מיעוט מי שפיר

newbaby1

New member
מיעוט מי שפיר

שלום, אני בשבוע 23 מלא והייתי בסקירה ביום חמישי שם נמצא כי יש לי מיעוט יחסי של מי שפיר (AFI=9) מצד שני, גודל העובד היה גדול ב- 5 ימים משבוע ההריון. יש לציין, כי אני שותה כ- 4 / 5 ליטר מים ביום וזהו ההריון הראשון שלי. בנוסף, נשלחתי לאקו לב עובר כי היה קשה לראות את לב העובר בגלל המיקום שלו והתבקשתי לחזור לסקירה בעוד 4 שבועות. האם יש סיבה לחשוש? מה יכולה להיות הסיבה למיעוט מי השפיר ומה אני צריכה לבדוק כעת כדי להיות שקטה? אשמח לעזרה

בדקו את הכליות?

הכל נראה תקין בכליות? נצפתה שלפוחית שתן? בהנחה שהתשובה חיוביות, יש לשלול הדבקות בוירוסים שונים שיכולים להסביר מיעוט מים, בקשי מהרופא הפניה לבדיקות דם. יתכן גם שהבעיה שלייתית (מה העבר המיילדותי?). אני ממש לא הייתי מחכה 4 שבועות מבלי לבדוק את "מפלס המים". מכירה מיעוטי מים שהשתפרו ללא הסבר, מאחלת לך שזה יהיה התסריט שלך.

newbaby1

New member
תודה על המענה - תשובה

בדקו את כל החלקים הפנימיים של העובר והם נראים תקינים. לגבי, לי גילו לאחרונה בכליות הדרונפרוזיס קל עם אגן חוץ כליות מורחב והיתה לי דלקת בשלפוחית השתן שלקחתי בה אנטיביוטיקה והיא עברה, כעת אני במעכב אחת לחודש עם אולטראסאונד כליות ושתן, יכול להיות שזו הסיבה למיעוט מי השפיר? מה הכוונה לסיבה שלייתית, איזו סיבה יכולה להיות, חוסר אספקת מים תקינה של השילייה לעובר? האם את ממליצה לפנות לרופא פרטי, מישהו שמתמחה בנושא? תודה

איני יודעת על קשר בין תפקוד הכליות שלך

למיעוט המים, ולא רוצה לחוות דעה על משהו שאיני מבינה בו. לגבי אי ספיקת שליה, זה מצב בו כלי הדם בשליה אינם מתפקידים היטב ועל כן נפגע מעבר חומרים מן האם לעובר, אחד הביטויים האפשריים האו מיעוט מי שפיר. זה הריון ראשון?

newbaby1

New member
אכן זה הריון ראשון

כיצד ניתן לבדוק את האפשרות שיש לי בעיה בספיקת השלייה? האם זה לא אומר שגם גודל העובר היה צריך להיות נמוך יותר מגיל ההריון? תודה על המענה

בעקרון, אפשר לבדוק זרימות

אבל זה לא תמיד אמין (אצלי, למשל, היו זרימות תקינות גם כשמצב השליה היא מאוד לא תקין). בנוסף, לרוב האטה בצמיחה מקדימה את מיעוט המים, אבל אמלי תמיד היה ההפך. זה פחות שכיח, אבל קיים. מכיווןש אתם על גבול החיות יש שתי דרכים להתייחס כעת למצב. השני, וזה מה שבחר עבורך רופאך, היא שתהיי "קופסא שחורה" לארבעה שבועות ואז רק בשבוע 27 (שהוא עדיין מוקדם, אבל הרבה פחות מסובך משבוע 24-25) לראות מה קורה ולפי זה להחליט מה הלאה. השניה, להיות עם אצבע הדוקה על הדופק כבר כעת.

וכן מוצאת לנכון להוסיף

שאצלי, בהריון אחד, בשבוע 26 פלוס 3 לא היו כלל מי שפיר ואחרי כשבוע - עשרה ימים הכמות הייתה תקינה לגמרי (הייתי באשפוז, עקבנו כל יום וראינו שיפור הדרגתי). בהריון אחר, בשבוע 25 פלוס 5 יום לאחר כמות של 7.5 AFI לא היו כלל מי שפיר וזה לא השתפר מאז. מציינת זאת כדי שתשקלי אם ואין לעקוב, בהתייחס לשבוע הגבולי.

newbaby1

New member
תודה רבה רבה על המענה

יש לי תור לרופא הנשים שלי היום ואני אבקש ממנו לבדוק את כמות מי השפיר בשנית. בהתאם אבקש ממנו בדיקות דם, אעשה אקו לב ואוועץ עימו לגבי מה עוד ניתן לבדוק. אני אעדכן בהמשך ואקווה לטוב.

newbaby1

New member
הייתי אצל הרופא

והוא בדק לי את כמות מיי השפיר שמבחינתו היא נראית תקינה (AFI=13) ועל זה שמחתי. הוא שלח אותי לבדיקות דם למספר וירוסים(שאעשה היום) ובדק לי דליפת מים שנמצאה תקינה. בנוסף, קבעתי תור לאקו לב עובר בעוד כשלושה שבועות. בנתיים זה נראה תקין, אך כמו שזה היה נמוך לפני 5 ימים אני פוחדת שזה ירד שוב ואני לא אדע מה הסיבה. האולטראסאונד הבא שלי רק בעוד 3 שבועות. האם את חושבת שכדאי לי לעשות אולטראסאונד מוקדם יותר (כמובן על מנת להיות שקטה ובטוחה שזה לא חוזר). אשמח לחוות הדעת שלך.

משמח לדעת שהכמות כעת תקינה

כאמור, ההחלטה כמה להבדק תלויה בעיקר בנכונות שלך ליילד עובר בשלב מוקדם של ההריון במקרה שיהיה שוב מיעוט מים ומצוקה עוברית.

נעמהלד

New member
הסיפור שלי

הסיפור שלי טרי וטרם הסתיים הברור אבל מקווה שזה יעודד אותך בינתיים - גילו מיעוט חמור של מים בבדיקת מי שפיר - בקושי היו מים לשאוב. התחלנו ברור שכלל וירוסים (לי בדקו CMV, פרבו וירוס, הרפס ומחלת הנשיקה) - הכל יצא תקין, כלומר שלילי. סקירה מוקדמת תקינה (ונצפו כליות ושלפוחית שתן), נשללה בעיה שלייתית - הרופא שלי שלל את זה גם כי אני מטופלת בקלקסן שלמיטב הבנתי מטפל גם במקרים של בעיה שלייתית, וגם לפי גודל תקין של העובר (בד"כ זה מלווה בעיכוב בהתפתחות שלו). מי שפיר יצאו תקינים (התשובה הגיעה ממש לפני 10 דקות...). עברתי אולטרסאונד כל שבוע לבדיקת כמות המים והפלא ופלא הכמות עלתה ל10 ואח"כ ל 13 וכרגע נשארה 13 שזה לא 100% אבל בגדר הנורמה. אז הנה מקרה של מיעוט (חמור) שהשתפר והסתדר בלי סיבה ברורה. מסכימה מאד עם מעיין שכדאי לא לחכות יותר מדי עם בדיקת כמות המים (וגם לראות שגודל העובר ממשיך להיות תקין). ואגב, גם לי הייתה דלקת בדרכי השתן וטופלתי באנטיביוטיקה כחודש לפני הדיקור...אולי יש קשר שלא יודעים עליו... בכל מקרה בהצלחה ובשורות טובות

newbaby1

New member
תודה על המענה

אני שמחה לשמוע שאכן לא מדובר בבעיה במקרה שלך והכי חשוב שהכמות תממשיך להישאר תקינה, בתקווה שג אצלי יהיה משהו דומה :)) באיזה שבוע את ואיזה סוג אנטיביוטיקה לקחת? אני לקחתי צפורל שבוע ואז מוקסיפן שבוע.

נעמהלד

New member
אנטיביוטיקה

קיבלתי צפורל לשבוע אבל פעמיים - פעם נגד דלקת בדרכי השתן וחודש אח"כ נגד דלקת ריאות (שגם הייתה לי לפני שירדה כמות המים) כרגע אני בשבוע 23. כל הסאגה התחילה בסוף שבוע 19... מקווה איתך לבשורות טובות. שהכל יתברר כאזעקת שווא

למעלה