילה, ואתה יודע יפה מה
הפרוצדורה להוכחתה, ומה מוטל עליך. לו נשאלה באמצע המאה ה-19 השאלה "כיצד נוצרה השמש", לא היתה תאוריה מתחרה לתאורית הבריאה. כאשר נשאלת שאלה זו כעת,
התשובה ברורה ואינה כוללת את המלה בריאה או כל נגזרת אחרת של הפעל ב,ר,א, והיה סמוך ובטוח, המהלך הוא בלתי הפיך. מוסכם כי מדעי-החיים מורכבים יותר ממדעי-הטבע, אולם, דין אחד לשניהם. החיים, כמו היקום הפיסי נתהוו בתהליכים טבעיים. `ופניתי לחשוב בשאלות הנובעות מהנחה זו. לשם מה נבראנו? היש לבורא תכלית בבריאתינו? היכולים אנו לדעת מהי תכלית זו? האם רצה הוא שנדע מה תכליתינו? האם הודיע זאת באיזה צורה לנבראיו? היש תורה בעולם הנותנת תשובות לשאלות אלו` כן. הנחת-הבל מובילה בהכרח למסקנות הבל. תכלית היא החלטה סוביקטיבית הנובעת מתפישה אמונית הצומחת על רקע צרך נפשי. אין לתכלית, כפי שהוגדרה ע"י הפרט, שום קשר למציאות, והא ראיה -
שוק ההון. `...בראשית חיפושי הגדרתי לעצמי את המטרה. אמרתי שאני מחפש דרך. האם ישנה דרך כלשהיא בעולם אשר תביא אותי לתכלית מסויימת או שעלי להשלים לחינם עם הסברא המוטעית שאומרת שאיני אלא אסופת ריאקציות חולפת. חיפשתי ומצאתי את דרך ה'` מפאת אי-הסכנתך עם העולם הנצפה, ואי-השלמתך עם היותך בן-חלוף, התעורר אצלך צרך נפשי למערכת מחזקת ומנחמת, המציעה לך תכלית ופתרונות מנותקים מן המציאות, אשר מצליחים לשרוד, לא מכיוון שיש בהם ממש, אלא מכיוון שהם ממוקמים בערמומיות עמוק היטב במחוזות האימטריאליים (מונח בעל כפל משמעות, שאחד מהם עוקצני וחביב עלי ביותר עקב כך) של עולם הלימבו. שאלתיך לפני זמן מה `מה במבנה היקום מחייב שהאדם יהיה בן אלמוות?`, ולא השבת תשובה קוהרנטית, אלא משהו שנראה בברור כמאוויי-לב ותו לא. אני שמח שמצאת נחומים וחזוק בפתרונותיך. איני נוהג לשלול שמוש בתרופות placebo, שכן רווחת המטופל היא בראש מעייני, ומתוך רפואת הנפש תגיע גם רפואת הגוף... 21349880 21364866 1284392570E1