מיני ישראל

debby k

New member
מיני ישראל

הרשו לי נא: לוואי וכל מבנה היה נכנס לשם, אבל יש איזושהי מגבלה של מקום ותקציב. מרכז השלום - ( כך נקרא הפרויקט - לא עזריאלי ולא נעליים : עד עתה לא ברור אם עזריאלי באמת תכנן או עטיה ) ובכן, ליאור, הם לא הסמל של תל אביב בשום מקום. לתל אביב אין עדיין שום מבנה שמייצג אותה כסמל. מה שכן, מגדלי נאמן לחוף הים מתחילים לתפוס מקום נכבד בכל הג´ורנלים לארכיטקטורה והם יהיו סמלה של תל אביב. ממתי גורד שחקים הופך לסמל? מה זה כלל? מרכז השלום אינו כלום מבחינה ארכיטקטונית ולא מהווה שום ציון דרך באדריכלות המקומית ולא בכלכלה ולא בכלום. סיטי טאואר - מבנה מרשים ביותר מלבד הגג סטייל מנהטן. לא אוהבת אותו. לגבי בתי הזיקוק : אני רואה אותם כל יום ממבט על ומתעבת אותם, אז אנא... המבנה האהוב עליי ביותר הוא הכניסה לאוניברסיטת תל אביב.

DerBleistift

New member
מיני ישראל

נכון, מגבלה תקציבית. עם זאת, לאט לאט ייבנו עוד ועוד מבנים ולכן מדובר רק בעניין של זמן עד שיהיה ייצוג עצום למגוון רחב של מקומות בישראל. מרכז השלום הינו שם המתאר לפרוייקט. מרכז השלום לא מתייחס בהכרח למגדלי עזריאלי... המרכז שהוציאה עריית ת"א בזמנו, דיבר על בניית מרכז השלום(בשל דרך השלום שעוברת בסמוך לאתר). עם זאת, לאחר השלמת המגדלים והקניון העצום, שמו הרשמי של הפרוייקט הוא מגדלי עזריאלי, ואפשר להוסיף בצד "פרוייקט מרכז השלום". תכנון הפרוייקט - עטייה. תכנון משני, יסקי. טוב, הם לא הסמל של ת"א..
אני מזמין אותך ואתה ערן להתעוררר למציאות. באין חלופה טובה יותר ממגדלי עזריאלי, הם הינו וישארו הסמל הבולט של ת"א. כפי שמגדל שלום היה לפני כן. גורד שחקים אינו סמל בהכרח, אבל במקום קטן כישראל, גורד שחקים מרכזי ללא ספק מקבל מעמד של סמל. ובכלל, אין בליבי ספק שגם בעוד 30 שנה, מגדלי עזריאלי יהיה אחד מן המקומות המרשימים והמזוהים בת"א, ועם ת"א. הזמן רק יקנה להם עוד ועוד מעמד, אין לי בכך ספק כלל וכלל. הסיטי טאוור מגדל מצויין ומאד יפה וייחודי. אישית, אני מסכים שהוא לא הראשון להופיע במיני ישראל, אבל הוא גם לא רק "עוד מגדל". קביעה זו אינה מקובלת עלי. לטעמי, הסיטי טאוור אפילו מרכזי יותר וידוע יותר(ככל הנראה), מאחיו הגבוה, הסיטיגייט.

debby k

New member
כלבו שלום

לא היה מעולם סמלה של תל אביב ולתל אביב אין שום סמל. אמנם זה פורום גורדי שחקים אבל נא להרגיע. לא כל מגדל הוא סמל. אם אתה שואל אותי ארובת רידינג היא יותר סמל ממרכז השלום. לגבי עוד שלושים שנה. לא נראה לי שהמגדלים עוד ישארו שם, הם נמוכים מדי והקרקע יקרה מדי. יהרסו אותם ויבנו עוד יותר גבוהים. אל תצחק: לפני שנתיים הרסו בניו יורק מגדל ענק רק כדי לפנות מקום בכדי לבנות אחד עוד יותר כביר. אני שבה ואומאת: מגדלי נאמן מתחילים לתפוס מקום חשוב. סמלה של תל אביב באופן כללי הוא לא בתל אביב, אלא ביפו העתיקה. התמונה המפורסמת ביותר של תל אביב בעולם היא רצועת החוף עד יפו וטוב שכך. אני מעדיפה שזה מה שאנשים יראו מאשר עוד איזה בניין.

fireman

New member
את טוענת את אותו הדבר

שאני טוען כבר בכמעט 20 תגובות ליאור שוב, זה בסה"כ בניין, זה לא סמל לא היה סמל ולא יהיה סמל

איליה.

New member
ארובת רידינג? איך זה נראה בכלל?

בתור מישהו שביקר בתל אביב הרבה פעמים, אני אפילו לא יודע איך ארובת רידינג נראית, אז איך את יכולה לומר שהיא יותר סמל ממגדל שלום? כל אחד יודע איך נראה מגדל שלום. הסמל של תל אביב הוא כן גורדי השחקים, ולא שום דבר אחר. התמונה הכי מפורסמת של תל אביב היא, כמו שאמרת, התמונה של רצועת החוף כפי שרואים אותה מיפו. רצועת החוף עם כל המלונות. מה רואים בתמונה הזאת? 1. חוף. 2. גורדי שחקים. אז אלה שני הסמלים של תל אביב. ואין שום דבר שמסמל את תל אביב יותר מגורדי השחקים שלה. אפשר להתווכח על השאלה איזה גורדי שחקים הם כן סמל ואיזה לא, אבל ללא ספק תל אביב = גורדי שחקים.

איליה.

New member
ולראיה

חיפשתי אתרי תיירות באינטרנט, וחיפשתי בהם את תל אביב, והנה הראשון שמצאתי. שימי לב לתמונה. את מוזמנת לעשות אותו דבר ולהיווכח.

fireman

New member
תל אביב היא לא עיר גורדי שחקים

ואפילו לא מתקרבת להיות אחת כזאת אם מדובר בקנה מידה עולמי ולכן גורדי שחקים לא יכולים להיות סמלה של העיר זה לא דבר שמייחד אותה, תל אביב היא לא תל אביב בזכות גורדי השחקים שלה. כשתעצרו אנשים ברחוב ותשאלו אותם מה האסוציאציה הראשונה שעולה להם בראש למילה תל אביב הם יגידו לכם איילון ופקקי תנועה, זה אולי הסמל של תל אביב ושל גוש דן כולו, מספר האנשים שיגיד לכם גורדי שחקים הוא קטן כמספר חברי הפורום

איליה.

New member
אז במיני ישראל צריך להציג פקקים?

כמו שאמרתי, תיכנס לכל אתר בעולם שעוסק בתיירות, ותראה מה התמונה הראשונה של תל אביב שמוצגת שם.

oren*

New member
זה המדד מבחינתך?

לשאול אנשים מה האסוציאציה הראשונה שעולה להם בראש למילה תל אביב? מצטער, אבל לא ככה מודדים סמלים של עיר, צריך מראש לשאול אותם "מהו לדעתכם הדבר שמסמל יותר מכל את העיר תל אביב". חלק גדול יגידו כיכר רבין, המזרקה של אגם, הטיילת, מגדל שלום - אבל בין כל אלה יש מקום גם למגדלי עזריאלי. אף אחד לא ישרוף צמיגים בכניסה למיני-ישראל אם מגדלי עזריאלי (או כל גורד שחקים אחר) לא יופיעו שם, אבל חבל שתיירים שמגיעים לישראל ולא נכנסים לתל אביב אלא נוסעים ישר לירושלים, לא ידעו שיש כאן גם מבני היי טק.

DerBleistift

New member
ערן, מאחר ואתה אוהב להתווכח

עם עובדות. בבקשה תענה לי על העובדה הקטנה הבאה: ת"א-ר"ג היא העיר ה-4 או ה-5 בחשיבותה באירופה מבחינת מספר גורדי שחקים וגובהם! אז מספיק לקשקש ולברבר שגורדי שחקים בת"א זה שום דבר. מה לעשות שאתה מסרב להסכים לעובדה שת"א, מבחינה אירופאית, היא מאד מכובדת מבחינת בנייניה הגבוהים. נכון, לא מדובר בעיר דרום-מזרח אסייתית ולא מדובר במיני עיר צפון אמריקאית. אז מה???? רק פרנקפורט, לונדון, פריז ואולי איסטנבול "גבוהות" יותר מת"א. תעשה חישוב מהיר ותראה מה גודל הארצות הללו(מבחינת אוכלוסיה), מבחינה כלכלית ומבחינות אחרות. אם אתה עדיין חושב שת"א ניתנת לביטול בהינף יד, אתה מוזמן להשאר בור.

DerBleistift

New member
דבי... הישראלית את!?

למען האמת... גם אילו היית אמריקאית יהודיה, היית בוודאי מכירה את מגדל שלום מבחינת הצורתו, מאחר ועל כל גלויה מצ´וקמקת משנות ה-70 היית רואה אותו. על מה את מדברת? מגדל שלום, לא רק שכמעט בכל מקום שמסמל את ת"א הוא מופיע(בטח טרם בניית העזריאלים), הוא גם ללא ספק אחד מהאתרים המפורסמים בארץ. עדיין 50% מאוכלוסיית ישראל בטוחה שהוא המגדל הגבוהה בארץ(אני חושב
), והוא מזוהה אם ת"א הרבה יותר מאתרים אחרים. לא בכדי בחרו דווקא בו להיות הראשון להופיע במיני ישראל. ויודעת מה... אם את באמת מדברת ברצינות על "הריסת" מגדלי עזריאלי מבחינה מבוקרת לבניית פרוייקט אחר אז אבקש ממך לחשוב שוב על דברייך. אפילו ערן, המקטרג מספר אחת של ת"א בכלל ומגדלי עזריאלי בפרט, לא ייעלה על שפתיו אמרה אומללה כזאת. הידעת שמגדלי עזריאלי זה הפרוייקט הפרטי היקר והגדול ביותר בתולדות המדינה? כנראה שלא. בכל מקרה, אנא חשבי שוב על דברייך, התייעצי עם אדם או שניים העוסקים בתחום וחזרי אלנו בתשובה האם גם אז את עדיין חושבת שיהרסו אותם.

coconut56

New member
תגיד אתה נורמלי?!?!../images/Emo12.gif

מה זה ממתי גורדי שחקים הופכים לסמל? להזכיר לך עד לפני שנה היו את התאומים והם וואחד גורדי שחקים והם היו סמל ארה"ב וניו יורק!! על מה אתה מדבר? האמפייר התאומים הם לא סמל לאומי? ותתפלא הם גורדי שחקים!

oren*

New member
לא מסכים עם הדברים שכתבת

1) הלוגו של מגדלי עזריאלי כפי שמופיע על פסל ענק בכניסה למבנה, על פחי האשפה ועל כל פרסום רשמי של הפרוייקט, הן האותיות A-C בתוך מלבן כחול (AZRIELI CENTER). בשום מקום לא כתוב PEACE או SHALOM או משהו כזה (זה סתם היה קוריוז במדינת ישראל של שנת 2000, אנשים התעוררו למציאות) 2) אני חושש שלא את קובעת אם לתל אביב יש או אין מבנה שמייצג אותה, זה משהו שמשתנה עם השנים ונקבע לפי פופולריות בקרב הציבור (כיום לניו יורק אין את מגדלי התאומים שייצגו אותה ולכן משתמשים בפסל החירות/אמפייר סטייט בילדינג). מגדלי עזריאלי מופיעים בכל אתר בינלאומי שמדבר על תל אביב, בכל פרסום רשמי של עיריית תל אביב, נמצאים בכל תמונה שמצולם בה קו הרקיע של תל אביב והם בהחלט אטרקציה תירותית ממדרגה ראשונה. שלא לדבר על פרוייקטים גדולים שעושים שימוש במגדלי עזריאלי כפסל סביבתי - צביעת המגדל בוורוד בשבוע המודעות לסרטן השד (יחד עם עשרות לנדמארקים אחרים מסביב לעולם), מגן דוד ביום העצמאות, צביעת המגדל באדום ביום הזיכרון ועוד... 3) גורד שחקים הפך לסמל מאז שבני האדם החליטו להתחרות בכוחות הטבע ולנסות להגיע לשחקים. מגדל טראנס-אמריקה בסן פרנסיסקו הוא דוגמא ללנדמארק שמופיע על חולצות, גלויות, ובעצם רוב המזכרות שקשורות לעיר סן פרנסיסקו (הוא המבנה הבולט ביותר שרואים בקו הרקיע של העיר), יחד איתו אפשר לכלול גם את אלקטראז וגם את גשר שער-הזהב. האם מגדל אייפל הוא לא הלנדמארק של פאריז? (ואפשר להגיד אפילו של כל צרפת), האם הביג בן הוא לא הלנדמארק של לונדון? 4) לא הבנתי את הקשר בין התיעוב שלך מבתי הזיקוק בחיפה ובין העובדה שהם אחד הסממנים הבולטים ביותר בעיר, החשיבות שלהם לאספקת האנרגיה בישראל, המבנה הגאומטרי-חייזרי שלהם וכו... (אני מתעב תשעים אחוז מהמבנים שכן הוכנסו למיני-ישראל, זה לא מדד לשום דבר אלא רק לטעם אישי).

debby k

New member
מרכז השלום - אתר תיירות?

איפה אתה חי? אתה לבטח לא תל אביבי. ריכוז התיירים נמצא על חוף הים ובקו אבן גבירול (שהוא הרחוב הראשי בתל אביב מגיעים 3 אחוזים מהתיירים. לפי פרסומים של קניון עזריאלי (כך קוראים לקניון) התבצעו עד היום 3200 קניות בידי תיירים מאז נפתח. לא לחיות באשליות. מגדלי התאומים לא היו הסמל של ניו יורק אלא כשהופלו. קו הקריע כולו היה הסמל ולא בניין ספציפי. וגם פסל החירוץ היה סמל. אנא, לא לקשקש שטויות. קוראים לזה מרכז השלום בכל פרסום רשמי שקשור לאדריכלות. יש לי מוי עלונים שיצאו החודש וכך כתוב. אתה רואה כנראה ערוץ 2. אפילו אמנון אברמוביץ קורא לזה מרכז השלום. תחליף תחליף ערוץ. יאללה...

oren*

New member
את קשקשנית

תחליטי, את קובעת סמל תל אביבי לפי תושבי העיר תל אביב או לפי תיירים? גם בקניון של עזה היו אולי 20 תיירים ובכל זאת זה מקום מרכזי בעיר. מרכז השלום (עזריאלי) הוא אטרקציה תיירותית ממדרגה ראשונה - המצפה בקומה העליונה, הסרט התלת מימדי, התאורה המתחלפת לפי אירועים מיוחדים והשילוב בין שלושת המבנים שנראים טוב מאוד גם באיורים וגם בצילומים (ציירי הקריקטורות על הטיילת מאיירים את מרכז עזריאלי ברקע של הקריקטורה). "אפילו אמנון אברמוביץ קורא לזה מרכז השלום"? וואו, ירדה לי דמעה מרוב התרגשות, ממש טלנובלה מצטער, אני לא צופה בערוצי טלוויזיה סוג ג´, לא זוכר מתי הפעם האחרונה שאני (או מישהו בסביבה שלי) צפה בערוץ 1. איך בדיוק כותבים את "מרכז השלום" בכל הפרסומים הרשמיים שקשורים באדריכלות? (PEACE CENTER? HASHALOM CENTER?) ואם מדובר בכזה פרוייקט שולי וקטן מדוע הוא מופיע ב"כל הפרסומים הרשמיים שקשורים באדריכלות"? את ממש סותרת את עצמך בכל משפט, תחליטי אם זה "כל פרסום רשמי שקשור לאדריכלות" או "מין עלונים שיצאו החודש". מה זה עלונים? מי קורא את העלונים האלה? אפשר לקבל את השמות שלהם?
עוד הוכחה ניצחת לקשקשנות שלך - תיכנסי לכל מנוע חיפוש ותריצי 1) AZRIELI CENTER - בגוגל הוא מצא למעלה מ-2800 תוצאות, מצרפת, מיפאן, מארה"ב 2) HASHALOM CENTER - בגוגל הוא מצא בקושי 1000 תוצאות, אף אחת מהן לא קשורה ישירות למבנה, אלא לעובדה שהוא ממקום ברחוב "דרך השלום".

DerBleistift

New member
ואיפה את חיה?

א. ריכוז התיירים נמצא בפריז ובלונון, לא בת"א. בטח לא עכשיו. בהתייחס לעובדה שהתיירות היחידה שיש בישראל היא תיירות לשם טרור משטחי הרשות, גם 20 קונים מחו"ל בעזריאלי נחשב כהצלחה. ובכלל, מי את שקבעת איפה תיירים מבקרים ואיפה לא!? צר לי, אולם בתור אחד שיצא לו לפגוש תייר סורר אחר או שניים, עזריאלי בהחלט נכלל במקומות שכדאי לבקר ולא לנחמיץ. ובכלל, בתור אתר התצפית הגבוה ביותר והיחדי במרכז, את לא קמת מתביישת לומר בקול תרועה כי עזריאלי אינו אתר תיירות!? נכון. מגדלי התאומים לא היו הסמל של ניו-יורק, כמו שאייפל הוא לא הסמל של פריז. יש אמרות שאיתן אינני טורח להתווכח. נמאס לדבר על שטויות כאלה. קחי מדריך תיירים ליד משנת 2000 ואת מוזמנת לבדוק בדיוק עד כמה ה WTC הוא מאד לא מרכזי, לא תיירותי ולא מייצג את העיר. ובאמת, גם המגדלים הללו נבחרו במקריות לפיגוע טרור... פשוט שהם כ"כ לא סמליים שבן-לאדן בחר להפיל אותם. את יודע... הוא לא רצה לזעזע אף אחד, ולהפיל את ה"לא סמל של ניו-יורק" זה לא ממש נורא. סתם עוד זוג בניינים. מי מכיר אותם בכלל!? נב. בידי עלון רשמי שהונפק ע"י חברת קנית-עזריאלי בנוגע לקניון ולמגדלים. הייתכן ושכחו לכתוב "מרכז השלום"!?
נו באמת... כבר הסברתי לעיל מה זה בדיוק "מרכז השלום" הזה.

fireman

New member
אני אגיב בקצרה בגלל חוסר זמן

1. על זה אין ויכוח, מרכז השלום היה השם שתוכנן למרכז עזריאלי בזמן הקמתו ואז דוד עזריאלי החליט שהוא רוצה ששמו יתנוסס עליו. 2. אז אתה תקבע? זו דעתה, אולי אתה רוצה גם להוציא אותה ואותי להורג על כך? לעזריאלי חסרים המון סממנים בכדי להיות קרוב למה שהתאומים סימלו, בתור מרכז סחר ע-ו-ל-מ-י!!! ההשוואה בין עזריאלי לתאומים היא כמו השוואה בין אוטוביאנקי למשאית פול טריילר עזריאלי מופיע בכל אתר וכל מיצג של עיריית תל אביב כי כנראה עיריית תל אביב כל כך מסכנה בגלל חוסר בסמלים לעיר ונאלצת להתפס במיזם פרטי מכוער למדיי. 3. אני לא מסכים איתך בקשר לגוטרדי שחקים כסמל אבל מסכים שהביג בן הוא כן סמל ואלקטרז הוא כן סמל וגשר הזהב גם כן 4. אין קשר, גם אני לא מסכים עם זה למרות שמבנה ארובות בית זיקוק הן דומות בערך, קיימות בעולם עוד ארובות רבות במבנה זהה לארובות בית הזיקוק שבחיפה

למעלה