מיסוד הזנות.

מיסוד הזנות.

לפני מספר חודשים קראתי את המצע המחודש של מפלגת "עלה ירוק" (הוא לא עוסק רק בנושא הלגליזציה, אם כי מתמקד בו). המפלגה לא מחדשת דבר בעצם, היא תומכת בשלום על בסיס נסיגה לגבולות 67´, תומכת בעובדים וכו´ וכו´... שלושת הנושאים שבהם "עלה ירוק" אכן מחדשת, הם נושא הדגל שלה: הלגליזציה, וגם המתות חסד (שעליהן כבר נפתח דיון) וזנות. המפלגה טוענת שמיסוד הזנות (ממש כמו מיסוד שוק הסמים) יפחית את הסיכון לתקיפה מינית ולהידבקות במחלות. אינני רואה סיבה מוצדקת לחוסר אישור בחוק למקצוע זה. ומה דעתכם?

המוסד

New member
לא לא ועוד פעם לא

לא לגבולות 49 לא למיסוד הסמים, אלא למלחמת חורמה בהם ולא למיסוד הזנות, שרק יגדיל את ההידבקות במחלות וניצול הנשים ...אף פעם לא הבנתי את ההגיון שלכם...

טל קר

New member
אני לא מבינה את הקשר בין שלושת

הדברים. מה הקשר בין גבולות, לסמים, לזנות?

טל קר

New member
וואי וואי וואי, כמה דיונים היו לנו

על זה בפורום פמיניזם. מצרפת מספר קישורים. אחד למאמר שמסביר על ההבדל בין שלוש הגישות לזנות: הגישה הממסדת, האוסרנית והאבולוסיוניסטית (אני בעד השלישית), השני שמסביר למה הזנות היא לא כמו כל מקצוע אחר (ולכן גם למה אסור למסד אותה), והשלישי הוא ראיון שערכתי עם שתי זונות שבו הן ענו על שאלות שכותבות בפורום שלי העלו. כמו כן אפשר לעשות חיפוש על "זנות" בפורום פמיניזם. זה יחזיר עשרות תוצאות. זנות סחר בנשים ומה שביניהם - סמינר של מכון תודעה http://planet.nana.co.il/feminist/articles/article5.htm מאבק למיסוד הזנות בארץ ובעולם - הרצאה שהיתה אמורה להנתן בפני הועדה הפרלמנטרית של הכנסת מטעם מכון תודעה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/viewmsg.asp?id=68&msgid=695385 (4 חלקים בהודעה משורשרת)

אני בעד

שיהיה כמו בהולנד. הזונות שם עוברות בדיקות שנתיות כדי לברר שהן לא חולות בכלום. וגם שהן יהיו מרוכזות במספר איזורים . ואולי רק בערים מרכזיות. אבל כמובן שתהיה התנגדות חריפה מאוד מצד הדתיים. אבל בקשר להפחתת התקיפות המיניות- אני לא חושבת שזה יעזור. כי האנסים עושים את זה בגלל רצון לכפותאת המגע המיני... גלית

okok4

New member
הרעיון שיסתובב לח"כים שלנו

איזה תמיר ´רפיק´ קימחי אחד בין הרגליים נראה לי מרענן ומשעשע. אני בעד.

א.א.אפל

New member
גם לי הרעיון נראה משעשע

אך תמיר לא מוצב במקום ריאלי ברשימת עלה ירוק, אם בכלל כל מקום ברשימת עלה ירוק הוא ריאלי, לצערי הרב.

^Meri^

New member
מצטערת לאכזב...

תמיר כבר מזמן לא שיך לעלה ירוק... הוא גם עבר גמילה ו"ראה את האור"... הוא בנאדם ממש מענין אגב:)

א.א.אפל

New member
אני בעד...

יותר מכל, אם משקיפים מבעוד 20 שנה על עלה ירוק של עכשיו, נגיד שהיא חזתה (אולי תוביל?) דברים שהיו ברורים מאליו. אם לוקחים את 2 מתוך 3 הדברים החדשניים שלה, אני מדבר על מיסוד מוצרי הקנביס והזנות, הם בעיקר מובילים לצמצום שני דברים: מספר העבריינים (למרות שזה אינינו טיעון טוב מספיק לטעמי למהלכים אלו) וצמצום הפשע המאורגן והקצת-מאורגן- פשוט כי לא יהיה לו מקורות הכנסה: אלו יהיו ממוסדים. מיסוד הזנות יכול להביא לתנאי העסקה נאותים של הזונות, תנאי החזקה טובים, יעלה את ההערכה בציבור לעוסקות במקצוע, יצמצם העברת מחלות. נימוק נגד יכול להיות כבוד האישה. אכן יש בעיה אם זה, אבל לדעתי כבודה של אישה שאונסה לזנות (ל בחיריק) ועושה את זה תוך שהיא חולה מספר לא פורפרציונלי של פעמים נפגע הרבה יותר, מכבודה של אישה שבחרה לעשות את זה בתנאים נאותים.

^Meri^

New member
לא לא לא אני מתנגדת!!

בתור אחת שמאמינה בענין ה"אם לא היתה משטרה לא היו גנבים" אני אמורה באופן כמעט מוחלט לתמוך בענין מיסוד הזנות. אולם הפלא ופלא, אני כל כך כועסת שהענין אפילו הועלה. כמה מפתיע שהאחראים לענין הם עלה ירוק. בתור אחת במכירה את הפעילים בנוער עלה ירוק אם אפשר לקרוא לזה ככה, הם לא בדיוק אנשים שאפשר להתיחס אליהם ברצינות, אבל לא זה הענין. כואב לי מאוד שתופסים מענין שכזה כמקצוע, מהסיבה הפשוטה שאני באמת חושבת שמין צריך להיות לשתי מטרות. האחת כמובן להתרבות(שאני אישית בעד צימצום ההתרבות אבל זה כמובן דיון אחר) והשניה למען סיפוק. אף פעם לא הבנתי, ואני באמת לא קוראת לעצמי שמרנית, איך אדם יכול לבוא מסיפוק מיחסי מין כשזה לא נובע מתוך רגש מסוים. בין אם זה תשוקה או אהבה, זה באמת לא הענין. להגיע למצב שאתה כל כך אומלל ואתה משלם כסף בשביל להרגיש מגע אדם, זה כבר מעבר לפאטתיות. אבל בלי לתקוף את אלה ה"נזקקים" לשירותיה של הזונה, אני בהחלט חושבת, שמיסוד הזנות יביא יותר ויותר בני נוער להשתמש בשירותיה ובכך למסד אותה כמנהג ידוע ומקובל. אני בכלל לא נכנסת אפילו לדיון על כך שזה משפיל את האישה, כי שכל אחת תעשה בגופה מה שבא לה. אני גם לא נגד חשפניות אם הן נהנות מזה. אבל אני לא מוצאת הנאה בחדירה חוזרת ונשנית לילה אחר לילה עם זרים, שיכורים, אנשים שמנים ומסריחים, גם אם מידי פעם יש אנשים שפשוט לא "התמזל מזלם" כבר הרבה זמן. אני לא רואה איך מישהי יכולה להנות מזה, ואני לא חושבת שתמצאו מישהי שתגיד שהיא נהנית מזה. זה למען פרנסה בכלל. לכן שעלה ירוק ימצאו פתרון יותר טוב ממסוד הזנות, אולי כמו שיקום הזונות ומציאת פתרון כלכלי אחר בשבילן ובשביל ילדיהן?!

legerdemain

New member
חופש העיסוק

זכותו של כל פרט בחברה, לבחור את עיסוקו. גם אם לך זה נראה דוחה, אין לך את הזכות לשלול את העיסוק מן המעוניינים וכמו שכולנו יודעים יש שוק לזונות, לכן אין סיבה שלא יכירו בזה כעיסוק לגיטימי. כמו כן, המצב הקיים מאפשר פשע נרחב מסביב ורק משפיל את הועסקים בדבר. כמו כן יש לציין שבארץ ישנם גם זונות ממין זכר, אבל אף אחד לא מתלונן על ההשפלה שלהם. ההשפלה היא פיקציה, האי קיימת כל עוד אתם תופסים את העיסוק כהשפלה.

עופר ב.ה

New member
הצעה

לפני שאתה כותב על "חופש העיסוק", תקרא את תמליל ההרצאה שטל הוסיפה קישור אליו למעלה, תחת "למה זנות היא לא כמו כל מקצוע אחר". בעניין הזונות ממין זכר - אנשי ציבור ספורים מתלוננים על ההשפלה הזונות. אין לי מידע לגבי עיסוקם בזונות ממין זכר, אולם מובן שמדובר באותו מאבק ולא במאבקים שונים, לפיכך הטיעון בטל. "ההשפלה היא פיקציה" - נו, באמת! אנו לא תופסים את העיסוק כשלעצמו כהשפלה (חלקנו כן, אבל הבה ניקח את המכנה המשותף הגדול ביותר), אלא את ההשפלה שהזונות אכן זוכות לה, כהשפלה.

טל קר

New member
מכון תודעה (שהם שנתנו לי בטובם

את זכויות הפרסום של התמלילים שהבאתי לעיל) בהחלט חוקרים ועוסקים גם בנושא של זנות גברים. זה פשוט לא על סדר היום הציבורי (לא שזנות כן אלא אם אפשר לשים שתי זונות בלבוש מינימלי על שאר עיתון מקומי לרגל כתבה ששואלת מה מצב ה"עסקים" לאור האינתיפאדה). הלוואי והיה. בכל אופן אני חושבת שבאגודה אפשר גם למצוא מידע על זנות ילדים וגברים.

holy_sheep

New member
השפלה? נו באמת...

ומי קובע מה משפיל? לפי דעתי לעמוד בשוק בגעטקס ולמכור גדים זה הדבר הכי משפיל- ואני בחיים שלי לא אעשה את זה... אז מה? אז לא צריך לאפשר לאנשים שמנים למכור דגים בשוק כשהם לובשים געטקס? מה זה? הזנות מעמידה את כל עניין המין במצב נורא זול. אבל כמו שיש סרטים כחולים, כך גם קיימים מופעים אירוטיים למיניהן. שמוזילים את כל עניין המין מאוד מאוד, ואני מתנגדת אליהם מאוד. אבל מה אני אמורה לעשות? להוציא את השרטים הכחולים (שלא לדבר על האדומים) מהחוק?! האם זה ריאלי בכלל? אם אתם רוצים לתקוף את מיסוד הזנות- אל תגידו שזה מוזיל את זה, כי זה לא הדבר היחיד שעושה את זה... ואני חושבת שאם משהי הגיעה לרמה שהיא באמת צריכה למכור את הגוף שלה- שתעשה את זה לפחות במכון ועם בדיקות... עם פיקוח- ללא אלימות.. כבשה קדושה (תפסיקו את השמועות... אם לא שמתם לב -כבשה תמימה !!!)

טל קר

New member
המ, בואי נראה,

שמנים בגטקס -עשרות גברים זרים שחודרים לפות לפה ולפי הטבעת ומאוננים בתוכך- שמנים בגטקס - עשרות גברים זרים שחודרים לפות לפה ולפי הטבעת ומאוננים בתוכך. טוב, אני חושבת שאני לא מסכימה ששמנים בגטקס זה הכי משפיל. סרטים אדומים בהחלט צריך להוציא מגדר החוק, ולמיטב ידיעתי הם כבר מחוצה לו. בקשר לסרטים כחולים, יש חלק שבהחלט צריך להוציא אותם מחוץ לחוק. כל אלו שבהם הנשים מוכרחות להשתתף בהן, כל אלו שקטינים משתתפים בהם, כל אלו שבהם הנשים למעשה נאנסות מול המצלמה. אין לי בעיה עם סרטים שמראים מין מפורש, אלא עם אלו שמנצלים נשים ילדים וגברים. והאם זה ריאלי? פעם עבדות היתה חלק אינטגרלי, כיום כבר לא. ואם נראה לך שמיסוד גורר בעקבותיו פיקוח וללא אלימות את מוזמנת לקרוא את החומרים שצירפתי, כי הדבר היחיד שזה גורר בעקבותיו זה שהסרסורים נקראים מעתה והלאה אנשי עסקים וזה עושה להם חיים יותר קלים. בארצות שיש בהם מיסוד מספר הזונות עלה ומספר הנשים הנסחרות עלה. אני חושבת, שאם מישהי הגיעה לרמה שהיא חשה שהיא צריכה למכור את הגוף שלה, כדאי לעשות בדק בית לשירותי הרווחה בארץ, ולפני שעושים לה סולם גנבים כדי לעזור לה לפול, כדאי להציע לה עזרה וטיפול פסיכולוגי.

Neta558

New member
ותמיד תעלה השאלה...

האם באמת מדובר בבחירה של עיסוק? במקרה בו יתאפשר סחר חוקי באברים, האם אדם הנמצא במצוקה כלכלית יבחר למכור כליה מרצון או מצורך נואש לכסף? עד כמה אנו מוכנים לתת לאדם להקריב את גופו בשביל כסף?

^Meri^

New member
סליחה על הזלזול אבל...

כל ענין הזנות ברוב הפעמים לא מבחירה.. בין אם זה גברים או נשים..אותו הדבר לטעמי..אפילו אצל גברים זה כרוך בהשפלה גדולה יותר לפעמים, כי לפעמים הם לא הומואים והם עושים את זה עם גברים! אבל לא ענין זה כמו ענין החטיפה של רוב הזונות והכרחתן לעשות בזנות, ובנוסף, זה שאין להן ברירה והן לא מוצאות עיסוק אחר... הרבה יותר יעיל למצוא להן פתרון...בעוד מיסוד הזנות יגרום לחטיפת נשים מרובה יותר...

המוסד

New member
מבין כל היצורים התמהוניים

האנרכיסטים הם החביבים עליי ביותר

^Meri^

New member
כמיהות?

מעולם לא תמצא אותי "בכמיהות"... זה ידוע שאני מאמינה בערכים של החברה האנרכיסטית בדיוק כמו שזה ידוע שאני קומוניסטית פשוט אני מנסה להתאים את ערכי להיום.. חוץ מזה, כשאני חושבת על זה...מעולם לא דנתי איתך על האידיאולוגיה שלי.. בעצם חוץ מאמיר, נילי וטל, אין אף אחד בנוער שיודע מה אני באמת חושבת על נושאים מסוימים וגם הם לא לגמרי...מסקנה..אני מקשיבה יותר משאני מדברת? או שמע אני לא מדברת בכלל? :)

למעלה